جستجو در مقالات منتشر شده


۹ نتیجه برای دالوند


دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده

مخازن بتنی مدفون به عنوان زیرساخت‌های عمومی و نظامی با اهمیت ملی و استراتژیک، در صورت آسیب دیدن، می‌توانند منجر به بحران‌های اجتماعی، امنیتی و زیست‌محیطی شوند. از این‌رو، طراحی این سازه‌ها برای مقاومت در برابر بارهای ضربه‌ای ناشی از انفجار از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. همچنین، رفتار خاک‌های رسی لای‌دار در مواجهه با این نوع بارگذاری نیازمند بررسی دقیق است. در این مقاله، به بررسی تأثیر عمق دفن مخازن بتنی تحت بار انفجاری در خاک‌های رسی لای‌دار پرداخته شده است. مدل‌سازی و تحلیل این پدیده با استفاده از نرم‌افزار AUTODYN و نرم‌افزار المان محدود FLAC ۲D انجام شده است. در این تحقیق، رفتار مخزن بتنی مدفون در عمق‌های مختلف (۳، ۶، ۸ و ۱۰ متر) تحت بارهای انفجاری ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ کیلوگرم TNT مورد بررسی قرار گرفته است. فرض بر این بوده که انفجار سطحی با فشار و فاصله مشخصی از ساختار مخزن رخ داده است و در تحلیل‌ها، ویژگی‌های خاک، سازه و فشار سیال داخل مخزن در نظر گرفته شده است. نتایج نشان می‌دهد که با افزایش عمق مدفون مخزن بتنی، میزان جابجایی سقف و کف مخزن تحت بار انفجاری کاهش می‌یابد. این کاهش ناشی از استهلاک انرژی انفجار در خاک‌های اطراف مخزن است. به‌طور خاص، پس از اعمال بار انفجاری ۵۰ کیلوگرم TNT، با افزایش عمق مدفون مخزن بتنی از ۳ متر به ۶، ۸ و ۱۰ متر، جابجایی سقف مخزن به ترتیب ۵۴٪، ۷۰٪ و ۷۸٪ کاهش یافته است. این نتایج نشان می‌دهد که عمق دفن مخزن تأثیر قابل توجهی بر عملکرد آن در برابر بار انفجاری دارد و می‌تواند به‌طور چشمگیری از آسیب‌های وارد بر سازه جلوگیری کند.
 
مجید محمدی مقدم، محسن مرادی دالوند،
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۸۵ )
چکیده

- MSRox یک ربات متحرک چرخ‌دار است که دو درجه آزادی در سیستم ربات‌های متحرک دارد. این ربات علاوه بر توانایی حرکت سریع و یکنواخت بر روی سطوح صاف، مقعر، محدب و شیبدار- که بر اثر حرکت بر روی چرخها وجود می‌آید‌- توانایی عبور از پله‌ها و موانع با سرعت و یکنواختی خوب و همچنین انعطاف‌پذیری نسبت به سطوح مقعر، محدب و شیبدار را دارد که در اثر حرکت بر روی ستاره-چرخهایش به‌وجود می‌آید. این ربات که ۴۵۰ قطعه مختلف دارد، با طول ۹/۸۲، و پهنای ۱/۵۴ و ارتفاع ۲/۲۹ سانتیمتر برای عبور از پله‌هایی با ارتفاع ۱۰ و عمق ۱۵ سانتیمتر طراحی شده است. این ربات با همین ابعاد توانایی عبور از پله‌هایی با حداکثر ارتفاع ۱۷ سانتیمتر و با عمق نامحدود را نیز دارد. در این مقاله نتایج حاصل از طراحی و مدل‌سازی کامپیوتری ربات همراه با سیستمهای حرکتی و قابلیتهای مختلف MSRox توضیح داده می‌شود نتایج آزمایشگاهی حاصل از عبور MSRox از پله‌های مختلف و مقایسه آنها با ربات‌هایی که تاکنون در دنیا به منظور عبور از پله‌ها و موانع ساخته شده‌، بررسی می‌شود.

دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

ارتعاش محسوس تیرهای باربر فولادی در دهانه های بزرگ امری ناخوشایند در ساختمان ها است. حتی اگر محاسبات مربوطه به این تیر ها از نظر مقاومت و معیارهای کنترل تغییر شکل طبق آیین نامه به خوبی صورت گرفته باشد، با این وجود ممکن است هنگام عبور افراد دچار نوساناتی گردند. مبحث دهم مقررات ملی ساختمان رابطه ای برای کنترل ارتعاش تیرهای با اتصال مفصلی در حالت بهره برداری ارائه کرده است اما برای تعیین فرکانس تیرهای با اتصالات گیردار روابطی را بیان نکرده است. از آنجا که این تیرها سهم قابل توجهی از قابهای ساختمانی را به خود اختصاص می دهند، کنترل ارتعاش آنها از اهمیت خاصی برخوردار می باشد. روابط ارائه شده در تحقیقات سال های اخیر برای تعیین فرکانس تیر های گیردار دارای پیچیدگی های زیاد می باشد که استفاده از آنها برای کنترل ارتعاش سقف ها مشکل است. در این مقاله رابطه ارائه شده در آیین نامه ی طرح و اجرای ساختمان های فولادی ایران بررسی شده است، همچنین با استفاده از تحلیل دینامیکی، روش اجزای محدود و شبکه های عصبی روابطی برای تعیین فرکانس تیر های دو سر گیر دار و کنسول پیشنهاد گردیده است. مقایسه فرکانس حاصل از روابط مورد نظر با داده های بدست آمده از شبکه عصبی با خطای بسیار کم همراه بود که حاکی از دقت بالای روابط معرفی شده می باشد. پس پیشنهاد می گردد برای محاسبه فرکانس طبیعی تیرهای کنسول و دو سر گیر دار جهت کنترل ارتعاش سقف های ساختمانی از روابط معرفی شده در این مقاله استفاده گردد.

دوره ۱۵، شماره ۸۳ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

(تاریخ دریافت:  ۱۲/۱۰/ ۹۴  تاریخ پذیرش: ۱۱/۰۳/۹۵)
 
چکیده
در این مطالعه، فعالیت ضد میکروبی، سویه های لاکتوباسیلوس پلانتارومجدا شده از شیر بز مورد بررسی قرار گرفت. ۶۷ نمونه شیر بز از مناطق تهران و کرج جمع آوری شد و به منظور شناسایی و حضور با کتری های اسید لاکتیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. از میان باکتری های اسید لاکتیک جدا شده (LAB)، ۱۸ سویه از طریق الگوی تخمیر قند و تعیین توالی ۱۶S rRNA به عنوان لاکتوباسیلوس پلانتاروم شناسایی شدند. فعالیت ضد میکروبی سویه های لاکتوباسیلوس پلانتاروم در مقابل تعدادی از عوامل بیماری زا، شامل:استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا منوسیتوژنز، سودوموناس آئروژینوزا، سالمونلا تیفی و اشرشیا کلی از طریق روش حفره ای آگار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد، ۱۰ سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم، دارای فعالیت ضد میکروبی در مقابل پاتوژن های مورد بررسی بوده، و از میان آنها  ۶ سویه طیف گسترده تری از فعالیت ضد میکروبی و مهار رشد در برابر تمامی پاتوژن های گرم مثبت و گرم منفی مورد آزمون را از خود نشان دادند. فعالیت  ضد میکروبی سوپرناتانت ۶ سویه،بعد ازتیماربا  عوامل فیزیکی و شیمیایی نیز مورد بررسی های بیشتری قرار گرفت. فعالیت ضد میکروبی سوپرناتانت ها پس از خنثی سازیpH،حفظ شد، از میان آنها تنها سوپرناتانت ۲ سویه LP۱۴ وLP۴ پس از تیمار با ۱ میلی گرم بر میلی لیتر آنزیم کاتالاز فعالیت ضد میکروبی شان حفظ شد. سوپرناتانت خنثی شده باکتری LP۴ نسبت به آنزیم های لیزوزیم مقاوم بوده و آنزیم لیپاز فعالیت آن را کمی کاهش داد از سوی دیگر آنزیم های پروتئولیتیک مانند: پپسین، تریپسین و پروتئیناز k به طور کامل فعالیت ضدمیکروبی را از بین بردند. سویه جدا شدهLp۴ نسبت به خاصیت آنتاگونیستی خود و مهار رشد مقاوم بود. ماده شبه باکتریوسین تولید شده توسط LP۴ به pH و حرارت مقاوم بود زیرا توانست گستره وسیعی از pH از۳ تا ۸ و دمای ۱۲۱ درجه سلسیوس اتوکلاو را برای ۱۵ دقیقه تحمل کند.این ماده بعد از ۴ هفته نگهداری در دمای ۲۰- درجه سانتیگراد همچنان فعالیت ضدمیکروبی خود را حفظ کرد و بعد از تیمار با غلظت ۷ درصد NaCl، هنوز دارای فعالیت ضدمیکروبی بود.
 
