جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای خدایاری
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( خرداد و تیر ۱۳۹۹ )
چکیده
مسائل و کنشهای اجتماعی در آثار محمود دولتآبادی جایگاه بسیار پررنگی دارند. «مرد» داستان کوتاهی است که ازجمله آثار رئالیستی او بهشمار میآید و دارای توصیفاتی دقیق از فضا، شخصیتها و عناصر متعدد داستان است. در این پژوهش پرسش اصلی این است که چگونه در این داستان زبان مسئلۀ هویت شکلنگرفته را بازتاب گفتمانی میدهد؟ چگونه زبان میتواند نظام روابط زنانه و مردانه را از طریق اجراگری به چالش بکشد؟ و اینکه کارکرد فرهنگی هویت در این روایت چیست؟ هدف از نگارش این مقاله تحلیل گفتمانی و بررسی اجراگری در شکلگیری و فهمپذیری هویت شخصیت اصلی و قهرمان این داستان بهنام «ذولقدر» است. قهرمانی که دورۀ کودکی خود را پشتسر گذاشته و اکنون که در آستانۀ ورود به نوجوانی است، زندگی او دچار فراز و نشیبی ناگهانی میشود. او در غیاب پدر تلاش میکند که نقش پدر خانواده را بر عهده بگیرد و با بازتاب هویتی تقلیدی، مسئولیتی را که والدینش از تقبل آن سرباز زدهاند، به تنهایی بهدوش بکشد. ذولقدر با تقلید از گفتمان، رفتارها و اجراگریهای پدرش بهمنزلۀ یک الگوی فرهنگی، هویت جنسیتی جدید خود را بازتولید میکند.
علی غفاری، علیرضا خدایاری، محمد کسمائی میرمیران،
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده
حمل و جابجایی جسم توسط چندین ربات متحرک با کنترل آرایش، روش موثری در مهار اجسام سنگین و پیچیده در محیطهای ناشناخته و شناخته شده است. در این مقاله، برای سه ربات متحرک و کنترل نیروهای تعاملی بین آنها و جسم در حین جابجایی جسم از کنترل آرایش استفاده شده است و همچنین در حضور اغتشاش، الگوریتم کنترلی بر مبنای سیستم تعلیق(RCC) نیمه فعال طراحی شده است.هدف اصلی ساختار کنترلی سیستم تعلیق نیمه فعال، کنترل آرایش مطلوب همزمان با انتقال مناسب جسم بوده است و همچنین مجزا نمودن جسم و دیگر رباتها از تأثیرات خطای رخ داده به هنگام بروز اغتشاش در یک ربات مشخص و جلوگیری از اثرگذاشتن آن به دیگر رباتها از دیگر نتایج روش پیشنهادی است.برای از بین بردن ناپایداری در روشهای امپدانسی، کنترل امپدانس چندگانه، جهت جابجایی جسم توسط رباتهای همکار استفاده شده است. به منظور تعقیب مسیر مطلوب و همچنین تشکیل آرایش هندسی ربات های متحرک، از روش راهنما پیرو استفاده شده است. نتایج شبیهسازی نشان میدهد که سیستم کنترلی تعلیق نیمه فعال در راستای به حداقل رساندن ارتعاشات به همراه اغتشاش منتقل شده به مجموعه رباتها، نسبت به سیستم کنترلی تعلیق غیرفعال، بهینه تر و پایدارتر است.
محمد مهدی خیری خواه، علیرضا خدایاری، مریم تاتلاری،
دوره ۱۶، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه، آلیاژهای حافظهدار به علت توان بالا، حجمکم و سازگاری با بدن انسان، به صورت گسترده در ساخت عملگرها در اندام پروتزی و تجهیزات پزشکی استفاده می-شوند. در این مقاله کنترل فازی یک نمونه واقعی انگشت مصنوعی با استفاده از خواص عملگرهای آلیاژ حافظهدار ارائه میشود. بدین منظور ابتدا مدل دینامیکی یک انگشت رباتیک سه درجه آزادی با مفاصل چرخشی که از سیم آلیاژ حافظهدار به عنوان زردپی به منظور جمع شدن هر بندانگشت و یک فنر پیچشی به منظور بازگرداندن هر بند به محل اولیه استفاده میکند، ارائه میشود. پس از شبیهسازی مدل دینامیکی انگشت در محیط سیمولینک نرمافزار متلب، با استفاده از نتایج شبیهسازی و انتخاب بهینهی پارامترها و ویژگیهای سیستم، نمونهی واقعی انگشت به همراه مدارات کنترلی لازم ساخته شده و مورد آزمایش قرار میگیرد. در انتها به طراحی و پیادهسازی سیستم کنترل فازی برای انگشت پرداخته میشود. تنظیم گینهای کنترلر به گونهای صورت پذیرفته که ولتاژ ورودی به این عملگرها دارای حداقل میزان ماکزیمم پرش و خروجی سیستم دارای حداقل زمان رسیدن به پایداری باشند. نتایج حاصل از آزمایشهای عملی، عملکرد مناسب کنترلر فازی طراحی شده در دستیابی به موقعیت هر یک از بندهای انگشت به عنوان خروجی، با خطای کم و دقت بالا را نشان میدهد. همچنین نتایج آزمایشات عملی، اعتبار، دقت بالا و صحت مدل شبیهسازی شده را تایید مینماید.
