جستجو در مقالات منتشر شده
۸ نتیجه برای امین زاده
دوره ۱۲، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
هیالورونیک اسید (HA) پلیمر طبیعی و خطی است که به علت توانایی بالا در حفظ رطوبت و ویسکوالاستیسیتی و همچنین غیر ایمنی زایی و غیر سمی بودن، کاربردهای بسیاری در زمینه های پزشکی، آرایشی-بهداشتی و غذایی دارد. HA در مقیاس صنعتی توسط گونههای استرپتوکوکی تولید شده است. استرپتوکوکها از انواع باکتری های لاکتیکی با نیازهای غذایی پیچیده هستند و توانایی ساخت برخی از اسید آمینه ها را ندارند. بنابراین، پژوهش بر روی انتخاب محیط کشت صنعتی برای رشد آنها ضروری است. در این مطالعه، تولید هیالورونیک اسید و آنزیم هیالورونیداز در سویه استرپتوکوکوس زواپیدمیکوس ATCC ۴۳۰۷۹ در سه محیط کشت مورد بررسی قرار گرفت. با توجه به تاثیر این آنزیم بر کاهش مقدار هیالورونیک اسید، از ماده ۶- پالمیتوییل آسکوربیک اسید برای مهار این آنزیم در طی فرایند تخمیر استفاده شد. طراحی آزمایش به روش سطح پاسخ (RSM) انجام شد و تاثیر متغیرهای غلظت گلوکز، عصاره مخمر و pH هر کدام در ۳ سه سطح بر تولید هیالورونیک اسید بررسی شد. نتایج نشان داد بیشینه تولید هیالورونیک اسید در این باکتری در حضور مقادیر ۲/۲۱ گرم بر لیتر گلوکز، ۶/۴۳ گرم بر لیتر عصاره مخمر و ۶/۶ pH به دست می آید. در شرایط بهینه، مقدار تولید HA به ۱۵ ±۳۷۰ میلی گرم بر لیتر رسید که نسبت به محیط پایه (۱۰±۱۵۰ میلی گرم بر لیتر)، حدود ۱۵۰ درصد افزایش نشان داد و مقدار بهره دهی تولید به ۷۴/۵۶ گرم بر لیتر ساعت رسید که دو برابر بهره دهی در نقطه مرکزی بود.
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۲- )
چکیده
تعهد به احترام به حقوق بنیادین بشری در زمان صلح و جنگ امری است که بدون در نظر گرفتن زمان و مکان می بایست در هر شرایطی مورد رعایت قرار گیرد. از جمله وضعیتهای غیر صلح آمیزی که در دهه های اخیر به دفعات به وقوع پیوسته وضعیتهای اشغال و تحریم اقتصادی می باشند که در برخی موارد سالها بطول انجامیده اند. اشغال بخشی یا تمامی سرزمین یک کشورعمومأ با نقض حقوق بنیادین بشر همراه است که اسناد بین المللی و قواعد آمره حاکم بر رفتار دولتها این اعمال ناقض حقوق را منع نموده اند. همچنین تحریمهای اقتصادی اعمال شده توسط کشورها یا سازمانهای منطقه ای و سازمان ملل متحد تابع قواعد موضوعه و غیر موضوعه بین المللی است که عدم توجه به این قواعد منجر به نقض وسیع حقوق بنیادین بشری می گردد. در این تحقیق سعی بر آن است تا قواعد بین المللی عرفی و قراردادی حاکم بر رفتار دولتها و سازمانهای بین المللی در دوران اشغال و تحریم اقتصادی و میزان تأثیر آنها درحمایت از حقوق بنیادین بشری مورد بررسی قرار گیرد.
