جستجو در مقالات منتشر شده
۸ نتیجه برای تقیزاده
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
یکی از مهم ترین مشکلات دانشجویان رشتۀ زبان و ادبیات عربی، ضعف در به کارگیری مهارت های زبانی است؛ برای تحلیل و ریشه یابی این ضعف، مهم ترین مؤلّفه های تأثیر گذار که متخصّصان آموزش زبان های خارجی و مدرّسان مهارت های زبانی عربی، بر آنها تأکید کرده اند مشخص و سپس میزان تأثیرگذاری این مؤلّفه ها در ضعف دانشجویان، از نظر استادان و دانشجویان بررسی شد. این مؤلّفه ها عبارت اند از: «مهم ترین عوامل بی نشاطی دانشجویان در یادگیری و رشد مهارت های زبانی»، «میزان مفید و کارآمدی بسته های آموزشی موجود»، «میزان کارآمدی شیوه های ارائۀ دروس مربوط به مهارت های زبانی»، «میزان انگیزۀ دانشجویان و ماهیت آن»، «میزان کارآمدی روش های تدریس استادان برای بالا بردن نشاط دانشجویان» به صورت کلی و «میزان کارآمدی روش های تدریس مربوط به مهارت شنیداری» به عنوان یک مهارت مهم، به صورت خاص. روش تحقیق، پیمایش، ابزار تحقیق، پرسشنامه و شیوۀ تحلیل داده ها، توصیفی- تحلیلی است. نتیجۀ این پژوهش نشان می دهد که برخلاف بسیاری از گمان ها، دانشجویان نسبت به یادگیری مهارت های زبانی عربی بی انگیزه نیستند، بلکه این بی نشاطی است که به اشتباه بی انگیزه گی به شمارمی رود. از عوامل مهم این بی نشاطی و ضعف، «روش های نامناسب تدریس»، «فقدان بسته های آموزشی مناسب»، «کارآمد نبودن کلاس های آزمایشگاه زبان به علت استفاده نکردن از فنون شنیداری مناسب» و...است.
امین روزبه، تاجبخش نوید چاخرلو، هادی تقیزاده،
دوره ۱۵، شماره ۱۲ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
در مقالهی حاضر به بررسی تغییر ضریب اصطکاک که یکی از پارامترهای اصلی و مهم در پدیدهی خستگی مالشی میباشد، پرداخته شده است. اندازهگیری ضریب اصطکاک به کمک دستگاه طراحی شده انجام گرفته است. مزیت استفاده از دستگاه طراحی شده این میباشد که دقت آن در اندازهگیری فشار تماسی و نیروی اصطکاکی و در نتیجه ضریب اصطکاک با حداقل خطا انجام میشود. آلیاژ مورد استفاده در این تست، آلیاژ آلومینیم ۳T -۲۰۲۴ Al میباشد که یکی از آلیاژهای پرکاربرد در سازههای هوا فضایی است. در این پژوهش ضریب اصطکاک به صورت پارامتری که تابعی از بارهای عمودی و بارهای محوری سیکلی میباشد، مورد ارزیابی قرار گرفته است. نکتهی مهم دیگر در انجام تستها، تغییر تنش اصطکاکی در بارهای عمودی و بارهای محوری متفاوت میباشد که بررسی گردیده است. نتایج بدست آمده نشان میدهد که با افزایش بار عمودی، ضریب اصطکاک کاهش یافته است اما تنش اصطکاکی افزایش مییابد. تغییر تنش اصطکاکی پارامتری تعیین کننده در بررسی سایش ایجاد شده بین سطوح میباشد. از نتایج حاصل میتوان در تحلیلهای عددی نظیر تخمین عمر و یا پیش بینی محل شکست اتصالاتی همچون اتصالات دو لبهی برشی که تحت خستگی مالشی میباشند، استفاده نمود.
