جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای دبیری


دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- تا سال ۱۳۵۰ استفاده از آرماتور ساده در ساختمان های بتنی رایج بوده است. این ساختمان ها بیش تر برای بارهای ثقلی طراحی شده اند و از آن جا که هنوز هم از آن ها استفاده می شود، ارزیابی لرزه ای آن ها ضروری است. در این تحقیق، یک مدل خاص المان محدود برای ارزیابی لرزه ای رفتار این ساختمان ها پیشنهاد شده است. در این مدل، تغییراتی در مشخصه های رفتار تنش – کرنش مصالح فولادی ایجاد می شود؛ به گونه ای که تأثیر ساده بودن آرماتور در نظر گرفته شود. کالیبراسیون مدل عددی، با استفاده از یک دسته نتایج آزمایشگاهی و صحت سنجی آن با استفاده از گروه دیگری از داده های آزمایشگاهی انجام شده است. نتایج به دست آمده بیانگر انطباق خوب نتایج مدل المان الیافی پیشنهاد شده با نتایج آزمایشگاهی است. با استفاده از مدل پیشنهاد شده، رفتار یک ساختمان بتن مسلح قدیمی با آرماتور ساده، ارزیابی و سازه به سه روش بهسازی و عملکرد سازه ها ی بهساز ی شده بررس ی شده است.

دوره ۱۵، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۰ )
چکیده

تقسیمات کشوری یکی از مهمترین و موثرترین ابزارهای حکومت در سازماندهی  سیاسی فضا به شمار می رود. در ایران نیز تقسیم بندی فضای کشور به واحدهای کوچکتر دارای سابقه دیرینه ای است و از شکل گیری اولین حکومت سرزمینی (هخامنشیان) تا به امروز، برای اداره و کنترل مطلوب تر فضای سرزمین مورد استفاده قرار گرفته است. نقش و کارکرد تقسیمات کشوری و ارتباط مستقیم آن با بقاء ملی، تسهیل اعمال اراده حکومت، کنترل فضای سرزمین، و.... نشان دهنده اهمیت کارکرد سیاسی –امنیتی نظام تقسیمات کشوری است. اما در ایران وجود پاره ای از عوامل تهدید آفرین در نظام تقسیمات کشوری باعث ضعف و ناکارآمدی تقسیمات کشوری موجود در عمل به وظایف خود شده است. در این میان تهدیدات سیاسی و امنیتی به دلیل ماهیت خود دارای اهمیت بسزایی هستند. در این پژوهش ۷ عامل شامل افزایش تمرکز سیاسی- اقتصادی، بی توجهی به جغرافیای فرهنگی کشور، شکل گیری رقابت های محلی و ناحیه ای، شکل گیری حفره های دولت، رخنه عوامل غیر رسمی در نظام تقسیمات کشوری،  بی توجهی به مشارکت مردم تک عامله بودن قانون تقسیمات کشوری به عنوان مهمترین عناصر تهدید سیاسی- امنیتی نظام تقسیمات کشوری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته اند.  
ناصر دبیری، سید هادی قادری، مهدی گردویی،
دوره ۱۵، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۴ )
چکیده

