جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای برقیان
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
طراحی سازه های مقاوم در برابر زلزله و کاهش خسارت های ناشی از آن، همواره مورد توجه بوده است. یکی از روش های کاهش ارتعاشات زلزله در قابهای فولادی، استفاده از مهاربند کابلی است. همچنین، از روش های بهبود رفتار سازه در برابر بارهای لرزه ای، استفاده از میراگرها است. در این پژوهش، میراگر رئولوژی مغناطیسی و مهاربند کابلی به صورت همزمان به کار برده شده است. برای بررسی کارآیی سیستم پیشنهادی، چهار قاب فولادی بدون کابل و میراگر، فولادی با مهاربند کابلی، فولادی با میراگر رئولوژی مغناطیسی و فولادی با مهاربند کابلی به همراه میراگر رئولوژی مغناطیسی که دارای یک دهانه و دو دهانه است، انتخاب شده است. رفتار این قاب ها با فرض شرایط مختلف، تحت بار جانبی استاتیکی غیرخطی و بارهای لرزه ای در نرم افزار SAP۲۰۰۰ بررسی شده است. با بررسی نتایج به دست آمده از تحلیل استاتیکی غیرخطی حالت یک دهانه، نتیجه می شود که قاب فولادی با مهاربند کابلی و میراگر رئولوژی مغناطیسی، تغییرمکان جانبی قاب و اغلب تلاش های داخلی تیر و ستون را بیشتر از سایر قاب ها کاهش می دهد. با بررسی نتایج تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی حالت یک دهانه و دو دهانه، نتیجه می شود که سیستم پیشنهادی در اکثر زلزله های بررسی شده، تغییرمکان جانبی قاب و تلاش های داخلی تیر و ستون را بیشتر از سایر قاب ها کاهش می دهد. به عبارت دیگر، استفاده از مهاربند پیشنهادی، سبب بهبود عملکرد سازه در برابر بارهای جانبی می شود.
علی منصوری، حسین غفارزاده، مجید برقیان، مرتضی همایون صادقی،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در پایش سلامت سازهای، طیف وسیعی از روشهای عددی، هریک با مزایا و معایب خاص خود، برای تحلیل انتشار موج توسعه یافتهاند. در این چهارچوب، تحلیل برخی از مسائل همچون ایجاد آسیب و رشد آن و در نهایت شکست مصالح، توسط روشهای بیشبکه مناسبتر است. در این پژوهش، مدلسازی عددی انتشار موج خمشی و تخمین شدت آسیب در تیر اولر- برنولی توسط روش بیشبکۀ درونیابی نقطهای شعاعی هرمیتی با کدنویسی در محیط نرم افزار MATLAB بررسی میشود. این روش، توابع پایه شعاعی و مشتقات آنها را در تابع درونیابی بکار میگیرد و فرمولبندی هرمیتی را ارائه میدهد. ارزیابی عملکرد و کارایی این روش مبتنی بر مقایسۀ سیگنال ثبت شده با سیگنال مرجع توسط معیار خطای جذر میانگین مربعات و مقایسۀ ضریب بازتاب موج بدست آمده از آسیب میباشد. الگوریتم تخمین شدت آسیب یک راهحل تحلیلی است که میزان موج بازتابیده از آسیب را به شدت آسیب مرتبط میسازد. تابع پایه شعاعی انتخابی از نوع گائوسی در نظر گرفته شده و کمیتهای موثر بر نتایج محاسبات عبارتند از: تعداد نقاط میدانی، اندازۀ دامنه پایه، پارامترهای شکل تابع پایۀ گائوسی، تعداد چندجملهایهای بکار رفته در درونیابی، آرایش سلولهای زمینه و تعداد نقاط گائوسی انتگرالگیری واقع در ناحیۀ آسیب. در نهایت براساس ارزیابیهای این پژوهش، مقادیر قابل قبول و دامنۀ مناسب هر یک از کمیتهای فوق برای رسیدن به مدلسازی صحیح و دقت مناسب ارائه میگردد.
