۱۴ نتیجه برای توتونچی
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۶۹ )
چکیده
-
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۸ )
چکیده
توجه به مفهوم رقابتپذیری ملی از منظر صادرات ، رویکردی بسیار محدود به این موضوع می باشد. تخمین رقابتپذیری باید منعکسکننده تمامی تصمیمات اقتصادی خرد، مسایل سیاسی و اجتماعی و رفاه عمومی باشد وبتواند به توانایی کشور در خلق «پایدار» ارزش افزوده ،کمک نماید.به همین دلیل بسیاری از صاحب نظران رقابت پذیری را در کارایی و به صورت بهره وری نیروی کار در نظر می گیرند.در این مطالعه برای بررسی عوامل مؤثر بر توان رقابتی کشور، با اتکا به کار (OECD,۱۹۹۶) و عوامل رقابت پذیری مؤسسه بین المللی توسعه مدیریت(IMD) شاخص های رقابت پذیری دانش محور، آموزش ،تکنولوژی و زیرساخت های اطلاعاتی ،نوآوری ،عملکرد اقتصادی ونهادها(مشتمل بر حکمرانی و سرمایه اجتماعی) شمرده شده اند..نتایج حاصل از تخمین مدل اقتصاد سنجی نشان دهنده روابط این متغیرها در اقتصاد ایران با رقابت پذیری می باشندکه بیش از هر چیزبر لزوم افزایش آموزشهای فنی حرفه ای و علمی –کاربردی در ایران به منظور افزایش رقابت پذیری پایدار تاکید می نماید.
دوره ۱۰، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
سرطان معده پنجمین سرطان شایع در جهان است. به نظر میرسد که سلولهای بنیادی واقع در تومور از خاصیت جاودانگی برخوردار بوده و مسئول مقاومت به درمان، بازگشت تومور و متاستاز باشند. امروزه مشخص شده است که miRNAها که از دسته RNAهای کوچک غیرکدکننده هستند نقش مهمی در تنظیم فعالیت سلولهای بنیادی سرطان دارند. بنابراین هدف مطالعه مروری حاضر، معرفی miRNAهایی است که در تنظیم هر سه خصوصیت بنیادینگی، متاستاز و مقاومت به دارو دخیل هستند. با شناسایی این miRNAها، میتوان از آنها بهعنوان نشانگرهای زیستی در تشخیص و هدفگیری بهمنظور درمان هرچه بهتر سرطان بهره برد. در این مطالعه با استفاده از مرور سیستماتیکی و دادهکاوی، هفت miRNA شامل miR-۱۰۰، miR-۱۰۷، miR-۱۹b، miR-۳۰a، miR-۲۷a، miR-۲۳a و miR-۳۴a به دست آمد که قادر به تنظیم هر سه مسیر بنیادینگی، متاستاز و مقاومت به دارو در سرطان معده بودند و همچنین ۵۲ عدد ژن هدف به دست آمد که از مهمترین ژنهای آن میتوان به AXL، CD۲۴، CD۴۴، SIRT۱، NOTCH۲، NOTCH۱، CDK۶ و MYC اشاره کرد که در تنظیم چندین فرآیند زیستی دخالت دارند.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۸ )
چکیده
اهداف: سلولهای اپیتلیالی رنگدانهدار شبکیه (RPE) در حفظ سلامت و عملکرد شبکیه نقش مهمی ایفا میکنند، بهطوری که نقص در عملکرد یا سلامت این سلولها علت بیش از ۲۰۰ نوع بیماری دژنراسیون شبکیه است. یافتن مسیرهای پیامرسانی و زیستی مربوط به تمایز RPE میتواند در تولید این سلولها مفید واقع شده و امکان کاربرد کلینیکی خواهد داشت.
مواد و روشها: در مطالعه حاضر در مرحله اول با استفاده از انتخاب مجموعه ژنهای هدف از اشتراک سه پایگاه داده پیشبینیکننده ژنهای هدف microRNA و اجتماع مجموعه حاصل با پایگاه داده تجربی ژنهای هدف microRNA، ژنهای هدف با ضریب اطمینان بالاتری انتخاب شدند. در مرحله بعدی با انطباق ژنهای هدف با ژنهای دارای افزایش بیان در همان شرایط سلولی سعی شد تا عامل وابستگی اثر microRNA به شرایط ترانسکریپتوم در نظر گرفته شود. در ادامه از اشتراک نتایج چندین پایگاه داده مسیریابی مختلف در کنار هم استفاده شد تا آنالیز دقیقتر و جامعتری از مکانیزم اثرگذاری microRNAهای مورد مطالعه ارایه شود.
