جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای حسینی تودشکی

میلاد سعیدی فر، محمد فتوحی، رضا محمدی، مهدی احمدی نجف آبادی، حسین حسینی تودشکی،
دوره ۱۴، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

جدایش بین‌لایه‌ای یکی از شایع‌ترین انواع خرابی‌ در چندلایه‌های کامپوزیتی بوده، که در انواع بارگذاری‌های مود I، II ، یا ترکیبی از این مودها اتفاق می‌افتد. پژوهش حاضر، به بررسی رفتار مکانیکی و نشرآوایی جدایش بین‌لایه‌ای در کامپوزیت‌های چندلایه شیشه/ اپوکسی پرداخته و با تلفیق روش‌های نشرآوایی و مکانیکی، چقرمگی شکست بین-لایه‌ای را تعیین می‌نماید. نمونه‌های استاندارد با لایه‌چینی‌های مختلف و تحت شرایط مختلف بارگذاری مود I، مود II و مود ترکیبی I و II، قرار گرفتند. در ابتدا، منحنی-های نیرو- جابجایی و رشد جدایش بین‌لایه‌ای برای نمونه‌های مختلف مقایسه شده‌ و این منحنی‌ها بر اساس رفتار مکانیکی و نشرآوایی آن‌ها، به سه ناحیه با رفتار متفاوت تقسیم شدند. مشخص شد که رشد جدایش در نمونه‌های مود I حالت پایدار داشته و در نمونه‌های مود ترکیبی و مود II، حالت ناپایدار دارد. در ادامه با استفاده از روش آکوستومکانیک که تلفیقی از روش‌های نشرآوایی و مکانیکی بوده، چقرمگی شکست بین‌لایه‌ای در نمونه‌ها تعیین گردیده‌است. مشخص شد که روش آکوستومکانیک حد پایین چقرمگی شکست بین‌لایه‌ای را ارائه‌داده و با نتایج حاصل از روش‌ ذکر ‌شده در استاندارد، مطابقت خوبی دارد. در انتها با استفاده از تصاویر گرفته‌شده از سطوح شکست نمونه‌ها با میکروسکوپ الکترونی روبشی، نتایج بدست آمده صحت‌سنجی گردیدند.
میرمحمد موسوی نسب، میلاد سعیدی فر، مهدی احمدی نجف آبادی، حسین حسینی تودشکی،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده

علی‌رغم خواص مکانیکی بسیار مطلوب کامپوزیت‌های پلیمری تقویت شده با الیاف، امکان ایجاد انواع خرابی‌ها در این مواد وجود دارد. جدایش بین‌لایه‌ای شایع‌ترین مکانیزم خرابی در چند‌لایه‌های کامپوزیتی بوده که تحت بارگذاری شبه‌استاتیکی و خستگی ایجاد می‌شود. هدف از پژوهش حاضر، بررسی رفتار‌ مکانیکی و نشر‌آوایی جدایش بین لایه-ای در کامپوزیت‌های چند لایه شیشه/ اپوکسی تحت بارگذاری شبه‌استاتیکی و خستگی مود I است. بدین منظور، ابتدا نمونه‌های استاندارد با دو نوع لایه چینی تک جهته و بافته شده تحت بارگذاری شبه استاتیکی مود I قرار گرفته، رفتار جدایش بین لایه‌ای در نمونه‌ها بررسی شد و مقادیر چقرمگی شکست بین لایه‌ای آن‌ها تعیین گردید. با استخراج اطلاعات مناسب از آزمون شبه‌استاتیکی، نمونه‌ها تحت بارگذاری خستگی قرار گرفتند. سپس رفتار مکانیکی و نشرآوایی نمونه‌های تحت بارگذاری خستگی بررسی شد. رابطه‌ای خطی بین انرژی تجمعی نشرآوایی و رشد ترک خستگی ارائه گردید و با استفاده از رابطه حاصل منحنی رشد ترک خستگی با روش نشرآوایی پیش‌بینی شد. در ادامه، از روش نشرآوایی برای پیش‌بینی منحنی تغییرات نرخ آزاد شدن انرژی کرنشی و منحنی نرخ رشد ترک خستگی استفاده شد. نتایج حاصل از روش نشرآوایی مطابقت مطلوبی با نتایج حاصل از استاندارد داشت. نتایج این پژوهش، نشان می‌دهد که روش نشرآوایی می‌تواند به عنوان ابزاری مناسب برای پایش سلامت سازه‌های کامپوزیتی تحت انواع بارگذاری‌های شبه‌استاتیکی و خستگی به کار رود.
مرتضی احمدی نجف آبادی، مجتبی صدیقی، منوچهر صالحی، حسین حسینی تودشکی،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده

در این پژوهش به بررسی رفتار جدایش بین لایه‌ای در کامپوزیت‌های فلز/الیاف تحت بارگذاری مود اول و دوم با استفاده از مدل‌سازی عددی و تحلیل داده‌های آکوستیک امیشن پرداخته می‌شود. نمونه‌‌های آزمون با استفاده از لایه کامپوزیت از پیش آغشته (الیاف شیشه/اپوکسی) و آلومینیوم ۳T-۲۰۲۴ (آنودایز شده در محلول اسید کرمیک) ساخته شده است. محاسبه چقرمگی شکست بین لایه‌ای تحت بارگذاری مود یک و دو نیازمند شناسایی لحظه شروع جدایش می‌باشد که با بکارگیری روش آکوستیک امیشن این لحظه بدست آورده شده است. بررسی شروع و رشد جدایش با استفاده از مدل‌سازی المان محدود در نرم‌افزار آباکوس (استفاده از توابع المان چسبنده) انجام شده است. نمودار نیرو-جابجایی، رشد پیشرونده جدایش و جبهه آن از نتایج مدل‌سازی عددی می‌باشد که با فعالیت‌های تجربی مقایسه شده است. آنالیز فرکانسی روی امواج حاصل از شکست صورت گرفته و با دسته بندی آن بررسی روند رشد جدایش صورت گرفته است و محدوده فرکانسی هر یک از مکانیزم‌های شکست بدست آورده شده است. برای صحه‌سنجی با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی، مکانیزم‌های شکست بررسی و شناسایی گردیده است.
مرتضی احمدی نجف آبادی، حسین حسینی تودشکی، مجتبی صدیقی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده

در این مقاله به پایش خرابی ورق آلومینیومی ۲۰۲۴-T۳ ترک‌دار ترمیم شده با وصله چند لایه فلز الیاف با روش آکوستیک امیشن پرداخته می‌شود. برای آزمون تجربی ۱۲ نمونه ساخته شده است. نمونه‌ها را به ۴ دسته با توجه به زاویه ترک(صفر و ۴۵ درجه) و حالت ترمیم شده و نشده تقسیم گردیده است. برای حصول اطمینان از خطای پایین ساخت نمونه‌ها، از لایه از پیش آغشته کامپوزیتی استفاده شده و سطوح آلومینیوم،‌ آنودایز در محلول اسید کرمیک شده و پخت در اتوکلاو انجام گردیده است. در مرحله ایجاد ترک خستگی با استفاده از داده برداری آکوستیک امیشن لحظه ایجاد ترک خستگی تشخیص داده شده است. با استفاده از مجموع انرژی امواج آکوستیک امیشن شناسایی شروع و رشد خرابی و رشد بحرانی جدایش شناسایی شده است. مکانیزم‌های مختلف خرابی با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی و بررسی سطوح شکست مورد مطالعه قرار گرفته است. با استفاده از یک روش که جهت تحلیل فرکانسی امواج معرفی شده سعی شده است، محدوده فرکانسی خرابی‌های مختلف از هم تفکیک شود. با توجه به اشتراک داشتن محدوده فرکانسی مکانیزم‌های ایجاد ترک در رزین، جدایش الیاف از رزین و جدایش وصله از آلومینیوم، نمودار نیرو- جابجایی به سه ناحیه تقسیم شده و در هر ناحیه که احتمال وقوع یک فرآیند بیشتر می‌باشد، محدوده فرکانسی امواج مورد بررسی قرار گرفته است. محدوده‌ِ فرکانس‌های‌ غالب پلاستیک شدن آلومینیوم و رشد ترک ۴۴۰ تا ۴۸۰ کیلوهرتز و محدوده فرکانس‌های مکانیزم جدایش ۱۰۰ تا ۱۵۰ و ۲۰۰ تا ۲۲۰ کیلوهرتز بدست آورده شد.
میرمحمد موسوی نسب، حمید فتوحی، رضا محمدی، مهدی احمدی نجف آبادی، حسین حسینی تودشکی،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