مهدی قلیپور فیضی، وحید نورانی، علیرضا مجتهدی، مجید برقیان،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
ارزیابی مشخصات و تغییر در خصوصیات مکانیکی سازههای مهندسی، مستلزم ردگیری دقیق رفتار دینامیکی این سازهها به منظور شناخت و جلوگیری از آسیبهای سازهای احتمالی در طول عمر بهرهبرداری آنها میباشد. این مهم در ارتباط با قابهای فضایی مورد استفاده در ساخت سازههای ساحلی نظیر اسکلههای باز، به علت قرارگیری در شرایط بارگذاری خاص محیط دریایی، از پیچیدگی و عدم قطعیت بیشتری برخوردار است. از جمله عوامل عدم قطعیت در شناخت عملکرد دینامیکی اسکلهها، مربوط به میزان نیمهگیرداری اتصالات عرشه به پایهها میباشد که با توجه به تمرکز عمده جرم در عرشه تاثیر به سزایی در پاسخهای سازه دارد. بنابراین، مطالعه روشهای جدید کارآمد در شناسایی و ارزیابی دقیق این پارامتر عدم قطعیت، جهت ارتقاء روشهای بروزرسانی مدلهای عددی، از اهمیت بالائی برخوردار است. در پژوهش حاضر رفتار مکانیکی مدل یک اسکله ساحلی به صورت عددی و آزمایشگاهی مورد مطالعه قرار گرفت. آزمایشهای مربوط به تحلیل مودال تجربی جهت استخراج پاسخهای سازه صورت پذیرفت. همزمان، مدل عددی سازه در ANSYS و MATLAB تهیه و براساس آن تحلیل مودال عددی انجام گرفت. سپس بر اساس حل مسئله بهینهسازی توسط الگوریتم کلونی مورچگان پیوسته (ACOR) نسبت به بروزرسانی مدل اجزای محدود سازه، با تعیین درصدهای گیرداری اتصالات اقدام گردید. نتایج حاصله مبین صحت فرض عدم گیرداری کامل اتصالات عرشه به پایهها بود. همچنین بر اساس حل مسئله توسط الگوریتم کلونی مورچگان مدل بروزرسانی شده انطباقپذیری خیلی بهتری با مدل آزمایشگاهی داشت.
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
الیاف پلیمری تقویت شده ( FRP) در مقاومسازی سازههای بتنی و فولادی، پلها، مخازن و ... به طور گسترده استفاده میشوند. وجود محیطهای مخرب اعم از دمای بالا، محیط قلیایی، اسیدی و ... امری اجتناب ناپذیر است و در برخی موارد خرابیهای جبران ناپذیری را سبب میشوند. تاثیر شرایط محیطی مختلف بر مقاومت اتصال بین بتن و FRP به طور پراکنده مورد بررسی و آزمایش قرار گرفته است. با این وجود مطالعات در این زمینه کافی نمیباشد. به همین منظور در این مقاله تاثیر محیط قلیایی در دماهای مختلف بر مقاومت اتصال بتن-FRP بررسی شده است. مراحل کار به ۴ قسمت تقسیم میشود: ۱) ساخت نمونههای آزمایشگاهی، ۲) آمادهسازی سطحی به دو روش نصب خارجی سطحی ( EBR) و نصب خارجی سطحی روی شیار ( EBROG)، ۳) تقویت نمونهها با الیاف CFRP و قرار دادن آنها در شرایط محیطی، ۴) بررسی مقاومت پیوند سطح بتن- FRP بعد از خارج کردن نمونهها از شرایط محیطی. مقاومت فشاری نمونهها در حدود ۳۵ مگاپاسکال و مدت زمان نگهداری نمونهها در شرایط محیطی ۳۰۰۰ ساعت میباشد. نتایج نشان میدهد که روش EBROG در شرایط محیطی مختلف عملکرد بهتری نسبت به روش EBR دارد و همچنین ظرفیت باربری نهایی نمونههای تقویت شده به روش EBROG در حدود ۵۰ درصد بیشتر از ظرفیت باربری نمونههای تقویت شده به روش EBR است.