۹ نتیجه برای حسینعلی پور
سید مصطفی حسینعلی پور، عبدالله مهرپناهی، کامران مبینی،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده
بازتوانی به اضافه کردن واحد(های) توربین گاز به سیکل بخار و استفاده از حرارت گازهای خروجی آنها به منظور بالا بردن راندمان سیکل ایجاد شده، گفته می¬شود. روشهای بازتوانی به دو دسته کلی تقسیم می¬شوند. متداول¬ترین روش بازتوانی، بازتوانی کامل است و جهت بازسازی نیروگاههایی که تقریبا در انتهای عمر مفید کاریشان هستند بکار می¬رود. در چنین حالتی مقادیر هزینه¬های سرمایه¬گذاری اولیه نسبت به حالت احداث سیکل ترکیبی با خصوصیات مشابه به شکل مطلوبی کاهش خواهد یافت. توابع هدف، تابعهای قیمت واحد برق تولیدی نیروگاه و راندمان اگزرژی واحد می¬باشند. این توابع بر اساس متغیرهای مستقل مهم موجود در بویلر بازیاب حرارت، توربینهای بخار و توربین گاز و با توجه به تغییرات دبی سوخت تزریق به داکت برنر مورد بررسی قرار می¬گیرد. در نهایت با توجه به توابع هدف معرفی شده سعی در بدست آوردن بهینه ترین خصوصیات فنی - اقتصادی سیکل بازتوانی نیروگاه بعثت توسط روش بهینه سازی الگوریتم ژنتیک در دو سناریوی بهینه سازی یک¬هدفه و دوهدفه خواهد شد.
سید مصطفی حسینعلی پور، مسعود مددالهی، آروین بهروان، متین پروری،
دوره ۱۴، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۳ )
چکیده
در مطالعه حاضر، به بررسی عددی عملکرد مشعل¬های تشعشعی کاتالیستی نفوذ متقابل پرداخته شده است. در این مشعل¬ها سوخت از پشت سیستم وارد شده و پس از عبور از یک یا چند لایه عایق، وارد لایه کاتالیستی می¬شود. اکسیژن نیز از سمت جلوی مشعل نفوذ کرده و روی سطح کاتالیست با سوخت واکنش می¬دهد. به منظور تحلیل عملکرد پنل، یک مشعل کاتالیستی نفوذ متقابل شبیهسازی شده است. در شبیه¬سازی دوبعدی و پایای مشعل، معادلات بقای مومنتم در محیط متخلخل و غیر متخلخل، معادله بقای انرژی و معادله بقای گونه¬ها به روش المان محدود در نرم¬افزار COMSOL حل شده¬اند. به منظور استخراج شرایط مرزی مناسب در سطح لایه کاتالیستی مشعل، جریان سیال بر روی یک سطح متخلخل مدلسازی شده و نشان داده شد که می¬توان از روابط تجربی جابجایی طبیعی روی یک سطح عمودی استفاده کرد. مقایسه نتایج عددی حاصل با مطالعات تجربی پیشین منتشر شده در ادبیات فن، بهبود قابل توجه دقت مدل عددی تولید شده (به میزان ۱۰%) را نشان داد. در این پژوهش نشان داده شد که نفوذ اکسیژن از سمت مقابل مشعل به لایه کاتالیستی به عنوان عامل محدودکننده در فرآیند احتراق کاتالیستی می¬باشد.