شکل‌دهی پینی به‌عنوان یک روش شکل‌دهی موثر در صنایع هوایی، از فرایند ساچمهزنی مشتق شده است. کاربرد عمدهی آن جهت تولید قطعات نازک بزرگ با انحناهای ملایم از جمله پنلها و پوستهی بال هواپیماها میباشد. این فرایند به دو دستهی شکل‌دهی پینی بدون پیشکرنش کشسان (شکل‌دهی پینی رایج) و با پیشکرنش کشسان (شکل‌دهی پینی تنشی) قابل تقسیم است. در این پژوهش، مطالعهی عددی و تجربی فرایندهای ساچمهزنی و شکل‌دهی پینی با و بدون پیشکرنش کشسان ورقهای آلیاژ آلومینیمی انجام گرفت. جهت انجام آزمایشهای تجربی، از ساچمههای فولادی با قطرهای mm ۴/۰ و mm ۶/۰ و نوارهایی از جنس آلیاژ آلومینیم ۶T-۶۰۶۱Al استفاده شد. برای اعمال پیشکرنش کشسان، قیدهایی با چهار شعاع پیشخمش متفاوت ∞، mm ۵۰۰، mm ۳۷۵ و mm ۲۵۰ طراحی و ساخته شدند. در بخش عددی با بهکار بردن پارامترهای مشابه با آزمایشها، ابتدا با استفاده از یک مدل سهبعدی با توزیع تصادفی ساچمه، فرایند ساچمهزنی شبیهسازی و تنشهای ایجاد شده در ورق (تنشهای اعمالی و پسماند) بهدست آمد. در ادامه با استفاده از این مدل و طی روندی سه مرحله‌ای، فرایندهای شکل‌دهی پینی و شکل‌دهی پینی تنشی شبیهسازی شدند. نتایج نشان داد که اعمال پیشکرنش در توزیع پروفیل تنش درون ورق و در نتیجه در تغییر شکل نهایی آن بسیار تأثیرگذار است. بر همین اساس، شکل‌دهی پینی تنشی در مقایسه با شکل‌دهی پینی رایج انحنای بزرگتری در ورق ایجاد می‌کند. همچنین با افزایش ممان پیشخمش (کاهش شعاع پیشخمش)، انحنای ایجاد شده در جهت اعمال پیشخمش، افزایش مییابد.

دوره ۱۶، شماره ۸۸ - ( ۳-۱۳۹۸ )
چکیده

 
چکیده:
آب ماست یک پروتئین طبیعی کامل بوده و شامل همه اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز رژیم غذایی میباشد.به همین دلیل بازیافت واستفاده مجدد از آب ماست به عنوان محصول جانبی ماست چکیدهامری ضروری می­باشد. تولید محصولات فراسودمند جهت بهبود و افزایش خواص درمانی مواد غذایی امروزه امری واجب است. در این پژوهش نوشیدنی میوه ای پرتقالی فراسودمند بر پایه پودر آب ماست(۵/۱%-۳%و ۵/۴%)تهیه گردید.آزمون آنتی­اکسیدانی پودر آب­ماست  به روشABTS انجام شد.ارزیابی حسی نوشیدنی توسط ۵ ارزیاب آموزش دیده و با استفاده از آزمون هدونیک پنج نقطه ای جهت بررسی طعم و مزه، قوام، رنگ، بو، احساس دهانی و در نهایت پذیرش کلی نوشیدنی های تهیه شده انجام گرفت. نوشیدنی پرتقالی تهیه شده با ۵/۱ %پودر آب ماست امتیاز بالاتری را توسط گروه های ارزیاب به خود اختصاص داد.پس از تهیه و بسته بندی، نوشیدنی ها به مدت یک روز،۲۰ روز، ۴۰ روز و ۶۰ روز پس از تولید مورد آزمون های فیزیکوشیمیایی و میکروبی قرار گرفت.بررسی ها طی دوره نگهداری نشان داد که امتیاز طعم، بو،پذیرش کلی با گذشت زمانکاهش و اسیدیته وpH دارای تغییرات آماری معنی داری است. با توجه به خاصیت آنتی اکسیدانی بالای پودرآب ماست می­توان این طور نتیجه گرفت که با افزایش این ترکیب به آب میوه می­توان نوشیدنی با خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی تولید نمود.
 



