۴۹ نتیجه برای دانایی
دوره ۱، شماره ۱ - ( شماره ۱- ۱۳۹۰ )
چکیده
اندازه گیری عملکرد مدیریت در دولت چالش عمده در برابر سیاست گذاران هر کشوری است. دستگاه محاسباتیِ عملکرد دولت، برآیندِ پارادایمِ مدیریتی حاکم بر نظام سیاسی است. سیاست ها تجلی مدیریت هر دولتی است. برای اندازه گیری ره آورد سیاست ها، باید رژیم های اندازه گیری طراحی کرد. مدل محاسبه ارزش عمومی که در دهه اخیر در بخش دولتی مطرح شده است می تواند در ارزیابی عملکرد سیاستِ علم استفاده شود. نویسنده سعی کرده است با طراحی مدل ارزش عمومی سیاست علم، گامی به سوی طراحی نظام ارزیابی عملکرد سیاست های دولت در ایران بردارد. مدل پیشنهادی، حاصل تأمل ابتکاری نویسنده است و ارزیابی و بهبود آن نیاز به توجه علمی بیشتری دارد.
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
سرمایه روان شناختی از جمله مفاهیم نوینی است که توانمندی ها و صفات مثبت در افراد و نیز اهمیت محیط های کاری مثبت را مورد توجه قرار می دهد و سعی می کند با نگاهی علمی و عملی حضور مؤلفه های مثبت نظیر امید، خود-کارآمدی، خوش بینی و تاب آوری را در زندگی کاری و شخصی کارکنان هموارتر سازد. با توجه به گسترش روزافزون این رویکرد در سازمان ها، هدف این مقاله بررسی آثار سرمایه روان شناختی و ابعاد فرعی آن بر تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان سازمان های دولتی ایران است. این پژوهش سبغه کمّی داشته و از استراتژی همبستگی تبعیت می کند. جامعه آماری پژوهش عبارت از کارکنان سازمان های دولتی بودند که نظر به گستردگی زیاد این سازمان ها در سطح کشورمان، سازمان های دولتی استان تهران به عنوان خوشه اصلی مورد توجه قرار گرفتند. داده های پژوهش با استفاده از پرسشنامه های استاندارد گردآوری و با استفاده از روش معالات ساختاری و رگرسیون تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه روان شناختی آثار و پیامدهای مثبتی بر رضایت شغلی و تعهد سازمانی دارد. در این میان مؤلفه تاب آوری دارای بالاترین رتبه و خوش بینی پایین ترین رتبه را داشته اند. همچنین این بررسی نشان داد که سرمایه روان شناختی نقش تعدیل گر میان جو سازمانی با رصایت شغلی و تعهد سازمانی ایفاء می کند. واژگان کلیدی: سرمایه روان شناختی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی، جو سازمانی
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۱ )
چکیده
سرمایه روانشناختی از جمله مفاهیم نوینی است که توانمندیها و صفات مثبت در افراد و اهمیت محیطهای کاری مثبت را مورد توجه قرار میدهد و سعی میکند با نگاهی علمی و عملی حضور مؤلفههای مثبت را در زندگی کاری و شخصی کارکنان هموارتر سازد. نظر به اهمیت این موضوع، هدف این مقاله بررسی و تبیین آثار امید، خود-کارآمدی، خوشبینی و تابآوری بر ارتقاء گرایشات کارکنان در زمینه تعهد سازمانی و رضایت شغلی کارکنان سازمانهای دولتی ایران است. این پژوهش سبغه کمّی داشته و از استراتژی همبستگی تبعیت میکند. دادههای پژوهش با استفاده از پرسشنامههای استاندارد از بین جامعه آماری پژوهش که عبارت بودند از کارکنان سازمانهای دولتی تهران گردآوری و با استفاده از روش تحلیل عاملی تأییدی و مدلسازی معادلات ساختاری تحلیل شدند. نتایج پژوهش نشان داد که امید، خود-کارآمدی و تابآوری با رضایت شغلی رابطه معنیداری داشتهاند، اما خوشبینی آن را تحت تأثیر قرار نمیدهد. همچنین هر چهار مؤلفه مورد بررسی با تعهد سازمانی رابطه معنیدار داشتهاند، و تابآوری بیشترین تأثیر را داشته است. از طرف دیگر تعهد عاطفی بیشترین تأثیر را از اجزای سرمایه روانشناختی پذیرفته است. به این ترتیب اجزای سرمایه روانشناختی پیشبینی کننده قابل توجهی از نگرش کارکنان به تعهد سازمانی و رضایت شغلی در سازمانهای دولتی ایران است.