مهتاب امین زاده، علی صفوی نژاد، سیدعلیرضا ذوالفقاری،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
در تحقیق حاضر، اثر آرایش تابشگرهای دمابالا بر ایجاد شرایط حرارتی مطلوب و یکنواخت تحت میدان جریان نامتقارن در یک ساختمان صنعتی مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور، یک فضای صنعتی نمونه دارای یک دریچه ورودی و یک دریچه خروجی هوا، با دو آرایش قرارگیری متفاوت برای تابشگرها (تنها یک تابشگر و استفاده از یک جفت تابشگر) در نظر گرفته شده است. برای شرایط مذکور معادلات پیوستگی، بقای تکانه خطی، انرژی و انتقال تابش به کمک حلگر عددی اپن فوم حل شده است. همچنین میزان مصرف انرژی در تحقیق حاضر مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان میدهد که در حضور میدان جریان غیریکنواخت، استفاده از دو تابشگر در مقایسه با یک تابشگر توزیع دمای یکنواختتری بوجود میآورد و نزدیک به ۱۰ درجه سلسیوس از دمای بیشینه کف سالن کم میشود. همچنین این امر باعث میشود که انحراف توزیع دمای کف از دمای میانگین مطلوب (۲۷ درجه سلسیوس) به طور متوسط، حدود ۳۵ درصد کاهش پیدا میکند. علاوه بر این، نتایج حاکی از آن است که استفاده از دو تابشگر دمابالا در مقایسه با یک تابشگر، حدود ۱۰ درصد موجب افزایش در مصرف انرژی میشود.
مهتاب امین زاده، علی صفوینژاد، سیدعلیرضا ذوالفقاری،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده
برنامه¬ریزی کاربری زمین در¬طرح¬های توسعه¬شهری و منطقه¬ای یکی از محورهای اصلی مطالعه است، هنگامی که محدوده اراضی طرح وسیع و تعداد محدودیت¬های موجود برای استقرار پهنه¬ها زیاد است، مشکل بتوان بدون استفاده از هوش¬مصنوعی و الگوریتم¬های فرا¬ابتکاری پهنه¬بندی بهینه و یا حتی نزدیک به¬آن را در مقیاس زمان و هزینه قابل¬قبول بدست آورد. هدف این مقاله در¬ابتدا معرفی رهیافتی تلفیقی برای مدل¬سازی مسئله پهنه¬بندی¬و¬ سپس معرفی یک الگوریتم جدید برای حل مدل است. در این راستا یک مسئله پهنه¬بندی برای ۱۴پهنه و¬حدود۶۰۰ هکتار اراضی پارک علم¬¬و¬فن¬آوری خلیج¬فارس به عنوان مطالعه موردی بر¬اساس الگوریتم¬های مذکور مورد مطالعه قرار گرفت و بنا¬بر شاخص¬هایی چون اهداف¬اقتصادی، حجم ترافیک مجموعه و¬سایر، بصورت یک مدل برنامه¬ریزی ریاضی با ۳ تابع هدف تناسب کاربری، هزینه حمل¬و¬نقل در درون مجموعه و یکپارچگی پارسل¬های تخصیص¬یافته به هرکاربری پیکربندی شد. در نهایت و با حل مدل از میان تعداد بسیار زیادی طرح پهنه¬بندی قابل¬قبول(بیش از ¬-۱۰۱۰۰۰ طرح پهنه¬بندی) بهترین جواب که توسط الگوریتم پیشنهادی تولید شده است به¬عنوان جواب نهایی ارائه گردید، این فرآیند مدل سازی و حل مسائل تحلیل تناسب کاربری اراضی با توجه به¬سرعت نسبتا بالا در طراحی وهمچنین ارائه یک سیستم-پشتیبان¬تصمیم به عنوان رهیافتی جدید در مسائل پهنه¬بندی اراضی قابلیت جایگزینی مناسبی برای روش¬های سنتی خواهد¬بود.
احمد امین زاده، امیر صفری، علی پرویزی،
دوره ۱۸، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده
به علت توسعه استفاده از ورقهای ترکیبی در صنعت حملونقل، درک رفتار شکلپذیری آنها برای تولید محصولاتی باکیفیت بالا در فرآیندهای شکلدهی بهویژه کشش عمیق، اهمیت بالایی پیداکرده است. با توجه به استحکام متفاوت مواد پایه و وجود منطقه جوش، شکلپذیری ورقهای ترکیبی غالباً کمتر از فلزات پایه است. مقایسه جابهجایی خط جوش و عمق کشش ورقهای ترکیبی تولید شده با دو روش جوشکاری لیزر و جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، از جمله اهداف این پژوهش میباشد. به علت ایجاد منطقه محدودتر متاثر از حرارت و سوراخ کلیدی مناسب، جوشکاری لیزر نسبت به سایر روشهای جوشکاری برای تولید این ورقها در اولویت است. پارامترهای فرآیند جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی به دلیل تأثیر زیاد بر تغییرات پیچیده ناحیه پلاستیک و متاثر شدن الگوی سیلان ماده و توزیع دما در ورقهای ترکیبی، بسیار با اهمیت میباشند. در این مقاله، با طراحی آزمایشهای تجربی، تاثیر نیروی ورقگیر و سرعت خطی جوشکاری بر عمق کشش و جابهجایی خط جوش ورقهای ترکیبی بررسی شده است. همچنین سختی ناحیه جوش حاصل از این فرآیندها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهد که با افزایش سرعت خطی جوشکاری لیزر، میزان عمق کشش و جابهجایی خط جوش افزایش یافته است. با افزایش سرعت خطی جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی نیز میزان جابجایی خط جوش و عمق کشش افزایش یافته است. همچنین سختی ناحیه جوش لیزر بیشتر از سختی ناحیه مربوط به جوش اصطکاکی میباشد.
