جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای تابع جماعت
علی زرگرباشی، صادق تابع جماعت، سروش صرافان صادقی، سروش شیخبگلو،
دوره ۲۰، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۹ )
چکیده
چکیده: در این مطالعه، به بررسی تجربی احتراق پیشآمیخته جزئی متان و اکسیژن خالص، درون یک راکتور کوارتز مقیاس مزو با قطر داخلی ۵ میلیمتر و ضخامت دیواره ۱ میلیمتر با طولهای ۵، ۱۰ و ۱۵ سانتیمتر و نسبت اختلاطهای ۲۵%، ۵۰% و ۷۵% پرداخته شده است. نتایج آزمایشها اعم از عوامل مؤثر بر رژیمهای شعله، محدوده تشکیل هر کدام، دینامیک شعله و توزیع دمای دیواره خارجی راکتور، تحلیل و گزارش شده است. آزمونهای فوق در محفظه احتراق استوانهای هممرکز متقارنمحوری و در رژیم جریان آرام صورت گرفته است. در اکثر آزمایشها، رژیم شعله نوسانی بوده و همین عامل باعث گردیده تا توزیع حرارت یکنواختتری در طول راکتور مشاهده گردد. دینامیک این شعله از تغییرات به ترتیب نسبت اختلاط، طول راکتور، دبی حجمی اکسیژن و نهایتاً دبی حجمی سوخت، که باعث تغییرات در سرعت جریان ورودی و نسبت همارزی میگردد بیشتر اثر میپذیرد. همچنین مشاهده شد با افزایش طول راکتور به علت فراهم شدن زمان مناسب جهت همگن شدن مخلوط، تفاوتها در بازه تشکیل شعله در نسبت پیشاختلاطهای مختلف کم میگردد.
علی زرگرباشی، سروش صرافان صادقی، صادق تابع جماعت،
دوره ۲۲، شماره ۴ - ( فروردین ۱۴۰۱ )
چکیده
در پژوهش حاضر، به مطالعه تجربی اثر مشخصههای جریان ورودی پیش آمیخته متان-اکسیژن، درون یک راکتور مزو با طول و هندسه ثابت پرداخته شده است. جهت این تحقیق دو نسبت اختلاط جزئی ۲۵% و ۵۰% در نظر گرفته شده و نوع رژیم جریان از نوع آرام بوده است. راکتور مورد استفاده، از جنس کوارتز که به صورت افقی نصب گردیده و مشخصات هندسی آن عبارتند از: قطر داخلی ۵ میلیمتر، ضخامت دیواره ۱ میلیمتر و طول ۱۰ سانتیمتر میباشد. در این تحقیق سعی شده است تا عوامل مؤثر بر رژیمهای شعله، محدوده تشکیل انواع رژیمهای شعله، دینامیک شعله، توزیع دمای دیواره خارجی راکتور، بسامد و نوسان شعلههای نوسانی همراه با شدت صوت خاموشی شعله نوسانی تحلیل و گزارش گردد. رژیم اصلی شعله مزوی مشاهده شده طی این پژوهش، شعله نوسانی بوده است. دینامیک این شعله از تغییرات به ترتیب نسبت اختلاط، دبی حجمی اکسیژن و نهایتاً دبی حجمی سوخت، که باعث تغییرات در سرعت جریان ورودی و نسبت همارزی میگردد بیشتر تأثیر میپذیرد. بررسی نتایج حاصل از نوسانات صوتی بیانگر افزایش سرعت شعله نوسانی با افزایش دبی حجمی و نسبت اختلاط میباشد. صوت خاموشی بلند شعلهها هنگام خاموشی از تبدیل بخشی از انرژی حرارتی شعله به صوت، در شعلهگیر و امواج مرتعش صوتی حاصل از خاموشی شعله و اختلاف سرعت گاز، ناشی میشود.
مجید آقایاری، صادق تابع جماعت،
دوره ۲۲، شماره ۷ - ( تیر ۱۴۰۱ )
چکیده
در طراحی محفظه احتراق، پارامترهای مختلفی مدنظر باید قرار بگیرد. از جمله این پارامترها میتوان به توزیع دمای یکنواخت در خروجی محفظه، کنترل پایداری شعله، آلایندگی کمتر، بازده بیشتر احتراق، دمای دیواره کمتر و افت فشار کمتر در محفظه اشاره کرد. با توجه به شرایط پیچیده حاکم بر جریان در محفظه احتراق بعلت اثرات متعدد توربولانس و اختلاط جریانها و همچنین رفتار شعلههای آشفته، پیش بینی عملکرد اینگونه محفظهها امری بسیار پیچیده میباشد. در این مقاله، سعی شده است محفظه احتراق میکروتوربین دانشگاه صنعتی امیرکبیر به لحاظ چرخاننده بررسی شده و بهینه گردد. متغیرهای این بهینه سازی تعداد، ضخامت و زایه پرهها و توابع هدف کاهش مقدار CO، NOx، هیدروکربن نسوخته و افزایش دمای خروجی در نظر گرفته شد. این کار به کمک روش عددی انجام و در نهایت چرخاننده انتخاب شده در روش عددی، در روش تجربی تست گردید. با توجه به مطالعات انجام شده، در نهایت چرخاننده با زاویه ۶۰ درجه، تعداد ۱۲ پره و ضخامت ۷۵/۰ میلی متر به عنوان گزینه نهایی انتخاب شد. در نتایج نهایی، مقدار آلایندگی CO به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد. البته دمای خروجی و ضریب یکنواختی دمای خروجی و هیدروکربن نسوخته در گزینه نهایی کمتر شد. با این حال یکنواختی دما داخل محفظه بیشتر شد.