جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای تقی نژاد


دوره ۳، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده

با توجه به پژوهش­های انجام‌شده روی رفتار شیمی-رئولوژیکی  ماده مرکب پرانرژی، دوغاب  ماده مرکب پرانرژی بر‌پایه HTPB باید در پایان اختلاط دارای گرانروی مناسبی  جهت سهولت ریخته‌گری باشد. به‌عبارت‌دیگر بازه زمانی موجود برای ریخته­گری  ماده مرکب پرانرژی پس از افزودن عامل­پخت را عمرکاربری گویند. عمرکاربری طولانی برای سیستم  محمل HTPB به‌منظور سهولت فرآیند­پذیری و تولید توده  ماده مرکب پرانرژی بدون نقص ضروری می­باشد. در کنار عمرکاربری بالا بایستی به خواص فیزیکی-مکانیکی  ماده مرکب پرانرژی بر‌پایه HTPB نیز توجه کرد. در پژوهش حاضر اثر نوع (ساختار) عامل پخت، دمای ریخته‌گری و مقدار کنشیار پخت DBTDL، بر رفتار شیمی-رئولوژیکی  سیستم محمل و  خواص فیزیکی-مکانیکی  مواد مرکب­ پرانرژی بر پایه HTPB مورد بررسی قرار گرفت. سه نوع عامل پخت TDI، IPDI و HDI انتخاب شدند تا اثر ساختار مولکولی بر عمرکاربری سیستم محمل و دوغاب آن و همچنین بر خواص مکانیکی   مواد مرکب پرانرژی بررسی شود. همچنین، دماهای ˚C ۴۰، ۵۰ و ۶۰ جهت بررسی اثر دمای ریخته‌گری بر رفتار شیمی-رئولوژیکی در نظر گرفته شدند. نتایج بررسی اثر دما نشان داد با هر ˚C ۱۰ کاهش دمای ریخته‌گری، حدود min ۱۰ عمرکاربری  سیستم محمل (IPDI و TDI) افزایش می‌یابد. عمرکاربری  سیستم محمل و دوغاب  ماده مرکب­ پرانرژی برپایه IPDI در حضور مقدار بهینه از کنشیار DBTDL (% ۰۰۵/۰)، در دماهای یکسان نسبت به دو عامل پخت دیگر، طولانی­ترین عمرکاربری را ارائه کرد. بر اساس نتایج، الاستومر و  ماده مرکب­ پرانرژی بر پایه IPDI بیشترین چگالی  اتصالات عرضی را نسبت به سایر عوامل پخت دارد؛ همچنین  ماده مرکب پرانرژی بر پایه IPDI بیشترین مدول و چگالی اتصالات عرضی را با حفظ استحکام کششی و ازدیاد طول مناسب، نسبت به سایر عوامل پخت دارد.


 