احمد امین زاده، امیر صفری، علی پرویزی،
دوره ۱۹، شماره ۹ - ( شهریور ۱۳۹۸ )
چکیده
بهعلت توسعه استفاده از ورقهای ترکیبی در صنعت حملونقل، درک رفتار شکلپذیری آنها برای تولید محصولاتی باکیفیت بالا در فرآیندهای شکلدهی بهویژه کشش عمیق، اهمیت بالایی پیدا کرده است. با توجه به استحکام متفاوت مواد پایه و وجود منطقه جوش، شکلپذیری ورقهای ترکیبی غالباً کمتر از فلزات پایه است. مقایسه جابهجایی خط جوش و عمق کشش ورق-های ترکیبی تولید شده با دو روش جوشکاری لیزر و جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی، از جمله اهداف این پژوهش است. بهعلت ایجاد منطقه محدودتر متاثر از حرارت و سوراخ کلیدی مناسب، جوشکاری لیزر نسبت به سایر روشهای جوشکاری برای تولید این ورقها در اولویت است. پارامترهای فرآیند جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی به دلیل تاثیر زیاد بر تغییرات پیچیده ناحیه پلاستیک و متاثرشدن الگوی سیلان ماده و توزیع دما در ورقهای ترکیبی، بسیار با اهمیت هستند. در این مقاله، با طراحی آزمایش¬های تجربی، تاثیر نیروی ورقگیر و سرعت خطی جوشکاری بر عمق کشش و جابهجایی خط جوش ورقهای ترکیبی بررسی شده است. همچنین سختی ناحیه جوش حاصل از این فرآیندها مورد بررسی و مقایسه قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که با افزایش سرعت خطی جوشکاری لیزر، میزان عمق کشش و جابهجایی خط جوش افزایش یافته است. با افزایش سرعت خطی جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی نیز میزان جابهجایی خط جوش و عمق کشش افزایش یافته است. همچنین سختی ناحیه جوش لیزر بیشتر از سختی ناحیه مربوط به جوش اصطکاکی است.
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
اگرچه مسئله حقوق آب و بهطور خاص آبهای مشترک از دیرباز اهمیت فراوانی یافته؛ اما طی گذار از ساختار سنت، امروزه اهمیت پایبندی به الزامات واقع در این حوزه مضاعف شده است. مسئله بررسی نحوه تخصیص آبهای مشترک در منطقه اروپا به دلیل فراوانی جمعیت و کمبود منابع و در منطقه آفریقا به دلیل بلااستفاده ماندن قسمت قابلتوجهی از این منابع، از اهمیت فراوانی برخوردار شده که تخصیص نامناسب آن، تبعیض و محرومیت افراد زیادی را به همراه داشته که این امر بر سایر ابعاد حقوق بشر نیز تأثیر نهاده است. برای حل این چالش و دستیابی به هدف اصلی یعنی تحقق عدالت برای تمامی آحاد جامعه بشری، رویکرد تقنینی و قضایی حاکم بر دو منطقه آفریقا و اروپا با توجه به اصل همکاری حاکم بر تخصیص آبهای مشترک مورد تحلیل قرارگرفته و از طریق تطبیق میان آنها، نقاط ضعف و قوت هر یک آشکار شده و درنتیجه راهکارهایی برای ارائه حکمرانی خوب و نحوه تخصیص معقول و منصفانه این منابع و متناسب با واقعیتهای اجتماعی موجود در هر سرزمین ارائه گردیده است؛ بهگونهای که بتواند بر سایر مناطقی که با این معضل مواجه هستند، اعمال گردد و از بروز اختلاف در این حوزه پیشگیری و یا اختلافاتی را که به وقوع پیوسته بهنحو مسالمتآمیزی حلوفصل نماید.