جستجو در مقالات منتشر شده


۲۹ نتیجه برای ذاکری


دوره ۳، شماره ۲ - ( بهار ۱۴۰۲ )
چکیده

تجربه‌های زمانی تجربه‌هایی هستند که جنبه‌های زمانیِ جهان را بازنمایی می‌کنند. به لحاظ پدیدارشناختی، تجربه‌های زمانیِ ما به‌طور مستقیم و بی‌واسطه به ویژگی‌های زمانی تعلق می‌گیرند. این حقیقت بدیهیِ پدیدارشناختی با مقدمات دیگری منجر به پارادکس می‌شود. برای حل این پارادکس مدل‌هایی برای تبیینِ امکانِ تجربه‌های ادراکی مستقیمِ ویژگی‌های زمانی ارایه شده است. سه مدل اصلی عبارتند از نمای ‌لحظه‌ای (اتم‌گرایی)، امتدادی و نگهداشتی. براساس مدل نمای ‌لحظه‌ای، تجربه‌های ادراکی چیزی بیش از رویدادهای آگاهانه‌ آنی یا کوتاه‌مدت که در توالیِ یکدیگر قرار گرفته‌اند نیستند و توالی آنها برای تجربه زمانی کفایت تبیینی دارد. ما در این مقاله نخست پارادکسِ تجربه زمانی و مدل‌های تجربه زمانی را معرفی می‌کنیم. سپس به شرحِ اساسی‌ترین نقد علیه اتم‌گرایی، یعنی عدمِ کفایتِ توالیِ صرفِ تجربه‌های اتمی برای توضیح تجربه‌های زمانی، و ردّ آن میپردازیم. در نهایت کفایت تبیینیِ توالیِ تجربههای اتمی برای تجربه زمانی را نشان می‌دهیم.


دوره ۵، شماره ۲ - ( شماره ۲ (پیاپی ۱۸)- ۱۳۹۳ )
چکیده

نفثة المصدور، اثر شهاب الدین محمد زیدری نسوی از شاهکارهای نثر فنی و مصنوع و مزیّن فارسی است. با بررسی ساختار متن از منظر زبان، این گونه به نظر می رسد که کارکرد ادبی و عاطفی متن بسیار بیشتر از اطلاعات تاریخی آن نمود دارد. از منظر زبانی، اغلب، جهت گیری پیام یا به سوی گوینده است یا به سوی خود پیام، بنابراین مخاطب معمولاً با متنی ادبی مواجه است که زبان آن اغلب کارکردی عاطفی دارد؛ از همین رو است که مخاطب همواره حدیث نفس گوینده را می شنود. از سوی دیگر، نویسنده با قاعده افزایی های متعدد در متن خود، توازن های گوناگون موسیقایی ایجاد می کند و موسیقی درونی متن را که لازمۀ یک متن غنایی است، تقویت می کند. اوج زبان غنایی در متن نفثة المصدور، زمانی است که نویسنده، همزمان به متن خود کارکرد شعری و عاطفی می دهد و از توازن های گوناگون استفاده می کند. در این مواقع که نویسنده غلیان احساسات خود را در متنی شاعرانه و آهنگین بیان می کند، نثر کتاب بسیار ساده و روان است. هدف این پژوهش، تحلیل ویژگی های زبان غنایی با تکیه بر ساختار متن نفثة المصدور است.  

دوره ۶، شماره ۳ - ( شماره ۳ (پیاپی ۲۴)- ۱۳۹۴ )
چکیده

نشانگر تعدیل، یک راهبرد بلاغی است که سخنگو آن را در جهت عدم تعهد به گفته‌ای یا عضویت کامل در گروهی، یعنی تعدیل محتوا یا به‌منظور تعدیل نیروی غیر بیانی گفته به کار می‌برد. نشانگر تعدیل را باید به‌عنوان یک عمل عمدی تلقی کرد که سخنگو با انتخاب یک ابزار زبانی، ورای محتوای گزاره­ای پیام، بر تعبیر گفته تأثیر می‌گذارد؛ چنان‌که محتوا یا نیروی آن را اصلاح می‌کند. نشانگرهای تعدیل علی‌رغم فقدان معنی واژگانی مشخص، دارای معنی نقشی و کاربردشناختی قدرتمندی هستند. مقاله حاضر به روش توصیفی- تحلیلی و با هدف تعریف و معرفی کاربردهای نشانگرهای تعدیل بر‌اساس الگوی فریزر (۲۰۰۹) و درنهایت، تحلیلی موردی از این کاردبردها در گفتمان سیاسی از کنفرانس‌های مطبوعاتی داخلی رئیس‌جمهور (دوره دهم) با رویکرد تحلیل گفتمان انتقادی به نگارش درآمده است. یافته‌های تحلیل موردی نشان می‌دهد که رئیس‌جمهور (دوره دهم) در راستای پایبندی به زبان دیپلماتیک از نشانگرهای تعدیل، به‌عنوان یکی از تدابیر ماهرانه در گفتار سیاسی در جهت ابهام و طفره، بهره برده است و نشانگرهای مجهول و ضمایر مبهم بیش از سایر انواع نشانگرها در گفتمان او مشاهده می‌شود. 

دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۲- )
چکیده

در این مقاله، بررسی آماری پارامترهای هدف در رادارهای پلاریمتری سنجش از دور، از جمله سازوکار پراکندگی و بی‌نظمی، استخراج و شبیه‌سازی شده است. برای این منظور، روش آنالیز برداری با استفاده از روش تجزیه هدف برای محاسبه بردارها و مقادیر ویژه اهداف و همچنین میزان احتمال هر یک از آنها برای ماتریس همدوسی۱ و کوواریانس هدف مورد استفاده قرار گرفته است. علاوه بر این، پارامترهای سازوکار پراکندگی و بی‌نظمی برای اهداف شبه کروی و سطوح ناصاف شبیه‌سازی شده است. در این روش، توزیع آماری اندازه قطر قطره‌های باران، به‌عنوان اهداف شبه کروی، به‌کار رفته است. نتایج شبیه‌سازی برای توزیع‌های مختلف استخراج شده و با داده‌های راداری سازمان فضایی اروپا مقایسه شده است.

دوره ۹، شماره ۴۰ - ( مهر و آبان ۱۴۰۰ )
چکیده

یکی از مهم‌ترین تحولاتی که با گسترش عرفان و تصوف در ادبیات فارسی به‌ویژه در منظومه‌های بلند عرفانی، ایجاد شد این بود که فرهنگ و ادبیات عامه مورد توجه قرار گرفت. مثنوی مولانا از این نظر آینۀ تمام‌نمای فرهنگ، زبان و آداب و رسوم عامه است. علی‌رغم این ویژگی برجسته، اصطلاح «عام» و «عامه» در مثنوی همواره با بار معنایی منفی به‌کار رفته است. پرسشی که مطرح می‌شود این است که آیا مولانا در به‌کار بردن این اصطلاح، طبقۀ اجتماعی خاصی را درنظر دارد یا منش و رفتار و نگرش مشخصی باعث می‌شود که وی این کلمه را دربارۀ فرد یا گروه خاصی به‌کار ببرد. در این مقاله که به روش توصیفی ـ تحلیلی نوشته شده، جایگاه این اصطلاح در مثنوی بررسی شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که منظور از عام و عامه در مثنوی لزوماً مردم کوچه و بازار نیست؛ نگرش‌های خاصی که با توجه به ظواهر مادی و براساس حس ظاهربینی قضاوت می‌کنند مصداق اصلی عام و عامه در مثنوی هستند. احوال متعالی معنوی، ای بسا در بین عام­ترین مردمان وجود داشته باشد و برعکس نگرش ظاهربینی ممکن است در بین طبقۀ فرزانگان و فیلسوفان و حتی عارفانی که به مرحلۀ مقام نرسیده‌اند نیز باشد.