دوره ۹، شماره ۳۶ - ( زمستان ۱۳۹۵ )
چکیده

شعر «ری‌را» نیما یوشیج، یکی از برترین شعرهای مدرن است. خصوصیات ساختاری، وزنی و واژگانی این شعر، موجب شده که در طول دهه‌ها، خوانندگان به خوانش‌های متفاوت و گاهی هم ارز از آن بپردازند. استفاده از برخی واژگان، به ویژه کلمۀ «ری‌را» و همچنین استفاده از نماد در اشعار نیما، معنای این شعر را در هاله‌هایی از ابهام قرار‌داده‌ است که موجب شده تا این شعر در طول زمان مورد خوانش‌های مختلفی قرار‌ بگیرد. نظریۀ‌ دریافت در پی خوانش‌های متفاوت از یک متن است. خوانش شعر نیما، این حُسن را دارد که ابعاد گوناگون شعر او را آشکار می‌کند. در این نوشتار برآنیم تا به بیان قرائت‌های مختلف از شعر «ری‌را» در دو ساحت فرم و تکنیک و همچنین ساختار محتوایی آن بپردازیم و چگونگی دریافت مخاطبان را از هاله‌های پیش‌روندۀ معناییِ این شعر در طول زمان – سیر درزمانی و هم‌زمانی- مورد تحلیل و بررسی قرار‌دهیم. این پژوهش نشان می‌دهد که نیما ابژۀ خود را از طریق فراهم ‌آوردن منظرهای متعدد می‌آفریند و با ایجاد خلاهایی در متن، عدم تعینی را رقم ‌می‌زند که خواننده را به رابطه دیالکتیکی با متن فرا می‌خواند. معنا در این شعر، به واسطه درهم‌آمیزی افق‌های ، در طول زمان شکل می‌گیرد و آگاهی خواننده در طول شعر کامل می‌شود. افق انتظار غالب در شعر «ری‌را» از نوع افق انتظار اجتماعی است و خوانندگان با استفاده از رمزگان زیبایی‌شناسی و داشته‌های معنوی خود، شعر را تفسیر می‌کنند؛ اما به دلیل خاصیت ذاتی ابهام‌آمیز بودن این شعر، می‌توان هربار خوانش جدیدی از آن ارائه‌ داد.
مهدی فکور، امبررصا کوثری، مرضیه تقی نژاد،
دوره ۱۳، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

طراحی جانمایی یک سامانه پیچیده مانند ماهواره یا هواپیما دارای پیچیدگی بسیاری می باشد. این موضوع به عنوان مسئله کاملا نامعین با زمان از لحاظ پیچیدگی محاسباتی شناخته شده است. مشکل اصلی در مسئله جانمایی فرموله نمودن به صورت ریاضی، استراتژی حل و رویکردهای عملی در تجربه مهندسی است. این مقاله تحقیقات انجام گرفته شده جهت خودکار نمودن فرایند طراحی جانمایی در ماهواره را در ۱۰ سال اخیر بررسی می نماید و روشهای موجود را به سه گروه اصلی که شامل روشهای تجربی، تعامل انسان- کامپیوتر و طراحی جانمایی به صورت سه بعدی می باشد، تقسیم می کند و سپس انواع روشهای موجود در طراحی جانمایی سه بُعدی را با جزئیات بیشتری بررسی می نماید.

