جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای خزیمه نژاد
حجت خزیمه نژاد، سید علی میربزرگی،
دوره ۱۳، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
در مقاله حاضر با اجرای یک شبیه¬سازی دو بعدی، انتقال حرارت از یک استوانه داغ به یک محفظه بسته مربعی سرد به طور پارامتری مطالعه و اثر تغییر قطر استوانه بر نرخ این انتقال حرارت بررسی شده است.معادلات دوبعدی حاکم با استفاده از روش حجم محدود و حلگر TDMA به صورت ADI برای قطرهای مختلف استوانه درون یک محفظه بسته مربعی با طول مشخصه ثابت در دو عدد رایلی ۱۰۴ و ۱۰۵ حل گردیده است. نتایج به دست آمده ازاین حل نشان داد که الگوهای خطوط جریان، دما و مقادیر عدد ناسلت به عدد رایلی و نیز نسبت قطر استوانه به طول مشخصه محفظه R/H)۲( وابسته هستند. در این حالت مراکز گردابه¬های ایجاد شده در اطراف استوانه درنیمه پایین محفظه در نسبت ۴/۰R/H=۲ برای رایلی ۱۰۴و در نسبت ۵/۰R/H=۲ برای رایلی ۱۰۵ ظاهر شده¬اند.همچنین مشاهده شد با افزایش عدد رایلی و نسبت R/H۲، نرخ انتقال حرارت از محفظه نیز افزایش می¬یابد.به عنوان مثال، در نسبت ۵/۰R/H=۲ با افزایش عدد رایلی از ۱۰۴ به ۱۰۵ ناسلت متوسط حدود ۳۰ درصد میزان اولیه و در رایلی ۱۰۵ با تغییر نسبت R/H۲ از ۲/۰ به ۵/۰ ناسلت متوسط حدود ۳۵ درصد میزان اولیه افزایش می¬یابد.
حجت خزیمه نژاد، حمید نیازمند،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مقاله یک مطالعه عددی برای بررسی تاثیر پارامترهای هندسی یک میکروپمپ لزجتی بر دبی خروجی و تولید آنتروپی انجام شده است. پژوهش حاضر برای سه پارامتر بیبعد هندسی میکروپمپ یعنی خارج از مرکزی () و اندازه روتورها (S) و نیز فاصله آنها از یکدیگر (L) به ترتیب در محدوده ۱/۰ تا ۹/۰، ۵/۱ تا ۵/۳ و ۸۵/۰ تا ۵/۴ صورت گرفته است. نتایج حاصل از این حل نشان میدهد با افزایش ، دبی خروجی از میکروپمپ نیز افزایش پیدا میکند. در بررسی تاثیر تغییرات S بر دبی خروجی مشاهده گردید در حالی که قطر روتور بالادست ثابت در نظر گرفته شده است با کاهش قطر روتور پاییندست، دبی خروجی نیز به صورت نمایی کاهش مییابد. با افزایش L، در ابتدا یک افزایش شدیدی در دبی سپس با فاصله گرفتن روتورها از یکدیگر، مقدار آن تقریبا ثابت مشاهده گردید. در خصوص تحلیل آنتروپی، تاثیر پارامترهای هندسی فوق بر تولید آنتروپی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. در اینجا پارامتر RS که نشان دهنده نسبت شیب تولید آنتروپی به دبی مربوطه میباشد به عنوان ابزاری برای تحلیل آنتروپی معرفی شده است. همچنین در این مقاله برای دستیابی به بیشینه دبی خروجی در کمترین افت اصطکاکی ممکن، پارامترهای هندسی بهینه استخراج شدند. در همین راستا مقادیر ۲L=، ۵/۰ε=، ۵/۱ S_۱= و ۵/۲ S_۲= به عنوان پارامترهای هندسی بهینه میکروپمپ لزجتی معرفی و انتخاب گردیدند.
حجت خزیمه نژاد، حمید نیازمند،
دوره ۱۶، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
در مقاله حاضر یک مطالعه عددی برای تحلیل اثرات پارامترهای هندسی و عملکردی یک میکروپمپ لزجتی با رویکرد کمینه-سازی تولید آنتروپی به روش لتیس-بولتزمن انجام شده است. در بررسی تاثیر تغییر همزمان پارامتر هندسی L و عملکردی *P∆ مشخص شد که در تمامی *P∆های بررسی شده، دو محدوده L=۱,۲ - ۱.۶ و L=۴.۴ - ۴.۸ به عنوان محدودههای بهینه از دیدگاه تولید آنتروپی و از طرف دیگر محدودههای L=۱.۱ – ۱.۶ و L= ۴.۴ – ۴.۹ نیز از دیدگاه کمینه توان مصرفی روتورها به عنوان محدودههای بهینه مطرح شدند. با توجه به همپوشانی کامل محدودههای بهینهی کمینه تولید آنتروپی با دیدگاه کمینه توان مصرفی، میتوان همان محدودههای ذکر شده از دیدگاه کمینه تولید آنتروپی را به عنوان بهینهترین محدودهها انتخاب نمود. نتایج تاثیر تغییر همزمان پارامتر هندسی L و عملکردی Re نشان داد که در تمامی Reهای بررسی شده، دو محدوده L= ۱.۱ - ۱.۵ و L=۴.۵ - ۴.۹ به عنوان محدودههای بهینه از دیدگاه تولید آنتروپی و محدودههای L=۱.۲ - ۱.۶ و L=۴.۴ - ۴.۸ نیز از دیدگاه کمینه توان مصرفی به عنوان محدودههای بهینه مطرح میباشند. بنابراین محدوده مشترک این دو دیدگاه یعنی L= ۱.۲ - ۱.۵ و L=۴.۵ - ۴.۸ میتواند به عنوان بهینهترین محدوده انتخاب گردد. در رابطه با تاثیر تغییر همزمان پارامتر هندسی ε و پارامترهای عملکردی *P∆ و Re معین شد که در تمامی Reها و *P∆های بررسی شده، محدوده ε=۰.۱-۰.۵ به عنوان محدوده بهینه از دیدگاه کمینه تولید آنتروپی و نیز توان مصرفی روتورها انتخاب میشود.
