۱۷ نتیجه برای بیگلری
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
در این پژوهش به بررسی رفتار و عملکرد سیستم جانبی دیوار برشی فولادی با در نظر گرفتن الگوی اتصال جزئی پرداخته شده است. به این منظور قابهای بتنی ۳ و ۴ طبقه دارای سیستم دیوار برشی فولادی با بکارگیری نرم افزار المان محدود آباکوس مدلسازی شدند. ابتدا اتصال صفحات برشی فولادی بصورت سرتاسری به تیرهای طبقات در نظر گرفته شد و سپس به بررسی تاثیر الگوی اتصال به صورت جزئی روی عملکرد لرزهای سیستم دیوار برشی فولادی پرداخته شد. قابهای مدلسازی شده تحت تحلیل دینامیکی، تحلیل خطی و غیرخطی کمانشی و تحلیل سیکلی قرار گرفتند. براساس نتایج به دست آمده خاصیت استهلاک انرژی در قاب دارای سیستم دیوار برشی فولادی با اتصال جزئی افزایش قابل ملاحظهای داشته است. تغییر الگوی اتصال جزئی، منجر به تغییر در ماکزیمم جابجایی نسبی درون صفحه گردید. همچنین، سطح توزیع تنشها نشان میدهد که در اتصال جزئی تمرکز تنش عمدتا در محل اتصالات صفحه برشی فولادی رخ داده است. علاوه بر این، طبق نتایج تحلیل سیکلی، در نظر گرفتن اتصال جزئی دیوار برشی فولادی منجر به کاهش متوسط انرژی جذب شده در سازه و افزایش شکلپذیری آن شده است. همچنین، تغییر الگوی اتصال روی مقدار متوسط انرژی جذب شده در سیکلهای مختلف بارگذاری تاثیرگذار بوده است.
دوره ۷، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۷ )
چکیده
مقاومت برشی خاکها یکی از مهمترین مباحث در بسیاری از مسائل ژئوتکنیکی است؛ مسائلی از قبیل: ظرفیت باربری پی های سطحی و شمعها، پایداری شیب خاکریزها و فشار همهجانبه زمین در دیوارهای حائل. علاوه بر این با توجه به گستردگی آبهای شور در سطح زمین، همواره این احتمال وجود دارد که خاکها تحت تأثیر آبهای شور قرار گیرند. بنابراین شناخت رفتار و عکسالعمل خاکها تحت تأثیر محلولهای کلریدسدیم می تواند ما را در تصمیمگیری صحیح یاری کند. در این مقاله تلاش شده است تا رفتار مقاومتی خاکهای رسی متراکم در برابر آب شور در کوتاهمدت و پس از نفوذ بهمدت ۴۰ روز با توجه به تأثیر تنش همهجانبه تشریح و مشخص شود که نفوذ محلولهای کلریدسدیم تا چه حد می تواند بر مقاومت برشی این خاکها اثرگذار باشد.
حسن نادری مهابادی، مهران رجبی زرگرآبادی، مجتبی بیگلری،
دوره ۱۲، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۱ )
چکیده
در این تحقیق شبیه سازی عددی جریان و انتقال حرارت آشفته در جریان خنک کاری لایه ای برای یک سوراخ استوانه ای در حالت سه بعدی انجام شده است. شار حرارتی آشفته معادله انرژی توسط مدل پخش گردابه ای ساده و با فرض عدد پرانتل آشفتگی ثابت مدل سازی می شود. این در حالی است که تحقیقات نشان می دهد فرض عدد پرانتل آشفتگی ثابت، دور از واقعیت است. در تحقیق حاضر با استفاده از مدل مرتبه دوم به همراه تصحیح دیواره به مدل سازی جریان و انتقال حرارت آشفته در خنک کاری لایه ای پرداخته شده است. مقایسه نتایج تحلیل عددی با مقادیر تجربی نشان می دهد که مدل های مرتبه دوم جبری-صریح شار حرارتی آشفته توانایی قابل قبولی در پیش بینی پارامترهای موثر در خنک کاری لایه ای دارند. در ادامه تغییرات عدد پرانتل آشفتگی مورد بررسی قرار گرفته و محدوده آن در هندسه مورد نظر، از ۰,۱ در فواصل دور از سوراخ تا حدود ۰.۹۵ در نزدیکی آن به دست آمده است. همچنین با مقایسه نتایج به دست آمده از روش صریح مرتبه دو و مدل پخش گردابه ای ساده، مقدار ۰.۷ به عنوان جایگزین مقدار رایج پیش فرض عدد پرانتل آشفتگی (۰.۸۵) پیشنهاد شده است.