دوره ۱۸، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۳ )
چکیده

حملات تروریستی یکی از بزرگترین چالش های جهان در قرن ۲۱ محسوب می شود. سالانه هزاران نفر در سرتاسر جهان بر اثر حملات تروریستی جان خود را از دست می دهند. در این میان کلان شهرها یکی از مهمترین فضاهایی هستند که اکثر حملات تروریستی در آن سازماندهی و انجام می شود ، به طوری که می توان تروریسم را پدیده ای اساساً شهری دانست. کشور ایران و شهرهای بزرگ آن نیز به دلیل ویژگیهای منطقه‌ای و وجود گروهک‌های تروریستی و معارض با نظام در خطر حملات تروریستی قرار دارند. در کلان شیراز زیر ساخت‌های حیاتی، مکان‌های عمومی و مراکز قدرت سیاسی آن از مکان های بالقوه آسیب پذیر در مقابل حملات تروریستی محسوب می شوند. در این پژوهش که با روش توصیفی- تحلیلی و با رویکرد اسنادی و قیاسی انجام شده ،ضمن بررسی کانون های جغرافیایی حملات تروریستی در کلان شهرهای جهان، مهم‌ترین مکان های این نوع حملات و میزان آسیب پذیری مناطق ۹ گانه شهر شیراز در برابر حملات تروریستی تجزیه و تحلیل شده است. نتایج پژوهش نشان می دهد که مناطق۱، ۲ و ۸ شهر شیراز به دلیل ویژگی های کالبدی- فضایی، تمرکز جمعیتی و تعدد زیر ساخت ها؛ آسیب پذیرترین مناطق در مقابل حملات تروریستی هستند.

دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

در تحقیق عددی حاضر با استفاده از نرم‌افزار تفاضل محدود FLAC در حالت تحلیل دوبعدی، به بررسی میزان تاثیر ژئوفوم در بهبود رفتار دیوارهای حائل وزنی در شرایط استاتیکی پرداخته شده‌است. از این‌رو به منظور تعیین میزان کارایی ژئوفوم در جابه‌جایی‌ها و همچنین نیروهای وارد بر دیوارهای حائل، پارامترهایی از قبیل ارتفاع دیوارهای حائل وزنی، چگالی و ضخامت ژئوفوم، تاثیر شکل قرارگیری ژئوفوم در پشت دیوار حائل، تاثیر استفاده از سیستم دو پانل ژئوفوم در این عملکرد مورد بررسی قرار گرفته‌است. دیوارهای حائل در ارتفاع‌های ۳، ۶ و ۹ متری و ژئوفوم‌ها در چگالی‌های ۱۵، ۲۰ و ۲۵ کیلوگرم بر متر مکعب که به ترتیب مربوط به EPS۱۵، EPS۲۰ و EPS۲۵ می‌باشند، در ضخامت‌های نسبی ۰۵/۰ ، ۲/۰ و ۴/۰ مورد بررسی قرار گرفته‌اند. مطابق با نتایج، استفاده از EPS۱۵، که دارای کمترین چگالی نسبت به بقیه ژئوفوم‌ها می‌باشد، نقش قابل توجهی در کاهش نیروها خواهد داشت. بنابراین در این تحقیق در بررسی اثر دو پانل ژئوفوم‌، از EPS۱۵ در چهار فاصله قرارگیری ۵۰ ، ۱۰۰، ۱۵۰ و ۲۰۰ سانتی‌متری استفاده شده‌است. بررسی‌ها نشان داده‌اند، عملکرد ژئوفوم در دیوارهای حائل تسلیم‌پذیر متفاوت با دیوارهای حائل تسلیم‌ناپذیر می‌باشد. مطالعه‌های انجام گرفته توسط پژوهشگران نشان داده‌اند، میزان تاثیر ژئوفوم در کاهش نیروهای وارد بر دیوارهای حائل تسلیم‌پذیر کمتر از دیوارهای حائل تسلیم‌ناپذیر می‌باشد. در این تحقیق اثر استفاده از ژئوفوم در هر دو نوع دیوار حائل تسلیم‌پذیر و تسلیم‌ناپذیر مورد بررسی قرار گرفته‌است.

صفحه ۱ از ۱