حجت خزیمه نژاد، حمید نیازمند،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در مقاله حاضر یک مطالعه عددی برای تحلیل اثرات سه بعدی پارامترهای هندسی عمق ریزمجرا، خارج از مرکزی و اندازه روتورها و نیز پارامتر عملکردی اختلاف فشار بر دبی و راندمان یک ریزپمپ لزجتی به روش شبکه بولتزمن انجام شده است. در بررسی تاثیر تغییر همزمان پارامترهای هندسی خارج از مرکزی روتورها و عمق ریزمجرا مشخص گردید در تمامی عمقها با افزایش خارج از مرکزی، دبی و راندمان هر دو افزایش پیدا میکنند. همچنین در یک خارج از مرکزی ثابت، دبی و راندمان با افزایش عمق بیشتر میشوند. در بررسی بعدی که به تاثیر همزمان پارامترهای هندسی اندازه روتور و عمق ریزمجرا بر دبی و راندمان پرداخته است مشخص گردید که در تمامی عمقها با کاهش قطر روتور دبی کاهش پیدا میکند. ولی برای راندمان، در عمقهای پایینتر با کاهش و با افزایش عمق با افزایش راندمان روبرو شدیم. در انتها اثرات پارامتر عملکردی اختلاف فشار و پارامتر هندسی عمق ریزمجرا بر دبی خروجی و راندمان مورد بررسی قرار گرفته است. چنانچه نتایج این بررسی نشان میدهد با افزایش اختلاف فشار، دبی به صورت خطی کاهش پیدا میکند به طوری که در یک فشار معین دبی صفر میشود. همچنین تغییرات راندمان در مقابل اختلاف فشار به صورت سهموی مشاهده گردید.
حجت خزیمه نژاد، حمید نیازمند،
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده
در مقاله حاضر یک شبیه سازی عددی به روش شبکه بولتزمن برای تحلیل یک ریزپمپ لزجتی با تک روتور بیضوی صورت گرفته است. اثرات سه پارامتر هندسی مهم ریزپمپ شامل نسبت منظری روتور، ارتفاع ریزپمپ و خارج از مرکزی روتور بر دبی و تولید آنتروپی متوسط بررسی شده است. با استفاده از روش سطح پاسخ نتایج به دست آمده از شبیه سازی های موردنظر تحلیل گردیده است. نتایج این تحلیل ها حاکی از آن داشت که با افزایش نسبت منظری و نیز خارج از مرکزی روتور دبی متوسط افزایش در حالی که با افزایش ارتفاع ریزپمپ دبی متوسط کاهش پیدا می کند. علاوه بر این میزان حساسیت دبی متوسط به تغییرات نسبت منظری و خارج از مرکزی بیشتر از تغییرات ارتفاع ریزپمپ مشاهده گردید. همچنین نتایج نشان دادند که با افزایش هر سه پارامتر هندسی، تولید آنتروپی متوسط نیز افزایش یافته و به تغییرات هر سه پارامتر نیز حساس بوده است. در انتها پارامترهای هندسی بهینه توسط روش سطح پاسخ محاسبه شدند که به ترتیب مقادیر بهینه ۱، ۱,۵ و ۰.۹ برای نسبت منظری، ارتفاع و خارج از مرکزی جهت حصول بیشینه دبی متوسط و مقادیر ۰.۲، ۱.۵ و ۰.۱ جهت حصول کمینه تولید آنتروپی متوسط می باشند.
حجت خزیمه نژاد، حمید نیازمند،
دوره ۱۷، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
در مقاله حاضر یک شبیه سازی عددی برای تحلیل اثرات نسبت منظری یک همزن مستطیلی با در نظر گرفتن همزمان اثرات دو پارامتر دیگر فرکانس و دامنه همزن، بر بازده اختلاط درون یک ریزمجرای تخت به روش شبکه بولتزمن صورت گرفته است. نتایج نشان دادند که در یک دامنه نوسان کوچک، تغییرات AR در مقادیر St پایین تقریبا بیتاثیر بوده ولی در مقادیر میانی با کاهش AR بازده بیشتر می شود. همچنین در مقادیر بالای St با افزایش AR از ۰,۱ به ۰.۵ بازده کم ولی با افزایش بیشتر AR، بازده نیز افزایش یافته است. در یک دامنه نوسانی بزرگتر نسبت به حالت قبل، در مقادیر بالای St با افزایش AR تا میزان ۰.۷ ابتدا بازده افزایش ولی بعد از این مقدار بازده کم می شود. در مقادیر پایین و میانی St ، اختلاط در مقادیر پایینتر AR دارای عملکرد بهتری نسبت به مقادیر بالاتر آن بوده است. علاوه بر این نشان داده شد که در یک فرکانس کوچک، در تمامی مقادیر K افزایش AR ابتدا باعث کاهش و سپس افزایش بازده شده است به طوری که هر چه AR به ۱ نزدیک تر باشد بازده اختلاط بهتر می شود. در یک فرکانس بزرگتر، در مقادیر کوچک K با افزایش AR ابتدا بازده کاهش و سپس افزایش، در حالی که این روند در مقادیر بزرگ K تقریبا معکوس شده است. در مقادیر میانی به طور کلی هر چه نسبت منظری بیشتر و نزدیک تر به ۱ باشد بازده اختلاط نیز بیشتر بوده است.