کلید واژگان: باکتری های اسید لاکتیک، شیر بز، لاکتوباسیلوس پلانتاروم،فعالیت ضد میکروبی، ماده شبه باکتریوسین
 

دوره ۱۶، شماره ۸۷ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

در طی سال­های اخیر استفاده از کنجاله دانه­های روغنی به عنوان محصولات جانبی و غنی از پروتئین کارخانه­های روغن­کشی، جهت بهبود ویژگی­های عملکردی در فرمولاسیون مواد غذایی مطرح شده است. ترکیبات شیمیایی (پروتئین، چربی، رطوبت و خاکستر) ویژگی­های عملکردی (حلالیت پروتئین، ظرفیت امولسیون­کنندگی، ظرفیت نگهداری آب، قابلیت جذب چربی و قدرت تشکیل کف) در کنجاله­ها تعیین شد و تأثیر غلظت­های مختلف نمک بر این ویژگی­ها مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور از غلظت­های نمک طعام صفر تا ۴ درصد در قالب طرح کاملاً تصادفی و با سه تکرار استفاده شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت نمک محیط میزان حلالیت پروتئین، ظرفیت کف­کنندگی، پایداری­کف و قابلیت جذب روغن افزایش یافته است و بیشترین میزان ظرفیت امولسیون­کنندگی و ظرفیت نگهداری آب در غلظت ۲ درصد نمک بوده است. در نهایت با توجه به نتایج کلی این تحقیق، می­توان اظهار داشت که کنجاله دانه­های روغنی بررسی شده دارای مقادیر بالایی از پروتئین بودند و با توجه به ویژگی­های عملکردی خوب این نوع پروتئین­ها می­توان از آن­ها به منظور بهبود برخی از خواص عملکردی در فرمولاسیون مواد غذایی مختلف استفاده نمود.

دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده

در این تحقیق، یک مطالعه آزمایشگاهی با رویکرد آماری، بر روی مقاومت فشاری و خمشی و مقاومت ضربه‏ای بتن های توانمند انجام شده است. بر روی داده‏های به دست آمده از آزمایشات آنالیز آماری صورت گرفت. سه سری بتن که به ترتیب دارای ۰,۵، ۰.۷۵ و ۱درصد الیاف پلی پروپیلن بودند، ساخته شد. در مجموع ۲۴۰ نمونه بتنی در سه گروه ساخته شد. از هر طرح اختلاط، ۲۰ نمونه مکعبی ۱۰۰ در ۱۰۰ میلیمتر، ۲۰ نمونه تیر کوچک به ابعاد ۳۲۰ در ۸۰ در ۶۰ میلیمتر، ۴۰ نمونه دیسک کوچک به ارتفاع۶۴ میلیمتر و قطر ۱۵۰ میلیمتر ساخته شد. از نمونه‏های مکعبی به منظور تعیین مقاومت فشاری، از تیرهای کوچک به منظور تعیین مقاومت خمشی و از دیسک های کوچک جهت تعیین مقاومت ضربه‏ای استفاده شد. آزمایش ضربه با استفاده از روش وزنه افتان که به وسیله آیین نامه۵۴۴ ACI پیشنهاد شده، انجام گرفت. آنالیز آماری صورت گرفته نشان داد، داده‏های مربوط به خصوصیات مکانیکی دارای پراکندگی کمتری نسبت به داده‏های مربوط به مقاومت ضربه‏ای می‏باشند. همچنین پراکندگی بین داده‏ها با افزایش درصد الیاف، افزایش می یافت.
محمد صادق دالوند، غلامحسین پوریوسفی، مسعود ابراهیمی کچویی،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

محرک‌های پلاسمایی DBD، یکی از ابزارهای نوین کنترل فعال جریان هستند که در دهه‌ی گذشته توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده‌اند. عملکرد این محرک‌ زمانی بهینه است که بیشترین سرعت ممکن را به ازای واحد توان مصرفی، القا کند. از آنجا که سرعت جریان القایی و همچنین توان مصرفی تابع متغیرهای گوناگونی هستند، یافتن ترکیبی که منجر به بهترین عملکرد محرک می‌شود، از اهمیت بسزایی برخوردار است. در این پژوهش به منظور بهینه‏سازی عملکرد محرک‌های پلاسمایی DBD، ابتدا با استفاده از روش طراحی آزمایش رویکرد عاملی کامل، اثر متغیرهای الکتریکی (ولتاژ و فرکانس حامل) و متغیرهای هندسی (فاصله‌ی بین الکترودها، ضخامت دی‌الکتریک و پهنای الکترود پوشیده) بر سرعت جریان القایی و توان الکتریکی مصرفی در حالت تحریک پایا به طور جامع مورد بررسی تجربی قرار گرفته است. در ادامه با استفاده از شبکه‌ی عصبی مصنوعی پرسپترون چندلایه، یک مدل برای نسبت سرعت جریان القایی به توان مصرفی ارائه شده و اعتبار این مدل به صورت آماری و تجربی صحه‌گذاری شده است. نتایج حاکی از ضریب تشخیص بالای ۹۵ درصد برای داده‌های آموزش و داده‌های آزمایش است. در پایان، مدل جایگزین ایجاد شده با استفاده از الگوریتم ژنتیک بهینه شده و مقدار بهینه‌ی متغیرهای الکتریکی و هندسی تعیین شده است. برای سنجش اعتبار جواب بدست آمده، محرکی بر مبنای متغیرهای بهینه ساخته شده و نسبت سرعت به توان مصرفی آن برابر (m/s)/(kW/m) ۲۹,۷۱ اندازه‌گیری شده است. اختلاف حدود ۳ درصدی این مقدار با مقدار پیشبینی شده توسط مدل، بیانگر دقت بالای مدل و درستی روش ارائه شده است.

دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در این پژوهش مقاومت ضربه‌ای دال های چندلایه مسلح شده به الیاف فولادی، پلاستیکی و ترکیبی از این دو الیاف تحت اثر برخورد پرتابه با سرعت زیاد بررسی شد. برای تحقق این هدف، تعداد ۳۰ عدد دال یک‌ لایه و سه لایه با ابعاد ۷/۵*۴۰*۴۰ سانتی‌متر مسلح شده به ۱ درصد الیاف ساخته شد،۳۰ عدد دال ساخته شده از ۱۰ مدل متفاوت می‌باشند، از هرمدل، ۳ نمونه ساخته شد. ۱ مدل بدون الیاف بعنوان نمونه شاهد و دیگر دال‌ها دارای حجم ثابت ۱ درصد الیاف می‌باشند که تفاوت آن‌ها در نوع و نحوه ترکیب الیاف ها در لایه‌های مختلف می‌باشد. دال‌های ساخته شده با سه اسلحه متفاوت در فاصله ۵۰ متر آزمایش شدند. بر اساس نتایج،الیاف فولادی می‌تواند مقاومت دال‌های بتنی را در مقابل ضربه پرتابه افزایش و سطح و حجم ناحیه تخریب شده و عمق نفوذ را به میزان چشم‌گیری کاهش دهد. الیاف فولادی می‌تواند با افزایش انسجام دال از گسترش ترک‌ها جلوگیری نماید، در صورتی که الیاف‌های پلاستیکی تاثیر به مراتب کمتری نسبت به الیاف‌های فولادی دارند. در این تحقیق تعداد ۱۲ عدد نمونه فشاری مکعبی، ۱۲ عدد نمونه کششی استوانه‌ای و ۱۲ عدد تیر خمشی کوچک نیز ساخته و آزمایش شد. و مشاهده شد که الیاف فولادی و پلاستیکی نمی‌توانند تاثیر محسوسی بر روی مقاومت فشاری داشته باشند، اما الیاف فولادی می‌تواند مقاومت کششی و خمشی بتن را بصورت قابل توجهی افزایش دهد. این در صورتی است که الیاف پلاستیکی تاثیر قابل توجهی بر روی مقاومت کششی و خمشی نخواهد داشت.

دوره ۲۲، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده

امروزه همگام با به ‌کارگیری سیستم‌های اطلاعاتی به‌ عنوان مزیت رقابتی در سازمان‌ها، توجه به ایجاد و توسعه محیطی پایدار که سازمان‌ها بتوانند در آن بدون آسیب به جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست محیطی جامعه به اهداف خود دست یابند، به یک مسأله حیاتی تبدیل شده است. از این‌رو شناسایی عوامل لازم برای بهبود جنبه‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست ‌محیطی سودمند و ضروری است. در این پژوهش با استفاده از رویکرد کیفی و کمی به بررسی تأثیر سیستم‌های اطلاعاتی بر توسعه پایدار پرداخته می‌‌شود. در بخش کیفی با استفاده از رویکرد فراترکیب عوامل شناسایی و با استفاده از نظر خبرگان در چارچوب مورد نظر جای گرفتند. سپس در بخش کمی از روش‌های آماری کای- دو تک‌نمونه‌ای برای آزمون فرضیات و از آزمون فریدمن جهت اولویت‌بندی ابعاد و مقوله‌ها استفاده شده و دادهها با استفاده از نرم‌افزار اس‌پی‌اس‌اس تجزیه ‌و تحلیل شدند. در نهایت ۴۲ مفهوم و ۱۲ مقوله اصلی استخراج شد. براساس نتایج در میان مقوله‌های عمده در چارچوب توسعه پایدار بیشترین اهمیت مربوط به مدیریت منابع است. ابعاد نیز به ‌ترتیب اهمیت عبارت از زیست ‌محیطی، اقتصادی/ دولتی، فرهنگی/ اجتماعی و سازمانی است.

صفحه ۱ از ۱