دوره ۱۰، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۹ )
چکیده

کیده- حرکت ماسههای روان در مناطق کویری از جنبههای مختلف بهویژه صلب شدن لایۀ بالاست روسازی و مسدود شدن خط ریلی، باعث کاهش ایمنی حرکت، کاهش سرعت و در نتیجه افزایش تأخیر قطارها و نیز افزایش هزینۀ نگهداری و بهسازی خط میشود. برای مقابله با حرکت ماسه های روان از درون خطوط ریلی روشهای مختلفی ارائه شده که هر یک به شکلی به حل مشکلات کمک میکند؛ اما هیچیک از روشهای موجود بهطور کامل به حل مشکل نپرداخته است. در این مقاله، به معرفی روسازی جدیدی با نام "دال خط کوهاندار"میپردازیم که ضمن حذف لایه بالاست در روسازی بهکمک خطوط بدون بالاست، مشکل صلبیت لایه بالاست بر اثر حرکت ماسههای روان از خط را نیز حل میکند در این سیستم همچنین با ارتفاعدهی مناسب به ریلها توسط زائده- های بتن آرمه موسوم به کوهان و ایجاد فضای عبور در هندسه روسازی، امکان عبور آزاد ماسه از خط فراهم شده است. برای نشان دادن کارایی سیستم دال خط پیشنهادی در عبور ماسه، شبیهسازی حرکت ماسههای روان از مقطع خط با بهرهگیری از تحلیل سیستمهای دو فازی و بهکارگیری نرم افزار اجزای محدود انجام شده است.

دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴- )
چکیده

در رادار های پالسی، استفاده از تکنیک فشرده سازی پالس موجب افزایش قدرت تفکیک پذیری اهداف می شود. این تکنیک با استفاده از مدولاسیون فاز یا فرکانس سیگنال ارسالی در فرستنده و استفاده از فیلتر منطبق شده با سیگنال ارسالی در گیرنده، پیاده سازی می شود. کد اپرمان یکی از کدهای استفاده شده در تکنیک فشرده سازی پالس با فازهای چندگانه است. این کد پس از فشرده سازی، دارای گلبرگ های کناری با سطح بالا می باشد، که بیانگر نامناسب بودن این کد برای کاربرد های راداری است. این مقاله به بررسی و مقایسه تاثیر توابع وزن دهی پنجره ای مانند همینگ، هنینگ و ناتالوین بر روی کد اپرمان می پردازد، و نشان می دهد که استفاده از توابع وزن دهی پنجره ای موجب کاهش چشمگیرگلبرگ های کناری و هشدار اشتباه و افزایش قابلیت تشخیص هدف در این کد شده است، هر چند که به مقدار ناچیزی قدرت تفکیک پذیری را کاهش می دهد

دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

چکیده- بررسی تعامل وسیله نقلیه و خط آهن به علت ماهیت پیچیده خط و ناوگان، همواره یکی از مسائل دشوار در مهندسی راه آهن بوده است . درک این تعامل نه تنها در خطوط با خرابی های گوناگون بلکه در خطوط بدون خرابی نیز مسئله ای پیچیده است. زمانی که خرابی مانند کاریوگیشن ریل در این تعامل وارد می شود، تخمین نیروهای وارد بر خط و ناوگان بسیار مشکل خواهد شد. هرچند تخمین دقیق این نیروها تنها از طریق آزمایش های میدانی ممکن است، ولی اگر مدل سازی رایانه ای دقیقی در دسترس باشد می توان پیش بینی مناسبی از این نیروها داشت. در این مقاله سعی شده است تخمین مناسبی از نیروهای حاصل از عبور ناوگان باری و مسافری بر خط دارای خرابی کاریوگیشن ارائه شود. با داشتن این نیروها، تنش های وارد بر بالاست قابل محاسبه خواهند بود . در ادامه برای ناوگان باری و مسافری، نمودارهای تنش (در سطح بالاست) نسبت به طول موج کاریوگیشن رسم شده است. با استفاده از این نمودارها برای بار فراتر رفته AREMA محوری و سرعت معین، طول موج هایی ازکاریوگیشن که در آن تنش در سطح بالاست از مقادیر مجاز آیین نامه معرفی شده است. ایجاد Adams/Rail برای تخمین نیروهای وارد بر خط بالاستی مورد مطالعه، مدلی از ناوگان های باری و مسافری در نرم افزار شده و با سرعت های مختلف روی خط عبور داده شده اند.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۷- )
چکیده

