جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای جوانرودی
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۵ )
چکیده
مقاله ی حاضر به بازطراحی فضاهای جمعی و خصوصی مجتمع بهارستان ۲ سنندج با رویکرد ارتقاء سامت اجتماعی در از کوچک و دلگیر » مجتمع بهارستان « ساختار شهر ایرانی - اسامی می پردازد. مطالعات بیانگر آن است که اغلب سکنه بودن فضاها، نادیده انگاری تباینات فرهنگی و اجتماعی و در نتیجه تجانس و همگرائی کم فضاهای خصوصی و عمومی ناراضی هستند. از این رو،کاهش نسبی مشکلات، ارتقاء زیست اجتماعی سا کنین و طبعاً افزایش سازگاری با رویکرد طراحی معماری هدف اصلی این مقاله را تشکیل می دهد. مطالعه موجود به روش پیمایشی انجام گرفت و ۳۰ خانوار به عنوان افراد نمونه به روش تصادفی در دسترس انتخاب شدند. عاوه بر پرسشنامه، بررسی مدارک، نقشه ها و برقراری جلسات نقد با تعدادی از سا کنین ساختمان از ابزارهای دیگر روش مطالعه بود. پس از تبیین دقیق مسائل و مشکلات، با استفاده از نقشه های دو بعدی، گزینه های مختلف ارائه و پس از بحث و بررسی و برگزاری جلسات متعدد، گزینه نهائی در چارچوب شهر ایرانی-اسامی انتخاب شد و در نهایت نسبت به طراحی جزئیات فضاها اقدام گردید. به عنوان نتیجه بر این نکته تأ کید شد که لازمه طراحی و معماری سالم توجه خاص به نیازها، خواسته ها، الگوهای اجتماعی و عمومی سا کنین به عنوان صاحبان اصلی مجتمع مسکونی می باشد. طبیعی است که با گفتگو و ایجاد تفاهم و برجسته نمودن مشترکات می توان به سهم خود به توسعه جامعه ایرانی-اسامی کمک نمود.
رضا غفوری آهنگر، فرامرز جوانرودی، مرتضی پاکباز،
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
در این مقاله مقایسهای بین نتایج حاصل از تحلیل المان محدود و نتایج آزمایشگاهی کشش عمیق هیدروفرمینگ در حالت جایگزینی ماتریس با فشار سیال، تأثیر پارامترهای هیدروفرمینگ و همچنین مقایسهای بین روشهای متداول کشش عمیق برای ورقهای آلیاژ آلومینیوم با قطرهای گوناگون انجام شده است. وجود کرنشهای بزرگ، ناهمسانگردی ویژگیهای مکانیکی مواد و اصطکاک کولمبی در مناطق تماس اجزای درگیر، از جمله ویژگیهای این تحلیل است. از نرمافزار ABAQUS برای این شبیهسازی استفاده شده است. ابتدا برای بررسی صحت شبیهسازی، نتایج حاصل از المان محدود با نتایج بهدست آمده از کار آزمایشگاهی در این زمینه، مقایسه شده است. نتایج نشان داده است که پیشبینیهای شبیهسازی فرایند کشش عمیق با نتایج تجربی سازگاری قابلقبولی دارند. نتایج برای نمودار نیرو - جابهجایی و کرنش ضخامت، ارزیابی شده است. سپس تأثیر پارامترهای فشار اولیه، اصطکاک و شعاع سنبه بر تغییرات چروکیدگی، گسیختگی، پدیده گوشهای و کرنش ضخامت بررسی شده است. نتایج بهدست آمده نشانگر وجود گسترهای از فشار محفظه برای کشش عمیق هیدروفرمینگ است. همچنین با استفاده از دو معیار گسیختگی و معیار کرنش، ضخامت چند روش کشش عمیق مقایسه شده و در نهایت کشش عمیق هیدروفرمینگ در حالت جایگزینی ماتریس با فشار سیال بهعنوان روش بهتر برای دستیابی به بیشترین نسبت کشش پیشنهاد شده است.
عباس پیرقلی، سید محمد ابراهیم درخشانی، کارن ابری نیا، فرامرز جوانرودی،
دوره ۱۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۸۹ )
چکیده
یکی از فرایندهای اقتصادی برای تولید قطعه در شکلدهی فلزها، برش دقیق است که در آن، دقت و کیفیت قطعات بسیار بیشتر از روش معمولی است. در برش دقیق قطعه کار بین سه نیرو قرار میگیرد که عبارتند از: نیروی سنبه، نیروی ورقگیر (رینگV شکل) و نیروی سنبه مخالف. در این مقاله، با مدلسازی برش دقیق، پس از اعتبارسنجی نتایج اولیه، به بررسی عوامل مؤثر بر فرایند پرداخته میشود. افزایش ارتفاع v-رینگ و نیروی ورقـگیر و سنبه مـخالف، باعث افـزایش فــشار هیدرواستاتیک و افزایش عمق برش میشود. در همین حال این عوامل باعث افزایش تنش شعاعی و فشار روی ابزار و لذا باعث تسریع فرسایش قالب میشود. بهکارگیری v-رینگ در ماتریس، اثر بسیار مثبتی بر افزایش دقت و کیفیت قطعه و افزایش عمر قالب دارد. در ادامه با استفاده از بخشی از نتایج بهدست آمده در روش المان محدود، این فرایند بهروش شبکه عصبی مصنوعی نیز شبیهسازی شد. با توجه به نتایج بهدست آمده از روش المان محدود و شبکه عصبی، این دو روش، ابزار مناسبی برای مدلسازی و پیشبینی اثر عوامل مختلف در برش دقیق است.
مهدی قیصری، فرامرز جوانرودی،
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
دبل بالج هیدروفرمینگ یکی از شاخههای فرایند هیدروفرمینگ لوله است که درآن بهجای استفاده از لوله بهعنوان قطعه خام، از قطعه کشش عمیق استفاده شده و پس از پر شدن محفظه از سیال تحت فشار، به شکل قالب شکل داده میشود. در این مقاله نتایج حاصل از شکلدهی قطعاتی از جنس فولاد زنگ نزن ۳۰۴ با فشارهای مختلف به روش دبل بالج هیدروفرمینگ ارائه شده است. پس از اندازهگیری بیشینه تغییر ارتفاع (بیشینه قطر خارجی) در منحنیهای شکل داده شده توسط ماشین اندازهگیری مختصات، ضخامت در طول پروفیل توسط آزمایش ضخامتسنجی اولتراسونیک اندازهگیری شده است. نتایج نشاندهنده تأثیر مستقیم فشار بر بیشینه تغییر ارتفاع و تغییرات ضخامت است همچنین مشاهده میشود که تغییرات ضخامت در این روش نسبت به سایر روشهای شکلدهی قطعات (مانند اسپینینگ سنتی ) بسیار اندک است. در بخش دیگر، فرایند بهکمک نرمافزار جامع ABAQUS ۶/۴ شبیهسازی شده و اثر پارامترهای مؤثر بر شکلدهی مانند ضریب اصطکاک و پارامترهای مرتبط با خواص ماده مانند مدول الاستسیته، تنش تسلیم و ضریب کرنش سختی مورد بحث قرار گرفته است. نتایج بیانگر آن است که مانند سایر شاخههای فرایند هیدروفرمینگ لوله، با افزایش ضریب اصطکاک، بیشینه تغییر ارتفاع کاهش یافته و تغییرات ضخامت افزایش مییابد.