جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای دامادی پور
مجید دامادی پور، رضا تاری نژاد،
دوره ۱۸، شماره ۴ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
تحلیل مودال عملیاتی، به عنوان شاخهای از شناسایی سیستم، نقش بسیار مهم و کاربردی در تعیین مشخصات دینامیکی سازهها ایفا میکند. در این رویکرد عملیاتی که مبتنی بر آزمایش ارتعاش محیطی تحقق میپذیرد، بارهای محیطی و بهرهبرداری به عنوان منشأ تحریک سازه در نظر گرفته میشوند. در تحقیق حاضر، یک روش تلفیقی تشکیل یافته از تجزیه حوزه فرکانس (FDD) و تبدیل موجک (WT)، تحت عنوان FDD-WT، به منظور شناسایی فرکانسهای طبیعی و نسبتهای میرایی یک سد بتنی قوسی پیشنهاد شده است. علاوه بر این، تبدیل موجک پاسخهای لرزهای نیز به منظور صحتسنجی و مقایسه نتایج محاسبه شدهاند. برای این منظور، با استفاده از نمایش زمان- فرکانس بدست آمده از تبدیل موجک، موقعیت زمانی و فرکانسی مودهای سیستم در طی وقوع زلزلههای مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. در این مقاله، سد بتنی قوسی پاکویما واقع در ایالت کالیفرنیای آمریکا به عنوان مطالعه موردی انتخاب شده است و از رکوردهای لرزهای مربوط به زلزلههای ۱۹۹۴ نورتریج، ۲۰۰۱ سنفرناندو و ۲۰۰۸ چینوهیلز نیز به منظور ارزیابی مشخصات دینامیکی و کنترل سلامت سازهای، در طول دوره زمانی ۱۹۹۴ تا ۲۰۰۸ استفاده شده است. بررسی تغییرات فرکانسهای طبیعی سازه نشان میدهد که سد مذکور در طی زلزله ۱۹۹۴ نورتریج (حدود ثانیه چهارم) دچار آسیب جدی شده بود، در حالی که ارتعاشات این سازه بتنی در طی ۴ ثانیه اول این زلزله و نیز زلزلههای ۲۰۰۱ و ۲۰۰۸، تقریباً به صورت خطی بوده است.
مجید دامادی پور، رضا تاری نژاد، محمد حسین امین فر،
دوره ۱۸، شماره ۷ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده
در سالهای اخیر، رویکرد جدیدی تحت عنوان تحلیل مودال عملیاتی مبتنی بر انتقالپذیری مطرح شده است که یک راهکار مؤثر در زمینه شناسایی سیستم میباشد. این روش جدید قادر به شناسایی پارامترهای مودال سیستمهای سازهای مبتنی بر توابع انتقالپذیری میباشد که در آن، بر خلاف روشهای مرسوم تحلیل مودال عملیاتی، هیچ فرض محدود کنندهای در مورد تحریکات ورودی وجود ندارد. در این مقاله، فرم مؤثری از انتقالپذیری تحت عنوان انتقالپذیری چگالی طیف توان، به منظور شناسایی مشخصات دینامیکی یک سیستم ۵ درجه آزادی بکار گرفته شده است. این سیستم دینامیکی که با استفاده از سیمولینک متلب مدلسازی شده است، تحت تحریک زلزلههای مختلف از قبیل السنترو، نورتریج و لوما پرییتا قرار گرفته و نویز سفید گاوسی نیز، با نسبتهای مختلف سیگنال به نویز، به پاسخهای آن اضافه شده است. پارامترهای مودال (فرکانسهای طبیعی و اشکال مودی) این مدل عددی مبتنی بر مقادیر و بردارهای تکین بدست آمده از تجزیه مقدار تکین ماتریس انتقالپذیری چگالی طیف توان محاسبه و استخراج شدهاند. این ماتریس، بر خلاف ماتریس انتقالپذیری طیف فوریه، میتواند بر اساس خروجیهای انتقالی بدست آمده از فقط یک شرط بارگذاری ایجاد شود، از این رو نیازی به استفاده از خروجیهای چندین شرط بارگذاری نیست، به طوریکه صرفاً با یک آزمایش دینامیکی میتوان به شناسایی خصوصیات دینامیکی پرداخت. در این تحقیق، نتایج شناسایی مودال از طریق مقایسه با مقادیر بدست آمده از حل دقیق سیستم ارزیابی شده است. این مقایسه نشان میدهد که پارامترهای مودال مستخرج از پاسخهای سیستم با سطوح مختلف نویز، از تطابق خوبی با مقادیر دقیق برخوردار میباشند.
مجید دامادی پور، رضا تاری نژاد، محمد حسین امین فر،
دوره ۱۸، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده
اخیراً به منظور شناسایی مشخصات دینامیکی سیستمهای سازهای، رویکرد جدیدی تحت عنوان تحلیل مودال عملیاتی مبتنی بر انتقالپذیری (TOMA) ارائه شده است که پارامترهای مودال سازهها را با استفاده از مفهوم انتقالپذیری تعیین میکند. در رویکرد TOMA، بر خلاف روشهای OMA که از فرض ورودی نویز سفید بهره میبرند، هیچ فرض محدودکنندهای برای تحریکات ورودی در نظر گرفته نمیشود و پارامترهای مودال سیستمهای سازهای مبتنی بر ویژگیهای ماتریس انتقالپذیری استخراج میگردند. روشهای انتقالپذیری نیز همانند سایر روشهای حوزه فرکانس، در شناسایی مقادیر میرایی سیستم نتایج چندان قابل قبولی ارائه نمیدهند. از این رو در مقاله حاضر یک روش ترکیبی جدید تحت عنوان انتقالپذیری طیف فوریه-تبدیل موجک (FST-WT) پیشنهاد شده است که علاوه بر تعیین فرکانسهای طبیعی و اشکال مودی سیستم، به شناسایی دقیق مقادیر میرایی مبتنی بر ویژگیهای تبدیل موجک نیز میپردازد. در این تحقیق، قابلیت روش FST-WT در شناسایی و استخراج پارامترهای مودال یک سیستم ۵ درجه آزادی تحت ارتعاش آزاد، با استفاده از پاسخهای بدست آمده از مدل سیمولینک متلب مورد بررسی قرار گرفته است. برای این منظور فرکانسها و اشکال مودی به ترتیب از عکس مقدار تکین دوم و اولین بردار تکین چپ ماتریس انتقالپذیری استخراج شده و مقادیر میرایی نیز با استفاده از سیگنالهای تک فرکانسی (ضرایب موجک) بدست آمده از تبدیل موجک، مبتنی بر معیار آنتروپی حداقل شانون تعیین گردیدهاند. مقایسه نتایج شناسایی تطابق خوبی را با مقادیر دقیق نشان میدهد.