جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای جوارشکیان
محمد حسن جوارشکیان، امیر باقری، علی اسماعیلی، عبدالمجید زمانی فرد،
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ويژهنامه چهارم ۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق حرکت فراز و فرود بالواره توسط یک روش عددی بر مبنای حجم محدود در رینولدزهای مختلف شبیه سازی و تاثیر ضخامت، فرکانس کاهیده و دامنه نوسان بر ضرایب آیرودینامیکی بررسی شده است. در روند عددی مذکور، از الگوریتم سیمپلسی، حل کننده ضمنی، اسکیم های مرتبه بالا و تکنیک شبکههای دینامیکی استفاده گردیده و جریان لزج، آرام، غیر قابل تراکم و ناپایا فرض شده است. شبیه سازی در سه عدد رینولدز ۱۰۰۰، ۱۱۰۰۰ و ۵۰۰۰۰ که به ترتیب مطابق با رژیم پروازی حشراتی مانند پروانه، پرنده کوچک مرغ مگس خوار و کبوتر است و در دو فرکانس کاهیده و سه دامنه نوسان انجام شده است. مقایسه نتایج این شبیه سازی با دادههای منتشر شده، صحت تحقیق را تایید مینماید. توزیع فشار و گردابههای منتشره در اطراف بالواره نشان میدهند که تغییر ضخامت منجر به تاخیر در جدایش گردابهها می شود و متوسط زمانی ضریبرانش تغییر پیدا می کند. نتایج این تحقیق نشان می دهد که دامنه نوسان و فرکانس کاهیده دو پارامتر مهم می باشد اما فرکانس کاهیده نقش موثرتری از دامنه نوسان دارد. همچنین روش پاسخ سطح تقویت شده و برای بهینهسازی بالواره نوسانی استفاده گردیده است. نتایج حاصله نشان میدهد که بالواره با ضخامت ۲۹/۰، فرکانس ۰۸/۳ و دامنه نوسان بی بعد ۵/۰ بشترین نیروی رانش را ایجاد میکنند.
محمد حسن جوارشکیان، محمد رضا صابر،
دوره ۱۴، شماره ۱۶ - ( ويژهنامه چهارم ۱۳۹۳ )
چکیده
در این تحقیق، دو پره بهینه شده و مبنا یک توربین بادی محور افقی از دیدگاه ایروالاستیسیته مقایسه شده اند. به منظور بهینه سازی پره، ابتدا با استفاده از تئوری¬ المان پره BEM , وتر و زاویه نصب بهینه در مقاطع مختلف شعاعی پره محاسبه می¬شود. سپس شکل بالواره ها نیز توسط حل جریان لزج، الگوریتم ژنتیک و شبکه عصبی در زوایای حمله مختلف بهینه می گردد و در نهایت شکل پره بهینه شده استخراج میشود. شبکه بکار گرفته شده از نوع بی سازمان با المان های چهار وجهی میباشد. در روند شبیه سازی جریان سیال از الگوریتم سیمپل و روش مرتبه دوم بالا دست استفاده شده است. در ابتدا نیروهای فشاری و لزجی توسط حل دینامیک سیالات محاسباتی برروی گره های شبکه پره محاسبه می شوند، سپس این نیروها بطور مستقیم در تحلیل الاستیسیته پره مورد استفاده قرار می گیرند. در این مرحله، علاوه بر نیروهای ایرودینامیکی, نیروهای اینرسی حاصل از چرخش پره توربین باد نیز در نظر گرفته شده است. نتایج حاصل از تحلیل ایرودینامیکی برروی پره ها حاکی از افزایش راندمان و اختلاف فشار بیشتردر طرفین پره بهینه شده میباشد. نتایج حاصل از تحلیل تنش-کرنش نیز نشان میدهد که تنش ماکزیمم در پره بهینه شده کمتر از پره مبنا ، ضریب اطمینان و توان متوسط توربین با پره بهینه نیز بیشتر از پره مبنا می باشد.
