جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای بهروان

سید مصطفی حسینعلی پور، مسعود مددالهی، آروین بهروان، متین پروری،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده

در مطالعه حاضر، به بررسی عددی عملکرد مشعل¬های تشعشعی کاتالیستی نفوذ متقابل پرداخته شده است. در این مشعل¬ها سوخت از پشت سیستم وارد شده و پس از عبور از یک یا چند لایه عایق، وارد لایه کاتالیستی می¬شود. اکسیژن نیز از سمت جلوی مشعل نفوذ کرده و روی سطح کاتالیست با سوخت واکنش می¬دهد. به منظور تحلیل عملکرد پنل، یک مشعل کاتالیستی نفوذ متقابل شبیه‌سازی شده است. در شبیه¬سازی دوبعدی و پایای مشعل، معادلات بقای مومنتم در محیط متخلخل و غیر متخلخل، معادله بقای انرژی و معادله بقای گونه¬ها به روش المان محدود در نرم¬افزار COMSOL حل شده¬اند. به منظور استخراج شرایط مرزی مناسب در سطح لایه کاتالیستی مشعل، جریان سیال بر روی یک سطح متخلخل مدل‌سازی شده و نشان داده شد که می¬توان از روابط تجربی جابجایی طبیعی روی یک سطح عمودی استفاده کرد. مقایسه نتایج عددی حاصل با مطالعات تجربی پیشین منتشر شده در ادبیات فن، بهبود قابل توجه دقت مدل عددی تولید شده (به میزان ۱۰%) را نشان داد. در این پژوهش نشان داده شد که نفوذ اکسیژن از سمت مقابل مشعل به لایه کاتالیستی به عنوان عامل محدودکننده در فرآیند احتراق کاتالیستی می¬باشد.
سید مصطفی حسینعلی پور، محمدمهدی نمازی، آروین بهروان، خشایار قدیری، مسعود مددالهی،
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

در مطالعه حاضر، به ساخت و بررسی عملکرد لایه‌ تشعشعی کاتالیستی در شرایط کارکردی و آب و هوایی مختلف پرداخته شده است. برای تهیه کاتالیست از g۱ هگزا کلروپلاتینیک اسید شش آبه در ۵/۰ لیتر حلال شامل ۵۰% آب مقطر و ۵۰% اتانول استفاده شده و محلول حاصل روی پایه از جنس پتوی آلومینا‌-‌سیلیکاتی اسپری گردید. لایه آغشته شده،‌ پس از خشک شدن و کلسیناسیون در کوره، آماده استفاده گردید. عملکرد لایه کاتالیستی با طراحی و ساخت دستگاه تست با قابلیت اندازه‌گیری پارامترهایی نظیر دمای سطح و عمق لایه کاتالیستی، میزان آلاینده‌های CO و NOx، دبی و فشار سوخت و دبی گردش هوای اجباری بر روی سطح پنل، مورد ارزیابی قرار گرفت. با قرار دادن پنل حاوی لایه کاتالیستی در یک محفظه تست محیطی، اثر شرایط آب و هواییِ زمستانی چند شهر ایران نظیر بروجرد، خلخال، لاوان، ماهشهر و پولادشهر بر روی عملکرد پنل بررسی شد. دمای سطح پنل به طور میانگین برابر با °C۳۵۰ بوده و میزان تولید آلاینده‌های NOx برابر با صفر و میزان CO زیر ppm ۵ اندازه‌گیری شد. همچنین در شهر خلخال با کمترین دما و رطوبت، بیشترین میزان دمای سطح ثبت گردید و بیشترین میزان انتشار CO (حدود ppm ۳) در شهر ماهشهر با بیشترین دما و رطوبت، ثبت شد. نشان داده شد که افزایش دبی سوخت باعث افزایش دمای سطح و افزایش میزان آلاینده‌ CO می‌شود و با کاهش دما و رطوبت محیط، دمای سطح افزایش می‌یابد.

دوره ۱۵، شماره ۷۷ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

در این کار، به منظور جایگزینی روشی غیر‎حرارتی و کم هزینه‎تر نسبت به روش پاستوریزاسیون سنتی در صنعت غذا از پلاسمای سرد اتمسفری استفاده شد. پلاسمای نسبتا یکنواخت با استفاده از تخلیه سد دی‎الکتریک در هوا ایجاد شد و آب زرشک به عنوان نمونه در طی سه زمان ۸، ۱۰ و ۱۲ دقیقه‎ای تحت تابش آن قرار گرفت. تاثیر پلاسمای سرد اتمسفری بر میزان رنگ، pH، کل میکروارگانیسم‎ها، کپک و مخمر، باکتری‌های اسید لاکتیک، باکتری‌های مقاوم به اسید و آسپرژیلوس نایجر اندازه‎گیری شد و نتایج آن با داده‎های حاصل از تیمار پاستوریزاسیون گرمایی به مدت ۱۲ دقیقه مقایسه گردید. نتایج نشان می‏دهد اختلاف معنی داری بین روش تابش ۸، ۱۰ و ۱۲ دقیقه‎ای پلاسما با روش پاستوریزاسیون وجود ندارد، اما بین این روش‎ها با گروه شاهد اختلاف معنی داری دیده می‎شود. این نتایج حاکی از آن است که با بهینه کردن دستگاه، پلاسمای سرد اتمسفری می‎تواند جایگزین مناسبی برای روش پاستوریزاسیون حرارتی باشد.
روح الله بهروان، میراعلم مهدی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده

بررسی و تحلیل آیرودینامیکی خودرو با توجه به پیشرفت سریع صنعت خودروسازی در عصر حاضر، یکی از پارامترهای مهم در طراحی برای حضور در صحنه رقابتهای این صنعت می‌باشد. نیروهای آیرودینامیکی بزرگترین مانع برای رسیدن به سرعتهای بالا درهر وسیله نقلیه هستند. از این رو می توان آنها را مهمترین فاکتورهای طراحی آیرودینامیکی وسایل نقلیه به حساب آورد. تشکیل گردابه و در نتیجه افت فشار در قسمت عقب خودرو می‌تواند باعث افزایش نیروهای مقاوم آیرودینامیکی شود. این مقاله به بررسی چگونگی کاهش حجم گردابه‌ها در قسمت عقب یک مدل خودرو سدان با ایجاد تغییرات در هندسه آن پرداخته است. برای این منظور ابتدا با شبیه‌سازی سه بعدی جریان تراکم ناپذیر اطراف مدل احمِد(که نتایج آزمایشگاهی برای آن موجود است) به روش دینامیک سیالات محاسباتی، مدل آشفتگی و نحوه شبکه‌بندی مناسب انتخاب شده است. سپس مقدار ضرایب آیرودینامیکی مربوط به یک مدل خودرو با اضافه کردن اسپویلر و ایجاد انحناء در سطوح جانبی آن بررسی شده است. بررسی نتایج نشان می‌دهد که استفاده از شبکه لایه‌مرزی در اطراف مدل و تحلیل جریان به صورت ناپایا با استفاده از مدل آشفتگی DES-SSTK-ω، حجم گردابه‌ی تشکیل شده در عقب خودرو را نسبت به مدل K-ω-SST دقیق‌تر شبیه‌سازی می‌کند. همچنین استفاده ترکیبی از اسپویلر و انحنای سطوح جانبی بخاطر کاهش ۲۶,۳ درصدی نیروی پسای عقب و کاهش مقدار نیروی برآ تا ۵.۲ درصد نسبت به مدل خودرو ساده باعث کاهش مصرف سوخت و افزایش پایداری خودرو می‌شود.
ابوالحسن بهروان، سیدمحمدحسین سیدکاشی، مجتبی شیخی ازغندی،
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۱ )
چکیده

جاذب­های انرژی، برای جذب انرژی جنبشی اجسام و تبدیل آن به صورتی دیگر به کار می­روند که از مهم‌ترین آنها لوله­های جدار نازک دایره­ای هستند. در جاذب استوانه­ای جدار نازک سه پارامتر قطر، ضخامت و طول بر میزان جذب انرژی تأثیرگذارند. در این پژوهش به منظور دست­یابی به اطلاعات لازم برای طراحی یک جاذب انرژی ارزان قیمت با قابلیت جذب بالا، استوانه­های جدار نازک دارای فشار هوا در داخل که هوای داخل آن هنگام فروریزش متراکم می­شود، مورد بررسی قرار گرفته است. در تحقیق حاضر بارگذاری­ها دینامیکی و محوری انتخاب شده تا تطابق بالاتری با واقعیت داشته باشند. شبیه­سازی و تحلیل مسئله توسط نرم­افزار اجزای محدود آباکوس و با اعمال ضرایب جانسون-کوک برای مدل کردن رفتار ماده صورت پذیرفته است. در ادامه، نمودار کل کار انجام شده نسبت به زمان به عنوان خروجی مسئله استخراج گردیده و صحت آن با آزمون‌های تجربی اثبات شده است. سپس نمونه­های مختلف مدل‌سازی شده و بر اساس آنها طراحی آزمایش انجام شده است. با استفاده از نتایج به­دست آمده از تحلیل واریانس، بهینه­سازی پارامترهای ضربه­گیر با استفاده از الگوریتم تکامل زمانی انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان‌دهنده آن است که می­توان با ایجاد تراکم داخلی بدون کم شدن قابلیت جذب از وزن جاذب کم کرد. عملکرد طرح بهینه‌ی به‌دست‌آمده با استفاده از الگوریتم بهینه‌سازی تکامل زمانی، بیش از ۳۳% نسبت به نمونه‌ی بدون تراکم بهبود پیدا کرد.
 

صفحه ۱ از ۱