جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای جدیدی

امیر محمد جدیدی، قاسم حیدری نژاد،
دوره ۱۳، شماره ۱۴ - ( ويژه‌نامه دوم ۱۳۹۲ )
چکیده

جریان آشفته باد بر روی ساختمان بدلیل دارا بودن پیچیدگیهای فیزیکی از جمله وجود گوشه¬های تیز، اثر زمین، وجود گردابه¬های مختلف و .... یکی از بهترین گزینه¬ها برای ارزیابی روشهای توربولانسی می¬باشد. روش DES و DDES از روشهای نسبتا جدید ترکیبی RANS-LES برای شبیه¬سازی جریان آشفته می¬باشند که بدلیل ذات ترکیبی آن در نزدیکی مرز از روش RANS و در نواحی دورتر از آن از روش LES استفاده می¬کنند و متعاقبا زمان اجرای شبیه¬سازی در آنها نسبت به روشهای رایج LES کمتر می¬باشد. در این مقاله برای ارزیابی روشهای DES و DDES، جریان باد بر روی ساختمان در رینولدز ۲۲۰۰۰ بصورت ۳ بعدی و با استفاده از پردازش موازی شبیه¬سازی شده است و برای صحت سنجی از نتایج تجربی سایر محققین استفاده شده است. همچنین روش مذکور با روشهای متداول توربولانسی εk- و اسماگورینسکی نیز مقایسه شده است تا کارآیی آن نسبت به سایر روشهای توربولانسی آشکار گردد. نتایج حاکی از آن است که روش DES با شبکه ریز در عین کاهش ۲۶% زمان محاسبات نسبت به مدل اسماگورینسکی، از دقت خوبی بمنظور شبیه¬سازی جریان آشفته غیرقابل تراکم باد بر روی ساختمان برخوردار است.
قاسم حیدری نژاد، امیر محمد جدیدی،
دوره ۱۴، شماره ۱۳ - ( ويژه‌نامه اول ۱۳۹۳ )
چکیده

پیش بینی الگوی جریان باد در اطراف ساختمانهای بلند، بدلیل مطرح شدن مسایلی چون آسایش پیاده رو، مشکل عدم تخلیه آلاینده های مضر در سرعتهای پایین باد و .... امروزه جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. جریان آشفته باد در اطراف ساختمان بدلیل پیچیدگیهای فیزیکی از جمله وجود گوشه¬های تیز، اثر زمین، وجود گردابه های مختلف و سایر عوامل یکی از بهترین گزینه ها برای ارزیابی دقت و کارآیی مدلهای توربولانسی می باشد. در یک مجموعه ساختمانی علاوه بر دشواریهای ذکر شده، تاثیر ساختمانها بر یکدیگر و بوجود آمدن نواحی بسیار پرسرعت در بین ساختمانها باعث می گردد تا برای حصول جوابهای مورد اعتماد از یک شبکه ریز به همراه یک مدل توربولانسی دقیق استفاده شود که موجب افزایش هزینه محاسباتی خواهد شد. مدل DES از روشهای نسبتا جدید RANS-LES برای شبیه سازی جریان آشفته است که زمان اجرای شبیه-سازی در آنها نسبت به روشهای رایج LES کمتر می باشد. در این مقاله جریان آشفته باد در سرعتهای مختلف بر روی پردیس دانشگاه تربیت مدرس با استفاده از مدل DES شبیه سازی شده و بدلیل تعداد زیاد نقاط شبکه از یک کلاستر بمنظور پردازش موازی استفاده شده است. بمنظور صحت سنجی، نتایج حاصله از روش DES با مدلهای متداول توربولانسی مانند اسماگورینسکی مقایسه شده اند. نتایج حاکی از آن است که دقت روش DES مطلوب می باشد.
فرزاد بازدیدی تهرانی، سید مجید موسوی، محمد جدیدی،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

در مقاله‌ی حاضر جریان آشفته خنک‌کاری لایه‌ای بر روی لبه جلویی پره توربین مدل توسط دو نگرش طول مقیاس حل شونده در مدل‌سازی جریان آشفته مورد مطالعه و تحلیل قرار می‌گیرد. در نگرش اول از رهیافت شبیه‌سازی گردابه‌های جدا شده (DES) بر پایه‌ی مدل اسپالارت-آلماراز و در نگرش دوم از رهیافت شبیه‌سازی گردابه‌های بزرگ (LES) استفاده می‌گردد. نتایج به‌دست آمده حاکی از آن است که رهیافت DES به دلیل ذات ترکیبی آن و استفاده از مدل RANS در نزدیک دیواره، نوسانات در راستای عرضی جریان در داخل لوله خنک‌کننده را کمتر پیش‌بینی می‌کند. در نتیجه، جریان خنک‌کننده با آشفتگی کمتری وارد جریان اصلی می‌گردد. همچنین در نزدیک دیواره رهیافت DES توزیع عرضی انرژی جنبشی آشفته را کمتر و مقدار شار حرارتی آشفته را بیشتر پیش بینی می‌نماید. بنابراین، اثر بخشی آدیاباتیک بر روی لبه جلویی پره توربین در رهیافت DES نسبت به رهیافت LES و نتایج تجربی کمتر پیش‌بینی می‌شود. علاوه بر این، نتایج حاکی از آن است که اختلاط بین جت خنک‌کننده و سیال داغ جریان اصلی در رهیافت DES در مقایسه با رهیافت LES کمتر تخمین زده می‌شود. در مجموع می‌توان این گونه استنباط کرد که اگر چه رهیافت DES در ناحیه دور از دیواره نتایج قابل قبولی را ارائه می‌نماید، اما در نزدیک دیواره در پیش بینی صحیح مشخصات توربولانسی جریان با مشکل مواجه است. علاوه بر این مزیت اصلی رهیافت DES در مقایسه با رهیافت LES کاهش ۴۰ درصدی هزینه‌ی محاسباتی آن در این کاربرد می‌باشد که می‌تواند استفاده از این روش را توجیه نماید.

دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده

پیش بینی رفتار تنش‌-کرنش خاک های غیراشباع منوط به، به‌کارگیری متغیر‌های تنش مناسب در روابط رفتاری است. در این خصوص اغلب دو گروه از متغیرهای تنش مبنای مدل سازی رفتاری برای خاک های غیر اشباع بوده است. در گروه اول تنش خالص و مکش بافتی و در گروه دوم تنش مؤثر و مکش متغیرهای تنش را شامل می شوند. با توجه به آنکه متغیرهای تنش گروه دوم بیشتر مورد توجه محققین است در این مقاله تعدادی از روابط پیشنهادی معروف برای متغیر تنش مؤثر خاک غیراشباع مورد بررسی قرار گرفته اند. برای این منظور نتایج آزمایش های سه محوری زهکشی شده و زهکشی نشده با مقدار آب ثابت، طی تغییرشکل های بزرگ (در حالت بحرانی) جهت اعتبار سنجی این روابط مورد استفاده قرار گرفت. نتایج نشان داد روابط تنش موثر پیش بینی های مختلفی از موقعیت خط حالت بحرانی در فضای ارائه می دهند که در تعدادی از آنها اختلاف با نتایج تجربی قابل توجه است. همچنین رابطه پیشنهادی خلیلی-خباز در مقایسه با نتایج تجربی انطباق بهتری از خود نشان داد.

دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده

اخیراً مقاله‏ای با عنوان «بررسی آثار قرار گرفتن در معرض امواج تلفن همراه (۹۰۰ مگاهرتز) در اوایل تولد بر حافظه و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در بافت مغز موش صحرایی» را مطالعه نمودم که در آن فصلنامه پژوهشی [۱] به چاپ رسیده بود. همان‏طور که محققین محترم نیز در ابتدای مقاله مذکور اشاره نموده بودند «در دنیای امروز علاقه زیادی برای بررسی آثار زیان بار امواج الکترومغناطیسی به ویژه تلفن همراه وجود دارد.» از این رو تحقیقات گسترده‏ای در کشورهای مختلف صورت می‏گیرد که بیانگر نگرش ویژه محققین در بررسی آثار این تکنولوژی نوین بر زندگی انسان است. چاپ نتایج حاصل از فعالیت تحقیقاتی مذکور به‏صورت یک مقاله اصیل با همت دو نفر از متخصصین محترم رشته فیزیولوژی در آن مجله علمی جای بسی تشکر را دارد. همانند همه رشته‏های تخصصی، تحقیق روی آثار امواج الکترومغناطیسی نیز یک مبحث اختصاصی است؛ اما به نظر می‏رسد که موارد مندرج در این مقاله نشانگر فقدان اطلاعات کافی در این زمینه باشد، بنابراین سبب حذف برخی نکات اساسی شده است. از این رو لازم می‏دانم که ضمن احترام به نویسندگان عزیز و با در نظر گرفتن این‏که روش تحقیق مقاله فوق برگرفته از منبع درج شده شماره ۱۵ [۲] است، نکات مبهم موجود در مقاله حاضر را با استناد به منبع مذکور یادآوری نمایم:در بخش مواد و روش‏ها به منظور تأمین تشعشعات الکترومغناطیسی، با وجود این‏که جمله «بر اساس کار پژوهشی قبلی [۱۵]» ذکر شده، از گوشی تلفن همراه Nokia N۷۲ استفاده شده است در صورتی‏که برای تأمین تشعشعات در منبع ۱۵، از یک دستگاه سیگنال ژنراتور (Rode & Schwarz، آلمان) برای تولید فرکانس ۸۴۰ مگاهرتز استفاده شده است. قابل ذکر است که گوشی تلفن همراه مورد استفاده در آزمایش (Nokia N۷۲)، از گوشی‏های نسل دوم بوده و در ایران با سیم کارت‏های همراه اول و ایرانسل فعال خواهد شد. در بخش مواد و روش‏ها هیچ اشاره‏ای به شیوه فعال‏سازی گوشی برای استفاده از امواج ۸۴۰ مگاهرتز نشده که نکته‏ای بسیار اساسی است.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۲ )
چکیده