یافتهها: در این مطالعه سعی شده است تا شبکه ژنی تحت کنترل miR-۲۰۴-۵p و miR-۲۱۱-۵p، دو microRNA موثر در سلولهای RPE، را تا حد زیادی شبیهسازی کرده و فرآیندهای زیستی و مسیرهای پیامرسانی درگیر را مورد بررسی قرار دهیم.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد این دو microRNA در سلولهای RPE در تنظیم زیرساختهای ترشحی، اتصالات و اسکلت سلولی و مسیرهای درگیر در التهاب و پاسخ زخمی بهطور خاص در مسیر TGF-β۱ نقش ایفا میکنند.
دوره ۱۳، شماره ۵۸ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
چکیده
اصلاح شیمیایی نشاسته از متداولترین روش های مورد استفاده جهت بهبود خصوصیات فیزیکوشیمیایی آن می باشد. دراین تحقیق نشاسته های فسفریله و هیدروکسی پروپیله با درصد های جایگزینی به ترتیب ۰۹۶/۰ و ۱۰۶/۲ درصد از نشاسته طبیعی گندم تولید شدند و برخی از خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و رئولوژیکی آن ها در مقایسه با نشاسته طبیعی ارزیابی گردید. تغییرات شیمیایی ایجاد شده در نتیجه هیدروکسی پروپیله و فسفریله کردن نشاسته گندم به وسیله طیف سنجی FT-IR تایید شد. نتایج افتراق سنجی اشعه ایکس نمونه ها نشان داد که نشاسته طبیعی و فسفریله گندم با ۳۴/۱۷ و ۱۴/۱۶ درصد بیشترین و کمترین میزان کریستاله بودن را دارا بودند. نتایج بررسی تغییرات قدرت تورم در آب نشاسته ها با دما نشان داد که نشاسته طبیعی گندم دارای بیشترین (۱۱۱/۴۶Ea=) و نشاسته هیدروکسی پروپیله آن دارای کمترین (۶۰۳/۲۶Ea=) حساسیت دمایی می باشد. در بررسی مشابه مربوط به شاخص حلالیت، نشاسته های طبیعی و فسفریله گندم به ترتیب بیشترین (۶۷۴/۷۷Ea=) و کمترین (۴۷۸/۴۴Ea=) حساسیت دمایی را نشان دادند. نتایج بررسی تغییرات شفافیت خمیر نشاسته ها نشان داد که هیدروکسی پروپیله و فسفریله کردن نشاسته گندم سبب افزایش ۶۵/۲ و کاهش ۵۸/۱۷ برابری این مشخصه در مقایسه با نشاسته طبیعی می گردد (۰۵/۰p<). از بین مدل های رئولوژیکی مستق از زمان استفاده شده، مدل هرشل بالکلی بهترین نتیجه را جهت توصیف خصوصیات جریان نمونه های نشاسته دارا بود.
سینا آریایی، ابوالفضل توتونچی، عباس کیان وش،
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
در پژوهش حاضر به منظور ارائه ی مدل رگرسیون و بهینه سازی استحکام کششی و کرنش پذیری اتصالات دوگانه ی"کامپوزیت پایه اپوکسی تقویت شده با الیاف شیشه- فولاد سازه" از الگوریتم مرکب مرکزی چرخش پذیر استفاده گردید. با انتخاب دماو زمان پخت اتصالات به عنوان متغیرهای ورودی ، این پارامترها، پس از انجام آزمون توزین حرارتی ، کد گذاری شده و هرکدام در پنج سطح مورد مطالعه قرارگرفتند. به منظور براورد رویه پاسخ مورد نظر و ارائه ی مدل متناسب، سیزده آزمایش سیستماتیک انجام شد. بمنظور سنجش دقت و اعتبار مدل پیشنهادی از آنالیز واریانس داده ها استفاده گردید. برای بررسی تاثیر همزمان ومتقا بل زمان و دمای پخت بر استحکام اتصالات وبراورد شرایط بهینه فرایند اتصال، نمودارهای دو بعدی مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند. مقدار بهینه ی هرکدام از متغیرهای پخت با بهره گیری از داده های نموداری مدل ریاضی ارائه شده، C°۴۰ و ۱۸۰ دقیقه به ترتیب برای دما و زمان پخت اتصالات بدست آمد. در نهایت، بررسی¬های ریز ساختاری با میکروسکوپ نوری و الکترونی روبشی از سطوح شکست نمونه ها صورت گرفت که تطابق مناسبی با نتایج حاصل از مدل را نشان داد.