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده
اگرچه تغییرات در ساختار دولت پدیده جدیدی در مدیریت ملی جمهوری اسلامی ایران نیست ولی تفکیک، ادغام و گاهی اوقات طراحی وزارتخانههای جدید در دهه اخیر فراوانی بیشتری داشته است. مهمترین سؤالی که در سالهای اخیر در باب چنین نوع بازسازماندهیها در دولت، فراروی اندیشمندان و اندیشهورزان مدیریت در دولت قرار گرفته آن است که «دلایل عقبه چنین اصلاحاتی چیست»؟ صرفنظر از اینکه روششناسی چنین تحولاتی در ساختار دولت و منطق تفکیک، ادغام و گاهی اوقات طراحی وزارتخانههای جدید چه بوده است، نویسنده تلاش دارد نوعی تحلیل نظری از چنین پدیدهای در نظام سیاسی ایران ارائه دهد. چهار رویکرد هدفمندی، محیطی، سیاستگذاری عمومی و نهادی مبنای این تحلیل نظری خواهند بود.
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
مطالعه زبان، متن و گفتمان در قلمروهای خُرد، بومی و موضعی یکی از جریانهای پژوهشی تأکید شده از سوی جدیدترین پارادایم استراتژیپژوهی، یعنی «استراتژی به منزله عمل» است. مطالعه انتقادی پیش رو با استفاده از پژوهش کیفی و با اتکا بر فلسفه ساختگرایی اجتماعی به دنبال استخراج «چیستی» و «چرایی» الگوی حاکم بر تصمیمهای مدیران ورزش ایران از درون متن مدیریت ورزش ایران است. در این راستا با کمک نرمافزار تحلیل اکتشافی اطلس.تی از روش تحلیل دادهبنیاد و کدگذاریهای مبتنی بر رویکرد استقرایی بهره گرفته میشود. نتایج از درون ۱۲ مصاحبه میدانی نیمهساختاریافته و ۱۹ سند دست دوم به دست میآیند و نمونهها از ترکیبی از نمونهگیریهای هدفمند، گلولهبرفی، در دسترس و نظری حاصل میشوند. در نهایت مشخص میشود که شرایط علّیِ «عدم اطمینان مدیریتی، عدم اطمینان اقتصادی، عدم اطمینان ناشی از ابهام در جهتگیریها و عدم اطمینان ناشی از سیاستزدگی مدیریت» در کنار شرایط مداخلهگرِ «موفقیتهای گذشته مدیران، سابقه مدیریتی آنها، میزان اضطرابگریزی شخصیتیشان، ساختار قدرت و نقش رسانه» پدیدارِ «گفتمان اطمینانطلبی» را در بستر «نزدیکبینی ذینفعان و عدم استقلالطلبی» شکل میدهند. عناصر ذکر شده در کنار هم «استراتژی مشروعیتبخشی» و پیامدهای تصمیماتی گرایش به «علم، ائتلاف، اخلاق، ترویج و انطباق» را میسازند.
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۳ )
چکیده
عدم قطعیتها و ریسکهای ناشی از پیچیدگی محیطی، بسیاری از مفروضات و مبانی روش انجام پروژههای بزرگ صنعت احداث را زیرسؤال برده و از کارآیی و اثربخشی آنها میکاهد. در ادبیات موضوع به انتخاب روش مناسب انجام پروژهها در شرایط پیچیده پرداخته نشده است و پژوهشهای موجود نیز، بر مبنای نظم اول مدیریت پروژه که پیچیدگی محیطی را در سطح متعارف میبیند، ارائه شده است. بر مبنای چارچوبهای فکری[۱] جدید مدیریتی و علمی، مانند نظم دوم مدیریت پروژه، ضروری است با درک و نگاهی جدید از محیط، در راهکارها و مدلهای موجود، بازنگریهای لازم به عمل آورد.