علی جهانگیری، مجتبی بیگلری،
دوره ۱۳، شماره ۱۵ - ( ويژهنامه سوم ۱۳۹۲ )
چکیده
یکی از راه های انتقال گاز طبیعی به بازارهای دوردست، مایع سازی و حمل آن با کشتی است. در این راستا تامین ایمنی انتقال گاز طبیعی به بازارهای مصرف جهانی ، اهمیت ویژه ای دارد. در اثر تماس و برخورد هر ماده خارجی با سیال LNG، جوشش سریع همراه با افزایش ناگهانی در فشار، رخ خواهد داد. در این مقاله، برخورد آب در دمای oC۰ ( سیال با دمای بالاتر) با متان مایع (به دلیل نزدیک بودن خواص ترموفیزیکی به LNG) در دماهای بسیار پایین (oC۱۶۲-) از نظر ترموفیزیکی بررسی شده است. شدت انتقال حرارت بین قطره آب و متان مایع، رشد سریع فیلم بخار متان و افزایش ناگهانی فشار داخل فیلم را بهمراه دارد. در این شرایط رخداد پدیده انفجار بخار، ایمنی سیستم را به مخاطره میاندازد. مدل ریاضی این پدیده با در نظر گرفتن شرایط اشباع در سطح بین فازی بدست آمده و سپس میزان افزایش فشار ناگهانی، افزایش دما در سطح بین فازی و رشد فیلم بخار در اثر تغییر پارامترهای ترموفیزیکی مختلف تعیین شده است. بر اساس نتایج بدست آمده پالس فشار بخار ایجاد شده درون فیلم، در مواردی حتی بیش از ۳ برابر فشار اولیه بوده که می تواند ایمنی سیستم را مختل نماید.
حسن بیگلری، میلاد آزور،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله، پاسخ دینامیکی تیر ساندویچی مرکب نسبتا ضخیم تحت بارگذاری جرم متحرک با در نظرگیری اثرات اینرسی دوارنی و تغییر شکل برشی جانبی با شرایط تکیه¬گاهی ساده صورت می¬پذیرد. معادلات حاکم بر مساله با استفاده از اصل هامیلتون استخراج شده است. سپس معادلات دیفرانسیلی جزئی حاصل، با استفاده از روش آنالیز مودال به معادلات دیفرانسیل معمولی با ضرایب متغیر با زمان تبدیل ¬می-شوند. حل معادلات دیفرانسیل معمولی به صورت تحلیلی-عددی با استفاده از روش رانگ-کوتای مرتبه چهار صورت گرفته است. نتایج حاصله با نتایج موجود در ادبیات موضوع صحه¬گذاری گردیده است. هدفِ مقاله، بررسی تاثیر پارامترهای مختلف از جمله ضریب لاغری، نحوهی چینش الیاف در رویه¬ها، ضخامت و سفتی جانبی هسته، سرعت بارگذاری و اثر اینرسی جرم متحرک روی پارامترهای مهم پاسخ دینامیکی تیر از قبیل ضریب تقویت بار و سرعت بحرانی می¬باشد. بررسیها نشان می¬دهد که ضخامت و سفتی جانبی هسته تاثیر بسزایی در سرعت بحرانی دارد. همچنین تاثیر اینرسی جرم متحرک در سرعتهای زیر و فراتر از سرعت بحرانی اول، بر روی پاسخ تیر متفاوت است.