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده در قانونگذاریهای جدید به منظور کشف واقع، این تمایل دیده میشود که بر میزان اختیارات دادرس حقوقی، چنان که در امور کیفری است بیفزایند و در این زمینه اعتماد بیش تری به دادرس داشته باشند. به همین جهت قواعد محدود کننده قدرت تشخیص دادرس در حال کاهش است؛ به طوری که دیدگاه سنتی مبنی بر تفکیک بین دعاوی کیفری و حقوقی در امر اثبات تا حدود زیادی ازبین رفته است. اصل آزادی ارزیابی قضایی ادله مدنی مانند دلایل کیفری، امروزه در بیش تر نظامها دادرسی، مورد پذیرش قرار گرفته است که با توجه به هدف نوین دادرسی مدنی، یعنی کشف واقع باید پذیرش این اصل را حاکی از تأثیری دانست که قانونگذاران در کشف از واقع می دانند. با تحولات صورت گرفته، دادرس حقوقی دیگر مانند گذشته مأمور فصل خصومت و ملقب به داستانسرا نیست، بلکه اصل آزادی ارزیابی دلایل، این امکان را ایجاد میکند تا دادرس مکلف نباشد صرفاً به ظاهر ادله که مبتنی بر علم عادی است عمل کند، بلکه بتواند به قناعت وجدان که راه رسیدن به حقیقت واقعی است دست یابد. در این مقاله ضمن به دست دادن مفهوم صحیح از ارزیابی ادله و تأکید بر امکان ارزیابی قضایی تمام دلایل، اثر آن بر دادرسی را مورد مطالعه قرار میدهیم.
نویسنده مسؤول مقاله: E-mail: Abkarimi@ut.ac.ir
هادی تقیزاده، تاجبخش نوید چاخرلو،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده
فرآیند تداخل یک تکنیک مؤثر برای بهبود عمر خستگی اتصالات میباشد و بصورت گسترده در صنایع مختلف به ویژه هوا-فضا و صنایع خودروسازی برای افزایش عمر خستگی اتصالات مورد استفاده قرار میگیرد. بیشتر مطالعات انجام گرفته شده در زمینه تداخل بر روی ورقهای سوراخ باز انجام شدهاند. این در حالی است که تداخل در عمل برای اتصالات پیچی هم به کار میرود که رفتار متفاوتی در مقایسه با اتصالات با سوراخ باز دارند. اهمیت این پژوهش در گسترش دادن به معلومات موجود در زمینه اتصالات تحت تداخل به مرحلهی پس از بستن پیچ و مهره میباشد در این مقاله تحقیق جامعی بر روی تأثیر تداخل توأم با پیشبار اتصال پیچ و مهره بر عمر خستگی ورق سوراخدار بصورت تجربی و عددی انجام شده است. آزمایشهای خستگی بر روی آلیاژ آلومینیم ۷۰۷۵-T۶ انجام شده است و نمودار تنش-عمر برای نمونهها به دست آمده است. توزیع تنش و کرنش اطراف سوراخ نمونههای دارای تداخل و پیشبار حین اعمال بار دینامیکی طولی با استفاده از یک مدل المان محدود سه بعدی در نرمافزار انسیس تحلیل شده است. نتایج به دست از مدل المان محدود برای توجیه مشاهدات تجربی استفاده شده است. توزیع پیشتنش ناشی از تداخل و باز توزیع آن پس از اعمال نیروی فشاری به دست آمده است. نتایج به دست آمده نشان میدهد که اعمال نیروی فشاری پیچ و مهره بر روی نمونههای دارای تداخل باعث افزایش عمر خستگی نمونهها شده است. بیشترین بهبود عمر در نمونههای تحت پیشبار ۳۴۰۹ و ۶۸۱۸ نیوتن بترتیب ۲,۵ و ۷ برابر نمونههای تداخل میباشد.