دوره ۱۳، شماره ۶۱ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده استفاده از پوشش های طبیعی به منظور افزایش کیفیت ماندگاری پرتقال از اهمیت زیادی برخوردار است. در این تحقیق کیفیت پرتقال تامسون با پوشش خوراکی نانو کامپوزیت کیتوسان- رس و مه پاش- واکس(تولید مه از قارچ کش اورتوفنیل فنول توسط دستگاه مه پاش الکتریکی با ابعادی در حد نانو) در مقایسه با نمونه بدون پوشش مورد ارزیابی قرار گرفت. ارزیابی خواص کیفی پرتقال طی ۳ ماه انبار در سردخانه با دمای oC۶ و رطوبت نسبی ۹۰-۸۵ درصد انجام شد. نتایج نشان داد که نمونه با پوشش کیتوسان- رس دارای pH، ضریب رنگ، رطوبت پوست و سفتی بالاتری نسبت به بقیه نمونه ها داشت. بنابراین پوشش نانویی موجب افزایش مقاومت میوه به حملات قارچی، حفظ کیفیت رنگ پوست میوه و موجب حفظ استحکام بافت درونی نمونه ها طی انبار می گردد. مقدار مواد جامد محلول و اسید قابل تیتر آب میوه با پوشش مه پاش- واکس با گذشت دوره انبار به ترتیب روند کاهشی و افزایشی داشته است که این می­تواند نشان دهنده پدیده تخمیر در میوه باشد. بنابراین استفاده از پوشش خوراکی نانو کامپوزیت کیتوسان- رس جهت حفظ خواص کیفی میوه تامسون، طی انبار در سردخانه پیشنهاد می گردد.
مهدی فکور، مرضیه تقی نژاد، امیررضا کوثری،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله روشی جهت طراحی پیکره¬بندی و بهینه¬سازی جانمایی اجزای ماهواره مخابراتی پیشنهاد می¬شود. در ابتدا الگوریتمی جهت طراحی پیکره¬بندی ماهواره زمین-آهنگ ارائه می¬گردد. با توجه به اینکه زیرسیستم پیشرانش ماهواره¬های زمین¬آهنگ بزرگترین قطعات را به لحاظ حجمی و جرمی داراست، می¬تواند تاثیر بسزایی در پیکره-بندی ماهواره داشته باشد؛ بنابراین این مسئله در الگوریتم طراحی پیکره¬بندی مورد توجه قرار می¬گیرد. پس از تعیین پیکره¬بندی، فرایند بهینه¬سازی طراحی جانمایی اجزای ماهواره انجام می¬گیرد که یکی از مسائل پیچیده طراحی مهندسی است. در این مقاله الگوریتم پیشنهاد شده جهت بهینه¬سازی طراحی جانمایی اجزای ماهواره شامل دو مرحلۀ جانمایی اولیه و جزئی است. قیود هندسی با روش دایره محدود و قیود عملکردی با قید فاصله دور و نزدیک بودن اجزا بیان می¬شوند. روش بهینه¬سازی بکارگرفته شده، هیبرید است که ترکیبی از روش بهینه¬سازی تبرید فلزات و شبه نیوتن می¬باشد. الگوریتم بهینه¬سازی مورد نظر، بر روی یک نمونه تست به منظور اعتبارسنجی پیاده می¬شود. در نهایت الگوریتم پیکره¬بندی و طراحی جانمایی بهینه، بر ماهواره مخابراتی عملیاتی پیاده می¬شود. طراحی پیکره¬بندی و بهینه¬سازی طراحی جانمایی در¬¬ ماهواره عملیاتی انجام می¬گیرد. نتایج حاصل نشان می¬دهد، ممانهای اینرسی ضربدری که تابع هدف هستند، مینیمم شدند و قیود مورد نظر نیز برآورده شده¬اند.

دوره ۱۵، شماره ۷۴ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده

چکیده
خشک‌کردن به‌عنوان یک روش مناسب فراوری جهت افزایش ماندگاری محصولات مختلف کشاورزی به‌کاربرده می‌شود. در این پژوهش به بررسی سینتیک خشک کردن برنج نیم‌جوش در یک خشک‌کن ترکیبی هوای گرم - فروسرخ پرداخته شد. تأثیر دمای هوای گرم در سه سطح ۴۰، ۵۰ و oC۶۰، شدت تابش فروسرخ در دو سطح ۳۲/۰ و  w/cm۲۴۹/۰  و سرعت جریان هوا m/s ۱ طی خشک کردن برنج نیم‌جوش بر راندمان برنج سالمدر قالب طرح کاملاً تصادفی ارزیابی شد. نتایج به‌دست‌آمده نشان داد که  دمای هوا گرم و شدت تابش فروسرخ بر زمان خشک‌کردن برنج نیم‌جوش داری تأثیر معنی‌داری (P<۰,۰۱)   می‌باشد. با افزایش دما از  ۴۰ به oC۶۰، مقدار کاهش زمان خشک‌کردن برای شدت‌های تابش ۳۲/۰ و  w/cm۲۴۹/۰  به ترتیب ۸۲/۱۳% ، ۷۱/۱۶% به دست آمد. همچنین با افزایش شدت تابش فروسرخ از ۳۲/۰ به w/cm۲  ۴۹/۰، زمان خشک کردن شلتوک در دمای ۶۰، ۵۰، oC۴۰،به ترتیب به مقادیر ۷/۲۱%، ۶/۲۱% و ۴/۱۶% کاهش یافت. همچنین مدل لگاریتمی، بهترین برازش را برای مدل­سازی فرایند خشک‌کردن نشان داد. زیرا این مدل به ترتیب بیشترین و کمترین مقادیر   R۲(۹۹/۰) و RMSE  (۰۰۳/۰) داشته است. راندمان برنج سالم از مقدار ۱۰/۵۰% (برنج غیر نیم‌جوش) به مقدار ۹۲/۶۵% (برنج نیم‌جوش) به‌طور معنی‌داری (P<۰,۰۵) افزایش یافت. در دمای خشک‌کردن  oC۵۰ و سطح تابش w/cm۲۴۹/۰ بالاترین راندمان برنج سالم  به دست آمد.

