جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای باهری اسلامی
سیما باهری اسلامی، سلمان احمدی،
دوره ۱۴، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
استفاده از میکرومیکسرها برای بهبود اختلاط جریان در میکروکانالها، به علت پایین بودن عدد رینولدز، امری ضروری میباشد. بنابراین در این مطالعه، اختلاط در نه میکرومیکسر با هندسههای مختلف شامل: میکرومیکسر T شکل ساده، میکرومیکسر با موانع مستطیلی و متوازی الاضلاع در دیواره کانال اختلاط، میکرومیکسر T شکل با دو کانال ورودی اضافی موازی، میکرومیکسر T شکل با دو کانال ورودی اضافی عمودی، میکرومیکسر با موانع دایرهای و مثلثی در وسط کانال اختلاط، میکرومیکسر لوزی شکل با اضلاع ضخیم و نازک بررسی شده است. برای تمامی میکرومیکسرها سرعتهای ورودی نوسانی به صورت سینوسی است که اختلاف فاز ۱۸۰ درجه در سرعت کانالهای ورودی وجود دارد. معادلات حاکم به صورت عددی به روش حجم محدود حل شدهاند و تغییرات درجه اختلاط برحسب زمان در خروجی میکرومیکسر و درجه اختلاط در طول کانال خروجی بر حسب فاصله از انشعاب برای تمامی میکرومیکسرها بررسی و با هم مقایسه شده اند. نتایج نشان میدهد اختلاط در میکرومیکسرهایی که جریان در کانال اختلاط را به چند لایه تقسیم می کنند، مانند میکرومیکسرهای لوزی، بالا است و در هندسه های با موانع روی دیواره کمتر میباشد. همچنین در سرعت متوسط ثابت یک فرکانس بهینه وجود دارد که به ازای آن درجه اختلاط بیشترین مقدار را دارد.
فرید وکیلی تهامی، سیما باهری اسلامی، سید سعید شریفی، افشین عباسی، پیمان مجنون،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
واماندگی ناشی از خزش یکی از مهمترین عواملی است که عمر قطعات مکانیکی را، که در درجه حرارت بالا کار میکنند، تعیین میکند. از قطعات مهمی که در درجه حرارت بالا و تحت تنشهای مکانیکی قرار دارند، پرههای توربین گازی میباشند. در طرحهای جدید، بهمنظور کاهش درجه حرارت پرهها و جلوگیری از خزش، جریان سیال خنککن از کانالهایی در این پرهها عبور داده میشود. بنابراین، یکی از عوامل مهم در عملکرد سیستم خنککاری، ضریب همرفت جریان داخل کانالها میباشد. در این پژوهش، با مدلسازی کانالهای خنککاری بهصورت مبدلهایی با روکش حرارتی محافظ و همراه با خنککاری فیلمی- همرفتی، تأثیر رطوبت مخصوص سیال خنککن و زبری کانال خنککاری در مقدار ضریب همرفت جریان داخل کانال تعیین شده است. بدینمنظور یک کد کامپیوتری که توانایی محاسبهی خواص هوای مرطوب وابسته به دما و رطوبت مخصوص را دارد، تدوین شده است. سپس با تأثیر دادن مقدار زبری کانال در محاسبهی ضریب همرفت، توزیع دما در طول پره با استفاده از یک مدل تحلیلی بهدست آمده است. نتایج نشان میدهد در کانالهای زبر، با افزایش جذب گرما توسط سیال خنککن، دمای پره بخصوص در مقطع بحرانی کاهش مییابد. همچنین با افزایش رطوبت مخصوص سیال خنککن، دمای خروجی سیال نسبت به حالت خشک کاهش مییابد که نتیجهی آن کاهش حدود ۵/۲ درصدی دمای فلز پره در هر بخش میباشد. بطور کلی نشان داده شده است که با افزایش رطوبت سیال خنککن و زبری کانال در محدوده قابل قبول، میتوان عمر خزشی پره را تا ۱۸/۳ برابر افزایش داد.