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
در سال های اخیر به توسعه وسائل مؤثر در استهلاک انرژی لرزه ای در سازه ها اهمیت بیشتری داده شده است که پاسخ سازه اصلی را در ناحیه الاستیک نگه دارند . به این منظور، میراگرها برای کم کردن اثر نیروی زلزله به سازه ها استفاده م ی شوند . همچنین تکنولوژی هایی برای استهلاک انرژی لرزه ای با قرار دادن جرم کمکی توسعه پیدا کرده است . ۰ و /۰۱-۰/۰۳ ،۰/۰۰۵-۰/ در این مقاله، سیستم ترکیبی سری میراگر جرمی و ستون مایع تنظیم شده با نسبت های جرمی ۰۳۵ ۰/۰۲-۰/۰۲ در نظر گرفته شده است. تحلیل تاریخچه زمانی بر روی سازه های ۲۰ طبقه تحت زلزله های نرتریج، طبس و لوما پرایتا ۰,۴ با استفاده از نرم افزار شبیه سازی مطلب انجام شده است. عملکرد سیستم های ترکیبی سری با سیستم تک میراگر g مقیاس شده به ستون مایع مقایسه شده و همچنین کارایی سیستم های ترکیبی سری با افزایش ضریب افت هد بررسی شده است . نتایج حاکی از آن است که عملکرد سیستم ترکیبی سری وابسته به مشخصات زلزله های مختلف، فرق می کند و با افزایش نسبت جرمی جرم دوم و نیز با انتخاب نسبت فرکانسی بهینه بر اساس پاسخ ها، کارایی میراگر ترکیبی سری افزایش می یابد .
مسعود فرحناکیان، محمدرضا رازفر، فریدرضا بیگلری،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
ماشینکاری بکمک پلاسما، یکی از روشهای بهبود ماشینکاری مواد سخت میباشد. در فرآیند تراشکاری بکمک پلاسما، از قوس پلاسما با دمای زیاد برای گرم کردن منطقه کوچکی از قطعهکار در جلوی ابزار استفاده میشود و فقط قسمت کوچکی از ماده در جلوی ابزار، که قرار است برادهبرداری شود، بر اثر گرم شدن نرم میشود. هدف از این مطالعه، ارایه یک روش برای محاسبه نیروهای برشی در حین تراشکاری بکمک پلاسما است. بدین منظور یک مدل تفاضل محدود برای تعیین دمای براده تغییر شکل نیافته، در شرایط مختلف جریان پلاسما، سرعت برشی و مقدار پیشروی در حین گرم کردن قطعهکار بکمک پلاسما، ایجاد شد. یک مدل تحلیلی برای تخمین نیروهای برشی در شرایط مختلف ماشینکاری بکمک پلاسما با توجه به تنشهای برشی در صفحه برش، ناحیه اصطکاکی براده – ابزار و تنشهای وارده بر لبه ابزار توسعه داده شد. مدل پیشنهاد شده، توسط دادههای تجربی در حین تراشکاری معمولی (بدون پلاسما) کالیبره شده و مدل کالیبره شده برای شرایط مختلف تراشکاری بکمک پلاسما اعتبار سنجی شد. خطای متوسط مدل ساخته شده و نتایج تجربی کمتر از ده درصد بوده و نتایج تحلیلی و تجربی نشان دادند که در تراشکاری بکمک پلاسما، نیروی اصلی تراش تا ۴۰ درصد در شرایط آزمایش شده نسبت به تراشکاری معمولی برای فولاد سخت شده، در بیشترین دمای براده تغییر شکل نیافته، کاهش مییابد.