سید مصطفی حسینعلی پور، محمدمهدی نمازی، آروین بهروان، خشایار قدیری، مسعود مددالهی،
دوره ۱۴، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده
در مطالعه حاضر، به ساخت و بررسی عملکرد لایه تشعشعی کاتالیستی در شرایط کارکردی و آب و هوایی مختلف پرداخته شده است. برای تهیه کاتالیست از g۱ هگزا کلروپلاتینیک اسید شش آبه در ۵/۰ لیتر حلال شامل ۵۰% آب مقطر و ۵۰% اتانول استفاده شده و محلول حاصل روی پایه از جنس پتوی آلومینا-سیلیکاتی اسپری گردید. لایه آغشته شده، پس از خشک شدن و کلسیناسیون در کوره، آماده استفاده گردید. عملکرد لایه کاتالیستی با طراحی و ساخت دستگاه تست با قابلیت اندازهگیری پارامترهایی نظیر دمای سطح و عمق لایه کاتالیستی، میزان آلایندههای CO و NOx، دبی و فشار سوخت و دبی گردش هوای اجباری بر روی سطح پنل، مورد ارزیابی قرار گرفت. با قرار دادن پنل حاوی لایه کاتالیستی در یک محفظه تست محیطی، اثر شرایط آب و هواییِ زمستانی چند شهر ایران نظیر بروجرد، خلخال، لاوان، ماهشهر و پولادشهر بر روی عملکرد پنل بررسی شد. دمای سطح پنل به طور میانگین برابر با °C۳۵۰ بوده و میزان تولید آلایندههای NOx برابر با صفر و میزان CO زیر ppm ۵ اندازهگیری شد. همچنین در شهر خلخال با کمترین دما و رطوبت، بیشترین میزان دمای سطح ثبت گردید و بیشترین میزان انتشار CO (حدود ppm ۳) در شهر ماهشهر با بیشترین دما و رطوبت، ثبت شد. نشان داده شد که افزایش دبی سوخت باعث افزایش دمای سطح و افزایش میزان آلاینده CO میشود و با کاهش دما و رطوبت محیط، دمای سطح افزایش مییابد.
سید مصطفی حسینعلی پور، حدیثه کریمایی، فتح اله امی،
دوره ۱۴، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده
در این مقاله، پنج نمونه از یک نوع افشانک گریز از مرکز با ورودیهای مماسی که طراحی و با روش تراشکاری دقیق ساخته شده است مورد آزمون قرار گرفته است. این افشانک به صورت جریان چرخشی میباشد و به سبب افت فشار در محور میانی افشانک، هوای بیرون به داخل افشانک مکیده شده و به این ترتیب یک حفره هوا در مرکز افشانک شکل میگیرد. بنابراین افشانکی یک پایه اما با عملکرد دوفازی میباشد و از اینرو چتر پاششی به صورت یک مخروط توخالی با لایه نازک ایجاد مینماید. آزمونهای بررسی عملکرد به منظور تعیین منحنی مشخصه، توزیع حجمی پاشش و زاویه مخروط پاشش این افشانکها و تشخیص افشانک قابل قبول در آزمایشگاه پیشرانش دانشگاه تربیت مدرس انجام شده است. مراحل و روش بررسی عملکرد افشانکها به کمک آزمون تجربی به صورت کامل بیان گردیده است و عامل های مهم معرفی شدهاند. نتایج حاصل از آزمون تجربی با مقادیر طراحی مقایسه شده است. در نهایت یک افشانک به عنوان افشانک مناسب و نزدیکترین به افشانک تئوری که طراحی بر اساس آن انجام گرفته است معرفی گردیده است. از نتایج آزمون این افشانک منتخب میتوان برای صحهگذاری نتایج عددی و همچنین انجام آزمونهای تکمیلی استفاده نمود. نتایج این بررسیها در مقاله به تفصیل ارائه و بحث گردیده است.
حدیثه کریمائی، سید مصطفی حسینعلی پور، احسان موحدنژاد،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
پیشبینی نحوه توزیع قطر قطرات اسپری به پارامترهای مختلفی چون خصوصیات فیزیکی، سرعت سیال و محیط گازی اطراف و هندسه داخلی انژکتور بستگی دارد. مرحله تشکیل قطرات دارای تنوع فراوان از نظر قطر و سرعت قطرات میباشد و با یک دیدگاه آماری قابل پیشبینی است. اصل ماکزیمم آنتروپی، یکی از متداولترین و بهترین روشهایی است که در کنار معادلات بقاء برای پیشبینی توزیع سایز قطرات اسپری استفاده شده است. به دلیل اشکالاتی که در این مدل وجود دارد، نتایج حاصل از پیشبینی این مدل با نتایج تجربی به خوبی مطابقت ندارند. از اینرو در این مقاله، از یک دیدگاه متفاوت برای بهبود نتایج مدل ماکزیمم آنتروپی استفاده شده است. بدین ترتیب که اصلاح مدل ماکزیمم آنتروپی به وسیله ترکیب این مدل با زیرمدل دینامیک سیالات محاسباتی صورت گرفته است. به کمک زیر مدل دینامیک سیالات محاسباتی و حل عددی جریان داخل انژکتور، عبارت چشمه انرژی با تخمین انرژی جنبشی با دقت بیشتری برآورد شده است و در مدل ماکزیمم آنتروپی استفاده شده است. در واقع با استفاده از این زیرمدل در مدل ماکزیمم آنتروپی، دقت پیشبینی مشخصههای اسپری بهبود داده شده است. همچنین نیاز مدل ماکزیمم آنتروپی به دادههای تجربی ورودی نیز کاهش داده شده است. به کمک این مدل ترکیبی، به نوعی اثر بالادست جریان اسپری بر روی توزیع قطر قطرات با دقت خوبی لحاظ گردیده است. نتایج مدل حاضر توافق خوبی را با نتایج تجربی در دسترس نشان داده است.
