۱۱ نتیجه برای جلیلیان
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
تحولات سالهای اخیر و تشدید رقابت در عرصه صنعت، سازمانها را بر آن داشته است تا تلاشهای خود را در جهت کسب مزیت رقابتی معطوف سازند. به طور کلی بسیاری از صاحبنظران بر این باورند که بهبود سطح عملکرد سازمان، افزایش سودآوری را به دنبال دارد که همین امر موجب میشود تا جایگاه رقابتی سازمان نسبت به دیگر رقبا به طور چشمگیری ارتقاء پیدا کند. در این صورت میتوان گفت که تحقق این امر به شرایط محیطی، منابع و اقداماتی نیاز دارد که بهواسطه آن سازمان بتواند برای خلق ارزش و رسیدن به سودآوری، تواناییهای خود را ارتقا دهد. بنابراین با توجه به اینکه منابع سازمان در تحقق ارتقای سطح عملکرد، نقش مهمی را ایفا میکنند، در مطالعه حاضر تلاش شده است تا با بررسی نتایج حاصل از پژوهشهای گذشته و نیز با توجه به نظر خبرگان، منابع کلیدی اثرگذار بر عملکرد سازمانها استخراج شده و سپس با استفاده از روش طراحی آزمایشهای تاگوچی، چارچوب مناسبی از عوامل در نظر گرفته شده، ارائه شود.
نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل دادهها در این مطالعه نشان میدهد که سهم مشارکت هریک از عوامل تعداد کل شاغلان، میزان موجودی انبار، ارزش اموال سرمایهای، نسبت شاغلان تولیدی به کل شاغلان و هزینه تبلیغات در عملکرد بنگاه، بهترتیب برابر ۳۷۳/۳۹، ۶۹۹/۱۱، ۸۹۱/۱۶، ۸۴۸/۲۷ و ۴۴۱/۳ درصد میباشد.
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
افزایش پیچیدگی و تلاطم در محیط، واکنش مناسب و سریع سازمانها را میطلبد، این شرایط موجب افزایش نیاز سازمانها به تفکر و اقدامی فراتر از صرفاً حل مسائل جاری شده است. در محیط بسیار متغیر و رقابتی امروزی هوشمند شدن و هوشمند عمل کردن بهترین ضمانت برای موفقیت کسبوکار است. پژوهش حاضر به دنبال پاسخ به این سؤال است که فرآیندها و عواملی که برای هوشمندی سازمان لازم هستند کدامندو چارچوب عوامل سازمان هوشمند چگونه است؟
پژوهش حاضر براساس روش گردآوری دادهها، توصیفی و از نوع پیمایشی و از نظرهدف، توسعهای– کاربردی است. جامعه آماری ۳۵۳۱ نفر از کارکنان یک شرکت تولیدی بودند که ۳۴۷ نفر به عنوان نمونه انتخاب شدهاند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه است که برای طراحی آن از تکنیک دلفی طی دوره استفاده شده است. به منظور تجزیه و تحلیل دادهها از نرمافزار اسمارت پی ال اس با کمک روش حداقل مربعات جزئی استفاده شده است. نتایج آزمون فرضیهها نشان داد که متغیرهای پژوهش بهغیر از متغیر کار گروهی بر سازمان هوشمند تأثیر مثبت و معنادار داشتند و از طرفی تأثیر متغیرها نسبت به هم نیز معنادار بودند. همچنین مشخص شد که ارتباطات سازمانی بیشترین تأثیر را بر سازمان هوشمند دارد.
دوره ۷، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
روانشناسی اجتماعی به بررسی رفتار اجتماعی فرد در میان افراد و گروهها میپردازد. در روانشناسی اجتماعی، موضوعاتی مانند روابط اجتماعی، تعارض و مذاکره برای حل تعارض مطرح میشود. بررسی و تحلیل داستان لهراسب و گشتاسب در شاهنامهی فردوسی و داستان آخیلوس و آگاممنون در ایلیاد هومر از دیدگاه روانشناسی اجتماعی، فهم بهتری از این دو داستان ارائه میکند. در این پژوهش، کوشش شده است با روش توصیفی ـ تحلیلی و با تمرکز بر مباحث روانشناسی اجتماعی، رفتار آخیلوس و گشتاسب دربرابر آگاممنون و لهراسب مورد تطبیق و تحلیل قرار گیرد و علتهای دشمنی، رفتارهای مشابه و پیامدهای دشمنی آنها بررسی شود. یافتههای پژوهش نشان میدهد علتهای دشمنی در هر دو داستان، خودخواهی طرفین دشمنی، شکستن غرور آخیلوس و گشتاسب و نادیده گرفتن نیازهای آنان بوده است. گشتاسب و آخیلوس دربرابر بیاحترامی طرف مقابل دچار ناکامی شدند و تلاش کردند با پرخاشگری، رفتار انطباقی، اثبات خود و ترک مذاکره ناکامی خود را جبران کنند. همچنین پیامد دشمنی برای گشتاسب و آخیلوس بسیار سنگین بوده است؛ بهطوری که گشتاسب فرماندهی سپاه روم ـ دشمن ایران ـ را برای جنگ با ایران برعهده گرفت و آخیلوس بهواسطۀ مادرش جنگ با ترواییان را شعلهور کرد و خود در آن شرکت نکرد تا آخاییان شکست بخورند.