تخمین دقیق سطح پوشش اراضی، نقش بسیار مهمی را در مدیریت بهینه محیط جغرافیایی ایفا می‏نماید. در این راستا، روش‏های مختلف طبقه‏ بندی تصاویر سنجش از دور به منظور استخراج پوشش اراضی توسعه یافته ‏اند. با توجه به ضعف روش‏های طبقه ‏بندی سخت در خصوص پیکسل‏های مخلوط، استفاده از روش‏های طبقه ‏بندی نرم به منظور برآورد سهم تعلق کلاس‏های مختلف پوشش اراضی در پیکسل‏های مخلوط مورد توجه قرار گرفته است. مدل اختلاط طیفی خطی یکی از روش‏های رایج در این حوزه محسوب می‏گردد. دقت این مدل به شدت به کیفیت پیکسل‏های خالص معرفی شده به آن وابسته بوده و از طرفی استخراج این پیکسل‏ها معمولا دشوار و چالش ‏برانگیز می‏باشد. در تحقیق حاضر، استفاده از پارامترهای فیزیکی (درخشندگی، رطوبت و سبزینگی) برای استخراج پیکسل‏های خالص پیشنهاد گردیده است. به منظور ارزیابی کیفیت پیکسل‏های خالص استخراج شده، از معیارهای ارزیابی مدل اختلاط طیفی غیرشرطی استفاده شده است. بدین منظور با پیاده‎سازی این مدل در منطقه مطالعاتی، RMSE کل تصویر ۶۸/۲ و تعداد پیکسل‏های با سهم تعلق منفی یا بزرگتر از یک، ۴۳/۴ درصد برآورد گردید. بدین ترتیب روش پیشنهادی دقت مطلوبی را در نتایج مدل اختلاط طیفی خطی و بدون اعمال هیچ شرطی در این مدل فراهم نموده است.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۵ - ( شهریور ۱۴۰۰ )
چکیده

 
 !
"#$
%&'
 !"#$%&'
&(!#()#*$((+!'&,%-((.((/((۰
۱۲۳۴$((۵)&(( ۶((((+((۷(((((((&#۸((+
&( ۶/#۸۱#(۷۹(:;<=/#۰- '>?
@'ABCDE:CDF:G@'AB$۵)/HICDE:CDF:GJ,HI
K۱LM" ((+<#۸#((-"#((N'((!O=!
>P۲۳Q# =#!۰' +R(+&۷
&۵$S۲(۳($۸(:($۵)& ۶/#۸۱#۷
۰-۸ T-۲۳$۸&-&۵T-((+<##!U#
V۷:'>$۵)(& ۶/!?&۵($S(#-"#۸
;۵pH((&(('((((!((۲$۸((W((S۶:&#;#۸ 
@--ECDEXp((۳$۸((((#((-"#۸ ((+<#۱# L!۰H
@((S((Y((Z([((((ECDE˃p&(('((N((۱##((!۰H
$۵)& ۶/#۸۱#۷$۸&$۵
&'](۵=O#$۸YJ^&(&۵۳:'-
@$S۶!-&ECDEXp$((S۸(('N#!۰H
^۸۷&$۵)& ۶/۵&۵CDFGJ((?:#۸۱#((۷((^
۰"_#N+<#Y!((&((۵' +(&_$B۵L&
NB۵[#=CDE($(%&(((-!]& ۶/!^
۰-۲


دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

یکی از درخشان‌ترین دوره‌های تاریخ فرهنگ و تمدن ایران از نظر ترویج هنرهای گوناگون، دوره‌ ساسانی است. پس از بررسی و تحقیق دربارۀ کلیه‌ آثار تهیه‌شده در دوره‌ ساسانی یک وجه مشترک در همه‌ آنها، نظرها را به خود جلب می‌کند و آن تشابه و هماهنگی نقوش تزیینی در همۀ این آثار به‌ویژه نقوش‌برجسته، ظروف فلزی، پارچه‌ها و مهرها است. هدف از این پژوهش، بررسی نقوش جانوران مقدس روی آثار فلزی مکشوفه از مازندران در دوره‌ ساسانی، در پاسخ به سؤال چیستی ارتباط نقوش جانوران مقدس در هنر عصر ساسانی با نقوش خلق‌شده روی آثار فلزی مکشوفه از مازندران در دوره‌ ساسانی بوده ‌است. نتایج حاصل از این پژوهش که بر اساس هدف از نوع تحقیقات بنیادی و بر اساس ماهیت از نوع تحقیقات تاریخی به شمار می رود آشکارا نشان می‌دهد که در غالب مفاهیم و بازنمایی‌ها در آثار تولید شده در جای جای این تمدن یک هدف مشترک دنبال می شود و آن مبارزه در مقابل نیروهای شیطانی و اهریمنی است. نقوش و نشان‌های نمادین و اساطیری جانوران مقدس به کار رفته در ایران را می توان در ارتباطی تنگاتنگ با اعتقاد و مذهب آن روزگار دانست که تعدادی از آنها همانند گراز و شیر در کالبد خدایان و ایزدان تجلی یافته‌اند.

صفحه ۱ از ۱