سید مصطفی حسینعلی پور، پریسا افکاری، حمیدرضا شهبازیان،
دوره ۱۷، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۶ )
چکیده
افزایش دمای گاز ورودی به توربینهای گازی باعث افزایش قدرت و راندمان حرارتی آنها خواهد شد. با توجه به محدودیت دمایی آلیاژهای مورد استفاده، بهکارگیری روش-هایی جهت کاهش دمای اجزای توربین گاز بهخصوص پرههای توربین، امری ضروری خواهد بود. امروزه تکنولوژی دندههای V شکل نیز به علت انتقال حرارت مناسب، مورد توجه محققان و پژوهشگران خنککاری داخلی پرههای توربین گاز واقع شده است. هدف از این مقاله ارائه و مقایسه دو نمونه از چیدمان پیشنهادی جدید دندههای V شکل بهصورت چیدمان تناوبی و چیدمان روی یک خط در حالت جهتگیری به سمت پاییندست در دو صفحه مخالف در یک کانال مستطیلی و همچنین بررسی و امکانسنجی سیالاتی و انتقال حرارتی آنها بهمنظور استفاده در خنککاری داخلی پره توربین گاز میباشد. برای اعتبارسنجی از یک نمونه نتایج تجربی موجود استفاده شده و در ادامه، نتایج برای اعداد بیبعد ۲۰۰۰
رامین قربانی، سید مصطفی حسینعلی پور،
دوره ۱۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در مقاله حاضر، به مطالعه آنالیز ناپایداری حرکت امواج روی سطح جت مایع خروجی از اتمایزر جریان چرخشی با وجود هوای داخل و خارج تا قبل از شکست اولیه پرداخته شده است. نیروهای اینرسی، فشار، ویسکوزیته و تنش سطحی در سطح مشترک مایع-گاز عمل می کنند. مجموع اثر این نیروها موجب رشد و افزایش نوسانات ریز و ناچیز موجود در جریان می شود. رشد این نوسانات موجب ناپایداری لایه مایع و شکست آن به لیگامنت و در نهایت تعداد زیادی قطره می شود. الگوی خطی استفاده شده در این مقاله، با الگو های قبلی متفاوت و می توان گفت بهبود یافته روش قبلی است. وجه تمایز این روش در این است که معادلات با در نظر گرفتن این نکته که جت به شکل مخروط توخالی از اتمایزر خارج می شود استخراج شده است. در این حالت معادلات حاکم به گونه ای است که امکان حل تحلیلی آن ها وجود ندارد. به همین منظور از روشی نیمه تحلیلی و عددی استفاده شده است. روش حل نیز به گونه ای است که این امکان را فراهم می سازد شکست اولیه جت را در حالات مختلف، از زاویه پاشش ۰ تا ۱۸۰ درجه، مدل سازی کرد. به منظور اعتبار سنجی با رسم شکل هایی، نتایج روش خطی بهبود یافته با نتایج تجربی و تحلیلی موجود، مقایسه شده است. مقایسه نشان می دهد که روش خطی مورد استفاده در این مقاله تطابق بیشتری با نتایج تجربی دارد. همچنین نتایج نشان می دهد مدل حاضر طول شکست را با دقت بهتری پیش بینی می کند.