دوره ۹، شماره ۲ - ( پائیز و زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
مادها گروههایی از مردمان هندواروپایی آسیای میانه بودند که در سدههای نخستین هزاره نخست پیش از میلاد، تا کوههای زاگرس پیشتاخته، در غرب و شمال غرب فلات ایران فرود آمدند و پهنه جغرافیایی زیستگاه آنان، سرزمین «ماد» نام گرفت. اگرچه متنهای کهن میانرودانی در سدههای دهم تا هفتم پیش از میلاد به دهها شاهکنشین و دژهای کوچک و بزرگ پراکنده در نیمه غربی و شمال غربی فلات ایران اشاره دارند و نشان میدهند که در این دوره، مادها در گستره سرزمین ماد پراکنده بوده و ساختاری قبیلهای داشتهاند، گزارشهای یونانی، پادشاهی ماد را از دوره دیوکس (دیئوکّو؟)، که نخستین شهریار و بنیانگذار پادشاهی مادها نام گرفته، یک شاهنشاهی نیرومند، سازمانیافته و دارای نهادهای فرهنگی و سازمان اداری تکامل یافته نشان میدهند. آگاهیهای امرزوی نشان میدهند که این نوشتهها درباره سازمانیافتگی و نهادهای فرهنگی و سازمان اداری مادها، بازنمایی نهادها و سازمانهای دوره هخامنشیان بوده که به اندام مادها پوشانده شده است، و پادشاهی ماد در دوره بزرگی از تاریخ زودگذر خود، ساختاری از همگسیخته داشته و اتحادیهای از قبیلههای مادی و مردم میانرودانیمآب سرزمین ماد، و فاقد نهادها و سازمانهای پایدار سیاسی و فرهنگی بوده است. در این جُستار، با نگاهی به چگونگی بنیادگرفتن پادشاهی ماد به عنوان نخستین پادشاهی آریاییان ایرانی در غرب فلات ایران به ساختار سیاسی- اجتماعی و دستگاه اداری پادشاهی ماد پرداخته خواهد شد.
دوره ۹، شماره ۴ - ( پاییز ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: استفاده از نانوذرات نقاط کوانتومی نیمههادی (QD) با طیف نشری در محدوده مرئی بهعنوان نشانگر در روشهای ایمونواسی، امکان شناسایی عامل مورد نظر را بدون نیاز به تجهیزات خیلی پیشرفته به کاربر میدهد. بر همین اساس، هدف پژوهش، ارایه روش تکمرحلهای برای کونژوگاسیون آنتیبادیها با کوانتومدات کادمیومتلورید با استفاده از دکستران فعال بود.
مواد و روشها: در این پژوهش تجربی، نانوذرات کادمیومتلورید (CdTe)، سنتز و از میکروسکوپ الکترونی عبوری برای بررسی مورفولوژی نقاط کوانتومی CdTe سنتزشده استفاده و اندازه، غلظت و پایداری نانوذرات سنتزشده ارزیابی شد. بهمنظور پایدارنمودن نانوذرات سنتزشده با استفاده از BSA (آلبومین سرم گاوی)، پوشش داده و با دکستران فعال به آنتیبادیها متصل شدند. برای ارزیابی آنتیبادیهای کونژوگه از آزمونهای لکهگذاری ایمنی استفاده شد.