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
مطالعه پاسخ لرزه ای ساختگاه نیازمند تخمین درست پارامترهای مدول برشی و نسبت میرایی لایه های زیرسطحی می یاشد. باتوجه به طبیعت غیراشباع بخشهای وسیعی از سطح زمین، طبیعتا آزمایشهای لازم برای تعیین صحیح پارامترهای مذکور برای این نواحی بایستی در شرایط غیراشباع انجام گیرد. در سالهای اخیر با توسعه ابزارهای آزمایشگاهی پیشرفته مطالعات در حوزه غیر اشباع توسعه یافته است. در این تحقیق سعی شده است تا برای روشن شدن تغییرات پارامترهای تناوبی آبرفتهای خاکی غیراشباع در سطوح کرنش متوسط تا بزرگ، با استفاده از تجهیزات سه محوری تناوبی با قابلیت کنترل مکش، پارامترهای مدول برشی و نسبت میرایی در سطوح کرنش متوسط تا بزرگ تعیین شده و اثر تغییرات مکش بافتی و تنش میانگین خالص بر پارامترهای مذکور در یک نوع رس با حد خمیری ۲۴ در شرایط غیر اشباع با آهنگ بارگذاری بالا مورد مطالعه قرار گیرد. در این راستا آزمایشهایی بر روی نمونههای عادی تحکیم یافته از رس مذکور در مسیرهای بارگذاری متفاوت شامل ۲ سطح مکش یک سطح تنش میانگین خالص سه دامنه تنش انحرافی تناوبی انجام شده است. همچنین جهت بررسی تاثیر پارامتر شاخص خمیری، مقایسه ای بین نتایج حاصل از این تحقیق با نتایج تحقیق دیگر انجام گرفته در شرایط یکسان (نمونه سازی و مسیر تنش)، بر روی مصالحی ریزدانه با شاخص خمیری۱۲ انجام گرفته است. نتایج حاصله نشان می دهد که افزایش مکش موجب افزایش مدول برشی و کاهش نسبت میرایی می شود. همچنین با افزایش شاخص خمیری نیز کاهش قابل توجهی در سختی نمونه های مورد آزمایش مشاهده شده است.
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
به منظور استخراج نیمرخ سرعت موج برشی با استفاده از معکوس نسبت طیفی مولفهی افقی به قائم خردلرزهها (H/V)، اندازهگیریهای خردلرزهای به صورت تک ایستگاهی در شش ایستگاه در مسیر قطار شهری کرمانشاه انجام شد. ابتدا دادههای ثبت شده توسط دستگاه لرزهنگار سه مولفهای، با استفاده از نرمافزار Geopsy پردازش و فرکانس غالب ساختگاه برآورد گردید. سپس به منظور تعیین نیمرخ سرعت موج برشی از معکوس طیف H/V، از ۴ مدل پیشنهادی ۳، ۵، ۷ و ۱۰ لایه برای همهی نقاط مذکور استفاده گردید و در نهایت به منظور بررسی دقت نتایج حاصله، نیمرخهای سرعت موج برشی به دست آمده از روش معکوس طیف H/V با مدلهای مذکور با نتایج آزمایش درونچاهی سطح به عمق (Down-hole) مقایسه شدهاند. نکته قابل توجه این استکه نیمرخهای سرعت موج برشی ساختگاه بدون توجه به نتایج آزمایشهای درون چاهی برای در نظر گرفتن ضخامت و محدودهی سرعت لایههای زمین، استخراج شد و در نهایت با نیمرخ سرعت موج برشی حاصل از آن آزمایشها مقایسه گردید. نتایج به دست آمده از تطابق خوبی با نتایج آزمایشهای درونچاهی برخورداراست. تشابه نیمرخهای استخراج شده با نیمرخ آزمایش درون چاهی سطح به عمق با افزایش تعداد لایههای در نظر گرفته شده در مدل تحلیلی افزایش مییابد. همچنین عمق نیمرخهای استخراج شده، با افزایش تعداد لایههای مدلهای اولیه افزایش مییابد و بدین ترتیب روش معکوس طیف H/V، نیمرخ سرعت موج برشی را تا عمق بیشتری نسبت به آزمایش درون چاهی برآورد میکند.
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
این مقاله نتایج آزمایش سه نوع خاک ریزدانه غیر اشباع با حد خمیری متفاوت را که با روش تحت- تراکم (under-compaction) ساخته شدهاند و توسط دستگاه التراسونیک آزمایش شدهاند را ارائه میکند. در هر خاک ۵ نقطه بر روی نمودار تراکم انتخاب شده و از هر نقطه با توجه به درصد رطوبت و نسبت تخلخل اولیه متفاوت چهار نمونه مشابه ساخته شده است. نمونهها متعاقباً مرحله به مرحله تا خشک شدگی کامل در معرض جریان هوا قرار گرفتهاند. در این آزمایشها اندازهگیری سرعت موج فشاری (Vp) با استفاده از التراسونیک و تعیین مکش بافتی نمونههای غیر اشباع به وسیله روش کاغذ صافی، به همراه اندازهگیری درصد رطوبت نمونهها، مرحله به مرحله در طی فرآیند خشک انجام شده است. نتایج آزماشها نشان میدهد که با خشک شدن خاک و افزایش مکش بافتی، سرعت موج فشاری افزایش مییابد. نتایج روشن میکنند که در پیشبینی سرعت موج فشاری در خاک ریزدانه غیر اشباع اثر مکش بافتی و نسبت تخلخل با هم درنظرگرفته شود. در ادامه مقاله یک رابطه تجربی توسعه داده شده است که به کمک آن میتوان مقدار سرعت موج فشاری(Vp)، را برای خاکهای ریزدانه غیر اشباع در مسیر خشک شدگی با شرایطی شبیه به مصالح مورد آزمایش، به خوبی تخمین زد.