عباس خلقانی، محمد حسن جوارشکیان، محمود پسندیده فرد،
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
در این تحقیق، آیرودینامیک نه هندسه از موشک هدایتشونده مافوق صوت، با دماغه انعطافپذیر پیوسته، بررسی شده و بهترین هندسه بر اساس قدرت مانور بیشتر از دو دیدگاه آیرودینامیک و دینامیک پرواز ارزیابی شده است. هندسه مورد بررسی، شامل دماغه اجایو مماسی با نوک کروی، بالکهای پایدارکننده در انتها و بدنه استوانهای است که بخش میانی بدنه، جهت تولید فرمان هدایتی، به شکل قوسی از دایره خمیده میشود. بدنه استوانهای از سه بخش تشکیل شده است، بخش ثابت در مجاورت دماغه، بخش انعطافپذیر در وسط و بدنه اصلی در مجاورت بالکها قرار دارد. در این تحقیق اثر طول بخش ثابت و طول بخش انعطافپذیر بر آیرودینامیک و دینامیک پرواز بررسی شده است. جهت حل معادلات کامل ناویر استوکس و تأثیر آشفتگی، از روش حجم محدود و مدل اغتشاشی بلدوین-لمکس استفاده شده است. همچنین جهت حل همزمان جریان در اطراف بدنه و بالکها، روش حل چند بلوکی بکار رفته است. یک کد ۳ درجه آزادی نیز برای محاسبه دینامیک پرواز دو بعدی موشکها تولید شده است. مشاهده گردیده است که با افزایش طول بخش ثابت و نیز افزایش طول بخش انعطافپذیر قدرت مانور موشک افزایش مییابد ولی همزمان ضریب پسا نیز افزایش مییابد. ولی محاسبات دینامیک پرواز نشان میدهد افزایش ضریب پسا اثر تعیین کننده در قدرت مانور پروازی موشک نداشته است و قدرت مانور از دو نگاه آیرودینامیک و دینامیک پرواز بر یکدیگر منطبق است.
امیرحسین زرعی، محمد حسن جوارشکیان،
دوره ۱۵، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش ابتدا روش های وارد کردن مستقیم و غیر مستقیم اثرات القایی جریان در تئوری المان تیغه برای بدست آوردن نیروی برآ در فاز پروازی ایستا برای بال حشرهی دروزوفیلا مورد بررسی قرارگرفته است. در ادامه، الگوریتم جدیدی برای اصلاح سرعت القایی بر مبنای تئوری جت رانکین-فرود، ارائه شده است. نتایج روشهای پیشین و جدید برای شبیه سازی آیرودینامیکی بال این حشره در پرواز ایستا طی حرکات ترکیبی بالزدن و پیچش بال با نتایج تجربی منتشر شده برای این بال مقایسه شده است. نتایج این مقایسه نشان می دهد که یکی از مدلهای بر مبنای روش غیر مستقیم به عنوان نزدیک ترین روش به نتایج آزمایشگاهی بهترین پیش بینی را دارد. با استفاده از این مدل، حساسیت نیروی برآی لحظهای و متوسط تولیدی بال مدل شدهی این حشره به شش پارامتر ورودی حرکتی بال سنجیده شده است. این پارامترها شامل فرکانس بالزدن، اختلاف فاز زمانی بین زوایای بالزدن و پیچش بال، حداکثر دامنهی زاویهی بالزدن و پیچش بال و روند تغییرات زاویههای بالزدن و پیچش بال طی کورس بالزدن می باشند. نتایج نشان میدهد که با افزایش فرکانس و دامنهی بالزدن نیروی برآ به نحوی فزاینده افزایش پیدا میکند. همچنین مقداری از اختلاف فاز بین دو زاویه بالزدن و پیچش که منجر به حداکثر نیروی برآ شده معرفی میگردد. همچنین نتایج نشان میدهد که با سینوسی شدن روند تغییرات زاویهی بالزدن با زمان، نیروی برآی تولیدی افزایش پیدا میکند.
