جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای توجهی


دوره ۳، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۷۸ )
چکیده

عبدالعلی توجهی دانشجوی دکتری حقوق جزا و جرم شناسی دانشگاه تربیت مدرس علی حسین نجفی ابرندآبادی دانشیار دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی "بزه دیده" یا "مجنی علیه" از ارکان مهم پدیده مجرمانه است که متاسفانه تاکنون، موقعیت واقعی و تعیین کننده خود را در پژوهشهای جرم شناسی نیافته است. صاحبنظران مسائل حقوق جزا و جرم شناسی، بیشترین تلاش خود را معطوف عناصری چون جرم، مجرم و مجازات کرده اند و در نتیجه قربانی جرم که اغلب در وقوع جرم نقش موثری ایفا می کند، از نظر دور مانده است. با ظهور بزه دیده شناسی در دهه های اخیر، گامهای بلندی در مطالعه علمی بزه دیدگان و شناسایی ویژگیها و عملکرد آنان در ارتکاب جرم برداشته شده است. گذشته از وجود مشکلاتی نظیر فقدان منابع، جوان بودن تئوریها و وجود ابهام در حدود و ثغور موضوع – که پژوهش درباره هر دانش نوپایی را با دشواری مواجه می سازد – تحقیقات و مطالعات بزه دیده شناسی، دارای تنگناها و مشکلات ویژه ای است که بدون غلبه بر آنها، ارزش و اعتبار تئوریهای این شاخه نوین جرم شناسی، خدشه دار می شود. در این مقاله یکی از مشکلاتی که فرا روی بزه دیده شناسان قرار دارد، بررسی شده است. نگارندگان ضمن بررسی درصد بزه دیدگیهای گزارش نشده در کشورهای مختلف جهان، همین موضوع را در ایران در مورد یک جامعه آماری ۱۰۰۰ نفری، مطالعه و بررسی کرده و چنین نتیجه گرفته اند که متاسفانه در ایران نیز بیش از ۶۰ درصد قربانیان جرائم، هرگز مراتب بزه دیدگی خود را گزارش نکرده اند. در بررسی علل عدم گزارش بزه دیدگیها، موضوعاتی از قبیل فقدان مدارک، بی اعتمادی به پلیس، حفظ آبرو و شخصیت خود و وجود رابطه خانوادگی با مجرم، بیشترین درصد را به خود اختصاص داده اند. در پایان چنین نتیجه گیری شده است که برنامه ها و تدابیر مسئولان سیاست جنایی در امر مبارزه با بزهکاری، تا زمانی که بر آمار واقعی بزه دیدگان مبتنی نباشند. کارآیی و ارزش واقعی خود را نخواهند یافت. لذا ضروری است مسئولان هر جامعه با جلب اعتماد بزه دیدگان و فراهم آوردن تسهیلاتی در تشریفات دادرسی، درصد بزه دیدگیهای گزارش نشده را که اغلب به انتقام خصوصی یا انزوای بزه دیده و به عبارت دیگر به بزهکاری یا بزه دیدگی جدیدی منجر می شود، تقلیل دهند.

دوره ۱۲، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۸۷ )
چکیده

چکیده «عدالت ترمیمی»، الگوی جدیدی در عدالت کیفری است که بر احیای حقوق بزه دیده و حل و فصل مسائل ناشی از ارتکاب بزه با مشارکت فعال بزهدیده و جامعه (محلی) و نیز بزهکار از طریق مذاکره و ترمیم خسارات و ایجاد صلح و آشتی تأکید و تکیه دارد. "اصلاح ذاتالبین" نیز از برنامههای مهم و مؤکّد اسلام در موارد نزاع و اختلاف است که با مشارکت آحاد جامعه اسلامی و شرکت فعال و آزادانه طرفهای اختلاف صورت میگیرد و در پی ایجاد صلح و آشتی و دوستی بین طرفهای اختلاف از طریق ترمیم و جبران خسارات وارد شده است. این مقاله ضمن بررسی «اصلاح ذاتالبین» و ویژگیهای آن به امکان تطبیق «عدالت ترمیمی» بر آن و اجرای «عدالت ترمیمی» در پرتو «اصلاح ذاتالبین» میپردازد.
سعید امینی، سیدمحسن عسگری، محمدحسین توجهی،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژه‌نامه ۱۳۹۴ )
چکیده


محمد هنرپیشه، محمدحسین توجهی، فرشاد نظری،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده

فرآیند پرس‌کاری در قالب‌‌های شیاردار مقیدشده یکی از کارآمدترین و جدیدترین روش‌های تغییر شکل پلاستیک شدید برای تولید ورق‌های فلزی فوق ریزدانه است. در این تحقیق به بررسی اثر فرآیند پرس‌کاری در قالب‌‌های شیاردار مقیدشده بر ریزساختار و خواص مکانیکی در ورق‌های مس خالص، پرداخته شده است. به‌منظور بررسی ریزساختار نمونه‌ها از میکروسکوپ نوری و برای مطالعه خواص مکانیکی از آزمون‌های کشش و میکروسختی ویکرز استفاده شده است. با مطالعه ریزساختار نمونه‌های مسی، مشاهده شده است که فرآیند پرس‌کاری در قالب‌‌های شیاردار مقیدشده باعث کاهش چشمگیر اندازه دانه‌ها به‌ویژه در پاس اول فرآیند شده است. همچنین نتایج حاصل از بررسی‌های خواص مکانیکی حاکی از آن است که این فرآیند به‌ویژه در پاس اول باعث افزایش قابل توجه استحکام و سختی نمونه‌های مسی شده است. در بررسی عددی فرآیند پرس‌کاری در قالب‌‌های شیاردار مقیدشده، کرنش موثر اعمالی و نیروی شکل‌دهی به روش المان محدود مورد بررسی قرار گرفت و نتایج نشان داد که با افزایش تعداد پاس، کرنش موثر و نیروی شکل‌دهی همواره افزایش می‌یابد. همچنین توزیع کرنش موثر نشان داد که مرکز قطعه کرنش موثر بیشتری را دریافت می‌کند که سبب می‌شود افزایش سختی در ضخامت قطعه از سطح آن بیشتر باشد. در پایان نیز روشی به‌منظور تخمین استحکام تسلیم ماده با استفاده از مقادیر سختی ارایه شد و توانست تنش تسلیم در پاس‌های مختلف فرآیند را با خطای قابل قبول حدود ۶% محاسبه نماید.


صفحه ۱ از ۱