هدف اصلی این مقاله، پیشنهاد طراحی و ساخت مناسب انجام پروژههای صنعت احداث است که در شرایط پیچیده محیطی (که عدم قطعیت بالا از پیامدهای آن است) برنامهریزی و اجرا میشوند. این مقاله نشان میدهد که در شرایط پیچیده همراه با عدم قطعیت بالا، روش انجام طراحی و
ساخت متداول[۲] با انتقال حداکثری ریسکها به پیمانکار، پاسخگوی انجام پروژههای بزرگ صنعتی نبوده و باید با اصلاح مبانی و بکارگیری سازوکارهای نوآورانه، آن را بهبود بخشید. اساس و مبنای روش طراحی و ساخت پیشنهادی این مقاله، افزایش انعطافپذیری و تسهیم ریسک بین ارکان میباشد. در این مقاله از روش پژوهش کیفی با استراتژی نظریهپردازی داده بنیاد (نوع ظهوریابنده گلیزر) برای شناسایی عدم قطعیتها، ریسکها و سازوکارهای پیشنهادی استفاده شده است.
دوره ۵، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر، طراحی و برآزش مدلی از روابط میان اجزای سرمایه فکری و رفتار نوآورانه با توجه به نقش مداخلهگرانه تسهیم دانش است. این پژوهش از نوع توصیفی بوده است که از نظر هدف کاربردی و از روش همبستگی تبعیت نموده است. جامعه آماری عبارت از کارکنان صفی بیمارستانهای شهر تهران که نظر به گستردگی زیاد آنها، بیمارستانهای پیامبر (ص)، لولاگر، سجاد، پارس، حضرت رسول (ص)، هاشمینژاد و آپادانا به عنوان خوشههای اصلی مورد توجه قرار گرفتند. دادههای پژوهش با استفاده از پرسشنامههای استاندارد گردآوری و با استفاده از روش معالات ساختاری مورد تحلیل قرار گرفتند.
نتایج پژوهش نشان داد که سرمایه فکری به طور مستقیم، رفتار نوآورانه را تحت تأثیر قرار نمیدهد، اما با مداخله تسهیم دانش، این رابطه تقویت میشود. همچنین سرمایه فکری در سازمانهای مورد مطالعه با تسهیم دانش رابطه معناداری ندارد، اما تمایلات افراد و هنجارهای ذهنی کارکنان بر قصد و نیت آنان نسبت به تسهیم دانش اثر میگذارد و این خود به بهبود رابطه میان اجزای سرمایه فکری و رفتار نوآورانه کمک میکند.
دوره ۷، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۶ )
چکیده
گسترش استفاده از رسانههای اجتماعی، تمام ابعاد زندگی را تحت تأثیر قرار داده است و طبیعی است که سازمانها نیز نسبت به استفاده کارکنان از این رسانهها حساس باشند. در سالهای اخیر پژوهشهای گوناگونی در این رابطه انجام شده است که برخی از آنها نشاندهنده بهبود یا تضعیف عملکرد شغلی کارکنان در صورت استفاده از این رسانهها می-باشند. به نظر میرسد میبایست عوامل جانبی دیگری نیز در این ارتباط مد نظر قرار گیرد. در این پژوهش با استفاده از روش ارزیابی انطباقی، این عوامل با بررسی پیشینه موجود در این زمینه استخراج شده و مدلی مفهومی طراحی شده است. این مدل انواع تأثیرات مستقیم و غیرمستقیم را در زمینه تأثیر استفاده از رسانههای اجتماعی بر عملکرد شغلی کارکنان نشان میدهد. این تحقیق از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ استراتژی، توصیفی از نوع پیمایشی میباشد، بدین منظور و برای گردآوری اطلاعات پرسشنامهای میان ۲۲۷ نفر از کارکنان و کارشناسان آموزشی دانشگاه تربیت مدرس توزیع گردید و نتایج تحلیل شد. برای بررسی فرضیه ها از آزمون های رگرسیون و تحلیل مسیر استفاده شده است. نتایج پژوهش نشان داد که میان استفاده از رسانههای اجتماعی و هر یک از مؤلفههای عملکرد شغلی، سرمایه اجتماعی، رضایت شغلی و تعهد سازمانی روابط معناداری وجود دارد.