یافتهها: نقطهای و کرویبودن مورفولوژی نانوذرات کاملاً مشهود بود. اختلاف جابهجایی QD و dBSA-QD از روی ژل آگارز، تاییدکننده تشکیل dBSA-QD بود و طیف نشری رقتهای یکسان از نانوذرات در حضور و عدم حضور BSA بهدست آمد. اتصال با dBSA علاوه بر باقیماندن و بهترشدن خصوصیات نشری نانوذره، باعث بهوجودآمدن گروههای عاملی متنوع برای مراحل بعدی اتصال نانوذرات شد. نشر فلوئورسانسی نانوذرات در هر دو حالت پوششدار با dBSA و کونژوگه با آنتیبادی از نانوذرات آزاد بیشتر بود. با استفاده از آنتیبادیهای متصلشده به نانوذرات، حد تشخیص ۳۰نانوگرم برای آنتیژن پروتئینی بهصورت چشمی به دست آمد.
نتیجهگیری: در فرآیند کونژوگاسیون بهمنظور اتصال نقاط کوانتومی CdTe به آنتیبادیها از طریق دکستران، با پوشاندن سطح نانوذرات با BSA دناتورهشده علاوه بر افزایش پایداری نانوذرات، گروههای عاملی جدیدی روی سطح نانوذره بهوجود میآید.
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده
هدف: هدف ساخت ناقل بیانی حاوی ژن VP۱ ویروس تب برفکی سویه O جداسازی شده در ایران، بیان پروتئین و ارزیابی پاسخهای ایمنی در موش است.
مواد و روشها: سویه ویروس تب برفکی O از گوسالهای در شهر ری در سال ۱۳۸۶ جداسازی، سروتایپ و ژن VP۱ این ویروس در ناقل PTZ۵۷R/T و ناقل بیانی pcDNA۳,۱+ الحاق شد. برای بررسی بیان پروتئین، ژن VP۱ بدون کدون خاتمه در ناقل pEGFP-N۱ بالادست ژن GFP کلون شد. ناقلهای pEGFP-N۱-VP۱ و pcDNA۳.۱+-VP۱ در رده سلولی کلیه بچه هامستر ترانسفکت و بیان پروتئین الحاقی GFP-VP۱ با میکروسکوپ معکوس فلوئورسنت و بیان پروتئینVP۱ به روش الکتروفورز عمودی پروتئینها و لکهگذاری وسترن تأیید شد. ناقل بیانی pcDNA۳.۱+-VP۱ بهعنوان DNA واکسن به موشها تلقیح و پاسخ آنتیسرم خنثی کننده (SNT) و قدرت تکثیر لنفوسیتهای(T (SI در این حیوانات اندازهگیری شد.
نتایج: هضم آنزیمی ناقلهای کلون شده با ژن VP۱، ورود این ژن در سه ناقل را تأیید و بیان پروتئین VP۱ در ناقل بیانی pcDNA۳.۱+ به روش لکهگذاری وسترن با مشاهده باند اختصاصی پروتئین هدف کاملاً تأیید شد. وجود لکههای سبز نیز بیان پروتئین الحاقی VP۱-GFP را تأیید نمود. مقادیر SNT و SI در گروه موشهای تلقیح شده با DNA واکسن نسبت به گروههای کنترل دارای افزایش معنیداری بود.
نتیجهگیری: این ژن با موفقیت تکثیر، کلون و بیان شد. با توجه به تأیید بیان پروتئین VP۱ و افزایش معنیدار SNT و SI از ناقل pcDNA۳.۱+-VP۱ بهعنوان DNA واکسن استفاده شد و پاسخهای ایمنی در مدل موشی ارزیابی شد.
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۴۰۲ )
چکیده
در مقایسهی مقولات دستوری فعل جزو مقولات انتزاعی محسوب میشود. از آنجا که ناشنوایان به دلیل محدودیتهای شنیداری در به کارگیری واژههایی که دارای مفاهیم انتزاعی هستند خطا میکنند؛ نگارندگان در راستای بررسی مقولهی فعل حدود ۴۵۰۰ جمله در نوشتار ۱۰ دانشآموز ناشنوای دختر در مقطع دوم و سوم راهنمایی در استان کرمانشاه در طول یک سال تحصیلی گردآوری نمودند. هدف از انجام این مطالعه بررسی کارکرد دو فعل پر بسامد «بودن» و «داشتن» در نوشتار شرکتکنندهها است. در پی این هدف دو پرسش مطرح شد: الف) چه نوع خطاهای معنایی در ارتباط با این دو فعل در نوشتار ناشنوایان یافت میشود؟ ب) ماهیت معنایی و شناختی این دو فعل چه تاثیری در میزان استفاده از این فعلها و خطاهای مربوط به آنها دارد؟ نتایج این پژوهش نشان داد خطای گزینشی (استفاده از دو فعل «بودن» و «داشتن» به جای یکدیگر یا به جای دیگر فعلها)، خطای ساختار موضوعی در رابطه با فعل «داشتن» و خطای اضافهنویسی فعل «بودن» به ترتیب خطاهای پربسامد هستند. این امر نشان میدهد برخلاف بسامد بالای استفاده از این دو فعل، شرکتکنندهها به محتوای مفهومی این دو فعل تسلط کافی ندارند. همچنین، با توجه به آموزههای دستور شناختی، نگارندگان بر این باورند از آنجا که تغییری در وضعیت درونی فعلهای نامتکامل رخ نمیدهد و در طی زمان ثابتند بیشتر مورد استفاده قرار میگیرند. علت دیگر پربسامد بودن فعل «بودن» محتوای مفهومی اندک و ترسیم طرحوارهای آن است.