دوره ۱۸، شماره ۱۲۱ - ( اسفند ۱۴۰۰ )
چکیده
مصرف گسترده خامه قنادی و تولید محصولی با چربی کاهش یافته، نیاز به جایگزینی ترکیبات پایدارکننده و امولسیفایری در آن را تقویت میکند. لذا، در این تحقیق اثر افزودن صمغ دانه ریحان اصلاح شده و ایزوله پروتئین سبوس برنج مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا مقدار تجمعات نامحلول و کدورت محلولهای صمغ دانه ریحان و پروتئین سبوس برنج در pH ۳، ۵ و ۷ بررسی شدند. سپس در خامههای قنادی با مقادیر چربی ۲۵، ۳۰ و ۳۵ درصد در غلظتهای ۵/۰ و یک درصد اضافه شدند و ویژگیهای افزایش حجم، ثبات کف و سفتی خامه قنادی به عنوان شاخصههای مهم فیزیکوشیمیایی خامه بررسی شدند. نتایج نشان داد بیشترین میزان تجمعات نامحلول در صمغ دانه ریحان pHهای ۳ و ۵ و کمترین آن در ایزوله پروتئین سبوس برنج در pH ۷ بدست آمد. در مقابل، بیشترین کدورت در ایزوله پروتئین سبوس برنج در pH ۷ و کمترین کدورت در صمغ دانه ریحان در همین pH دیده شد. بالاترین میزان افزایش حجم و ثبات کف خامه قنادی در ایزوله پروتئین سبوس در خامه ۳۰ درصد چربی و پس از آن در پروتئین سبوس برنج با خامه ۲۵ درصد چربی و پروتئین آب پنیر حاوی خامه ۳۵ درصد چربی بدست آمد. در مقابل کمترین افزایش حجم در نمونههای صمغ دانه ریحان مشاهده شد. در مقابل، خامه قنادی با بیشترین درصد چربی و بیشترین مقدار صمغ دانه ریحان از بیشترین سفتی بافت برخوردار بود. بنابراین با توجه به نتایج بدست آمده، مشخص میشود که خامه قنادی با بیشترین درصد چربی و کمترین مقدار پروتئین میتواند به حداکثر ثبات کف منتهی شود. در مجموع نتایج نشان داد که ایزوله پروتئین سبوس برنج از توانایی خوبی برای استفاده از در فرمول خامه قنادی برخوردار است، هرچند صمغ دانه ریحان به دلیل فقدان مواد پروتئین از قابلیت در خامه برخوردار نیست.