سیما باهری اسلامی، مرضیه خضرلو، رضا غرائی خسروشاهی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
از آنجایی که اکثر سیالات در کاربردهای مهندسی و بیولوژیکی غیرنیوتنی هستند، مطالعه اختلاط سیالات غیرنیوتنی بسیار مهم است. در میکرومیکسرهای منحنی شکل از جریان های ثانویه برای بهبود اختلاط سیالات استفاده میشود. در این مطالعه اختلاط سیالات غیرنیوتنی در میکرومیکسرهای منحنی به صورت عددی و با استفاده از کد متن باز اپن فوم بررسی شده است. بررسی ها با فرض جریان سه بعدی، پایا و تراکم ناپذیر و برای اعداد رینولدز بین ۰,۱ تا ۳۰۰ انجام گرفت. در این مطالعه از آب به عنوان سیال نیوتنی و از محلول آبی کربوکسی متیل سلولز با غلظتهای متفاوت به عنوان سیال غیرنیوتنی استفاده شد. تأثیر عدد رینولدز جریان، کمیتهای لزجت سیال قانون توانی و هندسه میکرومیکسر روی درجه اختلاط و افت فشار بی بعد مطالعه شد و نتایج با نتایج مربوط به میکرومیکسر مستقیم مقایسه شد. نتایج نشان داد که با کاهش شاخص توانی سیال، درجه اختلاط کاهش می یابد و بازده اختلاط برای سیالات رقیق شونده در هندسه های دارای پیچ های تیز بهتر است. همچنین با افزایش عدد رینولدز و به تبع آن افزایش سرعت، اثرات گریز از مرکزی بیشتر شده و اختلاط بهبود می یابد. بررسی همزمان درجه اختلاط و افت فشار نشان داد که برای رینولدزهای پائین و شاخصهای توانی کوچک، میکرومیکسر-ب عملکرد بهتری دارد.
جواد خدایی مهر، امین خاکپور کمار سفلی، امید احمدی خیاوی، محمد علی حامد، سیما باهری اسلامی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
در مطالعهی حاضر، رفتار گذرای موتور توربوجت تک شفته در اثر اعمال تغییرات دبی سوخت با استفاده از مدل مرتبهی چهارم غیر خطی و بر اساس معادلات دینامیک حرکت طولی هواپیما، دینامیک کمپرسور، دینامیک توربین و دینامیک دورانی روتور مورد بررسی قرار گرفته است. مدلسازی بر پایهی زمان و ارائهی وضعیت متغیرهای ترمودینامیکی در طول مدت مدل سازی و همچنین در دسترس قرار دادن متغیرهای ترمودینامیکی در تمامی پنج قسمت موتور، جزو مزیتهای این تحقیق نسبت به مطالعات قبلی انجام شده است. به علاوه استفاده از روش حجم ذخیره شده در اجزا یکی دیگر از برتریهای این بررسی نسبت به مطالعات قبلی است. در این روش با اعمال تغییرات فشار و دما ناشی از ذخیرهی جرم در اجزا به مدلی بسیار دقیقتر دست یافته شده است. با بهره گیری از روش مذکور و نیز استفاده از روابط ترمودینامیکی و دینامیک گاز، معادلات کلی حاکم بر موتور به دست آمده و با شبیه سازی در نرم افزار متلب، اثر تغییرات دبی سوخت بر متغیرهای مورد نظر بررسی شده است. لازم به ذکر است که در مدل سازی، پرواز به صورت افقی و در ارتفاع مشخص ۲۵۰۰ متر در نظر گرفته شده است. تغییرات تراست موتور با زمان به عنوان کمیت مطلوب مدلسازی ارائه شده است. اضافه کردن تغییرات سرعت هواپیما به ورودی موتور، به عنوان کمیت موثر در دبی ورودی، از دیگر اقدامهای موثر برای افزایش دقت مدلسازی بوده است. مدل سازی تغییرات تراست موتور بر حسب زمان امکان طراحی کنترلر مناسب را به عنوان گام بعدی تحقیق فراهم میکند.