جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای تقوی زنوز

رضا تقوی زنوز، احسان سلکی، هادی افشاری،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله، یکی از روش‌های جدید اصلاح پوسته به منظور بهبود عملکرد کمپرسورها مورد بررسی قرار گرفته است. درز نوک پلّه‌ای یکی از روش‌های مناسب اصلاح پوسته کمپرسورهاست که اخیراً کارایی آن در زمینه کمپرسورهای محوری به اثبات رسیده است. در مطالعه حاضر، اثرات درز نوک پلّه‌ای بر بهبود حاشیه استال یک کمپرسور گریز از مرکز، برای اولین بار، به روش عددی مورد ارزیابی قرار گرفته است. شبیه‌سازی به کمک نرم‌افزار فلوئنت و با بهره‌گیری از مدل آشفتگی k-ε صورت پذیرفته است. به‌منظور یافتن هندسه بهینه درز نوک پلّه‌ای، هفت هندسه پوسته مختلف به همراه کمپرسور با پوسته صاف در نظر گرفته شده‌اند. بررسی کانتورهای سرعت و الگوهای خطوط جریان روی صفحات عمود بر راستای جریان و نصف‌النهاری نشان می‌دهد که با ایجاد پوسته با درز نوک پلّه‌ای، جریان نشتی نوک پرّه تضعیف شده و میزان انسداد جریان در گذرگاه اصلی کمپرسور، کاهش پیدا می‌کند. بنابراین درز نوک پلّه‌ای، سبب افزایش محدوده عملکرد پایدار کمپرسور شده و وقوع پدیده استال را به‌تأخیر می‌اندازد. نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که با استفاده از درز نوک پلّه‌ای با ابعاد بهینه، حاشیه استال کمپرسور ۳۸/۷% بهبود پیدا می‌کند.
رضا تقوی زنوز، محمد حسین عباباف بهبهانی، علی خوش نژاد،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله، حذف استال دورانی در یک کمپرسور جریان محوری با به کارگیری تزریق هوا در ناحیه نوک ردیف پره، به صورت تجربی مطالعه شده است. بدین‌منظور دوازده انژکتور با فواصل یکسان پیرامون پوسته کمپرسور و در بالادست رتور تعبیه گردیدند. در ابتدا بهبود عملکرد کلی کمپرسور از طریق تزریق هوا به ویژه در نقطه استال بررسی شد. سرعت‌ لحظه‌ای جریان در موقعیت‌های مختلف شعاعی و محیطی به طور همزمان با استفاده از جریان سنجی سیم داغ اندازه‌گیری شده است. داده‌های حاصل از این اندازه‌گیری‌ها به همراه تحلیل‌های فرکانسی سیگنال، برای توصیف فرایند شکل‌گیری استال و نوسانات جریان القا شده حاصل از آن از یک سو، و فرایند از بین رفتن استال حین اعمال تزریق هوا از سویی دیگر ارائه شده است. نتایج نشان می‌دهند که تزریق مقدار کمی هوا در ناحیه نوک پره قادر به اثرگذاری قابل توجهی بر قابلیت افزایش فشار و همچنین حاشیه استال می‌باشد. تزریق کمتر از ۱% از دبی جرمی کلی کمپرسور از طریق انژکتورها، موجب بهبود حاشیه استال تا ۹% شده است. تزریق هوا در ناحیه نوک پره‌ه باعث شده تا اثرات مفید آن در تمام ارتفاع پره گسترش یابد، خصوصا مادامی که کمپرسور در نزدیکی شرایط استال کار می کند.
علی خوش نژاد، محمد حسین عباباف بهبهانی، رضا تقوی زنوز،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده

شکل‌گیری استال اسپایک و نحوه گسترش آن در یک کمپرسور محوری سرعت پایین موضوع این مطالعه بوده است. در این راستا اندازه‌گیری‌های آزمایشگاهی بر روی یک تست ریگ کمپرسور محوری سرعت پایین انجام شده است. پارامترهای اندازه‌گیری شامل سرعت و فشار لحظه‌ای جریان در فرآیند آغاز استال می‌باشد. بدین منظور از چندین پراب جریان‌سنج سیم داغ و یک حسگر فشار با پاسخ فرکانسی بالا، برای داده‌برداری استفاده شده است. نوسانات لحظه‌ای سرعت در بالادست ردیف پره نشان می‌دهند که استال اسپایک با جدایش جریان از لبه حمله پره آغاز و در ادامه، جریان جدا شده از سطح پره منجر به ایجاد یک گردابه می‌شود. این ساختار در راستای ارتفاع پره گسترش می‌یابد. سلول استال با سرعتی کمتر از سرعت چرخش رتور، در کمپرسور مورد مطالعه ۶۶% سرعت دورانی، پیرامون محیط کمپرسور منتشر می‌شود. همچنین برای بررسی دقیق‌تر اغتشاشات اسپایک از تبدیل فرکانسی موجک استفاده شده و توانمندی این روش در شناسایی استال اسپایک و جزئیات آن نشان داده شده است. به کمک تحلیل موجک می‌توان با نمایش تغییرات زمانی فرکانس‌ها، پدیده‌های غالب در فرایند گذار سیستم از عملکرد پایدار به شرایط وقوع استال را نشان داد