محمدابراهیم ایمانیان، فریدرضا بیگلری،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده
در این پژوهش، یک چاپگر سهبعدی از نوع سینتر انتخابی لیزری ساخته شد. چاپ سهبعدی لیزری یکی از انعطافپذیرترین روشهای ساخت افزایشی است که میتوان از پودر مواد مختلف در آن استفاده کرد. اخیراً فناوری چاپ سهبعدی وارد صنعت داروسازی شده است و در آوگوست ۲۰۱۵ تاییدیه افدیای (FDA) خود را به اسم محصولات دارویی سهبعدی دریافت کرد. با استفاده از چاپ سهبعدی در داروسازی میتوان به رهایش کنترلشده، دوز متناسب با ویژگی افراد و مورفولوژی مورد نظر برای داروها دست یافت و به سمت شخصیسازی داروها حرکت کرد. یکی از موارد مهم، تعیین خواص مورد نظر برای قرصها قبل از چاپ است. در این مقاله، به کمک طراحی آزمایش به روش ترکیب مرکزی و مدلسازی، اثر متغیرهای مهم روش سینتر انتخابی لیزری بر نیروی شکست قرص بررسی میشود. با استفاده از مدلسازی صورتگرفته، میتوان مقدار هر متغیر را بهگونهای تعیین کرد که قرصها با نیروی شکست مورد نظر چاپ شوند. با کنترل نیروی شکست قرص میتوان بر آزادسازی و ازهمپاشیدگی قرص در بدن اثر گذاشت. بهمنظور انجام آزمایشها، قرصهای استوانهای به قطر cm۲/۱ و ارتفاع mm۶/۳ چاپ شدند. از ماده پلیمر ترموپلاستیک دارویی کلیکوت (KollicoatIR؛ ۷۵% پلیونیلالکل و ۲۵% پلیاتیلنگلیکول) استفاده شد. به این پلیمر، ۵% پاراستامول (استامینوفن) اضافه شد. همچنین مقداری رنگ سیاه خوراکی (دارویی) بهمنظور افزایش جذب نور لیزر اضافه شد. سرعت پیشروی لیزر، درصد پرشدن (فاصله خطوط حرکت لیزر) و مقدار رنگ اضافهشده، متغیرهای بررسی شده هستند. طبق نتایج بهدستآمده در بازه درنظرگرفتهشده، با افزایش سرعت پیشروی لیزر، نیروی شکست قرص کاهش مییابد ولی افزایش درصد پرشدن و مقدار رنگ اضافهشده سبب افزایش نیروی شکست قرصها میشود.
مصطفی باغینیپور، فریدرضا بیگلری،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
مواد ریزدانه، خواص مکانیکی فوقالعادهای از خود نشان میدهند و کاربرد فراوانی در صنایع مختلف دارند. یکی از راههای تولید میلگرد ریزدانه استفاده از روشهای تغییر شکل پلاستیک شدید است. اکستروژن و انبساط متوالی نمونه بهعنوان یکی از روشهای تغییر شکل پلاستیک شدید برای تولید میلگردهای ریزدانه مورد استفاده قرار میگیرد. با افزایش طول قطعه، نیروی اصطکاک افزایش پیدا میکند، تا جایی که نیروی مورد نیاز برای عملیات شکلدهی به حدی افزایش پیدا میکند که امکان انجام فرآیند وجود ندارد. برای حل این مشکل، در این پژوهش، فرآیند "اکستروژن و انبساط تناوبی تحت فشار هیدرواستاتیک" بهعنوان یک روش جدید تغییر شکل پلاستیک شدید برای تولید میلگردهای با ساختار ریزدانه با طول بلند پیشنهاد شده است. در این روش، عملیات شکلدهی با استفاده از روغن تحت فشار انجام میگیرد؛ به همین دلیل، تنشهای هیدرواستاتیک فشاری به ماده اعمال میشود و سبب بهبود مناسب خواص مکانیکی میشود. همچنین، نتایج شبیهسازی اجزای محدود این روش، تاثیر میزان ضریب اصطکاک بر نیروی شکلدهی و مستقلبودن نیروی شکلدهی از طول میلگرد را بهدلیل انجام فرآیند بهصورت هیدرواستاتیک نشان میدهد؛ بنابراین، فرآیند قادر است که میلههایی با طول بلند و ساختار ریزدانه تولید کند. میلگردی از جنس مس خالص تحت این فرآیند قرار گرفت و نتایج، حاکی از آن است که پس از انجام فرآیند، حد تسلیم و استحکام نهایی بهترتیب ۲۰۰% و ۳۳% افزایش یافت. همچنین سختی نمونه بهصورت قابل ملاحظهای ۱۲۰% افزایش یافت و توزیع نسباتاً همگنی از سختی در قطر میلگرد بهدست آمد. نتایج ریزساختار، ریزدانهشدن قابل توجهی را پس از فرآیند نشان داد که اندازه دانهها تا ۸ میکرومتر در مرکز قطعه و ۵ میکرومتر در شعاع خارجی کاهش یافته است.