وهاب خوشدل، علیرضا اکبرزاده توتونچی،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله، از یک روش کنترل امپدانس مقاوم جدید برای ربات توانبخش با استفاده از استراتژی کنترل ولتاژ استفاده شده است. در روشهای مبتنی بر راهبرد کنترل گشتاور، سیستم کنترل به دینامیک ربات و دینامیک پای بیمار وابسته میشود که آن نیز غیر خطی، همراه با عدم قطعیت فراوان و برای هر بیمار متفاوت است. در حالیکه کنترل بر مبنای ولتاژ به مدل دینامیکی ربات و پای بیمار وابسته نبوده و در آن دینامیک محرکه ربات نیز در نظر گرفته میشود. همچنین پیاده سازیهای عملی در زمینههای رباتیک، برتری کنترل بر مبنای ولتاژ را در قیاس با کنترل بر مبنای گشتاور به خوبی نشان دادهاند. استراتژی کنترل ولتاژ در مقایسه با روش کنترل گشتاور ساده تر بوده و دارای محاسبات کمتر و عملکرد بهتر در اجرای قانون امپدانس میباشد. با این وجود در این استراتژی، بحث عدم قطعیتهای مدل محرکه به عنوان یک چالش مطرح میشود. در روش پیشنهادی برای غلبه بر چالش عدم قطعیتهای مدل محرکه، از یک سیستم فازی تطبیقی متناسب با روش ولتاژ استفاده شده است. همچنین، اثبات پایداری روش پیشنهادی نشان داده شده است. برای ارزیابی روش پیشنهادی، یک ربات توانبخش زانو با یک درجه آزادی ساخته شده است. در مرحله اول کارایی کنترل بر مبنای ولتاژ نسبت به کنترل گشتاور نشان میشود. در ادامه عملکرد روش پیشنهادی در حضور عدم قطعیت با روشهای رایج کنترل بر مبنای ولتاژ مقایسه شده است. نتایج شبیه سازی و پیاده سازی عملی نشان میدهد، استراتژی پیشنهادی در اجرای قانون امپدانس به خوبی بر عدم قطعیتها غلبه میکند.
دوره ۱۶، شماره ۹۵ - ( دی ۱۳۹۸ )
چکیده
چغندر قرمز به دلیل داشتن ترکیبات زیست فعالی مثل ترکیبات فنلی و بتالائینی دارای خواص تغذیهای و سلامتی بخش میباشد. بنابراین بهبود بازده استخراج و پایداری ترکیبات زیست فعال چغندر قرمز مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. در مطالعه حاضر از روش استخراج به کمک امواج فراصوت و بتاسیکلودکسترین برای استخراج عصارهی چغندر قرمز استفاده گردید و عصارههای خشک شده با روش خشک کردن انجمادی توسط FTIR و اسپکترفتومتری UV-Vis مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونههای استخراج شده با حلال آب حاوی ۵ درصد بتاسیکلودکسترین بیشترین مقدار بتانین (۰۴/۰ ± ۲۴/۲ میلیگرم بر مادهی خشک)، فنل کل (۲۸/۱ ± ۰۳/۲۰ میلیگرم اسید گالیک بر مادهی خشک) و فعالیت مهارکنندگی رادیکال آزاد DPPH (۹۴/۴ ± ۸۷/۵۹ درصد) را نسبت به سایر نمونهها نشان دادند. به طورکلی با توجه به نتایج حاصل میتوان گفت که روش استخراج با کمک امواج فراصوت و بتاسیکلودکسترین تکنیک مناسبی برای استخراج و بهبود پایداری ترکیبات فعال چغندر قرمز برای کاربرد این ترکیبات در تولید محصولات غذایی و زمینه های دارویی و پزشکی میباشد.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده
روشهای درمان سرطان اکثراً تهاجمی بوده و با آسیب رساندن به گنادها، توانایی باروری شخص را کاهش و امید به فرزند داشتن را در افراد سرطانی به یأس مبدل میسازد. با وجود این با پیشرفت علم پیوند و انجماد، حفظ توانایی باروری در زنان مبتلا به سرطان میسر شده است. هدف اصلی از انجماد تخمدان برگرداندن باروری و چرخه هورمونی پس از پیوند به خودی است. اگر چه تاریخچه پیوند بافت تخمدان به قرن نوزدهم بر میگردد، اما بیش از صد سال زمان برده است تا محققین بتوانند تولد نوزاد زنده انسانی را به دنبال انجماد و پیوند بافت تخمدان در بیمار سرطانی گزارش کنند. با وجود این موفقیت و مطالعات دیگر، هنوز سئوالات بسیاری در زمینه انجماد و پیوند بافت تخمدان باقی مانده است که پاسخگویی آنها نیاز به برنامهریزیهای دقیق و جامع دارد. از میان این سئوالات، تغییرات عوامل رشد و هورمونی به دلیل اثراتشان بر عملکرد فولیکولها در طول پیوند بافت تخمدان از اهمیت بیشتری برخوردار است؛ بنابراین در این مطالعه مروری، سعی شده است که نحوه فعالیت هورمونهای جنسی و عوامل رشد تخمدان پس از پیوند بافت منجمد، مورد بحث قرار گیرد.
امین نوریان، علیرضا اکبرزاده توتونچی،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
عملگرهای کشویی دارای سیستم رانش برپایهی بالاسکرو، یکی از پرکاربردترین و دقیقترین محرکهای مورد استفاده در صنعت رباتیک و نیز رکن اصلی رباتهای موازی مانند استوارت-گوف هستند. به علت تحمل نیروهای محوری سنگین به وسیلهی این عملگرها، بروز تغییر شکلهای الاستیک در اجزای اصلی آنها اجتنابناپذیر است. این امر باعث کشیدگی و فشردگی پیستون و بالاسکرو و در نتیجه، کاهش دقت موقعیت دینامیکی در این عملگرها میشود. وجود معادلات دینامیکی دقیق کمک بزرگی به کنترل این خطاها میکند. اکثر مدلهای دینامیکی با رویکرد پارامتر تودهای که تاکنون برای توصیف این عملگرها به کار رفتهاند، دارای یک درجه آزادی در حالت صلب و دو یا سه درجه آزادی در حالت انعطافپذیر هستند و سفتی اجزا به صورت ثابت در نظر گرفته شده است. در این پژوهش با استفاده از روش لاگرانژ، معادلات دینامیک مستقیم یک عملگر کشویی دوّار استخراج شده است که دارای سه درجه آزادی محوری و نیز سیستم رانش برپایهی بالاسکرو است. علاوه بر سفتی محوری پیستون، بالاسکرو نیز بهصورت انعطافپذیر و با سفتی متغیر در نظر گرفته شده است. نکته قابلتوجه در این پژوهش، نحوهی مدلسازی سفتی متغیر در بالاسکرو است. در این مدل، با حرکت مهره روی بالاسکرو، طول فعال بالاسکرو و سفتی آن تغییر میکند که بسیار شبیه به واقعیت است. علاوه بر روش تحلیلی، این مدل به کمک روش المان محدود در نرمافزار آباکوس نیز شبیهسازی و مورد بررسی قرار گرفته است و نتایج روش تحلیلی و روش المان محدود با هم مقایسه شدهاند.
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف: سودوموناس آئروژینوزا باکتری فرصتطلب با عوامل بیماریزایی متعدد و از عوامل مهم عفونتهای بیمارستانی است. ظهور مقاومتهای چند دارویی در این باکتری از عوامل تهدید کننده حیات محسوب میشود. هدف از این مطالعه شناسایی و تعیین فراوانی ژنهای مولد فنازین (phzI، phzII، phzM، phzS، phzH) در بین جدایههای سودوموناس آئروژینوزای با مقاومت چند دارویی جدا شده از نمونههای بالینی بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی مقطعی ۹۳ جدایه از نمونههای بالینی مختلف از بیمارستانهای شهر زنجان طی سالهای ۹۴-۱۳۹۳ جمعآوری شد. با استفاده از آزمونهای بیوشیمیایی تعیین هویت و آزمون حساسیت آنتیبیوتیکی به روش کربی-بائر و طبق توصیه CLSI انجام شد. DNA جدایهها به روش جوشاندن استخراج و با استفاده از آغازگرهای اختصاصی برای هرکدام از ژنهای phzI، phzII، phzM، phzS، phzH حضور یا عدم حضور ژنهای مربوطه با PCR بررسی شد.
