جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای خامدی
علیرضا فلاحی، رامین خامدی، امیر شریفی، حسن ابراهیم نژاد،
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۰ )
چکیده
در این مقاله دیدگاه جدیدی درباره ارتباط نشر فراآوایی و رفتار مکانیکی فولادهای دوفازی فریت-مارتنزیتی با درصدهای مختلف حجمی مارتنزیت ارائه شده است. بدین منظور، نمونه های فولاد دوفازی با درصدهای حجمی ۱۲-۶۵% تهیه شده و با انجام آزمون کشش بر روی نمونه های فولاد دوفازی با درصدهای مختلف مارتنزیت، اثر وجود مقادیر مختلف مارتنزیت بر سیگنالهای نشرفرا آوایی (آکوستیک امیشن) مورد بررسی قرار گرفته است. بمنظور انجام آنالیز دقیق تر، از تابع جدیدی (تابع محافظ) برای برقراری ارتباط بین اطلاعات آکوستیکی و مکانیکی استفاده شده است. در حقیقت این تابع بستگی به میزان انرژی کرنش و انرژی آکوستیکی داشته و بمنظور نمایان ساختن رفتار این نوع از فولادها در حین آزمایش کشش مورد استفاده قرار گرفته است. یافته ها، افق جدیدی را در رابطه با کاربرد تابع مذکور در نمایان ساختن رفتار ریزساختاری این مواد در حین آزمونهای مکانیکی با روش مذکور ایجاد می کند.
رامین خامدی، اسماعیل پورسعیدی، موسی جباری،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۳ )
چکیده
آکوستیک امیشن یکی از روشهای بررسی مکانیزم خوردگی می باشد که از این روش پیشرفته میتوان برای تشخیص عیوب مختلف در سازههای تحت بار و اجزای آنها در زمینه تستهای غیر مخرب استفاده کرد. در این مقاله خورندگی محلولهای اسید سولفوریک و اسید کلریدریک بر روی فولادهای زنگ نزن ۳۰۴، ۳۱۶و فولاد GTD-۴۵۰با استفاده از آکوستیک امیشن مورد بررسی قرار گرفته است. برای این موضوع، اطلاعات آکوستیک امیشن مربوط به آزمایشهای خوردگی جمعآوری و مورد تحلیل قرار گرفت. با توجه به نمودار آزمایشها مجموع کانت در نمونههای دارای تنش بسیار بیشتر از نمونه های بدون تنش است که ناشی از حساسیت بالای فولادهای زنگ نزن در خوردگی تحت تنش میباشد. همچنین بازه فرکانسی نمونههای دارای تنش از بازه فرکانسی نمونه های بدون تنش کمتر میباشد. مجموع کانت فولاد زنگ نزن ۳۰۴ در نمونههای دارای تنش و بدون تنش بیشتر از فولاد زنگ نزن ۳۱۶ میباشد. خوردگی ناگهانی و شدید در اسید کلریدریک برای مواد تست شده به ویژه در نمونههای تحت تنش فولاد زنگ نزن ۳۰۴ مشاهده گردید که بسیار مخرب میباشد؛ زیرا این نوع از خوردگی باعث ایجاد حفرههایی با تمرکز تنش بالا و در نهایت شکست سازه می شود.
رامین خامدی، محمد نیک مهر،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف مقاله مورد نظر شناسایی اثرات استفاده از نانو فیبر نایلون بر روی خصوصیات کامپوزیت کربن- اپوکسی به وسیله آزمون غیر مخرب نشر فرا آوایی تحت آزمایش جدایش بین لایهای میباشد. نانو فیبرهای نایلون در بین لایههای کربن- اپوکسی به منظور افزایش استحکام کامپوزیت کربن- اپوکسی استفاده شده است. به منظور شناسایی بهتر اثرات استفاده از نانو فیبرهای نایلون و خوشه بندی دقیقتر پارامترهای نشر فرا آوایی از ترکیب الگوریتم ژنتیک و کیمینز برای خوشهبندی استفاده گردیده است. توصیفگرهای نشر فرا آوایی مانند دامنه، زمان استمرار، انرژی و رمان خیز به منظور بررسی اثرات استفاده از نانو فیبرهای نایلون استفاده شده است. نتایج حاصل شده از خوشه بندی سیگنالهای نشر فرا آوایی بدست آمده از آزمون کامپوزیتهای کربن- اپوکسی و کامپوزیت کربن- اپوکسی تقویت شده با نانو فیبرهای نایلون نشان داده که حضور نانو فیبرهای نایلون نایلون باعث افزایش استحکام و به تاخیر انداختن مکانیزمهای خرابی کامپوزیت کربن- اپوکسی میشود. الگوریتم خوشه بندی مورد استفاده ارتباط مناسبی بین پارامترهای نشر فرا آوایی و مکانیزمهای خرابی و زمان وقوع آنها ایجاد میکند. فراوانی دامنه نشر فرا آوایی بدست آمده از مکانیزمهای خرابی هر دو کامپوزیت در یک بازه قرار دارند و زمان استمرار نشر فرا آوایی کامپوزیت کربن- اپوکسی بیشتر از کامپوزیت تقویت شده با نانو فیبر نایلون میباشد.