دوره ۲۱، شماره ۱۵۵ - ( دی(ویژه نامه انگلیسی) ۱۴۰۳ )
چکیده

در سال های اخیر، تقاضا برای غذاهای سالم و کاربردی افزایش یافته است و صنایع غذایی در تلاش است تا این نیازهای جدید را برطرف کند. این مطالعه با هدف ارزیابی اثر غلظت‌های مختلف پودر چای سبز بر ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی، ویژگی‌های حسی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک در یک دوره نگهداری ۹۰ روزه انجام شد. هفت نمونه بستنی حاوی ۰ تا ۳ درصد پودر چای سبز و لاکتوباسیلوس کازئی تولید و در روزهای ۰، ۳۰، ۶۰ و ۹۰ مورد ارزیابی قرار گرفت. از روش های فولین سیکالتو و دی فنیل پیکریل هیدرازیل برای تعیین محتوای پلی فنل کل و خاصیت آنتی اکسیدانی استفاده شد. نتایج نشان داد که اسیدیته، فعالیت آنتی اکسیدانی، پلی فنل کل، ویسکوزیته، مقاومت به ذوب و تعداد سلول های زنده لاکتوباسیلوس کازئی با افزایش غلظت پودر چای سبز افزایش یافت (۰۵/۰>p). همچنین با گذشت زمان، تفاوت معنی داری در ویسکوزیته و مواد جامد کل مشاهده نشد، اما فنل کل، فعالیت آنتی اکسیدانی و زنده مانی باکتری های پروبیوتیک به طور معنی داری کاهش یافت (۰۵/۰>p). نتایج ارزیابی حسی نشان داد که طعم و رنگ نمونه‌های حاوی ۵/۱ و ۲ درصد پودر چای سبز بالاترین امتیاز را به خود اختصاص دادند (۰۵/۰>p). نمونه‌های حاوی ۵/۱ درصد پودر چای سبز که دارای بالاترین امتیاز رنگ، طعم و مقبولیت کلی، فعالیت آنتی‌اکسیدانی بالا و تعداد سلول های زنده لاکتوباسیلوس کازئی بیش از cfu/g ۱۰۷ در طول دوره نگهداری بودند، می‌توانند به عنوان یک محصول جدید با خواص ارتقاء دهنده سلامت معرفی شوند.
 
نگین سادات حسینی نوید، رضا تقوی زنوز،
دوره ۲۵، شماره ۱ - ( دی ۱۴۰۳ )
چکیده

 در سال‌های اخیر، پره‌های کنترل پدیده انتشار به‌علت هندسه بهینه و افت فشار پایین‌تر به‌خصوص در صنایع هوایی و در شرایط فروصوت وگذر‌صوت کاربرد قابل توجهی دارند. در پژوهش حاضر، ایرفویل مقطع استاتورکمپرسور محوری طراحی شده در آزمایشگاه ملی هوافضای کشور هندوستان به‌عنوان هندسه مبنا انتخاب گردیده است. هدف بهینه‌سازی، کمینه کردن افت فشار کل جریان سیال و به تبع آن کاهش میزان افت می‌باشد. روش کار در این پژوهش، تغییر در هندسه پروفیل پره به‌وسیله تغییر در پارامترهای روش پارسک (Parsec) بوده که منجر به ایجاد هندسه‌های جدید در هر مرحله از اجرای کد می‌گردد. روش بهینه‌سازی مورد استفاده بر اساس روندنمای ژنتیک توسعه یافته است. برای تحلیل آیرودینامیکی هندسه تولید‌شده در هر مرحله و استخراج مقدار افت فشار کل، کد متلب با نرم‌افزار انسیس کوپل شده و در هر مرحله پس از حل عددی برای هر هندسه تولید شده، مقدار افت فشار کل استخراج و به کد برگشت داده می‌شود. در نهایت خروجی کار پره‌ بهینه‌تر و با افت فشار کمتر بوده که در نهایت با پره اصلی مقایسه شده و به‌عنوان جایگزین مناسب معرفی شده است. مقدار افت فشار کل بین ورودی و خروجی در پره بهینه‌شده نسبت به پره اصلی ۱۸ درصد کاهش داشته و دبی جرمی نیز مقدارkg/s ۰۸۳/۰ افزایش داشته است که میزان قابل توجهی است. بهبود ویژگی‌های آیرودینامیکی مختلف نظیر توزیع عدد ماخ و ضرایب فشار و افت نیز بین دو پره مبنا و بهینه‌شده قابل مشاهده است که در بخش انتهای مقاله به تفصیل آورده شده است.

صفحه ۱ از ۱