جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای تقیلو
محمد تقیلو، محمدحسن رحیمیان،
دوره ۱۳، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه اول ۱۳۹۲ )
چکیده
- شبیهسازی جریان دوفازی موضوع تحقیقات بسیاری بوده است. با این حال بررسی آن در داخل محیط متخلخل به علت پیچیدگی مضاعف آن کمتر مورد مطالعه قرار گرفته است. در این مقاله جریان دوفازی با نسبت چگالی و لزجت یک در داخل محیط متخلخل به روش شان و چن شبیهسازی شده است. به علت محدودیت ذاتی این روش و ضعف آن در کنترل مستقل کشش سطحی، تأثیر پارامترهایی نظیر عدد رینولدز، وبر و فرود قابل ارزیابی نمیباشد. اما با این حال میتوان با تغییر میدان متخلخل و زاویه تماس تأثیر پارامترهای مربوط به محیط متخلخل از قبیل عدد دارسی و زاویه تماس را مطالعه نمود. رقابت میان نیروی مخالف در برابر حرکت قطره و اثر موئینگی در اثر حضور ذرات محیط متخلخل به کمک عدد دارسی توصیف شده است. همچنین تأثیر زاویه تماس میان فازهای مایع-گاز و سطح جامد بر میزان نفوذ قطره در داخل محیط متخلخل ارزیابی گردیده است.
فرامرز طلعتی کلاسر، محمد تقیلو،
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
استفاده از مواد تغییر فاز دهنده به منظور افزایش ظرفیت ذخیره/آزاد سازی انرژی، موضوع مورد مطالعه بسیاری از تحقیقات نوین در زمینه مدیریت عرضه انرژی است. مطالعه چنین سیستمهایی مستقیما با مسئله تغییر فاز جامد-مایع در ارتباط است، به طوریکه محاسبه توزیع دما، موقعیت جبهه تغییر فاز و کسر ماده جامد یا مایع شده به موضوع اساسی در این مسائل تبدیل می شود. بررسی فرآیند انجماد و ذوب با در نظر گرفتن پدیده انتقال گرمای جابجایی آزاد در فاز مایع، هدف اصلی مقاله حاضر است. بدین منظور یک مخزن مستطیلی پرده دار حاوی ماده تغییر فاز دهنده، در نظر گرفته شده است. وجود پره به منظور افزایش آهنگ انتقال گرما در نظر گرفته شده است. غوطه ور شدن فاز جامد داخل فاز مایع لزوم در نظر گرفتن شرط مرزی شناوری را روی مرز فاز جامد سبب می شود. از این رو فرآیند ذوب با در نظر گرفتن اثرات جابجایی طبیعی و حرکت فاز جامد داخل فاز مایع مورد مطالعه قرار گرفته است. همچنین اثرات جابجایی طبیعی در فرآیند انجماد نیز مطالعه شده است. با این تفاوت که در فرآیند انجماد نیازی به اعمال شرط مرزی شناوری وجود ندارد. روش عددی مورد استفاده روش بولتزمن شبکه ای بوده و نتایج بر اساس اعداد بی بعد گزارش شده است. بر اساس نتایج بدست آمده، اثرات جابجایی طبیعی در فرآیند انجماد قابل صرف نظر است، در حالی که در نظر گرفتن اثرات جابجایی طبیعی تغییر چشمگیری در مدت زمان مورد نیاز برای ذوب کامل ماده تغییر فاز دهنده ایجاد می کند.
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده
نقشوجایگاهروستاهادرفرایندهایتوسعهاقتصادی،اجتماعی وسیاسیدرمقیاسمحلی،منطقهای،ملیوبینالمللیوپیامدهای توسعهنیافتگیمناطقروستاییچونفقرگسترده، افزایش فاصله طبقاتی،بیکاری،مهاجرتو ... موجب توجهبهتوسعهروستاییشدهاست. در این راستا، پژوهش حاضر بر آن است تا با رویکرد آیندهپژوهی، پیشرانهای تاثیرگذار در توسعه روستاهای ایران را ارائه نماید. روشتحقیقمبتنیبرروشدلفیاست.درابتدا،با استفاده از رویکرد تحلیل پنج نیروی پورتر[۱] برای محیط خرد و تحلیل STEEP (اجتماعی، تکنولوژیکی، اقتصادی، محیط زیست و سیاسی) برای محیط کلان، عواملکلیدی،رویدادهاوپیشرانهایمؤثردر توسعه روستاییتوسط کارشناسانگروهدلفیانتخابشدند سپس برای تعیین پیشرانهای اصلی از نظراهمیت،میزانتأثیرگذاریوفقدانقطعیت ازتحلیل تاثیر متقابلپیشرانها و مدل تحلیل سلسلهمراتبی استفاده شده است. براساس نتایج بدست آمده مهمترین فاکتورهای کلیدی به ترتیب اهمیت؛ مشارکت، سرمایهگذاری و کارآفرینی، تربیت نیروی انسانی متخصص، منابع طبیعی، درآمدزایی، طرح هادی روستایی، مالکیت منابع، تکنولوژی، خدمات و گردشگری است. بر اساس نظر کارشناسان پنج عامل اول در توسعه روستایی از اهمیت زیادی برخودار میباشند که قطعیت و عدمقطعیت پیشرانهای آنها به بحث گذاشته شده تا اقدامات مناسب برای کنترل و هدایت آنها در راستای توسعه روستایی ایران برنامهریزی گردد.
