جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای حکیمی راد

دانیال حکیمی راد، مهدی معرفت، بهروز محمد کاری، هه ژار رسولی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

مطالعه نفوذ هوا به ساختمان از چند دیدگاه همچون مصرف انرژی، کیفیت هوا، آسایش حرارتی و ورود آلودگی به ساختمان اهمیت بسیاری دارد. در این زمینه پژوهش‌های بسیاری در کشورهای مختلف انجام شده‌ است. در کشور ما به دلیل استفاده از درب و پنجره‌های آهنگری‌ساز، انجام تحقیق مستقل در خصوص اندازه درزها و نفوذ هوا ضرورت دارد. در این پژوهش با دیدگاهی کاربردی و به منظور بومی‌سازی نتایج، بر اساس مطالعه میدانی، ابعاد واقعی انواع درزهای اطراف درب و پنجره‌های رایج در ایران اندازه‌گیری شده است. نتایج این اندازه‌گیری برای شبیه‌سازی درزها استفاده شده و سپس به صورت تجربی نرخ نفوذ هوا از این درزها در اختلاف فشارهای مختلف محاسبه شده است. در تحقیق حاضر پس از بررسی تأثیر ابعاد مختلف درز بر نرخ نفوذ هوا، دو معادله رایج توانی و درجه دوم برای برازش داده‌ها مورد مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان می‌دهد که معادله توانی تطابق بهتری با داده‌های تجربی دارد. ضرایب لازم معادله توانی برای برآورد نرخ نفوذ هوا از انواع درزهای موجود در درب و پنجره‌های رایج ایران ارائه شده است. همچنین با تحلیل نتایج بدست آمده، با توجه به نزدیکی توان اختلاف فشار به عدد ۰,۵ در اکثر نتایج، نتیجه گرفته شد که از معادله برنولی نیز می‌توان برای پیشبینی نرخ نفوذ هوا از درزها استفاده کرد. این رابطه با قوانین و اصول فیزیکی تطابق بهتری دارد. ضریب تخلیه مربوط به معادله برنولی برای درزها با ابعاد مختلف محاسبه شده است.
دانیال حکیمی راد، بهروز محمدکاری، مهدی معرفت،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

امروزه در بیشتر ساختمان‌ها از پنجره‌های نوین با درزبندی استاندارد استفاده می‌شود. مطالعه نفوذ هوا و درزبندی این پنجره‌ها از چندین دیدگاه همچون مصرف انرژی، کیفیت هوا، آسایش حرارتی و ورود آلودگی به ساختمان اهمیت دارد. در این پژوهش که از دو بخش کلی تشکیل می‌شود، ابتدا به صورت تجربی عملکرد هوابندی درزبندهای مختلف پنجره بررسی شده است. بدین منظور با استفاده از ۸ نوع درزبند مختلف و شبیه‌سازی درز پنجره‌های نوین، نرخ نفوذ هوا در اختلاف فشارهای مختلف اندازه‌گیری شده‌است. نتایج نشان می‌دهد که درزبندهای مختلف عملکرد هوابندی متفاوتی دارند. همچنین با برازش نتایج تجربی توسط رابطه توانی، روابط و ضرایب محاسبه نرخ نفوذ هوا از درز پنجره‌های نوین (درزبندی شده) به دست آمد. در بخش دوم پژوهش با توجه به نرخ بسیار کم نفوذ هوا حاصل از نتایج تجربی، به روش مدل‌سازی عددی، کیفیت هوا در فضای داخلی ساختمان ارزیابی شده‌است. در فضای نمونه، نفوذ هوا از پنجره‌های نوین به عنوان تهویه و تنفس انسان به عنوان منبع تولید CO۲ شبیه‌سازی شده‌است. کیفیت هوا براساس غلظت CO۲ در فضای داخلی سنجیده می‌شود. نتایج نشان می‌دهد که نفوذ هوا از درز پنجره برای تأمین کیفیت هوا در دوره ۸ ساعته کافی نیست. در ادامه با فرض توزیع غلظت یکنواخت CO۲ در فضای نمونه، و حل معادله انتقال گونه برای شرایط مسئله، رابطه تحلیلی برای ارزیابی کیفیت هوای داخل بدست آمد که کاملاً بر نتایج شبیه‌سازی عددی منطبق است. نتایج حاصل از این پژوهش می‌تواند برای استفاده مهندسین طراح بسیار مفید باشد.
دانیال حکیمی راد، مهدی معرفت، بهروز محمد کاری،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژه‌نامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده


دانیال حکیمی راد، مهدی معرفت، بهروز محمدکاری،
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۶ )
چکیده

برآورد میزان آلاینده‌ها در یک فضای مسکونی برای اطمینان از کیفیت هوا بسیار حائز اهمیت است. در تحقیق حاضر، یک فضای مسکونی متداول به‌منظور بررسی رفتار آلاینده‌ها‌ به روش عددی شبیه‌سازی شده‌است. با استفاده از نتایج عددی حاصل و نتایج تجربی مراجع دیگر، رابطه‌ای تحلیلی برای برآورد میزان غلظت گاز CO۲ بر حسب عواملی چون گاز CO۲ تولید شده توسط تنفس ساکنین و یا وسایل احتراقی، حجم فضای مسکونی و نرخ تهویه پیشنهاد شده‌است. نتایج رابطه تحلیلی انطباق کاملی با نتایج تجربی و عددی دارد و می‌توان از آن برای برآورد کیفیت هوای داخل ساختمان استفاده نمود. رابطه پیشنهادی در تمام فضاهای مشابه قابل استفاده است.

صفحه ۱ از ۱