دوره ۱۵، شماره ۷۷ - ( ۴-۱۳۹۷ )
چکیده

شلتوک ایرانی (رقم شیرودی) راندمان تبدیل پایینی دارد. بنابراین فرآیند نیم‌جوش کردن برای بهبود کیفیت تبدیل آن استفاده شده است. در این مطالعه، شلتوک شیرودی در دمای oC۶۵ برای ۱۸۰ دقیقه و در دمای oC۹۶ برای ۲ تا ۱۰ دقیقه به ترتیب غوطه‌ور و بخاردهی شد. بعد از بخاردهی، نمونه‌ها در سایه (دمای oC۱±۲۷ و رطوبت نسبی ۵ ± ۲۰%) برای دستیابی به رطوبت نهایی (w.b.%) ۱±۱۱خشک شده‌اند. در نهایت، تأثیر زمان‌های مختلف بخاردهی بر درجه ژلاتینیزه نشاسته و برخی از خواص کیفی برنج (راندمان برنج سالم، ارزش رنگ و نیروی شکست) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درجه ژلاتینیزه، ارزش رنگ و نیروی شکست به ترتیب از ۲۲/۴۸ تا ۶۸/۷۶%، ۱۸ تا ۹۲/۱۸و از ۸/۱۲۱ تا ۵/۲۲۲ نیوتن طی بخاردهی به طور معنی‌داری (P<۰,۰۵) افزایش یافته‌اند. در مقابل، بالاترین راندمان برنج سالم در زمان بخاردهی ۴ دقیقه (۵/۶۶%) به دست آمد. رابطه خطی بین درصد ژلاتینیزه نشاسته برنج با ارزش رنگ (۸۸/۰ = R۲) و نیروی شکست (۹۰/۰ = R۲)، مشاهده شد. همچنین داده‌های آزمایشگاهی به دست آمده برای ارزش رنگ و نیروی شکست (N) برنج نیم‌جوش توسط معادله‌ی چندجمله‌ای درجه سوم بر حسب زمان بخاردهی برازش گردید و درصد مناسب ژلاتینیزه نشاسته برنج برای دستیابی به بالاترین راندمان برنج سالم، مقدار ۵/۶۶% طی ۴ دقیقه بخاردهی به دست آمد.

دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده

مرحله‌ی غوطه‌وری از مهم‌ترین مراحل فرآیند نیم‌جوش کردن برنج است. غوطه‌وری گرم نیازمند کنترل دقیق می‌باشد زیرا ذرات نشاسته، طی غوطه‌وری ژلاتینه می‌گردد. مقادیر ژلاتینه شدن نشاسته برنج با استفاده از کالری متر تفاضلی اندازه‌گیری می-شود. این روش دارای هزینه بالایی بوده و داده‌های آن به‌صورت بی‌درنگ قابل استفاده نیست؛ بنابراین در مطالعه حاضر یک رابطه‌ی ریاضی بین درجه ژلاتینه شدن نشاسته برنج با خواص فیزیکی (رطوبت شلتوک) – الکتریکی (هدایت الکتریکی و ولتاژ خروجی حسگر خازنی آب شلتوک) طی مرحله‌ی غوطه‌وری فرآیند نیم جوش کردن تدوین شد. برای اندازه‌گیری خواص الکتریکی آب شلتوک، یک سامانه آزمایشگاهی گرمایش اهمی و حسگر خازنی به ترتیب برای اندازه‌گیری هدایت الکتریکی و ولتاژ طراحی و ساخته شد. برای اجرای آزمایش، شلتوک (رقم شیرودی) با غوطه‌وری در دمای ۶۰، ۶۵ و OC۷۰ نیم جوش شده بود. در هر دما، نمونه‌ی شلتوک و آب شلتوک در ۵ زمان غوطه‌وری متفاوت برداشته شد. نتایج آزمایش نشان داد که مقادیر رطوبت شلتوک (۱۸/۲۱ تا ۱/۳۵% بر پایه تر)، هدایت الکتریکی (۶۳/۰ تا mS/cm ۶/۱) و ولتاژ خروجی حسگر خازنی (۲۱۶ تا mV ۵۹۵) آب شلتوک و درصد ژلاتینه شدن نشاسته برنج (۵/۵ تا ۷/۳۱%) به‌طور معنی‌دار (P<۰,۰۵) و به ترتیب با معادله‌ی نمایی (R۲>۰.۹۸)، نمایی (R۲>۰.۹۳)، درجه دوم (R۲>۰.۹۵) و نمایی (R۲>۰.۹۶) طی غوطه‌وری افزایش یافت. یک رابطه خطی بین درجه ژلاتینه شدن نشاسته برنج و خواص فیزیکی- الکتریکی آب شلتوک برازش گردید. نتایج نشان داد ‌که هدایت الکتریکی آب شلتوک توانست با کمترین خطای رگرسیونی، مقدار ژلاتینه شدن نشاسته برنج طی غوطه‌وری را پیش‌بینی کند.
وحید بهلوری، سمانه کویری، مرضیه تقی نژاد، محمد ندافی‌پور میبدی، سید سهیل سیدزمانی،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله، مدل دینامیکی خطی یک چرخ عکس‌العملی نمونه با استفاده از داده‌های تجربی شناسایی شده است. بدین منظور اطلاعات ورودی- خروجی چرخ عکس‌العملی در بستر سخت‌افزار در حلقه که شامل چرخ عکس‌العملی، درگاه ارتباطی CAN، برد پردازشی و نرم‌افزار لب‌ویو بوده، بصورت برخط با نرخ یک مگا بیت بر ثانیه ارسال و دریافت شده است. مدل‌سازی با فرض جعبه سیاه بودن مجموعه چرخ عکس‌العملی و مدار کنترلی داخل آن، با در نظر گرفتن ملاحظات آزمون تجربی، انجام شده است. در این راستا ابتدا رفتار چرخ عکس‌العملی با اعمال ورودی‌های سرعت زاویه‌ای و شتاب زاویه‌ای بررسی شده، سپس سیگنال‌های ورودی PRBS و Chirp برای شناسایی مدل چرخ توسط بستر سخت‌افزاری تولید و به چرخ اعمال شده است. داده‌های اعمالی فرمان و بازخورد ذخیره و بعد از بازیابی جهت شناسایی مدل چرخ استفاده شده است. با توجه به رفتار موتور الکتریکی، مدل‌های دینامیکی خطی ARX و ARMAX برای شناسایی مدل چرخ، در نظر گرفته شده و شناسایی برای چند مرتبه مختلف از مدل برای پاسخ سرعت زاویه‌ای انجام شده است. همچنین مرتبه تاخیر مناسب برای سیستم حلقه بسته چرخ و کنترل‌کننده آن بررسی و استخراج شده است. نهایتاً خروجی مدل پیشنهادی به‌ازای یک سیگنال آزمون جدید با خروجی واقعی چرخ مقایسه و مدل پیشنهاد شده بوسیله داده‌های ارزیابی صحت‌سنجی شده است. نتایج مدل ارائه شده عملکرد مناسب مدل پیشنهادی برای بیان رفتار چرخ عکس‌العملی را نشان می‌دهد.

صفحه ۱ از ۱