جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای احقاقی
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
در دهههای اخیر، دیجیتالسازی بهعنوان یک فاکتور کلیدی تحول صنایع مطرح شده است. در کنار پیشرفتهایی که دیجیتالسازی برای صنایع بههمراه داشته است، مسائل محیطزیستی و اجتماعی نیز به چالش کشیده شدهاند. در همین زمینه، بهرهگیری توامان از اصول تولید ناب در کنار فناوریهای دیجیتال بهعنوان یک راهبرد پایدار برای کاهش تأثیرات منفی بر محیط زیست، جامعه و چالشهای پیشروی آن پدید آمده است. اما نکته مهم در این بین میزان اهمیت جنبههای اجنماعی در کنار جنبههای فنی است. اهمیت زیربنایی بحث فرهنگ بهعنوان یک جنبه اجتماعی در سازمان برای پایهریزی این اصول از اهمیت بالایی برخوردار است. بههمیندلیل در این پژوهش به بررسی دیجیتالسازی تولید بر عملکرد پایدار با نقش میانجی تولید ناب و تعدیلگر فرهنگ ناب پرداخته شده است. نمونه آماری متشکل از ۲۱۱ شرکت فعال در زنجیره ارزش خودرو و قطعات وابسته بوده است که با روش تصادفی ساده، پرسشنامه استانداردی میان آنها توزیع شد. نرمافزار Smart-PLS۳ برای تحلیل استفاده شد. نتایج آزمون فرضیهها نشان داد که دیجیتالسازی و تولید ناب در تحقق عملکرد پایدار تأثیر معنیداری دارند. همچنین با استفاده از فناوریهای دیجیتال و استقرار فرهنگ ناب میتوان بهبود عملکرد صنایع و کاهش تأثیرات زیستمحیطی و اجتماعی را دنبال کرد.
میر بیوک احقاقی، محمد وجدی،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
با توجه به کاربرد فراوان پمپهای گریز از مرکز در صنایع، افزایش کارایی آنها حائز اهمیت میباشد. از اینرو در این مطالعه برای بهبود عملکرد پمپ گریز از مرکز، پرههای جداکننده به هندسهی پمپ اضافه شده و بررسی تجربی و عددی بر روی آن انجام پذیرفته است. بهمنظور انجام بررسی تجربی، پروانههایی با پرههای جداکننده بهطولهای مختلف ساخته شده است. پمپ با این پروانهها در سلول تست آزمایش شده و منحنی عملکردی آن استخراج گردیده است. همچنین با هدف بررسی جریان در پروانه و حلزونی، پمپ بهصورت عددی با نرمافزار ANSYS-CFX شبیهسازی شده است. روش عددی حجم محدود بههمراه مدل آشفتگی k-ωSST برای تحلیل عددی مورد استفاده قرار گرفته است. جریان در پروانه و حلزونی بهترتیب با دستگاه مختصات چرخان و ساکن تحلیل شده و نتایج با رابط روتور ایستا بهیکدیگر کوپل گردیدهاند. مطالعه برای سه پروانه با طول پرههای جداکنندهی برابر صفر، ۳۳ و ۶۶ درصد طول پرههای اصلی صورت گرفته است. نتایج عددی و تجربی حاکی از افزایش هد تولیدی پمپ میباشند که بهطول پرههای جداکننده وابسته بوده و حداکثر افزایش هد در نقطهی بهترین بازده برای پروانه نوع سوم (طول پرههای جداکننده برابر ۶۶ درصد طول پرههای اصلی) برابر ۵/۱۰ درصد بهدست آمده است. همچنین مشاهده میشود که در نزدیکی نقطهی طراحی، تأثیر پرههای جداکننده بر عملکرد پمپ بیشتر بوده و با انحراف از این نقطه، از میزان این اثر کاسته میشود.
سالار طالبی، هادی فلاح اردشیر، میر بیوک احقاقی، مهدی نیلی احمدآبادی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در کار حاضر، روش طراحی معکوس گلوله-اسپاین برای اصلاح هندسه پمپ گریز از مرکز بصورت شبه سه بعدی در صفحه نصف النهاری و در مرجع دوار و رژیم جریان لزج تراکم ناپذیر با هدف بهبود عملکرد آن توسعه یافته است. در این روش، تحلیل عددی جریان لزج روی یک صفحه نازک جریان بین دو پره توسط یک حلگر لزج سه بعدی با اصلاح هندسه دیواره حفاظ جلو و حفاظ پشتی پروانه توسط الگوریتم گلوله-اسپاین ترکیب می شود. بعبارت دیگر، به جای حل معادلات غیرلزج شبه سه بعدی جریان روی صفحه نصف النهاری، معادلات کامل سه بعدی ناویراستوکس آشفته روی صفحه جریان حل می گردد. نخست پمپ گریز از مرکز بصورت عددی مطالعه شده و نتایج عددی با نتایج تجربی مقایسه می شوند و میدان جریان در پروانه پمپ با استفاده از روش شبه سه بعدی در صفحه نصف النهاری بدست می آید. قابلیت الگوریتم طراحی معکوس با بررسی آن در هندسه دوار و انتخاب فشار استاتیک و فشار کاهش یافته بعنوان پارامتر هدف مورد ارزیابی قرار می گیرد. سپس با تعریف توزیع فشار هدف روی سطوح حفاظ جلو و حفاظ پشتی مجرا و تلاش جهت حذف گرادیان های اضافی فشار، هندسه چرخ جدید مطابق با توزیع فشار اصلاح شده حاصل می گردد. نتایج بدست آمده بیانگر سرعت همگرایی و پایداری مطلوب روش گلوله-اسپاین در طراحی مجاری دوار با جریان لزج تراکم ناپذیر می باشد. افزایش فشار استاتیک در طول خط جریان، افزایش ۱ درصد هد کل پمپ و تاخیر در شروع کاویتاسیون پمپ از جمله نتایج این تلاش می باشد.