در این مقاله، یک آنتن فراپهن باند جهتی جدید از نوع مایکرواستریپ برپایه یک ساختار ساده و با ابعاد جدید پیشنهاد می شود. تاجایی که نویسندگان اطلاع دارند، این آنتن بیشترین پهنای باند گزارش شده تاکنون را نشان می دهد که محدوده فرکانس آن از ۵۰ تا ۲۰۰ گیگاهرتز می باشد. نمودار تابش تقریبا در محدوده فرکانسی ۵۰ تا ۲۰۰ گیگاهرتز ثابت است. این آنتن از یک قطعه تشعشعی کانونی شکل ، ترکیبی از سه قطعه مدور و یک سطح زمین تشکیل شده است. حجم آنتن پیشنهادی بر روی یک زیرپایه RT Duroid با ثابت دی الکتریک ۲/۲ ، برابر ۲۴ میلی متر در ۱۸ میلی متر  در ۷۸۷/۰ میلی متر می باشد. این زیرپایه دارای تلفات بسیار کمی است و در نتیجه تلفات آنتن بسیار ناچیز است. شبیه سازی با ابزار CST Microwave Studio انجام شده است. طراحی آنتن و نتایج شبیه سازی نمودار تابش و بهره ارائه شده و با جزییات بررسی شده است. نتایج نشان می دهد که کارآیی در کل باند بسیار خوب است.
مهناز ذاکری، مهدی شایانمهر، محمود مهرداد شکریه،
دوره ۱۲، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۱ )
چکیده

مطالعه اتصال بین نانولوله و رزین دربرگیرنده آن، یکی از مسائل مهم در بررسی رفتار مواد نانوکامپوزیت تقویت شده با نانولوله¬های کربنی است. در این مقاله، نانولوله کربنی و رزین اطراف آن به صورت یک المان حجمی در نظر گرفته ¬شده و رفتار مکانیکی آن با استفاده از روش اجزای محدود تحلیل می¬شود. برای مدلسازی اتصالات، از المان فنر غیرخطی استفاده ¬شده و نیروی موثر بین نانولوله و رزین، بر اساس معادله لنارد- جونز تعیین می¬شود. ضخامت فاز واسط بین ۷/۱ تا ۸/۳ آنگستروم¬متر تغییر داده می¬شود تا تاثیر آن بر رفتار المان حجمی مطالعه گردد. بارگذاری کششی المان حجمی به دو صورت انجام می شود تا اتصال کامل بین نانولوله و رزین بررسی شود. در ادامه، میزان مدول الاستیسیته طولی المان حجمی با نسبت منظریهای مختلف و ضخامت¬های مختلف فاز واسط محاسبه شده و با نتایج تئوری قانون اختلاط در حوزه میکرومکانیک مقایسه و ارزیابی می شوند. نتایج این تحقیق نشان می¬دهد که در نسبت منظری¬های بسیار کم، میزان مدول الاستیسیته نزدیک به مقدار آن برای رزین یا نانولوله منفرد است ولی با افزایش نسبت منظری¬ عملکرد اتصالات بهتر شده و این مقدار به قانون اختلاط همگرا می شود.

دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

خطوط بالاستی یکی از رایج ترین گونه های خط آهن در کشور ما می باشند. در این مقاله هدف این است که مدل سه بعدی مناسبی برای شبیه سازی خط ریلی بالاستی ارائه شود و با استفاده از روش عددی رونگ-کوتا مرتبه چهارم، بر روی آن تحلیل دینامیکی انجام گردد و در نهایت پاسخهای مربوط به اجزای خط ریلی تعیین گردد. برای تحلیل خط راه آهن تحت اثر عبور قطار، یک بارگذاری تابع زمان بر روی خط آهن اعمال می شود و تأثیر پاسخهای دینامیکی تحت بارگذاری متحرک مورد ارزیابی قرار می گیرد. فعالیتهای محققین قبلی در زمینه مدلسازی سیستم خط آهن و تحلیل دینامیکی آن، بر روی مدلهای دوبعدی انجام شده است. لیکن در این مقاله سعی بر آن است تا با در نظر گرفتن گره های عرضی، مدلهای قبلی به صورت سه بعدی در آید و تحلیل دینامیکی آن به روش عددی انجام شود. به عبارت دیگر دیدگاه جدید این مقاله در نظر گرفتن گرههای عرضی برای مدلسازی خط آهن و تحلیل عددی آن می باشد. روشهای سنتی استفاده شده برای طراحی خطوط راه آهن، بر مبنای بارگذاری استاتیکی و تحلیل شبه دینامیکی ، اجزای خط را مورد تحلیل قرار می دهند، اما در این مقاله با توجه به تئوری های مطرح شده در رابطه با ارتعاشات اجزای خط آهن، سعی بر آن است تا اثرات بارگذاری دینامیکی بر روی اجزای خط به صورت واقعی تر وارد مسئله شود. پاسخهای به دست آمده از تحلیل دینامیکی می توانند به عنوان ورودی های مباحث طراحی منظور گردند.