نتایج: در بین ۹۳ جدایه بیشترین درصد مقاومت آنتیبیوتیکی مربوط به اریترومایسین و سفوکسیتین (۶/۹۵ درصد) و بیشترین درصد حساسیت مربوط به آمیکاسین (۲/۷۳ درصد) بود. همچنین ۸۸ جدایه (۶/۹۴ درصد) نسبت به سه کلاس آنتیبیوتیکی یا تعداد بیشتری مقاوم بودند و بهعنوان جدایههایی با مقاومت چند دارویی در نظر گرفته شدند. ۸۵ جدایه (۵/۹۶درصد) حامل ژن phzI، ۸۲ جدایه (۱/۹۳درصد) حامل ژن phzII، ۴۰ جدایه (۴/۴۵ درصد) حامل ژن phzM، ۲۴ جدایه (۲/۲۷ درصد) حامل ژنهای phzS و phzH بودند.
نتیجهگیری: بیماریزایی سودوموناس آئروژینوزا بهدلیل تولید عوامل بیماریزایی متعدد این باکتری است که در نهایت منجر به طیف وسیعی از عفونتها میشود. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد فراوانی ژنهای phzI و phzII در بین سویههای با مقاومت چند دارویی بهدست آمده از منابع مختلف بالاست که میتواند هشداری برای عفونتهای حاصل از این باکتری باشد.
کریم اصولیبستانآباد، ابوالفضل توتونچی، مهدی اسکندرزاده، عباس کیانوش،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده
بروز خرابی و نشتی در لولههای انتقال سیال در ایران امری گریزناپذیر است. خرابی منجر به نشتی در خطوط انتقال، بسته به شرایط طراحی و عملیاتی دلایل متفاوتی میتواند داشته باشد. از جمله این دلایل میتوان به آسیبهای مکانیکی، خوردگی داخلی یا خارجی، خستگی و فشار داخلی بیشازحد مجاز اشاره کرد. در بحث تعمیرات خطوط آسیبدیده استراتژیهای مختلفی برای بازسازی و راهاندازی مجدد خط وجود دارد که اهم آنها جایگزینی کل لوله فرسوده، استفاده از کلمپهای جوشی و استفاده از وصلههای کامپوزیتی هستند. در سالهای اخیر استفاده از وصلههای کامپوزیتی بهعنوان روشی کمهزینه، دایمی و استاندارد روی جنسهای مختلف لوله و با کمترین وقفه در کار انتقال مورد پذیرش قرار گرفته است. در پژوهش حاضر با رویکرد بازسازی خطوط فولادی انتقال آب، وصلههای کامپوزیتی پایه اپوکسی تقویتشده با الیاف شیشه به کار گرفته شدند. بهینهسازی استحکام چسبندگی وصلههای کامپوزیتی بر سطح فولاد با بهرهگیری از روش تاگوچی و آزمونهای سنجش استحکام چسبندگی کامپوزیت بر سطح فولاد در دو حالت بارگذاری کششی/برشی با سه نوع چسب سیانواکریلات، متااکریلات و اپوکسی در شرایط دمایی و زمانی مختلف پخت چسب صورت پذیرفت. نتایج مطالعات آزمونهای مکانیکی و تصاویر سطوح شکست حاصل از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) بیانگر عملکرد بهتر چسب پایه متااکریلاتی با استحکام چسبندگی مناسب بود.