مجتبی کاشانی، رامین خامدی، حسین ابراهیمی،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
شکلدهی الکترومغناطیس یکی از روشهای شکلدهی ورقهای فلزی با سرعت بالا است که از نیروی الکترومغناطیس به عنوان عامل فرمدهی استفاده میشود. در این مقاله، تحلیل گذرای کوپل الکترومغناطیس و سپس تحلیل سازهای این فرآیند شکلدهی سریع به صورت شبیهسازی انجام میشود. در این تحلیل مدل ماده مورد استفاده وابسته به نرخ کرنش فرض میشود. در این متد شبیهسازی، کل زمان فرایند شکلدهی سریع به چند مرحله تقسیم میشود. در ابتدای مرحله اول ولتاژ و مشخصات هندسی، فیزیکی و مکانیکی قطعهکار، سیم-پیچ و قالب به نرمافزار ANSYS داده میشود و پارامترهای مغناطیسی پروسه مانند چگالی میدان مغناطیسی و جریان لحظهای و همچنین نیروهای الکترومغناطیس از برنامه انسیس استخراج شده و با اعمال آنها به قطعهکار در نرمافزار LS-DYNA تحلیل سازهای فرایند انجام میشود و شکل قطعهکار در این مرحله بدست میآید. در مرحله دوم با استخراج تغییرشکل لوله از بخش سازهای مرحله اول، به بخش الکترومغناطیس فرایند در نرمافزار انسیس انتقال داده میشود. در این مرحله نیز پس از محاسبه نیروها در انسیس ، به بخش سازهای فرایند در نرمافزار داینا منتقل میشود. این تعامل بین دو نرمافزار چندین مرتبه ادامه پیدا کرده تا کل زمان فرایند به اتمام رسیده و شکل نهایی لوله بدست آید. سپس نتایج جابهجایی بدست آمده از شبیهسازی با نتایج آزمون تجربی مطابقت داده شد که تطابق منطقی داشت. بنابراین صحت این روش تحلیل تایید گردید. نتایج شبیهسازی و تجربی این شکلدهی نشان می دهد که با افزایش انرژی خازن، جریان بیشینه و نیروی الکترومغناطیس افزایش یافته و نتیجتا مقدار جابهجایی ورق نیز افزایش مییابد.
محمد نیک مهر، رامین خامدی،
دوره ۱۵، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف از این مطالعه شناسایی اثرات استفاده از ماده مرکب هیبریدی بازالت– کربن برروی خصوصیات ماده مرکب بازالت و کربن و همچنین تاثیر استفاده از ماده مرکب هیبریدی برروی پارامترهای نشر فرا آوایی تحت آزمایش خمش چهار نقطهای باروش فازی میباشد. یکی از اصلی ترین مشکلات شناسایی مکانیزم های خرابی کامپوزیتها به وسیله سیگنالهای نشر فرا آوایی جدا سازی مکانیزمهای خرابی به علت اتفاق افتادن چندین نوع خرابی در طول بارگذاری مواد مرکب است. الگوریتم فازی ابزار مورد استفاده برای جداسازی رخدادهای آکوستیکی در این مطالعه میباشد. نتایج نشان داده که این روش خوشه بندی ارتباط مناسبی بین سیگنال های آکوستیکی و مکانیزم های خرابی و همچنین زمان تشخیص آنها ایجاد میکند. در این مقاله برای شناسایی اثرات استفاده از ماده مرکب هیبریدی بازالت– کربن از چندین توصیفگر سیگنالهای آکوستیکی مانند دامنه ، زمان استمرار، کانت، انرژی نشر فرا آوایی و زمان خیز استفاده گردیده است. ماده مرکب هیبریدی در مراحل ابتدایی بارگذاری پرصداتر از قسمت-های دیگر میباشد که این نشان دهندهی رشد مکانیزمهای خرابی به صورت اهستهتر در مراحل دیگر میباشد. در نهایت به منظور صحت سنجی نتایج آکوستیکی از مشاهدات میکروسکوپ الکترونی استفاده شده است.