جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای افلاکیان
دوره ۱۳، شماره ۵۷ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده
بررسی فلور میکروبی هوا در کارخانجات لبنی و نقش عوامل محیطی از اهمیت ویژهای برخوردار است. این مطالعه با هدف تعیین آلودگی میکروبی هوای بخشهای مختلف تولید در کارخانجات لبنی شهرستان شهرکرد انجام شد. در این بررسی نمونهگیری با روش رسوبگذاری Sedimentation)) انجام شد. آزمونها با تکرار سهگانه انجام شد. تجزیه و تحلیل میکروبی شامل شمارش کل باکتریهای هوازی، استافیلوکوکوسها، کلیفرمها، باسیلوسها، مخمرها و کپکها بود. در هر سری نمونهگیری پلیتهای حاوی محیط کشت مورد نظر به مدت ۱ساعت، به فاصله۱متر از دیوار و ارتفاع ۱ متر از زمین در بخشهای مختلف قرار داده شد و بعد از این مدت به آزمایشگاه منتقل و به مدت ۴۸ساعت در دمای ۳۷درجه سانتیگراد قرار داده شد. بعد از شمارش کلی کلنیها، از تستهای بیوشیمیایی اختصاصی جهت تعیین هویت باکتری جدا شده استفاده شد. برای ارزیابی هوا از نظر اسپور قارچها از پلیت حاوی محیط پوتیتودکستروزآگار حاوی کلرامفنیکل استفاده شد. قارچهای رشد یافته با استفاده از روشهای روتین آزمایشگاهی از قبیل تیزمونت و اسلاید کالچر تعیین جنس شدند.
نتایج این مطالعه نشان داد که از تعداد کل کلنیهای جدا شده ، میزان آلودگی به کوکسی گرممثبت ۴۴%، باسیلهای گرممثبت۱/۵۳%، باسیلهای گرممنفی۷/۲% و کوکسی گرممنفی۵۷/۰% بود. از میان باکتریهای جدا شده بیشترین گونه باکتریایی به ترتیب مربوط به استافیلوکوکوس اورئوس، باسیلوس سرئوس و اشریشیاکلی بود. همچنین نتایج شمارش تعداد قارچ در هوای این کارخانهها نشان داد که از مجموع ۳۱۳ کلنی قارچی مختلف جدا شده، ۳/۶۰%مربوط به مخمرها، ۶/۱۴%تریکوسپوروم، ۶/۷%پسیلومایسس، ژئوتریکوم و مادورلا هر کدام ۷/۵%، ۵/۲%کلادوسپوریوم، آسپرژیلوس۲/۲%، ریزوپوس۱% و مونیلیا۱% را به خود اختصاص دادند.
با توجه به میزان استاندارد آلودگی میکروبی هوا که توسط انجمن بهداشت عمومی آمریکا (APHA) پیشنهاد شده ، نتایج این مطالعه نشانگر این است که هوای کارخانههای مورد بررسی در قسمتهای مختلف آلودگی بالایی داشته و امکان انتقال آلودگی به فرآوردههای تولیدی در این کارخانجات بسیار بالا میباشد.
علی افلاکیان، مهدی طالع ماسوله، حسن بیانی، رسول صادقیان،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله تحلیل سینماتیکی و دینامیکی رباتهای موازی کابلی صفحهای در فرم کلی بررسی شده و این معادلات برای یک ربات چهار کابلی صفحهای در محیط شبیهسازی مکانیکی متلب صحهگذاری شدهاند. به منظور دریافت مسیر بدون تداخل ربات در زمان و جلوگیری از برخورد مجری نهایی ربات و کابلها با موانع متحرک، از روش میدان پتانسیل استفاده شده است. در این روش به منظور کاهش مصرف انرژی، قید کششی بودن کابلها نیز در مسیریابی بهینه دخیل شدهاند. شایان ذکر است که این روش برای اولین بار در رباتهای کابلی مورد استفاده قرار گرفته است. با توجه به پیچیدگی حل مساله مسیریابی عاری از برخورد رباتهای کابلی، موانع به صورت دینامیکی و تصادفی در محیط در نظر گرفته شدهاند. در همین راستا، قید کششی بودن کابلها به عنوان یکی از مهمترین چالشهای کنترل رباتهای کابلی مورد بررسی قرار گرفته و جهت تحقق این قید و همچنین محدود بودن کشش کابلها درون فضای کاری مورد نظر از تابع بهینه سازی موجود در برنامه متلب استفاده شده است. در نهایت کنترل یک نمونه ربات کابلی صفحهای مقید چهار کابلی، به روش گشتاور محاسبه شده به منظور طی کردن مسیر به دست آمده از میدان پتانسیل انجام شده است. روش کار توضیح داده شده و نتایج به دست آمده حاکی از موثر بودن این روش است.