*
دوره ۲۳، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
ساختار فضایی نظام سکونتگاههای شهری در فضای جغرافیایی نیازمند بسترسازی مطلوب جهت دستیابی به حد بیشینه بهرهوری است. در این راستا هدف پژوهش حاضر برنامهریزی نظام سکونتگاهی شهری استان آذربایجان غربی با تأکید رویکرد سناریونویسی است. نوع تحقیق کاربردی و از نظر ماهیت براساس روشهای جدید علم آیندهپژوهی، تحلیلی و اکتشافی است. جامعه آماری این تحقیق ۳۰ نفر از استادان، متخصصان و کارشناسان در حوزه آمایش سرزمین است. روش گردآوری دادهها برای بررسی مؤلفههای مؤثر بر نظام سکونتگاههای شهری استان به دو صورت اسنادی (دادههای ثانویه) و پیمایشی (دادههای اولیه) و ابزار مورد استفاده در روش پیمایشی پرسشنامه و مصاحبه بوده است. برای تجزیه و تحلیل دادهها ترکیبی از روشهای ﺗﺤﻠﯿﻞ اﺛﺮات ﻣﺘﻘﺎﻃﻊ[۱] و نرمافزار میک مک
[۲] استفاده شده است. براساس نتایج، ۱۱
عامل «شبکه حمل و نقل»، «سلسلهمراتب مکانهای مرکزی»، «ارزیابی نظام تصمیمگیری و مدیریت»، «تهدیدات نظامی و امنیتی»، «پیوندهای مالی»، «فعالیتهای اقتصادی برحسب بخشهای اصلی»، «اقتصاد کلان استان»، «تحولات جمعیت»، «منابع آب»، «تهدیدات اجتماعی- فرهنگی– سیاسی» و «شبکه ارتباطات» با توجه به اینکه بیشترین مقدار تأثیرگذاری مستقیم و غیرمستقیم به عنوان عوامل کلیدی مؤثر بر سناریوهای آینده استان شناسایی شدند. با توجه به یافتههای تحقیق بین سناریوهای طراحی شده برای آرایش نظام فضایی سکونتگاههای شهری آذربایجان غربی، با انتخاب «سناریوی چندمرکزی» شاهد انسجام فضایی- عملکردی در سطح منطقه و توسعه یکپارچه و متعادل فضایی خواهیم بود.
دوره ۲۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
نقش اقتصادی مناطق در بُعد جذب سرمایه و تجارت در سطح جهانی در توسعه اقتصادی در دنیای جهانی شده بسیار مهم است. در این بین سرمایههای بینالمللی عمدتا در مناطقی که دارای ظرفیت برای بازگشت سود باشد و پتانسیل لازم برای افزایش ارزش افزوده سرمایه فراهم شود سرازیر میگردد. بنابراین این تحقیق به بررسی اثرات ظرفیتها در سهم استانهای ایران در اقتصاد جهانی با رویکرد ترکیبی منطقهگرایی و زنجیره جهانی پرداخته است. روش مطالعه بر اساس هدف، کاربردی و براساس روش، توصیفی و تحلیلی است. روش جمع آوری اطلاعات نیز بصورت اسنادی و میدانی از منابع آماری رسمی و نظرات کارشناسان انجام شده است. برای تجزیه و تحلیل از روشهای مختلف آماری مانند رگرسیون و همبستگی استفاده گردیده و نتایج تحقیق نشان داد، سهم اقتصادی مناطق مختلف جغرافیایی ایران یکدست و یک شکل نبوده است. مناطقی که سهم بالایی در جذب سرمایههای بینالمللی داشتهاند دلیلی برای توسعه صادرات و تجارت خارجی نبوده و مناطق مختلف جغرافیایی در شاخصهای مورد بررسی عملکرد متفاوتی داشته و از اصول و قاعده ثابت پیروی نمیکنند. به عبارتی جایگاه مناطق ایران در جذب سرمایه، صادرات و واردات یا تجارت در یک سال خاص کمی تصادفی به نظر میرسد و مطالعه در طول دورههای زمانی را میطلبد تا بصورت دقیق نقش متغیرهای مورد استفاده در جایگاه جهانی اقتصاد مناطق را تبیین کند.