جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تورر

رضا گلداران، محمدعلی لطف الهی یقین، محمدحسین امین فر، آحمت تورر،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

شکست ناگهانی و فاجعه‌بار در اثر خوردگی پدیده بسیار معمول در لوله‌های بتنی پیش‌تنیده بوده که در کشور ایران نیز بوقوع می‌پیوندد. رفتارسنجی سلامت سازه‌ها، شناسایی و تشخیص زود‌هنگام با استفاده از حسگرهای فعال تعبیه شده درجا در مراحل اولیه خوردگی یکی از نکات مهم حیاتی برای جلوگیری از آسیب‌های جدی می‌باشد که در این میان روش نشر فراصوتی می‌تواند به عنوان یک تست غیرمخرب در سازه‌های بتنی به‌کار گرفته شده ولی به دلیل پدیده خوردگی و به تبع آن ترک در بتن و تغییر مشخصات مصالح یک چالش جدی در اندازه‌گیری به روش نشر فراصوتی وجود داشته که ناشی از تاثیر میکروترک‌ها روی دامنه سیگنال‌های امواج فراصوتی می‌باشد. در این تحقیق یک لوله بتنی
پیش‌تنیده که در آزمایشگاه دانشکده سازه دانشگاه میدل ‌ایست ساخته شده تحت اثر خوردگی تسریع شده قرار گرفته سپس تضعیف دامنه، مسیر انتشار امواج و پارامتر فرکانسی قبل و بعد از خوردگی با استفاده از منبع نشر سوو- نیلسن مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج آزمایشگاهی نشان دهنده آن است که با توجه به اینکه دامنه و مسیر انتشار امواج قبل و بعد از خوردگی دچار تغییرات قابل توجهی نشده و قابل صرف نظر می‌باشد روش نشر فراصوتی می‌تواند بعنوان روشی دقیق برای ارزیابی خوردگی در اینگونه سازه‌ها به‌کار رفته که مورد بحث قرار گرفته است.
رضا گلداران، محمد علی لطف اللهی یقین، محمدحسین امین فر، آحمت تورر،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

عمده ترین نقاط ضعف لوله های بتنی پیش تنیده خوردگی میلگردهای دورپیچ بوده که در صورت عدم تشخیص به موقع موجب خرابی و شکست ناگهانی گشته و خسارت های فاجعه باری را به دنبال خواهد داشت. در حال حاضر این نوع لوله ها در کشور ایران تولید و به کار گرفته می شوند که پدیده شکست ناشی از خوردگی نیز تجربه شده است. در کار آزمایشگاهی حاضر از پایش بوسیله نشر آوایی برای ارزیابی خوردگی استفاده شده است. یک نمونه آزمایشگاهی لوله بتنی پیش تنیده نزدیک به مقیاس واقعی در آزمایشگاه دانشکده سازه دانشگاه میدل ایست ساخته شده و تحت بارگذاری ناشی از فشار آب داخل لوله قرار گرفته سپس خوردگی تسریع شده به نمونه اعمال و سیگنال های فراصوتی حاصله در طول زمان خوردگی با استفاده از حس گرهای پیزوالکتریک ثبت گردیده است. نمونه در طول آزمایش چندین بار تحت تر و خشک شدن قرار گرفته که نرخ فشار داخل لوله به منظور شناسایی خوردگی در حالت های تر و خشک در حال نوسان بوده و اثر کایزر نیز در حالت های مختلف بررسی گردیده است. نتایج آزمایشگاهی حاصله نشان دهنده آن است لحظه ای که در طول زمان خوردگی فشار داخل لوله به بیش از فشار کاری لوله افزایش داده می شود تغییرات قابل توجهی در برخی پارامترهای نشر آوایی به وجود آمده که با استفاده از آن ها می توان پدیده خوردگی و خرابی را شناسایی کرد.

صفحه ۱ از ۱