رامین قربانی، سید مصطفی حسینعلی پور،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله، هدف ارائه حل های دقیق برای جریان فیلم نازک یک سیال غیر نیوتنی در هندسه ها و شرایط مرزی متفاوت است. حل تحلیلی معادلات برای سیالات غیر نیوتنی از موارد مهم و چالش برانگیز است که به فهم هرچه بیشتر فیزیک این دسته از سیالات کمک شایانی می کند. برای این منظور از تئوری سیالات ریز قطبی استفاده شده است. فیلم نازک در سه هندسه خاص شامل: جریان به سمت پایین روی یک سطح شیبدار، جریان روی یک تسمه در حال حرکت به سمت بالا و جریان به سمت پایین روی یک استوانه عمودی مد نظر قرار گرفته است. برای حل معادلات حاکم و بدست آوردن میدان های سرعت و چرخش، در دو هندسه اول از روش تمام تحلیلی و در هندسه سوم با توجه به پیچیدگی معادلات از ترکیب روش های تحلیلی و عددی استفاده شده است. میدان چرخش و سرعت برای هر سه حالت ترسیم شده و نتایج برای مقادیر مختلف پارامتر های مربوط به یک سیال ریز قطبی مورد بحث قرار گرفته اند. همچنین تاثیر غلظت میکرو المان های موجود در سیال مورد مطالعه و بررسی قرار گرفته است. مشاهده شد که با افزایش مقدار پارامتر مربوط به سیال ریزقطبی، اندازه میدان سرعت و چرخش کاهش پیدا می کند.
امیرحسین عدالت پور، ایمان شهداد، سید مصطفی حسینعلی پور، مهدی مقیمی،
دوره ۲۴، شماره ۶ - ( خرداد ۱۴۰۳ )
چکیده
تمرکز این پژوهش بر روی مقایسهی اثر استفاده از دو نانوسیال نانولولهکربنی چند دیواره عاملدار کربوکسیل-آب و تیتانیوم دیاکسید-آب در کلکتورهای خورشیدی سهموی جذب مستقیم است. بدین منظور با ساخت دستگاه استاندارد تست عملکرد کلکتور خورشیدی و استفاده از نانوسیالات در غلظتهای مختلف، بازده حرارتی و بازده اگزرژی کلکتور در هر حالت محاسبه شده است. برای تحلیل خواص تشعشعی نانوسیالات از آنالیز uv/vis استفاده شده است و ضریب هدایت حرارتی آنها نیز اندازهگیری شده است. تستها در جریان آرام با دبیهای ۲۰، ۶۰ و ۱۰۰ لیتر بر ساعت و دماهای ورودی ۲۰، ۳۰ و ۴۰ درجه سانتیگراد در شرایط واقعی با تابش مستقیم خورشید انجام شدهاند. بیشترین مقدار بازدهی حرارتی برای نانوسیال کربنی ۹۶/۴۴ درصد و برای نانوسیال تیتانیومی ۹۸/۳۴ درصد گزارش شده است. با توجه به افزایش قابل توجه بازده نسبت به سیال پایه (آب مقطر)، اثر ترکیبی استفاده از نانوسیالات نیز مورد مطالعه قرار گرفته است. بازده حرارتی نانوسیال ترکیبی تا حداکثر ۷۷/۴۸ درصد حاصل شده است. بازده اگزرژی در بیشترین دبی و دمای ورودی برای سیال پایه، نانوسیال حاوی تیتانیوم دیاکسید، نانوسیال نانولوله کربنی چند دیواره و نانوسیال ترکیبی برابر با ۶۱/۲، ۹۸/۴، ۶۸/۶ و ۲۶/۷ درصد حاصل شده است. مقدار افت فشار تمام نانوسیالات در لوله جاذب بین ۵ تا ۶/۳۹ پاسکال است. نانوسیالات مورد بررسی، عملکرد گرمایی سیستم را بهبود داده و افت فشار پایینی در سیستم ایجاد میکنند که نشاندهندهی کارایی بسیار مناسب آنها در کلکتورهای خورشیدی جذب مستقیم است.