عباس خلقانی، محمد حسن جوارشکیان، محمود پسندیده فرد،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در این تحقیق، دینامیک پرواز نه هندسه از موشک هدایتشونده مافوق صوت، با دماغه انعطافپذیر پیوسته، ارزیابی شده است. هندسه مورد بررسی، شامل دماغه اجایو مماسی با نوک کروی، بالکهای پایدارکننده در انتها و بدنه استوانهای است که بخش میانی بدنه، به شکل قوسی از دایره خمیده میشود. بدنه استوانهای از سه بخش تشکیل شده است، بخش ثابت در مجاورت دماغه، بخش انعطافپذیر در وسط و بدنه اصلی در مجاورت بالکها قرار دارد. در این تحقیق اثر طول بخشهای ثابت و انعطافپذیر بر دینامیک پرواز در سناریوهای موشک زمین به زمین و پدافند هوایی بررسی شده است. جهت حل معادلات کامل ناویر استوکس و تأثیر آشفتگی، از روش حجم محدود و مدل اغتشاشی بلدوین-لمکس استفاده شده است. یک کد ۳ درجه آزادی برای محاسبه دینامیک پرواز دو بعدی موشکها تولید شده است و منطق هدایت "تعقیب خالص" به عنوان زیربرنامه به کد افزوده شده است. مشاهده گردیده که هر چند با افزایش طول بخش ثابت و یا طول بخش انعطافپذیر قدرت مانور افزایش مییابد ولی این امر میتواند در بعضی از سناریوهای پروازی منجر به افزایش زمان پرواز و خطای بیشتر در هدفزنی شود. انعطاف دماغه باعث خارج از محوری جرم و ایجاد گشتاور نیروی پیشران میشود. بررسی موشک زمین به زمین نشان میدهد که این گشتاور علاوه بر افزایش دقت برخورد، قابلیت جابجایی هدف را نیز افزایش میدهد. در موشک پدافندی با افزایش Fix یا Flex، محدوده زاویه شلیک مجاز افزایش مییابد ولی سنگین بودن دماغه و افزایش نقش گشتاور نیروی پیشران باعث میشود نقش هندسه دماغه کمرنگ شود.
محمد حسن جوارشکیان، علی اسماعیلی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۵ )
چکیده
در این تحقیق، یک تکنیک جدیدی ارائه شده که بر اساس آن میتوان اجسام سه بعدی حجیم مثل برجهای مرتفع ساخته شده را از جنبه آیرودینامیکی بهینه و اصلاح کرد و به این طریق بر عمر برج ها و آسایش ساکنان آنها افزود. این تکنیک مدرن تلفیقی از حل عددی جریان سیال و روش الحاقی است و توانایی اصلاح قسمتهای مختلف پیکره برج را دارد. در اولین گام، پارامترهای شکل، موقعیت قرارگیری ساختمان، زاویه حمله و شرایط جوی مختلف به عنوان پارامترهای اثرگذار بر آیرودینامیک برجها مطالعه میشود و با استفاده از این روش، میزان حساسیت هر یک از این متغیرها بر نیروهای آیرودینامیکی بدست میآید؛ به طوری که نتایج حاصله حاکی از تاثیرگذاری ۷۶% شکل سطح برجها در مقابل دیگر پارامترها میباشد. در گام بعدی، با حل معادلات الحاقی گسسته در کل محدوده حل، میزان اثرگذاری جریان سیال بر بخشهای مختلف ساختمان مشخص شده و با ایجاد تغییرات مطلوب در آن نواحی، اصلاحات آیرودینامیکی انجام میشود. نتایج نشان میدهند که این روش میتواند منجر به کاهش بارهای وارده بر پیکره برج به میزان ۳۱% شود که این مقدار کاهش بسیار برای مهندسان و طراحان ساختمانهای مرتفع جالب توجه خواهد بود.