سعید جعفری مهرآبادی، میلاد جلیلیان راد، احسان ضرونی،
دوره ۱۴، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق رفتار ارتعاشی پوسته¬ی مخروطی ناقص تقویت شده با نانولوله¬های کربنی تک جداره با توزیع یکنواخت (UD) و مستقر بر بستر الاستیک (پسترناک)، بر اساس تئوری مرتبه اول تغییر برشی مورد بررسی قرار گرفته است. به منظور تاثیر خواص مکانیکی نانولوله¬ها بر سازه ی مذکوراز قانون مخلوط¬ها استفاده شده است. برای فرمولبندی مسئله در ابتدا بر اساس میدان تغییر مکان در تئوری مرتبه اول و با استفاده از روابط کرنش تغییر مکان، مولفه های کرنش در مختصات منحنی الخط نوشته شده و پس از ساده سازی در مختصات مخروطی و با استفاده از قوانین هوک تنشها محاسبه شده اند. در مرحله ی بعد با تشکیل تابع انرژی پتانسیل کل سیستم و با در نظر گرفتن توابع مناسب برای تغییر مکانها با توجه به شرایط مرزی پوسته، با اعمال روش ریتز، فرکانس¬های پوسته¬ی مخروطی تقویت شده بدست آمده¬اند. در پایان اثر کسر حجمی نانولوله¬های کربنی، نسبت ضخامت به شعاع مخروط، ثابت¬های بستر الاستیک و پارامترهای دیگر بر روی فرکانس¬های طبیعی سازه مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. همچنین صحت نتایج با دیگر مقالات موجود در این زمینه مقایسه و از نحوه ی حل مسئله اطمینان کافی حاصل شده است.
هادی کارگر شریف آباد، مسعود جلیلیان،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این مقاله، شاخصهای شدت مصرف انرژی سالیانه ۱۳ مجتمع مسکونی با ویژگیهای متفاوت مورد ارزیابی و مقایسه قرار گرفته است. این ویژگیها شامل نوع نما، سیستم گرمایشی و سرمایشی، نوع پنجرهها و مجزا یا مشترک بودن کنتورهای گاز واحدهای موجود در مجتمعها میباشند. ضمن معرفی مجتمعهای انتخاب شده، مشخصات پوسته آنها، سیستم گرمایشی و سرمایشی و همچنین حاملهای انرژی مورد استفاده در آنها مورد بررسی و سپس به تحلیل جریان انرژی در مجتمعها پرداخته شده است. در ابتدا روش محاسبه شاخص شدت مصرف انرژی ارائه شده است. سپس شاخصهای شدت مصرف انرژی ساختمانها محاسبه و ساختمانهای با ویژگیهای متفاوت از نظر شاخص شدت مصرف انرژی مقایسه شدهاند. مقایسه شاخصهای شدت مصرف انرژی نشان میدهد که استفاده از مصالح نوین انرژی مانند نمای متال برد (ساندویچ پانل دکوراتیو) بجای آجرنما، پنجره UPVC بجای پنجره فلزی، شیشه دوجداره بجای تک جداره و همچنین استفاده از سیستمهای گرمایشی نیمه متمرکز بجای بخاری و آبگرمکن و یا موتورخانه شدت مصرف انرژی در ساختمان را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد. همچنین استفاده از کنتور گاز مجزا بجای کنتور گاز مشترک، با تأثیرگذاری بر رفتار ساکنین ساختمان و ایجاد انگیزه مالی برای کاهش مصرف انرژی باعث صرفهجویی در مصرف گاز طبیعی و کاهش شاخص شدت مصرف انرژی ساختمان میگردد.