یک سازه در طول دوره عمر خود تحت بارهای استاتیکی و دینامیکی زیادی قرار می‌گیرد، که باعث صدمه و یا تضعیف سازه می‌شوند. امروزه به منظور ترمیم نواحی صدمه‌ دیده از وصله‌های کامپوزیتی استفاده می‌شود. چند لایه‌های کامپوزیتی دارای خصوصیات منحصر بفردی از جمله نسبت استحکام به وزن بالا و مقاوم در برابر خوردگی می‌باشند. در سازه‌های ترمیم شده با چند لایه‌های کامپوزیتی در حین بارگذاری انواع خرابی‌های مختلف بوجود می‌آید، که عبارتند از: شکستگی الیاف، شکستگی ماتریس، جدایش الیاف از ماتریس و شکست سازه فلزی. پژوهش حاضر به بررسی مکانیزم‌های خرابی ورق آلومینیومی ۲۰۲۴-T۳ ترک‌دار ترمیم‌شده با کامپوزیت‌ شیشه/ اپوکسی به روش آکوستیک امیشن می پردازد. بدین منظور نمونه های آزمایش با لایه چینی های مختلف ساخته شده و تحت بارگذاری شبه استاتیکی کششی قرار گرفتند و همزمان سنسورهای آکوستیک امیشن به منظور داده برداری بر روی نمونه ها نصب شدند. ابتدا داده‌های مکانیکی نمونه‌ها حاصل از تست شبه استاتیکی در حالت‌های مختلف بر اساس تعداد لایه‌چینی وصله های کامپوزیتی تحلیل شد. سپس داده‌های آکوستیکی با داده‌های مکانیکی مقایسه شد. همچنین از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی حاصل از سطوح شکست نمونه ها برای صحه گذاری استفاده شد. نتایج بدست آمده از این پژوهش نشان می دهد که وصله ۴ لایه نسبت به وصله ۸ لایه و ۱۲ لایه استحکام کششی و کرنش شکست بیشتری دارد. همچنین تطابق قابل قبول بین نتایج حاصل از داده‌های مکانیکی و آکوستیکی است. همچنین عملکرد مطلوب روش آکوستیک امیشن را در تعیین لحظه خرابی در نمونه ترمیم‌شده با وصله کامپوزیتی نیز نشان میدهد.
سیدمحمود قلعه‌بندی، علیرضا فلاحی، حسین حسینی تودشکی،
دوره ۲۰، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۸ )
چکیده

در مقاله حاضر امکان پیش‌بینی رفتار الاستیک- پلاستیک آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵ پس از تغییر شکل پلاستیک شدید با تخمین رفتار الاستیک- پلاستیک دانه و مرزدانه و مدل‌سازی المان محدود میکروساختاری مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور ابتدا فرآیند روزنرانی در کانال‌های مشابه زاویه‌دار انجام شد و آزمون‌های سختی‌سنجی و کشش در حالت ماکرو و همچنین آزمون فروروی میکرو روی نمونه‌های تولید شده صورت گرفت. با استفاده از داده‌های به‌دست‌آمده از آزمون‌های سختی و کشش، روابط ریاضی برای ارتباط‌دادن سختی و خواص استحکام استاتیکی در آلیاژ مورد نظر به دست آمد. در کنار روابط ریاضی، از مدل‌سازی معکوس فرآیند فروروی میکرو در نرم‌افزار المان محدود آباکوس به‌منظور تبدیل سختی در دانه و مرز آن به منحنی‌های تنش- کرنش بهره برده شده است. از نتایج به‌دست‌آمده به عنوان رفتار الاستیک- پلاستیک فازها در مدل‌سازی میکروساختاری استفاده شده است. در ادامه با استفاده از تصویر میکروساختاری، مدل‌سازی آزمون کشش برای یک بخش حجمی نشانگر از میکروساختار در نرم‌افزار المان محدود انجام شده است و رفتار به‌دست‌آمده از مدل میکروساختاری با رفتار آزمون کشش تجربی مقایسه شده است.


صفحه ۱ از ۱