سمانه امینی، علیرضا اکبرزادهتوتونچی،
دوره ۲۰، شماره ۷ - ( تیر ۱۳۹۹ )
چکیده
حذف نوسانات باقیمانده فرآیند انتقال اجسام معلق در حوزه حملونقل کاربرد فراوانی دارد. در مطالعات گذشته روشهای کنترلی متعددی بهمنظور کاهش نوسانات اتخاذ شده است. عدم مدلسازی دینامیکی دقیق، بهکارگیری تجهیزات سنسوری و هزینههای بالای طراحی سیستمهای کنترلی تا حدی کارآیی این روشها را کاهش داده است. در مطالعه حاضر، مسیر بهینه انتقال جسم با هدف حذف نوسانات انتهایی با استفاده از الگوریتم برنامهریزی پویا تولید میشود. الگوریتم بهینهسازی برنامهریزی پویا یک روش محاسباتی است که با تجزیه مساله به چندین زیرمساله، یک مسیر بهینه را بهصورت بازگشتی از توالی تصمیمات کوچکتر طراحی میکند. علاوهبر الگوریتم پیشنهادی، روش شکلدهی ورودی نیز برای تولید مسیر بهینه به کار گرفته شد. در این روش با اعمال دنبالهای از ضربات به یک مسیر دلخواه انتقال و تولید مسیر مطلوب، نوسانات باقیمانده کاهش مییابد. شبیهسازی مسیرهای بهینه در نرمافزار ادمز پیادهسازی شده است. با توجه به نتایج شبیهسازی، بهدلیل عدم قطعیتهای موجود در مدلسازی دینامیکی و در نتیجه ایجاد خطا در محاسبه پارامترهای اساسی روش شکلدهی ورودی، الگوریتم برنامهریزی پویا برای انتقالهای سریع در سیستمهای غیرخطی پیشنهاد میشود. در بخش آزمایشگاهی نیز با اتصال یک آونگ به مجری نهایی ربات، میزان نوسانات در انتهای انتقال و مدت زمان اتمام نوسانات اندازهگیری شد. نتایج شبیهسازی نشان داده است با پیادهسازی الگوریتم برنامهریزی پویا، نوسانات باقیمانده در انتهای فرآیند انتقال، کاهش بیشتری دارد. علاوه بر این، مدت زمان لازم برای توقف کامل نوسانات جسم در این الگوریتم به اندازه تقریباً ۲ ثانیه نسبت به مسیر دلخواه و ۱ ثانیه نسبت به روش شکلدهی مسیر کاهش یافته است.
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده
دراین مقاله رفتار سازهای پانل های ساندویچی بتنی پیش ساخته جهت امکان استفاده آنها به عنوان اجزاء دال در ساخت و سازهای صنعتی بصورت تجربی و عددی مطالعه شده است. این پانلها متشکل از سه لایه می باشند، لایه ها عبارتند از: یک لایه بتن مسلح به عنوان لایه فوقانی، یک لایه ضخیم از بتن سبک به عنوان لایه میانی یا هسته و یک لایه بتن معمولی یا بتن سبک مسلح مقاوم در مقابل کشش به عنوان لایه تحتانی. این لایه ها توسط شبکه میلگرد با اتصالات برشی خرپایی شکل به یکدیگر متصل شدهاند. اهداف این تحقیق بررسی عملکرد مرکب و پارامترهای تاثیرگذار در باربری پانل های ساندویچی بتنی برای کاربرد در سازهها در راستای سبک سازی و صنعتی کردن ساخت و ساز میباشد. برای این منظور، ابتدا نمونه های آزمایشگاهی تحت آزمایش خمش قرار گرفت.
سپس مطالعه تحلیلی مدل المان محدود پانل های ساندویچی با مشخصات و خصوصیات مکانیکی مشابه آزمایش تجربی با نرم افزار ABAQUSانجام شده است. نتایج نشان داد؛ پانل های ساندویچی با دو لایه بتن نسبت به پانل های ساندویچی با سه لایه بتن، دارای ظرفیت باربری و سختی کمتر میباشند، همچنین وقتی که پانل های ساندویچی پیش ساخته به عنوان دال یکطرفه رفتار می کنند، قراردادن اتصالات برشی موازی محورx(بعد بزرگتر) برای همبستگی دو لایه بتنی به منظور عمل کردن آنها به عنوان یک واحد کافی است. نتایج مطالعات آزمایشگاهی و مدل المان محدود مقایسه شد و درجه قابل توجهی از دقت بدست آمد. بنابراین دال ساندویچی بتنی پیش ساخته میتواند بعنوان جایگزین مناسب برای سیستم دال بتنی معمولی در ساختمان باشد.