مجید مختاری، مصطفی تقیزاده، محمود مزارع،
دوره ۱۹، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۷ )
چکیده
اغتشاشات خارجی و نامعینیهای داخلی با دامنه نامعلوم و همچنین وجود اتصال بین بدن انسان و ربات از مشکلات عمده در کنترل و پایداری رباتهای اسکلت خارجی است. کنترلکننده مد لغزشی، یک روش مقاوم برای مقابله با اغتشاشات و نامعینیها با دامنه معلوم سیستم است. یکی از معایب این کنترلکننده، وجود پدیده چترینگ است که برای کاهش اثرات این پدیده از لایه مرزی استفاده میشود. در این حالت نهتنها پدیده چترینگ بهطور کامل حذف نمیشود، بلکه خاصیت مقاومبودن کنترلکننده نیز کاهش مییابد. در این مقاله بهمنظور مقابله با اغتشاشات و عدم قطعیتهای با دامنه نامعلوم سیستم و همچنین مقابله با پدیده چترینگ بهعنوان عامل اساسی در افزایش انرژی مصرفی و کاهش سرعت همگرایی سیستم، از روش کنترل بهینه مد لغزشی فراپیچشی مرتبه بالای تطبیقی استفاده شده است. مدل دینامیک برای ربات اسکلت خارجی پایینتنه دوپا با درنظرگرفتن چهار عملگر روی مفاصل ران و زانوی پاهای چپ و راست بهکمک روش لاگرانژ استخراج شده است. بهمنظور دستیابی به عملکرد بهینه، پارامترهای کنترلکننده با کمینهکردن معیار خطای ITAE و نرخ تغییرات ورودی کنترلی، با استفاده از الگوریتم جستوجوی هارمونی تعیین شدهاند. عملکرد کنترلکننده پیشنهادی با عملکرد کنترلکنندههای بهینه مد لغزشی فراپیچشی تطبیقی و مد لغزشی معمولی مقایسه شده که نتایج بیانگر برتری روش کنترل مد لغزشی مرتبه بالای تطبیقی بهینه نسبت به دیگر کنترلکنندههای طراحی شده است.
محمود مزارع، مصطفی تقیزاده، سیدمرتضی آقایینژاد،
دوره ۱۹، شماره ۴ - ( فروردین ۱۳۹۸ )
چکیده
اساساً برای کنترل توان خروجی و کاهش بارهای مکانیکی در سرعتهای باد بالاتر از مقدار نامی از کنترلکننده زاویه پیچ استفاده میکنند. در این مقاله، توربین باد بر مبنای مدل دوجرمی سادهشده، مدلسازی شده است و کنترلکننده مد لغزشی تطبیقی برای کنترل زاویه پیچ بر مبنای استراتژی کنترل مستقل زاویه پیچ، طراحی شده است. بهمنظور استفاده از استراتژی کنترل مستقل زاویه پیچ، روش تکپره به کار گرفته شده است. با تقسیم مدل توربین باد به زیرسیستمهای آیرودینامیک و مکانیک، معادلات حاکم بر هر کدام از زیرسیستمها استخراج شد. با طراحی و اعمال کنترلکننده مد لغزشی تطبیقی بر مدل دوجرمی توربین باد، رفتار سیستم نسبت به ورودیهای باد پله و توربولانسی مشاهده و شبیهسازی شده و همچنین بهمنظور اعتبارسنجی عملکرد کنترلکننده مد لغزشی تطبیقی بر رفتار سیستم، شبیهساز فست استفاده شده است. پروفیلهای باد مورد استفاده در شبیهساز فست با استفاده از نرمافزار توربسیم تولید شدهاند. بهمنظور مطالعه اثرات تغییرات محیطی روی رفتار دینامیکی سیستم، پاسخ کنترلکننده در حضور عدم قطعیت پارامتری سیستم بررسی شده است. لازم به ذکر بوده که در هر یک از این شبیهسازیها، خطای ردیابی سرعت روتور در معیارهای مختلف محاسبه و ارزیابی شده است.
