جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای باغستان
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۳ ۱۳۹۳ )
چکیده
هدف از انجام این مطالعه بررسی چگونگی اثرگذاری شوکهای قیمت جهانی نفت و مواد غذایی بر متغیرهای کلان اقتصاد ایران ( شامل رشد تولید ملی، شاخص سهام، نرخ بهره، تورم و نرخ واقعی ارز ) میباشد.
بدین منظور از روش خود توضیح برداری ساختاری (SVAR) استفاده شده است. در واقع این مطالعه با به کارگیری روش SVAR در سه مدل جداگانه، به بررسی اثرات مستقل قیمت مواد غذایی و قیمت نفت و همچنین اثر همزمان این دو قیمت میپردازد. دادههای مورد نیاز جهت انجام این مطالعه به صورت ماهانه و مربوط به دوره فروردین ۱۳۸۰ تا اسفند ۱۳۹۰ میباشد.
نتایج مطالعه نشان میدهند که شوک قیمت نفت اثر کوچکی بر رشد تولیدات صنعتی دارد. بیشترین اثر شوک قیمت نفت و قیمت مواد غذایی بر روی نرخ ارز مشاهده شده است. حدود ۵ درصد از تغییرات تورم توسط شوک قیمت نفت و قیمت مواد غذایی تعریف میشود. نتایج حاصل از بررسی همزمان شوک قیمت نفت و قیمت جهانی مواد غذایی نشان میدهد که علاوه بر اثرگذاری جداگانه هر کدام از این شوکها بر روی تورم و نرخ ارز، شوک نفتی اثرات معنیداری را بر قیمت جهانی مواد غذایی به جا خواهد گذاشت.
سپهر رمضانی، سید مهدی رضاعی، محمد زارعی نژاد، کیوان باغستان،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در سیستم¬های سروونیوماتیک عوامل غیر خطی مانند تراکم پذیری سیال، نشتی در سیلندر و اصطکاک موجب پیچیدگی مدل سیستم می¬شود. به دلایل فوق از کنترل¬کننده-های مدل مبنای مقاوم برای کنترل دقیق این سیستم¬ها استفاده می¬شود. این دسته از کنترل ¬کننده¬ها نیازمند اندازه¬گیری تمامی حالتهای سیستم هستند. در یک سیستم نیوماتیک موقعیت ، سرعت و فشار دو طرف سیلندر حالت¬های سیستم می¬باشند. اندازه¬گیری فشار مسائلی چون هزینه سنسور و پایین بودن پاسخ فرکانسی را به همراه دارد. راه مناسب برای حل مشکلات اندازه¬گیری استفاده از رویتگر برای رویت فشار و سرعت می¬باشد. مسئله موجود در سیستم نیوماتیکی رویت ناپذیری آن است. در حقیقت فشار دو طرف سیلندر را نمی¬توان فقط با اندازه¬گیری موقعیت، رویت کرد. برای حل این مشکل در این مقاله، عملگر نیوماتیکی به دو سیستم مجزا افراز شده و هر سیستم به صورت مستقل رویت پذیر شده است. در این رویکرد فشار مخزن مقابل در عملگر به عنوان اغتشاش فرض می¬شود. برای رویت فشار از رویتگر بهره بالا که نسبت به اغتشاش مقاوم می¬باشد استفاده شده است. رویتگر طراحی شده تنها موقعیت را به عنوان ورودی دریافت می¬کند. در نهایت کنترل کننده مقاوم مود- لغزشی برای تعقیب موقعیت طراحی شده و کارایی کنترل کننده در حضور رویتگر بر روی سیستم واقعی بررسی می¬شود.
زهره خدایی، محمد زارعی نژاد، سعید شیری قیداری، کیوان باغستان،
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
چکیده شیرهای الکتروهیدرولیک در کاربردهای مهندسی بسیار مورد استفاده قرار میگیرند. این شیرها بهعنوان عضوی واسط، امکان استفاده از کنترل الکتریکی را برای سامانههای هیدرولیکی فراهم میآورند. این شیرها فرمانهای الکتریکی را به فرمانهای هیدرولیکی تبدیل میکنند. به دلیل عملکرد دقیق این شیرها، اغتشاش در اجزای شیر موجب اختلال در فرایند کنترل مجموعه میشود. شیرهای سروو الکتروهیدرولیک بهوسیله شتاب محیطی بسیار تحت تأثیر قرار میگیرند. نمونه این اختلال در کاربردهای هوافضا دیده میشود. در یک شیر دومرحلهای فلاپر- نازل شتاب خارجی فشار سیال خروجی از نازلها و همچنین موقعیت پایای فلاپر و اسپول را تحت تأثیر قرار میدهد. اثر شتاب بر معادلات دینامیک اجزای شیر بهصورت یک نیروی مجازی خود را نشان میدهد. درنتیجه هنگامی که جریان الکتریکی اعمالی صفر است، اجزای شیر از وضعیت تعادل خود جابهجا شده و عملکرد نامطلوب شیر نتیجه میشود. در این پژوهش فشارهای تحریک اسپول به صورت غیر پایا مدل شدهاند و اثر شتاب خارجی بر موقعیت اسپول و فلاپر در نظر گرفتهشده است و درنهایت مدل بهدستآمده با آزمون شیر سروو الکتروهیدرولیک در شتاب ثابت صحهگذاری شده است.
ونوس پسندی، مهیار نراقی، سید مهدی رضاعی، محمد زارعی نژاد، کیوان باغستان،
دوره ۱۶، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
فراهم آوردن شفافیت هرچه بیشتر به همراه تامین پایداری ابتداییترین اهداف سیستمهای تلهاپراتوری دوجانبه محسوب میشود. تاکنون برای طراحی این سیستمها، روش-های مختلفی ارائه شده است که در این بین، تکنیک انفعال محور به صورت گستردهای مورد استفاده قرار گرفته است. در این تکنیک، محیط و اپراتور دو سیستم منفعل در نظر گرفته میشوند. منفعل در نظر گرفتن اپرتور چندان دور از واقعیت نیست زیرا اپراتور باعث ناپایداری سیستم حلقه بسته نشده و علاوه بر آن در برابر اعمال نیروهای خارجی به صورت منفعل عمل میکند. اما با توجه به برخی از کاربردهای جدید سیستمهای تلهاپراتوری مانند جراحی قلب، توانبخشی و غیره، فرض منفعل بودن محیط به هیج وجه قابل قبول نخواهد بود. در این مقاله طراحی سیستم تلهاپراتوری غیرخطی دوجانبه در تعامل با محیطهای غیرمنفعل مورد توجه قرار گرفته است. در این راستا، ابتدا معیاری برای سنجش میزان فعال بودن محیط ارائه شده است. سپس یک کنترلر تناسبی- مشتقی توسعهیافته برای تامین هماهنگی موقعیتها و بازتاب نیرو معرفی گردیده است. در ادامه، پایداری سیستم حلقه بسته با کمک روش لیاپانوف اثبات شده است. پس از آن، شبیهسازیهایی برای بررسی عملکرد سیستم تلهاپراتوری پیشنهاد شده در تعامل با محیطهای منفعل و غیرمنفعل انجام گرفته است. در نهایت آزمایشهای عملی برای صحهگذاری نتایج تئوری آورده شده است.