میربیوک احقاقی، محمد وجدی، محمد نمازی زاده، مریم حاجی پور،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
پمپهای گریز از مرکز در اکثر صنایع به عنوان قلب سیستم که وظیفه جابجایی سیالات مورد استفاده در آن صنعت را به عهده دارند، به وفور مورد استفاده قرار میگیرند و سهم قابل توجهی در میزان انرژی مصرفی دارند. از اینرو بهبود عملکرد پمپها، مورد توجه بسیاری از محققین قرار گرفتهاست. در این مقاله هدف مطالعه تأثیر پرههای جداکننده دوبل بر عملکرد پمپ در کارکرد با آب به صورت تجربی و عددی میباشد. به منظور بررسی تجربی، سه نوع پروانه مختلف ساخته شدهاست. پمپ با این پروانهها در سلول تست آزمایش شده و منحنی عملکردی آن استخراج گردیدهاست. همچنین با هدف بررسی جریان، پمپ به صورت عددی با نرم افزار سیافایکس شبیهسازی شدهاست. روش عددی حجم محدود به همراه مدل آشفتگی کا-امگا اساستی برای تحلیل عددی مورد استفاده قرار گرفتهاست. نتایج عددی و تجربی همخوانی قابل قبولی داشتند که حاکی از افزایش هد و تغییر ارتفاع مثبت مکشی خالص مورد نیاز به دلیل اضافه کردن پرههای جداکننده دوبل است. حداکثر افزایش هد مربوط به پروانه نوع سوم و برابر با ۶,۳۳ % بدست آمدهاست. از طرفی پروانه نوع سوم باعث کاهش احتمال وقوع پدیده کاویتاسیون میشود، بنابراین پروانه نوع سوم به عنوان بهترین طرح انتخاب میشود. همچنین مشاهده میشود که در اطراف نقطه طراحی پمپ، تأثیر پرههای جداکننده دوبل بر عملکرد پمپ بیشتر بوده و با انحراف از این نقطه، میزان این تأثیر کاهش مییابد.
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
برای سازمانهایی که، با فشار و ماندن در محیط رقابتی روبرو هستند ، افزایش اثربخشی و مدیریت ریسک دارای اهمیت است. در این زمینه ابزارهای ارزیابی طراحی شده، به سازمانها کمک می کند. در این پژوهش هدفمان ارائه مدل ارزیابی بلوغ همکاری در شبکه های بین سازمانی می باشد. در این تحقیق ابتدا مدل های همکاری، چارچوب های مفهومی همکاری و مدل های بلوغ همکاری، "بلوغ همکاری در شبکه های بین سازمانی" و تعامل پذیری بررسی شدند. بعد از تحلیل مدل های بلوغ ۵ سطح مستقل، موقت، هماهنگ شده، استانداردسازی شده و بهینه سازی نتیجه شده است. سپس با استفاده از رویکرد "علم طراحی" و متدلوژی تحقیق "فراترکیب" ۷ بعد (ساختاری، رفتاری، فرآیندی، داده و اطلاعات، استراتژی، سیستم ها و نوآوری) و ۲۵ شاخص استخراج شد، در مرحله بعد به واسطه نظرسنجی از خبرگان مدل پیشنهادی مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تحلیل پرسشنامه از آزمون دوجمله ای استفاده شد، تمامی شاخص ها مورد تایید بود و هیچ کدام حذف نشد، سپس با استفاده از روش آزمون فریدمن، به اولویت بندی مولفه های هر بعد پرداخته شد. با روش میانگین موزون، وزن مولفه ها برای تعیین امتیاز نهایی هر یک از مولفه ها محاسبه گردید. طی پرسشنامه ای دیگر شرکت بازرگانی صنایع شیر ایران که در شبکه شباب همکاری داشت مورد مطالعه قرار دادیم که در بین سطح بلوغ یک و دو، همکاری در شبکه قرار گرفته بود، نهایتاً پیشنهاداتی بر اساس ادبیات موضوع برای رسیدن به سطح بلوغ بالاتر و کاهش نقاط ضعف شرکت مزبور ارائه گردید.