کتایون تقیزاده آذری، محمدرضا متینی، محمد زارع،
دوره ۱۹، شماره ۸ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
توسعه محیطهای مصنوع و افزایش بهرهبرداری از منابع انرژی موجب شده است تا ضرورت استفاده از روشهای مختلف در بهینهسازی مصرف انرژی ساختمانها مورد توجه قرار گیرد. ایجاد پوستهای ثانویه در اطراف بنا موجب میشود تا ساختمان در شرایط مطلوبتری نسبت به محیط اطراف قرار گیرد و میزان انرژی مصرفی آن برای تأمین شرایط آسایش حرارتی فضای داخلی کاهش یابد. هموستازی بهعنوان فرآیندی طبیعی که با برقراری تعادل میان راهکارها، موجب بهینهسازی مصرف انرژی میشود، بهعنوان الگویی در طراحی این پوسته مورد توجه قرار گرفته است. انواع متفاوتی از پوستههای هوشمند در مرز میان بنا و محیط اطراف وجود دارند؛ نوعی از پوسته هوشمند که مبتنی بر اصل هموستازی طراحی میشود این توانایی را دارد که با سازگاری نسبت به تغییرات محیطی، تعادلی پایدار میان راهکارهای مختلف ایجاد کند و سلسلهمراتب استفاده از آنها را در شرایط مختلف مشخص کند تا در نهایت، تأمین شرایط آسایش حرارتی درون بنا با بازدهی بالاتری نسبت به پوستههای هوشمند متداول تأمین شود. در این تحقیق حدود نوسان مطلوب دما در پوسته هموستاتیک، تعیین و راهکارهایی از یک سیستم هموستاز طبیعی اقتباس و در طراحی پوسته مورد نظر به کار گرفته شده است. هدف از این تحقیق، قیاس میزان بازدهی راهکارهای مختلف کاهنده دما در شرایط متفاوت محیطی است که بر این اساس، راهکار بهینه مشخص میشود. بدین منظور مدولی از پوسته هموستاتیک ساخته میشود و در شرایط آزمایشگاهی، رفتار پوسته مورد ارزیابی قرار میگیرد و ارتباط رفتاری آن با نوسان دما بررسی میشود.
مجید مختاری، مصطفی تقیزاده، محمود مزارع،
دوره ۱۹، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۳۹۸ )
چکیده
مقابله با اغتشاشات و عدم قطعیتهای سیستم و همچنین تعقیب مسیرهای مرجع از اساسیترین مسائل در کنترل رباتهای اسکلت خارجی پایینتنه است. از کنترلکنندههای مقاومی که در کنترل رباتهای اسکلت خارجی میتوان از آن استفاده کرد، کنترلکننده PID مد لغزشی (PIDSMC) است. این کنترلکننده با تعریف سطح لغزش کنترلکننده مد لغزشی بر مبنای کنترلکننده PID حاصل شده و از مهمترین مشکل ات کنترلکننده PIDSM وجود پدیده چترینگ است. برای حذف پدیده چترینگ در کنترلکننده PIDSM از یک لایه مرزی در اطراف سطح لغزش استفاده میشود. در این حالت نهتنها پدیده چترینگ بهطور کامل حدف نمیشود بلکه میزان مقاومت کنترلکننده نیز کاهش مییابد. در این مقاله برای حذف پدیده چترینگ و افزایش مقاومت سیستم از کنترلکننده PID مد لغزشی فراپیچشی (STPIDSM) استفاده شده است. در این حالت کنترلکننده ذاتاً و بدون تعریف لایه مرزی، پدیده چترینگ را با حفظ مقاومت سیستم کاهش میدهد. همچنین به منظور مقابله با اغتشاشات و عدم قطعیتهای با دامنه نامعلوم سیستم، روش تطبیقی کنترل فعال نیرو به عنوان حلقه اصلاحی ورودی کنترلی با کنترلکننده STPIDSM ترکیب شده است. در روش کنترل فعال نیرو، ورودی کنترلی در هر لحظه بر مبنای تخمین ممان اینرسی لینکهای ربات اصلاح میشود. برای دستیابی به حداکثر کارآیی، پارامترهای کنترلکننده پیشنهادی به کمک روش بهینهسازی جستجوی هارمونی به صورت بهینه تعیین شدهاند. عملکرد روش کنترلی ارائهشده با کنترلکننده STPIDSM بهینه مقایسه شده است. نتایج حاصل، بیانگر کاهش سه معیار خطای ITAE، ITASE و IASE برای روش کنترلی پیشنهادی به ترتیب به میزان ۳۹، ۴۸ و ۶۶% نسبت به کنترلکننده STPIDSM است.