حامد قلیپور، فریدرضا بیگلری،
دوره ۲۰، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
مطالعه حاضر به بررسی تجربی و عددی نمونههای کششی برای مطالعه و شناسایی مکانیزم شکست نرم تحت حالتهای مختلف تنش میپردازد. مدل جیتیان که یک مدل آسیب میکرومکانیکی است، برای شبیهسازیهای عددی استفاده شده است. پارامترهای مرتبط با این مدل برای فولاد استی۱۲ با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM) با حداقل اختلاف بین نتایج عددی و تجربی آزمون کشش بر روی نمونه استاندارد تعیین شدند. پارامترهای مربوط به حفره در مدل جیتیان بهترتیب ۰/۰۰۱۰۷، ۰/۰۰۷۱۶، ۰/۰۱ و ۰/۱۵ برای ff, fc, fN, f۰, تعیین شدند. پس از کالیبراسیون مدل آسیب برای ماده مورد مطالعه، آزمونهای کشش بر روی نمونههای کششی با هندسههای مختلف انجام شدند. بررسی شکستنگاری برای فهم مکانیزم شکست نرم تحت طیف گستردهای از حالتهای تنش انجام و دو مکانیزم شکست شناسایی شد. مدل آسیب کالیبرهشده، برای شبیهسازی المان محدود نمونههای کششی بهمنظور مطالعه عددی مکانیزمهای شکست مشاهدهشده در آزمونهای تجربی استفاده شد. نتایج عددی استخراجشده مطابقت خوبی با مشاهدات تجربی داشت، بهطوری که نمودار نیرو- جابهجایی حاشیه خطا حدود ۵% را نشان میدهد. محل شروع شکست، جهت رشد ترک و مقدار جابهجایی در نقطه شکست در مطالعات عددی نیز نشاندهنده مطابقت نزدیک با آزمایشات تجربی بود.
دوره ۲۲، شماره ۶ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده
در تحقیق حاضر به بررسی امکانپذیری تضمین تغییرشکلهای یکنواخت در سیستم باربر جانبی دیوارهای برشی فولادی لاغر پرداخته شده است. بدین منظور با بکارگیری نرمافزار المان محدود ABAQUSTM یک قاب ۳ طبقه بتنی مدلسازی و به روش تحلیل غیرخطی تاریخچه زمانی آنالیز شده است. بر اساس آییننامه آشتو ۲۰۱۸ صفحات فولادی با توجه به ضخامت به سه محدوده رفتاری لاغر، متوسط و ضخیم تقسیم میشوند. در این مقاله سه ضخامت مختلف در محدوده رفتاری صفحات لاغر انتخاب شد و نحوه اتصال آنها به المانهای پیرامونی به صورت سرتاسری و جزئی تعریف گردید. نتایج نشان دادند که بطور کلی کاهش طول اتصال صفحه منجر به افزایش بیشینه جابجایی نسبی درون صفحه (دریفت) طبقات میشود و امکان کنترل شکل پذیری سازه فراهم می شود. در صفحات لاغر با ضخامتهای بسیار کم مقاومت کمانشی برشی بسیار ناچیز و قابل صرفنظر کردن است و صفحه بلافاصله پس از بارگذاری وارد مقاومت پس از کمانش میگردد. به همین دلیل نتایج مربوط به این صفحات تعیینکننده رفتار سازه است. با کاهش ضخامت عدم یکنواختی در بیشینه جابجایی نسبی درون صفحه (دریفت) طبقات دیده شد که با استفاده از اتصالات جزئی مناسب صفحه فولادی برشی به المانهای پیرامونی بیشینه جابجایی نسبی درون صفحه (دریفت) طبقات در ارتفاع سازه به شدت بهبود یافت.
