جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای خضرلو
حبیب امین فر، محمد نصیری، مرضیه خضرلو،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
در این مطالعه آنتروپی تولیدی ناشی از جابجایی ترکیبی نانوسیال آب- Al۲O۳ در یک کانال عمودی با دیوارههای سینوسی تحت میدان مغناطیسی ثابت و یکنواخت به صورت عددی بررسی شده است. در این کار تاثیر پارامترهایی نظیر،کسر حجمی نانوذرات، دامنهی موج سینوسی، عدد بیبعد رینولدز، عدد بیبعد گراشف و عدد بیبعد هارتمن مورد مطالعه قرار گرفت. این مطالعه با فرض جریان آرام، پایا و غیرقابل تراکم و خواص ترموفیزیکی ثابت برای نانوسیال انجام گرفته است. برای محاسبه تغییرات چگالی ناشی از نیروی شناوری از تقریب بوزینسک و برای شبیه سازی جریان از روش حجم محدود و مدل مخلوط دو فازی استفاده شده است. نتایج نشان میدهند که افزودن نانوذره به سیال پایه، موجب افزایش آنتروپی تولیدی ناشی از انتقال حرارت و آنتروپی جریانی میشود. آنتروپی تولیدی ناشی از انتقال حرارت با افزایش عدد رینولدز، کاهش و با افزایش عدد گراشف، افزایش مییابد، در حالیکه عکس این روند برای آنتروپی تولیدی ناشی از ویسکوزیته مشاهده میشود. بررسی اثرات شدت میدان مغناطیسی اعمال شده نشان داد که با افزایش شدت میدان مغناطیسی، آنتروپی تولیدی ناشی از انتقال حرارت، ابتدا افزایش و سپس کاهش مییابد. آنتروپی جریانی نیز با اعمال میدان مغناطیسی کاهش پیدا میکند. همچنین نتایج نشان داد که برای تمامی شدت میدانهای مغناطیسی بررسی شده، موجدار کردن کانال، آنتروپی تولید شده را کاهش میدهد.
سیما باهری اسلامی، مرضیه خضرلو، رضا غرائی خسروشاهی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۵ )
چکیده
از آنجایی که اکثر سیالات در کاربردهای مهندسی و بیولوژیکی غیرنیوتنی هستند، مطالعه اختلاط سیالات غیرنیوتنی بسیار مهم است. در میکرومیکسرهای منحنی شکل از جریان های ثانویه برای بهبود اختلاط سیالات استفاده میشود. در این مطالعه اختلاط سیالات غیرنیوتنی در میکرومیکسرهای منحنی به صورت عددی و با استفاده از کد متن باز اپن فوم بررسی شده است. بررسی ها با فرض جریان سه بعدی، پایا و تراکم ناپذیر و برای اعداد رینولدز بین ۰,۱ تا ۳۰۰ انجام گرفت. در این مطالعه از آب به عنوان سیال نیوتنی و از محلول آبی کربوکسی متیل سلولز با غلظتهای متفاوت به عنوان سیال غیرنیوتنی استفاده شد. تأثیر عدد رینولدز جریان، کمیتهای لزجت سیال قانون توانی و هندسه میکرومیکسر روی درجه اختلاط و افت فشار بی بعد مطالعه شد و نتایج با نتایج مربوط به میکرومیکسر مستقیم مقایسه شد. نتایج نشان داد که با کاهش شاخص توانی سیال، درجه اختلاط کاهش می یابد و بازده اختلاط برای سیالات رقیق شونده در هندسه های دارای پیچ های تیز بهتر است. همچنین با افزایش عدد رینولدز و به تبع آن افزایش سرعت، اثرات گریز از مرکزی بیشتر شده و اختلاط بهبود می یابد. بررسی همزمان درجه اختلاط و افت فشار نشان داد که برای رینولدزهای پائین و شاخصهای توانی کوچک، میکرومیکسر-ب عملکرد بهتری دارد.
دوره ۱۹، شماره ۱۲۷ - ( شهریور ۱۴۰۱ )
چکیده
بسته بندی پنیر به عنوان یکی از فرآوریها تأثیر مهمی در افزایش ماندگاری پنیر و کیفیت آن دارد. هدف این مطالعه، بسته بندی پنیر سفید ایرانی با استفاده از پوشش خوراکی ایزوله پروتئین آب پنیر حاوی سطوح مختلف اسانس روغنی هل (۰، ۱، ۱/۵ و ۲ %) در طول مدت نگهداری بود. نمونه ها از نظر تغییرات فیزیکوشیمیایی، میکروبی و حسی طی ۶۰ روز نگهداری بررسی شدند. همچنین ترکیبات شیمیایی اسانس روغنی هل توسط دستگاه GC-MS شناسایی شد. در آنالیز ترکیب شیمیایی اسانس روغنی هل، دو ترکیب اصلی شامل α-ترپنیل استات (۴۶/۷۰۵ %) و ۱,۸-سینئول (۲۷/۴۱۵ %) شناسایی شدند. بررسی تغییرات pH نتایج نشان داد که pH تمام نمونهها در طی مدت نگهداری به طور معنی داری کاهش یافت (۰/۰۵P<). در روز پایان نگهداری پائینترین میزان پراکسید در نمونه پنیر پوشش شده با ۲% اسانس روغنی هل (meq O۲/kg ۰/۲۱۰/۹۷±) بود. نتایج تغییرات شاخص تیوباربیتوریک اسید نشان داد که دو نمونه پنیر سفید پوشش شده با ایزوله پروتئین آب پنیر حاوی ۱/۵ و ۲% اسانس روغنی هل دارای کمترین میزان تیوباربیتوریک اسید از روز هفتم تا پایان دوره نگهداری بودند. پائینترین جمعیت باکتری کل در روز پایان نگهداری در نمونه پنیر سفید با پوشش حاوی ۲% اسانس روغنی هل (Log cfu/g ۰/۵۶±۴۳۱/۲) بود. نتایج ارزیابی حسی نشان داد که پوشش خوراکی ایزوله پروتئین آب پنیر حاوی ۱/۵ % اسانس روغنی هل خصوصیات حسی مطلوبتری نسبت به سایر پوشش ها داشت. با توجه به نتایج حاصل از پژوهش حاضر میتوان بیان کرد که پوشش های خوراکی حاوی اسانس های گیاهی می تواند در بسته بندی و پوشش دهی پنیر سفید جهت افزایش کیفیت و ایمنی آن استفاده شود.