۸ نتیجه برای بهروش
عباس نیکنژاد، غلامحسین لیاقت، حسن مسلمی نائینی، امیرحسین بهروش،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
در این مقاله، رابطهای برای محاسبه نیروی لحظهای چینخوردگی برای ستون تک سلولی مربعی زیر بار محوری ارائه میشود. اساس این رابطه، تعریف و تحلیل «سازوکار اساسی چینخوردگی» و محاسبه نیروی متوسط چینخوردگی است. برای این منظور مجموع نرخ انرژیهای تلف شده بر اثر خمش حول مفصلهای افقی و مورب و نیز نرخ انرژی تلف شده بر اثر تغییر شکلهای انبساطی، با نرخ کار خالص انجام شده توسط نیروی خارجی بر روی سازه برابر قرار داده میشود. رابطه بهدست آمده میتواند نمودار نیروی لحظهای چینخوردگی را بر حسب مسافت چینخوردگی و بر حسب زاویه چینخوردگی با دقت مناسبی پیشبینی کند و بهجای مقدار میانگین نیروی چینخوردگی، مقدار نیرو را در هر لحظه تخمین میزند. نتایج بهدست آمده با نتایج تجربی مقایسه و تطابق خوبی مشاهده شده است.
مهدی انصاری، محمد گلزار، امیر حسین بهروش،
دوره ۱۳، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
آموزش آلیاژ حافظه¬دار در تنش ثابت سبب پایدار شدن پاسخ آن می¬شود. چون در کاربردهای مهندسی تنش آلیاژ در حین عملکرد متغییر است، هدف از این پژوهش، بررسی پاسخ آلیاژهای آموزش دیدهدر محدوده¬ای از تنش¬های کاربردی می¬باشد.در این پژوهش، شش نمونه¬ سیم آلیاژ حافظه¬دار به صورت جداگانه در تنش¬های ثابت ۳۰، ۵۰، ۱۰۰، ۱۵۰، ۲۰۰ و ۲۵۰ مگاپاسکال آموزش داده شد. در مرحله بعد کرنش بازیابی هریک از آلیاژها در محدوده تنش صفر تا MPa ۲۵۰ بررسی شد. نتایج نشان داد که آلیاژهای آموزش داده شده در تنش¬های ۳۰، ۱۵۰ و ۲۵۰ مگاپاسکال از خود رفتار حافظه¬دار دوراهه نشان دادند. همچنین کرنش بازیابی آلیاژ در تنش¬های بالاتر ازMPa ۱۰۰ مستقل از تنش آموزش آلیاژ است وبرای عملکرد بهتر باید تنش اعمالی به آلیاژبالاتر ازMPa۱۰۰ باشد. در مورد نمونه¬های آموزش داده شده در تنش¬های ۲۰۰ و ۱۸۰ مگاپاسکال مشاهده شد که آلیاژها رفتار ناپایدار دارند.
احمدضیاء احمدزی، امیرحسین بهروش،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده
این مقاله به ارائه روشی نوین در کاهش چگالی وزنی فوم تولیدی به روش قالبگیری تزریقی با تغییر در طراحی قالب، می پردازد. یکی از چالشرهای اساسی در فرآیند تزریق محدویت انبساط است که پارامترهای مختلفی بر آن اثر گذار است. در این تحقیق یک روش نوین در طراحی با الهام از روشهای قالبگیری باز، فشار معکوس و تزریق به کمک سیال مورد بررسی تجربی قرار می گیرد. تغییر در طراحی قالب شامل تعبیه یک یک حفره اضافی و یک دریچه ثانویه که بین حفره اصلی و حفره اضافه قرار می گیرد می باشد. پارامترهای مورد مطالعه شامل ضخامت قطعه و اندازه پهنای دریچه اضافه مواد بوده که برای انجام آزمایش از روش فاکتوریال کامل استفاده شد. نتایج آزمایش نشان داد که حفره اضافه مواد و پهنا دریچه اثر قابل توجهی بر انبساط و کاهش چگالی نسبی دارد. همچنین مشخص شد مهم ترین پارامتر بر انبساط و کاهش چگالی نسبی ضخامت قطعه است.