دوره ۱۳، شماره ۲ - ( پائیز و زمستان ۱۴۰۰ )
چکیده

موضوع این مقاله مطالعۀ خصوصی‌سازیِ دارایی‌هایی دولت در جامعۀ ایران از پایان جنگ تا امروز است. این مطالعه از خلالِ بازخوانیِ گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی دربارۀ این موضوع در دوره‌های مختلف انجام شده است. پس از اثبات مسئله سؤال پژوهش به این صورت ارائه شده است: «سیاستِ خصوصی‌‌سازیِ دارایی‌هایِ دولت از حیث شیوۀ واگذاری به چه شکل اجرا شده‌اند؟». برای تحلیلِ چگونگیِ انجام واگذاری‌ها چارچوب نظری دیوید هاروی دربارۀ انباشت سرمایه در دست اقلیتی معدود، از طریق خلع مالکیت از عموم مردم در فرایند خصوصی‌سازی مورداستفاده قرار گرفته است. واحد تحلیل مقاله کشور ایران در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۹ است. واحد مشاهدۀ گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس دربارۀ خصوصی‌سازی در سال‌های ۱۳۶۸ تا ۱۳۹۹ است که با بخش‌های مرتبط با خصوصی‌سازی گزارش‌های تفریغ بودجه و برخی مصاحبه‌های سیاستگذاران دربارۀ خصوصی‌سازی در همین سال‌ها تکمیل شده است. روش پژوهش تحلیل محتوای اسناد است. یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد اجرای سیاست خصوصی‌سازی در ایران، همواره همراه با توزیع رانت بوده و به‌تدریج به خلع مالکیت عموم مردم انجامیده است. اقلیتی از نیروهای سیاسی ایران یا بخش مهمی از شرکت‌های واگذارشده را از آن خود کرده‌اند یا با واگذاری شرکت‌های دولتی به بخش عمومی غیردولتی و نهادهای نظامی حضور خود را هیئت‌مدیره‌های انبوه شرکت‌های زیرمجموعۀ این نهادها تضمین کرده‌اند.
 

مهناز ذاکری،
دوره ۱۳، شماره ۶ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده

در این مقاله فرآیندهای بازپخت موجود برای رهاسازی تنش و رفع تنشهای پسماند از صفحات پلی کربنات، مطالعه و با انجام آزمایش ارزیابی می شوند. سپس با اعمال تغییر و تصحیح بر آنها، عملیات حرارتی متعددی به صورت سعی و خطا بر روی نمونه های گوناگون اجرا می¬شود. با بررسی نتایج حاصله، فرآیند حرارتی مناسبی پیشنهاد می¬شود که امکان تنش زدایی از صفحه پلی¬کربنات را ضمن کاهش زمان و هزینه بازپخت فراهم نماید. طبق این فرآیند، ابتدا دما تا ۱۰۰ درجه سانتی گراد با نرخ ˚C/h ۲۰ افزایش داده می¬شود. نمونه¬ها به مدت ۳ ساعت در این دما نگهداشته شده و سپس تا دمای ۱۴۰درجه، افزایش دما با نرخ کمتر (˚C/h ۵) ادامه می¬یابد. پس از آن نمونه ها با نرخ ˚C/h۱ گرمتر می¬شوند تا به دمای بیشینه ˚C ۱۵۶Tmax = برسند. پس از رسیدن به این نقطه، بلافاصله خنک کاری آغاز می شود و نرخ خنک کاری، مانند نرخ گرم کردن نمونه ها خواهد بود.
عبدالحمید عزیزی، وحید ذاکری، افشین مستوفی زاده، رضا آذرافزا،
دوره ۱۳، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۲ )
چکیده