دوره ۸، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
در هر سازمانی، اعضای سازمانی ظرفیت صحبت کردن در مورد مسائل مهم سازمانی را دارا هستند اما پژوهشها نشان از وجود پدیدهای به نام سکوت سازمانی است. سکوت سازمانی نشاندهنده وجود جو عدم اظهار نظر کارکنان نسبت به مسائل سازمانی است. این مقاله با هدف شناسایی استراتژیهای مدیران در واداری کارکنان به سکوت سازمانی در سازمانهای دولتی صورت گرفته است. بنابراین با استفاده از رویکرد ترکیبی به پژوهش در بخشی کیفی با توجه به راهبرد تحلیل محتوای متعارف و مصاحبه با ۲۰ نفر از کارکنان بخشهای دولتی، ۱۴ استراتژی شناسایی شد که در بخش کمی از راه آزمون دوجملهای و روش آنتروپی شانون آزمون گردید. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش را کارکنان سازمانهای دولتی و جامعه آماری بخش کمّی پژوهش را کارکنان ستاد امور مالیاتی شهر تهران تشکیل میدهند. نتایج حاکی از استفاده مدیران از دو دسته استراتژیهای شخصی و استراتژیهای سازمانی برای واداری کارکنان به سکوت سازمانی است. همچنین با توجه به نتایج پژوهش، مدیران استراتژی شخصی را در به وجود آوردن جو سکوت در اولویت قرار میدهند.
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
ایمنی روانی زیرساخت حیاتی عملکرد فردی، سازمانی و ملی هر کشوری است، زیرا مدیران فاقد ایمنی روانی، محرکهای لازم و کافی برای برای تلاش و فعالیت خود بر ریل حرکت تعالی عملکردی خود در اختیار نخواهند داشت. واقعیت آن است که سازمان صحنه حسادتها، دوستی و بغضها، دوستی و دشمنی و بازی قدرت افراد و گروهها در سازمان است و در این صحنه نبرد برای بقاء، فراهم کردن شرایط و موقعیت برای افرادی که احساس ایمنی روانی کنند، حایز اهمیت است. از این رو ایمنی روانی به مفهوم احساس مصونیت ذهنی، عاطفی و رفتاری داشتن از سوی دیگران و انجام وظایف و ارائه نظرات و دیدگاهها بدون ترس و نگرانی نسبت به از دست دادن موقعیت و شهرت خود در سازمان تعریف میشود. در مطالعات متعددی بر اثرگذاری ایمنی روانی افراد در متغیرهای فردی، سازمانی و ملی تأکید کرده شده است ولی پژوهشی تجربی کیفی در باب فرایند شکلگیری پدیده ایمنی روانی مدیران، بهخصوص در صنایع دولتی ایران انجام نشده است. پژوهش حاضر با اختیار کردن رویکرد گلیزر در راهبرد نظریه دادهبنیاد تلاش کرده است تا فرایند رخداد ایمنی روانی مدیران را تئوریزه کند. نتیجه الگو نشان میدهد که سبک رهبری بالادست، نوع رابطه هم ردهها و زیردستان، جو اقتصادی، اجتماعی و سیاسی جامعه و اتمسفر سازمانی و نیز سرمایه روانی فرد روی حس ایمنی روانی مدیر مؤثر است.
دوره ۹، شماره ۲ - ( شماره ۲ پیاپی ۳۹- ۱۳۸۴ )
چکیده
فساد اداری، پدیدهای جهانشمول است که نظام اداری هر کشور کم و بیش به آن دچار است. بنابراین، مدیریت دولتی برای مدیریت فساد به ابزارهای مختلفی متوسل شده و اندیشمندان، دیدگاههای مختلفی برای مدیریت فساد ارائه کردهاند. یکی از این دیدگاهها «دیدگاه زندان تمامدید» است که بر اساس آن، فنّاوری اطلاعات، کلید اصلی و توانساز کنترل فساد تصور میشود . در این مقاله با ارائه چند مثال به نقد این دیدگاه پرداخته، استدلال میشود که فنّاوری اطلاعات نه تنها اثر قابل ملاحظهای بر مدیریت فساد ندارد، بلکه در برخی موارد خود فرصتهای جدیدی را برای فساد ایجاد میکند. بنابراین برای استفاده از فنّاوری اطلاعات بهعنوان ابزاری برای مبارزه با فساد باید به عوامل دیگری توجه کرد.