دوره ۲۳، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۸ )
چکیده
مقاله حاضر درصدد است به طراحی مدل رهبری تحول آفرین در دانشگاه فنی حرفه ای بپردازد. روش تحقیق مبتنی بر روش کیفی، نظریه زمینهای، است. همچنین با استفاده از نمونهگیری گلوله برفی و فن مصاحبه با ۱۶ نفر از خبرگان دانشگاه فنی حرفه ای مصاحبههای عمیقی صورت گرفت. پس از کدگذاری باز، محوری و انتخابیِ دادههای گردآوری شده تعداد ۱۶۰ مفهوم اولیه، ۲۹ مقوله فرعی و ۵ مقوله اصلی استخراج شدند. برآیند نهایی این مطالعه طراحی مدلی ۵ بُعدی است که ابعاد پنجگانهی آن در قالب پنج رُکن استراتژی، پیامدها، شرایط مداخلهگر، شرایط زمینه ساز و شرایط علی طبقهبندی شده است. یافتههای این مطالعه حکایت از اثربخشی رهبران تحول آفرین و ظرفیت انطباق پذیری سازمانی دارد. در واقع، رهبران تحول آفرین در دانشگاه فنی و حرفه ای با توسل به استراتژِی انطباق پذیری بر کارایی پیروان اثر می گذارند و تحولات سازمانی را مدیریت می نمایند. بنابراین پیشنهاد میشود رهبران تحول آفرین ، سرمایه ی اجتماعی سازمانی را از طریق از سیستمپاداش مبتنی بر عملکرد، تکنیک های سازگاری با تغییرات و تحولات سازمانی برگزاری کارگاه های آموزشی تعالی رفتار و منش سازمانی به اهمیت وجدانکاری، وظیفه شناسی، بهبود تعاملات افقی بین همکاران، اعتمادسازی، جلبمشارکت و همکاری کارکنان در تصمیم گیری ها ، روحیه ی نقد پذیری را در بین خود و همکاران سازمان تقویت نمایند و با قدرت دادن به نیروی انسانی، با مشارکت دهی کارکنان در تصمیمات مهم سازمانی و در نهایت با استفاده از تکینک های توانمندسازی کارکنان را به نواوری جهت سازگاری با تغییرات ترغیب نمایند.
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۴-۱۴۰۳ )
چکیده
مهاربندی فولادی به عنوان یکی از موثرترین سیستمهای مقاوم در برابر بارهای جانبی شناخته شده است و استفاده از آن جهت ارتقاء ظرفیت تحمل تغییر شکل جانبی قابهای بتن مسلح موجود، موضوع مطالعات متعددی بوده است. در این مطالعه، عملکرد لرزهای مهاربندی فولادی درون صفحه هم مرکز به منظور مقاوم سازی سازه های بتن مسلح موجود به صورت عددی مورد بررسی قرار گرفت. یک قاب بتن مسلح مقیاس شده به روش اجزای محدود توسط مهاربندی ضربدری ساده مدلسازی گردید. در مقاوم سازی سازه های آسیب دیده باید به استمرار سرویس دهی از سازه در سازه های با درجه اهمیت بالا توجه کرد. علاوه بر این اجرای مهاربندی درون صفحه باعث تخریب اجزای میانقابی شده و می تواند از نقش موثر اجزای میانقابی در باربری لرزه ای قاب های بتن مسلح بکاهد. با توجه به نکات ذکر شده، جهت استمرار سرویس دهی از سازه حین عملیات مقاوم سازی و کاهش عملیات تخریب در اجزای میانقابی می توان عضو تقویتی را به صورت خارجی به قاب آسیب دیده متصل کرد. لذا در این مطالعه جهت تحقق اهداف ذکر شده اجرای مهاربندی فولادی به صورت خارج از صفحه نیز با استفاده از روش عددی مورد بررسی قرار گرفته و امکان سنجی شد. این امر درک بهتر عملکرد قابهای تقویتشده با مهاربندی های فولادی درون صفحه و خارج از صفحه و ارزیابی روش پیشنهادی را امکان پذیر میسازد. نتایج این مطالعه نشان داد پس از مقاوم سازی با مهاربند هیچگونه گسیختگی موضعی در اثر اعمال بار جانبی در محل مفاصل پلاستیک قاب ها ایجاد نشد. مقدار مقاومت حداکثر قاب بتن مسلح در یک جابه جایی مشخص پس از مقاوم سازی به نسبت ۵.۲ برابر نمونه اولیه خود افزایش یافت و نسبت به مهاربندی درون صفحه تمرکز تنش کمتری را در المان های مرزی نتیجه داد.