آلیاژ های آلومینیوم هوا و فضا قابلیت جوشکاری پایینی را در روش های جوشکاری معمول ذوبی نشان می دهند. پیشرفت جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی یک روش بهبود یافته دیگر برای جوشکاری اتصالات آلومینیومی فراهم کرده است. در تحقیق حاضر تاثیر پارامترهای فرآیند و ابزار بر روی خواص مکانیکی اتصالات آلیاژ آلومینیوم ۷۰۷۵-T۶ که به روش جوشکاری اصطکاکی اغتشاشی تولید شده اند، مورد بررسی قرار گرفته است. اتصالات با تغییر دادن پارامتر های فرآیند و پارامترهای ابزار، تولید شده است. خواص مکانیکی اتصالات اندازه گیری شده و با ریز ساختار و سختی منطقه اغتشاش ارتباط داده شده است. نتیجه بدست آمده از این تحقیق نشان می دهد که اتصالات تولید شده در سرعت دورانی ۱۴۰۰ دور در دقیقه و سرعت جوشکاری ۶۰ میلیمتر در دقیقه با استفاده از ابزاری با قطر شانه ۱۵ میلیمتر، قطر پین ۵ میلیمتر، سختی ابزار ۴۵ راکول C ، خواص مکانیکی بالاتری بدست می دهد.
مهناز ذاکری، امید بصیری،
دوره ۱۳، شماره ۱۴ - ( ويژه‌نامه دوم ۱۳۹۲ )
چکیده

نانولوله های کربنی، فرم رول شده ورق گرافن هستند که به علت پیوندهای کووالانت موجود در بین اتم های کربن، خواص منحصر به فردی نشان می دهند. در این پژوهش ساختارهای مختلف نانولوله های کربنی با محدوده قطری و طولی گسترده ای مطالعه می¬شوند تا تاثیر زاویه کایرال بر مدول برشی و خمشی نانولوله ها مشخص گردد. براساس روش مکانیک مولکولی و روش اجزای محدود، پیوندهای کووالانت بین اتم های کربن در نانولوله با المان تیر خطی شبیه سازی می شود. با انجام تحلیل اجزای محدود، تأثیر قطر، طول و زاویه کایرال نانولوله بر روی خواص مکانیکی تحت بارگذاری های پیچشی و خمشی بررسی می شود. نتایج نشان می دهند که نانولوله زیگزاگ کمترین مدول برشی و خمشی را در مقایسه با نانولوله های آرمـچیر و کایرال دارا می باشد. نانولوله های کایرال در زوایای کمتر از ۱۷ درجه مدول برشی کمتری نسبت به ساختار آرمچیر دارند، اما در زوایای بزرگتر از ۱۷ درجه، نانولوله های کایرال بیشترین مدول برشی را در مقایسه با دیگر ساختارها دارند. همچنین ساختارهای کایرال مدول خمشی بیشتری نسبت به ساختار آرمچیر و زیگزاگ دارند.
احد قلی پور، وحید ذاکری مهرآباد، عطا حجاوری،
دوره ۱۴، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله، برای اجتناب از مشکلات استفاده از مایعات روانکاری مثل هزینه بالا، آلودگی محیط زیست و به خطر انداختن سلامتی ماشینکار در فرآیند فرزکاری و همچنین استفاده از مزایای آنها از قبیل افزایش عمر ابزار و کیفیت سطح ماشینکاری شده، روش ماشینکاری با حداقل استفاده از روانکار (MQL) یا روانکاری نیمه‌خشک معرفی شده و تأثیر آن بر توان مصرفی و زبری سطح ماشینکاری شده با روشهای دیگر روانکاری از قبیل روانکاری با مایع و روانکاری خشک مقایسه شده است. همچنین از روش طراحی آزمایش تاگوچی برای اجرای یکسری آزمایش‌ها به منظور بررسی تأثیر پارامترهای مختلف فرآیند از قبیل سرعت دورانی ابزار، سرعت پیشروی، فشار گاز ورودی و نرخ جریان مایع بر توان مصرفی و زبری سطح ماشینکاری شده استفاده شده است و در ادامه با استفاده از آنالیز واریانس مهمترین فاکتورهای مؤثر بر توان مصرفی و زبری سطح ماشینکاری شده به دست آمدند. نتایج به دست آمده از آزمایش‌ها نشان می‌دهند که استفاده از روش روانکاری نیمه‌خشک به توان مصرفی کمتر و زبری سطح قابل مقایسه با سایر روشهای روانکاری منجر می شود. آنالیز واریانس انجام شده نیز نشان می‌دهد که در بین پارامترهای بررسی شده در این پژوهش، سرعت پیشروی مهمترین پارامتر مؤثر بر توان مصرفی و نرخ جریان مایع مهمترین پارامتر مؤثر بر زبری سطح ماشینکاری شده است.
منیژه ذاکری، مهدی خوارزمی،
دوره ۱۴، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله، اصطکاک در سطوح تماسی با توزیع زبری تصادفی در مقیاس نانو مدل‌سازی و شبیه‌سازی شده است. بدین منظور، ابتدا مدل اصطکاکی توسعه یافته AMM برای تماس سطوح تخت صاف/تخت زبر بر اساس مدل تماسی JKR، مدل اصطکاکی HK، و توزیع زبری تصادفی گرینوود-ویلیامسون یا GW استخراج شده است. طبق نتایج شبیه سازی، مدل اصطکاکی توسعه یافته AMM با در نظر گرفتن نیروهای سطحی مقیاس نانو، نیروی اصطکاکی بزرگتری را در مقایسه با مدل اولیه AMMپیش بینی می‌کند و از دقت بالاتری برخوردار است. در ادامه، مدل بدست آمده برای تعیین اصطکاک بین سطح کروی صاف/تخت زبر و نهایتا اصطکاک نوک سوزن میکروسکوپ نیروی اتمی روی سطح زبر تعمیم داده شده و تاثیر پارامترهای هندسی سطح شامل انحراف معیار ارتفاع زبری‌ها و شعاع نوک قله زبری‌ها بر نیروی عمودی، نیروی اصطکاکی، و نهایتا ضریب اصطکاک نوک سوزن میکروسکوپ اتمی و سطح زبر بررسی شده است. نتایج بدست آمده از شبیه‌سازی نشان می‌دهند که نیروی عمودی و نیروی اصطکاکی با افزایش مقدار انحراف معیار ارتفاع زبری‌ها افزایش می‌یابد، در حالی که ضریب اصطکاک با افزایش مقدار انحراف معیار کاهش پیدا می‌کند. بعلاوه، نیروهای عمودی و اصطکاکی و نیز ضریب اصطکاک با افزایش شعاع نوک برجستگی‌ها افزایش می‌یابند. همچنین، مشاهده می‌شود که تاثیر تغییرات انحراف معیار ارتفاع زبری‌ها بر متغیرهای اصطکاکی بیشتر از تاثیر تغییرات شعاع قله زبری‌ها می‌باشد.
احسان ذاکری، سعید فراهت،
دوره ۱۴، شماره ۱۴ - ( ويژه‌نامه دوم ۱۳۹۳ )
چکیده