دوره ۱۰، شماره ۰ - ( Summer ۲۰۰۸- ۱۳۸۶ )
چکیده
هدف: تحقیق ما بیان ژن ITPA را به عنوان یک عامل زمینهساز ایجاد اختلالات ژنتیکی مشاهده شده در این سلول ها ارزیابی شد.
مواد و روشها: برای ارزیابی بیان ژن مورد نظر از روش RT-PCR نیمه کمی استفاده و برای بررسی صحت عملکرد محصول ژن cDNAهای بهدست آمده کلون و تعیین توالی شد. پروتئینهای حاصل از cDNAها با استفاده از نرمافزارهای بیوانفورماتیکی از نظر ساختمانی پیشگویی و مقایسه شدند.
نتایج: نتایج حاصل از پیش بینی ساختمانی بیانگر آن است که mRNA جدا شده قادر به کد کردن پروتئینی است که فاقد کارایی لازم در اتصال به سوبسترا و انجام واکنش آنزیمی است. با توجه به لزوم تشکیل دایمر برای فعالیت طبیعی پروتئین، عملکرد مونومر طبیعی ITPase نیز در هنگام تشکیل هترودایمر تحت تأثیر قرار میگیرد. بنابراین بهنظر میرسد که عمل آنزیمی ITPase در سلولهایK۵۶۲ طبیعی نبوده و میتوان آن را به عنوان یک عامل زمینهساز ناپایداری ژنتیکی در این سلولها در نظر گرفت.
نتیجهگیری: بررسی بیان ژن در سلولهای K۵۶۲ نشان داد که در مقایسه با بیان ژن کنترل داخلیGAPDH ، ITPA بیانی در حد متوسط در این سلولها داشته و دو نوع رونوشت در این سلولها تولید میکند. یکی از آنها حاصل پردازش طبیعی hnRNA اولیه است ولی رونوشت دوم دارای یک حذف ۵۱ نوکلئوتیدی در ناحیه کد کننده mRNA است. بهنظر میرسد که این رونوشت حاصل یک پیرایش نادر در سلول است.
دوره ۱۰، شماره ۳ - ( پائیز ۱۳۹۹ )
چکیده
چارچوبی برای تحلیل کشورداری
کشورداری[۱] فعل دستگاه حکومت هر کشوری، از جمله ایران، است. قانون اساسی هر کشور، از جمله ایران، سند پایهای کشورداری است. فلسفه سیاسی حکومت هر کشوری در چنین سندی به صراحت یا بعضاً به صورت ضمنی بیان شده است. این فلسفه سیاسی مبنای شکل
گیری فرآیند کشورداری را بنیانگذاری میکند. به ادعای ما کشورداری عبارتست از”علم، هنر و صناعت پیوند حکمرانی ملی، اداره امور عمومی و فعالیت عملیاتی کشور در همه ساحتها، به منظور تحقق اهداف عالیه مصرح در قانون اساسی (یا سایر قوانین مادر که در دیگر کشورها متداول است)
[۱]. نویسنده مدعی است ظرفی که میتواند سه جزیره جدای ازهم یعنی حکمرانی ملی،اداره امور عمومی و عملیلت روزمره در سراسر جامعه را به صورت یک کلیت تببین کند مفهوم "کشورداری" است. بنابراین این مفهوم را با توصیف فوق برای نخستین بار توسط نویسنده تعریف شده است.
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ )
چکیده
سخن سردبیر: جناب آقای دکتر حسن دانایی فرد
دوره ۱۰، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه پیاپی ۴۶- ۱۳۸۵ )
چکیده
موتور محرکه جنبش نرمافزاری در کشور، دانشگاهها و مراکز علمی- پژوهشی میباشند. آنان که حرکت این موتور محرکه را تنظیم میکنند اندیشمندان، استادان و دانشجویان میباشند. این جنبش که در تولید علمی متجلی میشود، محصول پژوهشهای بنیادی، کاربردی و بعضاً پژوهشهای ارزیابی است [۱، صص ۶۲-۶۵]. دانشجویان تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکترا) میتوانند نقش ارزندهای در این تولید علم داشته باشند. رسالههای دکترا و بعضاً کارشناسی ارشد و همین طور مقالههای علمی میتوانند محملی برای عرضه محصولات علمی کشور باشند. در واقع دانشگاهها، نه تنها دانش را انتقال میدهند بلکه از طریق پژوهشهای دانشگاهی به خلق دانش جدید و گسترش مرزهای آن اقدام میکنند و دانش کسب شده جدید را در جامعه اشاعه میدهند. این دانش خلق شده (تئوری) باید ارزیابی شود. بنابراین در این مقاله پس از بحث در مورد رابطه دانش و تئوری، ضمن نگاهی مختصر به مفهوم تئوری و ارکان سازنده آن معیارهایی برای ارزیابی تئوریهای جدید (دانش
علمی جدید) ارائه میشود.