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
ریزشمع، یک شمع جایگزینی حفاری و تزریقشده با قطر کمتر از ۳۰۰ میلیمتر است که عموماً مسلح بوده و برای اجرای آن ابتدا چاه شمع حفاری شده و مسلحکننده در داخل آن قرار میگیرد و سپس ملات به داخل چاه تزریق میشود. از این تکنولوژی برای بهبود ظرفیت باربری پیهای موجود نیز استفاده می شود. تحقیق حاضر به بررسی میزان تاثیر ریزشمع در بهبود ظرفیت باربری پی تحت اثر بارگذاری استاتیکی قائم میپردازد. تعدادی آزمایش بارگذاری بر روی مدل آزمایشگاهی کوچکمقیاس از پی مسلح شده با ریزشمع که بر روی ماسه شل قرار گرفته انجام گردید. برای مسلح نمودن پی صلب دایرهای با قطر ۱۰ سانتیمتر، از ریزشمعهای فولادی آجدار به قطر ۶ میلیمتر و طول ۲۰ سانتیمتر استفاده شد. با تغییر زاویه نصب و تعداد ریزشمعها، تاثیر نحوه چیدمان ریزشمعها بر رفتار ژئوتکنیکی پی مطالعه شد. برای سنجش کمّی میزان افزایش ظرفیت باربری پی مسلح شده با ریزشمع، ضریب شبکهای(R) تعریف میشود که عبارتست از نسبت ظرفیت باربری پی مسلح شده با ریزشمع به مجموع ظرفیت باربری پی و ریزشمعها به صورت مجزا. نتایج آزمایش-ها نشان میدهد که مقدار ضریب شبکهای با افزایش تعداد ریزشمعها بالا میرود. همچنین در صورت کاربرد ۶ یا ۸ ریزشمع، با افزایش زاویه نصب ریزشمع نسبت به امتداد قائم، از مقدار R کاسته میشود. در حالت استفاده از تعداد زیادی ریزشمعهای دارای زاویه نصب کوچک ، ظرفیت باربری به مقدار قابل توجهی افزایش مییابد. مقدار ضریب شبکهای در صورت کاربرد ۸ ریزشمع با زاویه نصب ۱۵ درجه، برابر ۹۹۷/۱ میباشد.
دوره ۲۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده
تحقیقات توسعه محصولات مالی جدید در بازارهای سرمایه کشورهای اسلامی و ایران غالباً بر طراحی فنی و شرعی محصولات متمرکز بوده و از رویکرد بازاریابی به توسعه محصول جدید غفلت ورزیده اند. هدف این تحقیق، کشف مقوله های مهم و تعیین روابط میان آنها جهت ارائه مدل توسعه محصولات مالی جدید در بازار سرمایه ایران با رویکرد بازاریابی است. در این پژوهش کیفی، برای طراحی مدل تحقیق از استراتژی نظریه داده بنیاد استفاده شد. برای شناسایی خبرگان دانشگاهی- اجرایی موضوع در بازار سرمایه از نمونه گیری نظری و گلوله برفی استفاده شد و پس از انجام ۱۴ مصاحبه، اشباع نظری حاصل شد. داده ها در نرمافزار word پیادهسازی و با استفاده از نرمافزار maxqda تحلیل شد. داده های تحقیق (۷۱۲ نکته توصیفی) در سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری گزینشی تحلیل شد. یافته ها نشان میدهد که مدل نهایی از ۶ مقوله اصلی، ۲۰ زیرمقوله و ۱۲۹ مفهوم اصلی تشکیل شده است. بیشترین فراوانی مفاهیم به ترتیب مربوط به شرایط مداخله گر (۶۹ کد)، شرایط علّی (۱۵ کد)، راهبردها ( ۱۳ کد)، شرایط زمینه ای (۱۲ کد)، پدیده محوری و پیامدها (هر کدام ۱۰ کد) بود. "مراحل" توسعه محصول مالی جدید به عنوان پدیدۀ محوری تشخیص داده شد. یافتههای تحقیق نشان میدهد که مدیران و سیاستگذاران بازار سرمایه برای توسعه موفقیت آمیز محصولات و ابزارهای مالی جدید باید به همه مقولههای شرایط علّی، زمینهای، مداخله گر، راهبردها و پیامدها توجه کنند و با رویکرد بازارگرا و چندگانه، مراحل شناسایی شده برای توسعه محصول مالی جدید را طی نمایند.