در این تحقیق ایجاد مسیر امن و هموار که دارای کمترین میزان تهدید به خطر است برای وسایل نقلیه زیر سطحی در نظر گرفته شده است. برای این منظور توابع هموار و پیوسته‌ی سه‌گانه‌ای با ماهیت سینوسی تعریف شده‌اند که نشان دهنده مسیر در فضای سه بعدی هستند و سپس پارامترهای این توابع با استفاده از روش بهینه سازی تجمع ذرات، جهت ایجاد مسیر امن بدست آورده شده است. برای هر نقطه از محیط، مقداری به عنوان خطر در آن نقطه در نظر گرفته شده است. تابع هدف جهت بهینه سازی، انتگرال مقدار خطر بر روی مسیر تولید شده می‌باشد. مسیر تولید شده با روشی به سیگنال‌های مطلوب جهت کنترل وسیله تبدیل شده است، همچنین وسیله نقلیه زیر سطحی با آرایش جدیدی از پیشران‌ها مدل گردیده است، سپس با طراحی کنترل کننده فازی چند ورودی چند خروجی، وسیله نقلیه در مسیر تولید شده کنترل شده است. از آنجایی که برای طراحی این کنترل‌کننده از پارامترهای سیستم دینامیکی وسیله نقلیه استفاده نشده است، نسبت به نامعینی‌های سیستم مقاوم است. در آخر سه محیط با پیچیدگی‌های متفاوت جهت نشان دادن عملکرد فرآیند تولید مسیر در نظر گرفته شده است که نتایج بدست آمده نشان دهنده عملکرد مطلوب این روش جهت ایجاد مسیر امن و هموار برای محیط‌های دارای خطر و همچنین طراحی کنترل کننده مناسب می‌باشد.
محمدرضا ذاکریان، میلاد ابراهیمی، یاسین فتحعلی زاده آبادی،
دوره ۱۵، شماره ۱۳ - ( ویژه‌نامه ۱۳۹۴ )
چکیده



صفحه ۱ از ۲    
اولین
قبلی
۱