جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای حسینی‌مقدم


دوره ۹، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: دستاورد مهم تجزیه ژن‌های کمّی کنترل‌کننده صفات مورفولوژیک (QTL)، تسهیل مطالعه توارث صفات مندلی ساده است. هدف این پژوهش، مکان‌یابی ژن‌های کنترل‌کننده صفات مورفولوژیک در زاده‌های F۳ جو حاصل از تلاقی ارقام بیچر×کویر بود.
مواد و روش‌ها: در پژوهش تجربی حاضر به‌منظور شناسایی QTL، ۱۰۳ خانواده نسل F۳ جو حاصل از تلاقی ارقام بیچر×کویر در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سال زراعی ۹۴-۱۳۹۳ در سه تکرار کشت شد. تعداد بذر جوانه‌زده، طول دوره پُرشدن دانه، ارتفاع بوته، طول پدانکل، وزن دانه و شاخص برداشت ارزیابی شدند. نقشه پیوستگی با نشانگرهای SSR، iPBS، IRAP و ISSR تهیه شد. QTLها با نرم‌افزار QGENE ۴.۰ شناسایی شدند و تجزیه QTL با مکان‌یابی فاصله‌ای مرکب انجام شد.
یافته‌ها: QTLهای شناسایی‌شده با نمره لود ۲/۰۰۷، ۸/۶% واریانس فنوتیپ تعداد بذر جوانه‌زده؛ نمره ۲/۲۲، ۹/۵% واریانس فنوتیپ طول دوره پُرشدن دانه؛ نمره ۲/۷۴، ۱/۱۶% واریانس ارتفاع بوته؛ نمره ۲/۱۹، ۹/۳% واریانس صفت طول پدانکل؛ نمره ۲/۰۴، ۸/۷% واریانس وزن دانه و نمره ۲/۳۸، ۲/۳۸ و ۲/۱۶ به‌ترتیب ۱۰/۱، ۱۰/۱ و ۹/۲% واریانس شاخص برداشت را توجیه نمودند.
نتیجه‌گیری: برای صفات تعداد بذر جوانه‌زده، یک QTL روی کروموزوم ۶ و پیوسته به نشانگر ISSR۳۸-۴، طول دوره پُرشدن دانه، یک QTL روی کروموزوم ۷ در فاصله نشانگری iPBS۲۰۷۶-۶-iPBS۲۰۸۵-۱، برای ارتفاع بوته، یک QTL روی کروموزوم ۲ در فاصله نشانگری iPBS۲۰۸۳-۳-HVBKASI، برای طول پدانکل، یک QTL روی کروموزوم ۶ و پیوسته به نشانگر ISSR۳۸-۴، برای صفت وزن دانه، یک QTL واقع بر کروموزوم ۳ در فاصله نشانگری iPBS۲۰۷۵-۵-ISSR۳۸-۷ و برای صفت شاخص برداشت، ۳ QTL وجود دارد.

سیدامیر حسینی‌مقدم، مسعود ایرانمنش، ابراهیم جهانشاهی جواران، عابد زاده‌گل،
دوره ۱۸، شماره ۸ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در این تحقیق، با استفاده از مدل جنبشی سرعت ثابت آنتروپیک که اخیراً معرفی شده و با بکارگیری مدل شبه-پتانسیل شان-چن، جریان دوفازی، سیال های تراکم ناپذیر و مخلوط نشدنی در بستر متخلخل مورد مطالعه قرار می‌گیرد. در یک دهه‌ی گذشته، استفاده از مدل‌های جنبشی آنتروپیک برای شبیه‌سازی جریان‌های چند فازی و چند جزئی مورد توجه فراوان قرار گرفته است. عدم وجود تابع آنتروپی برای یک مدل جنبشی به معنی آن است که نمی‌توان وجود یک حالت تعادلی مشخص و معین را تحت تمامی شرایط جریان، در تمامی نقاط و در همه‌ی زمان‌ها، برای سیال مورد نظر تضمین نمود. از این رو شبیه‌سازی جریان‌های چند فازی با اختلاف دانسیته‌ی بالا، با استفاده از مدل‌های جنبشی متعارف (که قانون دوم ترمودینامیک را ارضا نمی‌نمایند) می‌تواند دچار ناپایداری‌های عددی گردد. در این تحقیق، دقت و پایداری مدل آنتروپیک سرعت ثابت جدید در مقایسه با مدل‌های شبکه بولتزمن متعارف با بررسی مسائلی همچون قانون لاپلاس، گستره زاویه تماس و شبیه‌سازی جریان در کانال دو بعدی، مورد ارزیابی قرار گرفته است. همچنین جریان دو فازی در بستر متخلخل شبیه‌سازی و نتایج مربوط به ضریب نفوذپذیری نسبی برای ترشوندگی‌های مختلف ارائه شده است. نتایج بدست آمده با دقت بسیار خوبی منطبق بر نتایج ارایه شده توسط سایر محققین می‌باشد
علی حسینی‌مقدم‌امامی، یوسف یاسی، امیرفرهاد نجفی، سیداحمد نوربخش،
دوره ۱۹، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۷ )
چکیده

هیدرواسکرو یک میکروتوربین آبی کوچک است. با افزایش درخواست برای تولید انرژی‌های پاک، پروژه جامعی در سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برای طراحی و ساخت توربین‌های آبی مایکرو تدوین شده است که هیدرواسکرو از جمله آنهاست. هیدرواسکرو توربینی است مناسب برای ارتفاع و مقدار جریان کم که فاقد پره راهنما، پره‌های ثابت و مسیر هدایت‌کننده ورودی است و به همین دلیل، ساده، کوچک، ارزان و قابل حمل با دست است. این توربین با قطر پره ۱۵سانتی‌متر تا ۲کیلووات توان تولید می‌کند. پره‌های هیدرواسکرو الهام‌گرفته از توربین ارشمیدس است با این تفاوت که گام آن متغیر است و به‌صورت افقی نصب می‌شود. در این پروژه ابتدا اثرات تغییر گام متغیر پره به‌صورت عددی بررسی‌شده و براساس نتایج حاصله مشخص شده است که توربین با ضریب گام مارپیچ ۱/۵ بهترین عملکرد را دارد. بر همین اساس مدل کوچک این توربین در آزمایشگاه ساخته و آزمایش شده است. نتایج حاصل از این پژوهش در قالب منحنی‌های استاندارد عملکرد توربین ارایه شده و دقت نتایج با مقایسه نتایج عددی و آزمایشگاهی اثبات شده است. نتایج حاصل گویای صحت کامل محاسبات عددی بوده و لذا از آنها می‌توان در راستای مطالعات بعدی توربین با اطمینان خاطر بهره جست. نتایج به‌دست آمده گویای بازده بیشینه توربین بین ۶۲% تا ۶۸% هستند.


صفحه ۱ از ۱