جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای جهانشاهیجواران
نرگس صحرائیان، سیدمحمدحجت محمدی، ابراهیم جهانشاهیجواران،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۸ )
چکیده
کاربرد انرژی خورشید بهمنظور تامین سرمایش فضاها در ایران و سایر کشورها در دو دهه اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش دو سیستم سرمایش ترکیبی کمک خورشیدی مورد مطالعه قرار گرفته است. در یک سیستم ترکیبی از چیلر جذبی لیتیم برمایدی و کلکتورهای خورشیدی صفحه تخت و در سیستم دیگر ترکیب چیلر تراکمی و پنل فتوولتائیک حرارتی در نظر گرفته شده است. به این منظور ۳۲% از مساحت پشت بام ساختمان توسط ۱۰۵ کلکتور صفحه تخت خورشیدی هر یک به مساحت۱/۵۹۱مترمربع یا ۲۸۸پنل فتوولتائیک حرارتی هر یک به مساحت ۰/۵۵۶مترمربع پوشانده شده است. هر دو سیستم از نظر انرژی، اگزرژی و اقتصادی با یکدیگر مقایسه شدهاند. این مقایسه برای تامین ۷۰کیلووات بار سرمایشی مورد نیاز یک ساختمان اداری با مساحت ۵۰۰مترمربع انجام گرفته است. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که در دمای اواپراتور C°۵ و دمای محیط C°۲۷، ضریب عملکرد چیلر تراکمی ۳/۵ و ضریب عملکرد چیلر جذبی برابر ۰/۷۱ است. همچنین راندمان انرژی کل و راندمان اگزرژی کل به ترتیب در سیستم ترکیبی چیلر تراکمی و پنلهای فتوولتائیک حرارتی برابر ۷/۴۳% و ۸/۲۵% و در سیستم ترکیبی چیلر جذبی و کلکتورهای صفحه تخت برابر ۹/۱۶% و ۶/۶۶% است. در تحلیل اقتصادی، متوسط هزینه سالانه سیستم ترکیبی چیلر تراکمی و پنلهای فتوولتائیک حرارتی برابر ۹۷۱۰دلار و این هزینه برای سیستم ترکیبی چیلر جذبی و کلکتورهای صفحه تخت برابر ۷۶۴۹دلار برآورد شده است.
راضیه صفا، عطالله سلطانیگوهرریزی، سعید جعفری، ابراهیم جهانشاهیجواران،
دوره ۲۰، شماره ۳ - ( اسفند ۱۳۹۸ )
چکیده
در مطالعه حاضر ترکیب روش شبکه بولتزمن با روش نمایههموار غلظتی برای شبیهسازی انحلال ذرات جامد دایرهای بین صفحات موازی که خلاف جهت همدیگر در حرکت هستند به کار برده شد. شبیهسازی هیدرودینامیکی سیال بر پایه روش شبکه بولتزمن تکزمانه انجام گرفت و از معادله جابجایی- نفوذ برای تعیین غلظت جسم حلشده درون فاز مایع استفاده شد. علاوه بر این روش نمایههموار برای محاسبه شرط مرزی عدم لغزش در سطح تماس ذره- سیال و همچنین نیروهای غلظتی به کار برده شد. برای ارزیابی دقت مدل ارایه شده، نتایج شبیهسازی با دادههای تجربی موجود در منابع مورد مقایسه قرار گرفت. اختلاف بین نتایج حاصل از شبیهسازی و دادههای تجربی برای عدد شروود در عدد پکلت متفاوت کمتر از ۲% بود. نتایج بهدستآمده نشان میدهد که کمترین زمان انحلال در سیستمهای با درصد حجمیهای متفاوت مربوط به سیستمی با کمترین درصد حجمی است. با افزایش درصد حجمی درون سیستم، نیرومحرکه انتقال جرم درون سیستم کاهش مییابد. نتایج شبیهسازی نشان داد که با افزایش عدد رینولدز از ۰/۰۵ تا ۰/۳۸، زمان مورد نیاز برای رسیدن کسر حجمی نرمالیزه شده به ۵% مقدار اولیه از۰/۳۶ثانیه به ۰/۱۷ثانیه کاهش یافت. همچنین با افزایش عدد پکلت از ۵/۵ تا ۱۱۵، عدد شروود از۱/۷۴ تا۴/۰۶ افزایش یافت. علاوه بر این افزایش عدد اشمیت در سیستم منجر به کندتر شدن زمان انحلال میشود. سرانجام رفتار سیستمهای با توزیع متفاوت اندازه ذرات در ورودی بررسی شد.
سامان امیریدوگاهه، ابراهیم جهانشاهیجواران، مرتضی عبدلزادهدشتخاکی، صابر صادقی،
دوره ۲۰، شماره ۶ - ( خرداد ۱۳۹۹ )
چکیده
در این مطالعه، مقایسه فنی-اقتصادی نیروگاههای فتوولتاییک مونوکریستال و متمرکزکننده برای چند شهر منتخب در استان کرمان انجام شد. پس از مدلسازی سیستمهای فتوولتاییک مورد نظر و اعتبارسنجی نتایج مدلسازی نیروگاه فتوولتاییک مونوکریستال با دادههای اندازهگیریشده یک نیروگاه فتوولتاییک مونوکریستال ۵کیلوواتی نصبشده در دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته، تحلیل تولید انرژی الکتریکی روزانه و سالانه برای هر دو نیروگاه ارایه شد. سپس، راندمان و فاکتورهای عملکرد شامل ضریب ظرفیت، عملکرد نهایی، عملکرد مرجع و نسبت کارآیی تعیین شدهاند. نتایج آنالیز اقتصادی نشان داد که شهرهای شمالی استان کرمان دارای شاخصهای اقتصادی مطلوبتری بود؛ بهطوری که نرخ بازده داخلی، هزینه ترازشده الکتریسیته، ارزش خالص فعلی و نسبت منافع به مخارج این شاخصها برای نیروگاه فتوولتاییک مونوکریستال بهترتیب، ۲۱ تا ۲۲/۱%، ۳/۱۳ تا ۹/۱۳ دلار بهازای هر کیلووات، ۲ تا ۴/۲ هزار دلار و ۱/۰۴ تا ۱/۰۹ و برای نیروگاه فتوولتاییک متمرکزکننده بهترتیب، ۲۴/۹ تا ۲۸/۶%، ۸/۸ تا ۱۰/۲ دلار بهازای هر کیلووات، ۱۷/۱ تا ۳۰/۵ هزار دلار و ۱/۲۴ تا ۱/۴۳ بودند. در نهایت، مقایسه جامعی بین سیستمهای فتوولتاییک مرسوم و سیستم فتوولتاییک متمرکزکننده در دو سناریوی هزینه سرمایهگذاری یکسان و توان نامی نصبشده یکسان انجام شد. نتایج نشان داد که در هر دو سناریو، سیستمهای فتوولتاییک متمرکزکننده نسبت به سیستم فتوولتاییک مونوکریستال ارجحیت دارد، بهنحوی که شهر کرمان و جیرفت بهعنوان بهترین شهرها بهترتیب دارای ارزش خالص فعلی ۳۰/۵ هزار دلار و ۲۱ هزار دلار بودند.