مهدی انصاری، محمد گلزار، امیر حسین بهروش،
دوره ۱۴، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۳ )
چکیده
در این پژوهش یک تیر کامپوزیتی موج¬دار با سیم آلیاژ حافظه¬دار تحریک شده است. آلیاژ حافظه¬دار بر روی سطح تیر کامپوزیتی قرار داده شد. با افزایش دمای سیم حافظهدار، تغییر فاز مارتنزیت به آستنیت در سیم ایجاد شد. پس از تغییر فاز، طول سیم کاهش یافته و تیر تحریک شد. پارامترهای جابجایی تیر، نیرو و جریان الکتریکی اندازه¬گیری و با استفاده از مبدل آنالوگ به دیجیتال، به رایانه منتقل شد. برای تعیین دما از معادله دیفرانسیل انتقال حرارت سیم استفاده شده است. همچنین از مدل برینسون به منظور مدلسازی رفتار آلیاژ حافظه¬دار استفاده شد. نتایج نشان داد که رفتار آلیاژ حافظه¬دار در مدل برینسون مشابهت خوبی با نتایج تجربی دارد. امّا در دماهای کمتر از شروع استحاله مارتنزیتی، تنش آلیاژ در آزمایش¬های تجربی بر خلاف مدل برینسون به صفر میل کرده است. همچنین با توجه به تاثیر آموزش بر عملکرد آلیاژ حافظه¬دار و نیز آزمون گرماسنج روبشی تفاضلی، دماهای شروع و پایان استحاله در آزمایش¬های تجربی با مدل برینسون اختلاف دارد. نتایج تجربی نشانگر آن است که با ترکیب سازه کامپوزیتی موج¬دار و آلیاژ حافظه¬دار می¬توان به سازه¬ هوشمندی دست یافت که در راستای موج به واسطه مقاومت خمشی کم تحریک پذیر بوده؛ در حالی که مقاومت خمشی سازه راستای عمود بر موج بالا می¬باشد. این امر سبب نزدیک شدن این سازه¬ها به کاربردهای واقعی می¬گردد.
عباس ذوالفقاری، امیر حسین بهروش،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
در سالهای اخیر توجه به استفاده از کامپوزیتهای چوب پلاستیک در کاربردهای سازهای بیشتر شده است. از آنجایی که این کامپوزیتها دارای استحکامهای چندان بالایی نیستند از تقویت کنندههای فیبری برای استحکام بخشی آنها استفاده شده است. کامپوزیتهای هیبریدی چوب پلاستیک که از دو نوع تقویت کننده الیاف شیشه و ذرات چوب در یک زمینه پلیمری تشکیل شدهاند برای کاربردهای سازهای مانند پالتهای چوب پلاستیک میتوانند مورد استفاده قرار گیرند. در تحقیقات قبلی نویسندگان، کامپوزیت چوب پلاستیک در یک فرآیند اکستروژن ویژهای و با استفاده از الیاف ممتد شیشه تقویت شدهاند. الیاف ممتد شیشه در کامپوزیت اکسترود شده توانسته به مقدار قابل توجهی استحکام مکانیکی مانند استحکامهای کششی و ضربه را افزایش دهد. در این مقاله، مدلی برای پیش بینی استحکام و مدول کششی کامپوزیتهای چوب پلی اتیلن تقویت شده با الیاف ممتد شیشه ارائه شده است. برای مدل کردن کامپوزیتهای هیبریدی، کامپوزیت چوب پلی اتیلن بعنوان زمینه و الیاف شیشه بعنوان تقویت کننده در نظر گرفته شدهاند. از آنجایی که زمینه چوب پلی اتیلن ترد میباشد، قانون مخلوطهای مربوط به این دسته از کامپوزیتها در مورد استحکام استفاده شد. نتایج حاصل از پیش بینی استحکام و مدول کششی کامپوزیتهای هیبریدی چوب پلی اتیلن با روش پیشنهادی در این مقاله، بطور قابل قبولی با نتایج تجربی بدست آمده از آزمون کششی مطابقت داشت. متوسط خطاهای محاسبه شده بین تئوریهای ارائه شده و نتایج تجربی برای استحکام و سفتی به ترتیب حدود %۵/۹ و % ۶/۸ میباشد.
وحید زال، حسن مسلمی نایینی، احمدرضا بهرامیان، هادی عبداللهی، امیرحسین بهروش،
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله به بررسی تاثیر دمای فرآوری و تولید بر روی خواص الاستیک و ویسکوالاستیک نظیر مدول ذخیره، ضریب دمپینگ و مدول اتلاف کامپوزیت های زمینه پی وی سی تقویت شده با الیاف شیشه بافت مسطح پرداخته شده است. برای این منظور نمونه های کامپوزیتی در سه دمای ۱۶۰، ۲۰۰ و ۲۳۰ درجه سانتیگراد به روش انباشت لایه ها و با چیدمان ۱۰[۰/۹۰]، تولید شده است. این نمونه ها در ابتدا مطابق استاندارد ASTM D۷۹۰-۰۷، تحت آزمون خمش سه نقطه ای قرار گرفته و استحکام و مدول خمشی الاستیک آنها با سه تکرار بدست آمده است. در ادامه با استفاده از آزمون تحلیل حرارتی مکانیکی دینامیک (آزمون DMTA) در حالت خمش سه نقطه ای، خواص ویسکوالاستیک نمونه ها در بازه دمایی ۲۵ تا ۲۲۰ درجه سانتیگراد استخراج شده و اثر دما و بارگذاری دینامیکی بر روی خواص محصولات بررسی و تعیین شده است. همچنین با استفاده از تصاویر میکروسکوپ نوری، به بررسی اثر کیفیت آغشتگی محصولات بر خواص حرارتی و دینامیکی نمونه ها پرداخته شده است. در انتها نتیجه گرفته شد که مطابق آزمون DMTA، (همانند آزمون خمش استاتیکی)، دمای ۲۳۰ ᵒC به عنوان دمای مناسب برای آغشتگی با کیفیت بالای الیاف شیشه با زمینه پی وی سی بدست می آید و این آزمون معیار مناسبی برای تعیین شرایط فرآوری کامپوزیت های زمینه پی وی سی است. همچنین مشاهده شد که افزایش دمای تولید تا ۲۳۰ ᵒC ، مدول ذخیره نمونه ها را افزایش می دهد، درحالیکه اثری بر روی دمای انتقال شیشه ای محصولات ندارد.