دوره ۱۰، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه پیاپی ۴۶- ۱۳۸۵ )
چکیده
تئوری پیچیدگی، علم مطالعه سیستمهای انطباقی پیچیده است. علمی است که تئوری آشوب، تئوری خودسامانی و هندسه برخالی را در بر میگیرد. این تئوری برخلاف آشوب که از فیزیک ریشه گرفته، به طور اساسی ریشه در بیولوژی دارد. اگر چه بین هستیشناسی، شناختشناسی و روششناسی تئوری پیچیدگی و پست مدرنیست شباهتهایی وجود دارد، ولی نمیتوان آن را در گروی پست مدرنیست قرار دارد؛ زیرا بین علم پیچیدگی و پارادایم اثباتگرایی نیز شباهتهایی وجود دارد. در این مقاله با نگاهی به مفهوم پارادایم، سیر تطور مقایسه پارادایمها با تئوری پیچیدگی، بررسی و ارکان سهگانه پارادایم اثباتگرایی و پست مدرنیست را با پیشفرضهای تئوری پیچیدگی مقایسه خواهد شد. در اینجا نتیجهگیری میشود که تئوری پیچیدگی به طور کامل در گروی پست مدرنیسم قرار نمیگیرد.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۴۰۰ )
چکیده
سخن سردبیر:
درآمدی بر نظریه بحرانداری: پیوند حکمرانی بحران، مدیریت بحران و فعالیت های عملیاتی بحران
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
سخن سردبیر: آقای دکتر حسن دانائی فرد
استثنایی در کشورداری که نبایستی به قاعده تبدیل شود
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( شماره ۳ پیاپی ۵۲- ۱۳۸۶ )
چکیده
فرد ریگز با ارائه تئوری منشوری خود نحوه تأثیر اکولوژی مدیریت دولتی در شکلگیری سالا مدل را تبیین کرده است. تئوری جابهجایی مدیران دولتی با نقد تئوری فردریگز مدعی است که استقرار مدیران دولتی در پستهای دولتی و در گذر زمان اکولوژی مدیریت دولتی (محیط سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی) را شکل میدهد. فرضهای عقبه ذهن مدیریت دولتی کشورهای جهان سوم ایجاب میکند که حلقه مدیریت دولتی ویژهای شکل گیرد و به دنبال خود محیط مدیریت دولتی را شکل دهد. بر این اساس با استفاده از استدلال استعارهای تئوری جابهجایی مدیران دولتی ارائه شده است.
دوره ۱۱، شماره ۳ - ( پائیز ۱۴۰۰ )
چکیده
سخن سردبیر: نقش پژوهش در ارتقاء کیفیت کشورداری
کشورداری را میتوان "فرآیند پویا و مستمر تعامل حکمرانی ملی"، "اداره امور عمومی"، و "امور جاریه" کشور تعریف کرد که از قبل سه سازکار "خطمشیهای ملی"، "راهبردهای نظام اداری" و "رویههای عملیاتی" حاکم بر فعالیتهای فکری، رفتاری و گفتاری، محقق میشود. (فرازمند و دانائیفرد، a,b ۲۰۲۱). "ارزشهای ملی، چیدمان شکل و محتوای کشورداری و سه سازکار مورد نظر را تعیین میکنند. سیستم کشورداری متأثر از فضای ملی (اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی) و فضای ملی متأثر از جامعه جهانی و بینالمللی است. این سیستم کشورداری ریشه در قانون اساسی کشور داشته و بیتردید اهدافی را دنبال میکند. بر این اساس اگر به شکل ۱ نگاه کنید بهترین حالت برای این چارچوب کشورداری وقتی رقم میخورد که حکومت در پرتو آن و بر اساس ارزشهای ملی خود اهداف عالیه مصرح در قانون اساسی خود را محقق میسازد.