مهرداد فروتن، محمد سجاد خدایاری،
دوره ۱۶، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده
در پژوهش حاضر، تحلیل ترموالاستیک استوانههای توخالی نانوکامپوزیتی مدرج تابعی، تقویت شده با نانولولههای کربنی تکجداره، تحت بارگذاری حرارتی، به روش بدون المان، انجام شده است. استوانه در شرایط تکیه گاهی ساده– ساده فرض شده و توزیع خواص مادی در راستای شعاع استوانه، به صورت یک الگوی یکنواخت و سه الگوی مدرج تابعی در نظر گرفته شده است. خواص مکانیکی نانوکامپوزیت تقویت شده با نانولولههای کربنی، با استفاده از مدل میکرومکانیکی اختلاط تعمیم یافته، تخمین زده شده است. معادلههای حاکم با استفاده از اصل کار مجازی بدست آمده و با استفاده از روش بدون المان گسسته سازی و حل شده است. در این روش بدون المان، ضرایب شکل حداقل مربعات متحرک، جهت تقریب میدان جابهجایی، به کار رفته است. شرایط مرزی اساسی، با استفاده از روش تبدیل، اعمال گردیده است. توزیع دمایی در پنل، با حل معادلات حرارت به روش عددی تفاضل محدود، محاسبه شده است. جهت سنجش اعتبار این پژوهش، نتایج حاصله از این پژوهش، با نتایج تحقیقات منتشر شده قبلی، مقایسه شده است و انطباق خوب نتایج دیده میشود. سپس تاثیر پارامترهای مختلف همانند الگوی پخش و مقدار درصد حجمی نانولولههای کربنی و پارامتر هندسی نسبت ارتفاع به شعاع داخلی، بر مولفههای تنش، مورد بررسی قرار گرفته است.
محمد سجاد خدایاری، رحمن سیفی،
دوره ۲۳، شماره ۴ - ( فروردین ۱۴۰۲ )
چکیده
مخازن استوانهای جدار ضخیم در صنایع نفت، شیمیایی، هستهای و نظامی به منظور تحمل فشارهای داخلی کاربرد ویژهای دارند. وجود تنش پسماند فشاری در جدارهی مخازن جدار ضخیم موجب افزایش فشار ترکیدگی و عمر خستگی آن میگردد. فرآیندهای اتوفرتاژ و تداخل شعاعی در استوانهی چندلایه از روشهای مرسوم ایجاد تنش پسماند در جدارهی مخازن میباشند. به منظور دستیابی به استحکام و عمر خستگی بالاتر، از ترکیب این دو فرآیند نیز استفاده میشود. انتگرال J معیار مناسبی جهت ارزیابی رشد ترک در میدانهای کرنش الاستیک و الاستوپلاستیک میباشد. در این پژوهش با استفاده از روش اجزای محدود، توزیع انتگرال J در طول پیشانی ترک نیم بیضی در سطح داخلی استوانهی دولایهی متداخل که انتهای آن بسته بوده و لایه داخلی آن اتوفرتاژ گردیده، محاسبه و سپس فشار ترکیدگی بر مبنای معیار چقرمگی شکست ماده، JΙC
تعیین شده است. همچنین تاثیر پارامترهای مقدار اتوفرتاژ، تداخل شعاعی، عمق، زاویه و شکل ترک بر توزیع انتگرال J و فشار ترکیدگی بررسی گردیده است. لایههای داخلی و خارجی استوانهی دو لایه از جنس آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵ گرید ۶T در نظر گرفته شده است. رفتار سخت شوندگی غیر خطی دورهای این آلیاژ با استفاده از مدل چابوچه، پیش بینی گردیده است. اعتبار پژوهش بررسی و دقت بالای نتایج، اثبات گردید