مجتبی نبی پور، امیر حسین بهروش، بهنام آخوندی،
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
در این مقاله به بررسی اثر متغیرهای چاپ بر استحکام کششی قطعات کامپوزیتی پلیمری- فلزی ساخته شده با چاپگر سه بعدی FDM پرداخته شده است. در سالهای اخیر استفاده از چاپگرهای سه بعدی در صنایع گوناگون روزافزون بوده و فرآیند FDM یکی از متداولترین روشهای تولید قطعه در این حوزه میباشد. با اینکه پژوهشهای گسترده ای در این بخش انجام شده ولی در زمینه توسعه مواد اولیه و استفاده از آنها در فرآیند FDM پژوهشهای محدودی صورت گرفته است. در این تحقیق قطعات تولید شده از جنس کامپوزیت پلیمری-فلزی با درصد وزنی ثابت ۲۵% پودر فلز بوده و از پودر مس به عنوان جزء فلزی و از گرانول ABS به عنوان پلیمر استفاده شده است. رشتههای کامپوزیتی در یک فرآیند جداگانه تولید شده و متغیرهای بهینه آن گزارش شده است. چهار متغیر قطر نازل، ارتفاع لایه، الگوی پرشدن و دمای نازل در سه سطح برای بررسی انتخاب شد و جهت تعیین میزان اثر هر متغیر و یافتن سطوح بهینه برای هرکدام، از روش تاگوچی استفاده گریدید. شاخص اثر اصلی، نسبت سیگنال به نویز و تحلیل واریانس به منظور بررسی متغیرها به کار گرفته شد و سطوح بهینه آنها محاسبه گردید. در نهایت قطعه بهینه بر اساس تحلیلهای روش تاگوچی ساخته شد و برای تایید آزمایشها و نتایج مورد استفاده قرار گرفت.
فرید آزادی، امیر حسین بهروش، داود اکبری، کاوه هدایتی،
دوره ۲۲، شماره ۷ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده
در این مقاله، تأثیر حضور الیاف در نمونههای تقویت شده با الیاف پیوسته در فرآیند لایه نشانی مذاب، بر میزان تنش و کرنش های پسماند ایجاد شده در حین فرآیند لایه نشانی مذاب بررسی شده است. یکی از مهمترین مسائل در فرآیند FDM اعوجاج قطعات تولیدی در حین پرینت میباشد. اعوجاج ایجاد شده عمدتاً به دلیل سیکلهای سریع گرم شدن و خنک شدن ماده بوده که منجر به ایجاد تنش پسماند در نمونه میشود. هدف اصلی این تحقیق اندازهگیری میزان کرنش پسماند آزاد شده در اثر تنش پسماند موجود در نمونههای تقویت نشده و تقویت شده پلی لاکتیک اسید با الیاف پیوسته به کمک روش برهمنگاری تصاویر دیجیتال و سوراخکاری میباشد. روش برهمنگاری تصاویر دیجیتال از روشهای نوری غیرتماسی و نوین جهت اندازه گیری جابجایی ها، تشخیص عیوب و بررسی خواص قطعات میباشد. طبق نتایج بدست آمده وجود الیاف پیوسته در نمونه ها موجب ایجاد تنشهای پسماند و کرنشهای باقیمانده در قطعات خواهد شدکه ببیشینه میزان کرنش ایجاد شده در نمونه تقویت شده با الیاف در راستای x و y به ترتیب برابر با ۱,۰۹ و ۰.۳۴ درصد بوده است. نتایج نشان می دهند که کرنشهای آزاد شده در نمونه تقویت شده در تمامی مراحل سوراخ کاری بیشتر از نمونه تقویت نشده بوده است. لذا وجود الیاف پیوسته موجب افزایش تنشهای باقیمانده و در نتیجه ایجاد اعوجاجات بعدی در تولید نمونه های تولید شده با روش لایه نشانی مذاب خواهد شد.