۱۱ نتیجه برای ذوقی
دوره ۷، شماره ۲ - ( شماره ۲ (پیاپی ۳۰)- ۱۳۹۵ )
چکیده
هدف از انجام این پژوهش بررسی این موضوع است که در زبان فارسی و در قالب برنامهی کمینهگرا، کدامیک از مدلهای گروه اسمی و گروه حرف تعریف توصیف دقیقتری از روابط هسته و وابسته ارائه میدهد. این تحقیق به روش توصیفی تحلیلی صورت گرفته است. این کار با استفاده از منابع انگلیسی و مقایسه آن با زبان فارسی انجام شده است. دادههای فارسی را با استفاده از شم زبانی بدست آورده و نمونههایی انتخاب شدهاند که بتوان تفاوت بین دو مدل را در آنها نشان داد. در این تحقیق دو الگو، یکی به صورت طرح سنتی که در آن اسم هستهی گروه اسمی فرض میشود و دیگری الگوی حرف تعریف که گروه اسمی را متمم حرف تعریف درنظر میگیرد، مورد استفاده واقع شده است. بر این اساس، عبارتهای اسمی درقالب نمودارهای درختی ترسیم شدهاند. و با مقایسه آنها در دو قالب گروه حرف تعریف و گروه اسمی مشاهده شد، که الگوی گروه حرف تعریف قادر به توصیف و بازنمایی دقیقتر عبارتهای اسمی است، و در ترسیم روابط ساختاری جمله میتواند جایگزین مدل گروه اسمی شود
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۸۸ )
چکیده
مدلهای تعادل عمومی قابل محاسبه به عنوان ابزاری قوی در تحلیلهای اقتصادی شناخته شده و به طور گسترده به منظور ارزیابی اثرات آزادسازی تجاری مورد استفاده قرار گرفته اند.
در این مطالعه با استفاده از یک الگوی تعادل عمومی قابل محاسبه، اثرات کاهش تعرفههای وارداتی به عنوان نمادی از آزادسازی تجاری بر متغیرهای کلیدی اقتصادی کشور مورد بررسی قرار گرفت. دادههای مورد نیاز مدل بر اساس ماتریس حسابداری اجتماعی سال پایه ۱۳۸۰ به دست آمده و پارامترهای مدل بر اساس آن کالیبره گردید.
نتایج مربوط به شبیه سازی نشان داد که کاهش تعرفه در کل بخشها به میزان ۵۰ و ۱۰۰ درصد منجر به کاهش کل عرضه محصول و سرمایه گذاری و افزایش کل صادرات، واردات، درآمد و مصرف خانوارها خواهد شد.
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( مهر و آبان ۱۳۹۸ ۱۳۹۸ )
چکیده
با توجه به اهمیت مهارت نوشتاری در تسلط بر زبان انگلیسی و در نظر گرفتن مهارت نوشتاری بهعنوان چالشبرانگیزترین مهارت یادگیریِ زبان، تحقیق حاضر به بررسی روابط بین ویژگیهای شخصیتی با انگیزش و مهارت نوشتاری در زبانآموزان میپردازد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی برازش مناسب مدل روابط بین مؤلفههای ویژگی شخصیتی و مهارت نوشتاری زبانآموزان با میانجگری انگیزش است. بدین منظور، ۱۲۰ زبانآموز از بین جامعۀ آماری در سطح متوسط، در رشتههای آموزش، ادبیات و مترجمی انگلیسی در این تحقیق انتخاب شدند. دادهها از طریق پرسشنامۀ ۵ ویژگی بزرگ شخصیتی جان وسریواستاوا(۱۹۹۹) ، آزمون نگرش/ انگیزش گاردنر (۲۰۰۴) و آزمون زمانبندی شدۀ نوشتاری بهدست آمد. نتایج تحلیل مسیر نشان داد، بین ابعاد ویژگیهای شخصیتی با انگیزش و مهارت نوشتاری زبانآموزان رابطه وجود دارد و مؤلفههای برونگرایی، وجدان و توافقپذیری بهطور غیرمستقیم تأثیر مثبت و معنیداری بر مهارت نوشتاری زبانآمو زان دارند و مؤلفۀ روانرنجوری نیز بهطور غیرمستقیم تأثیر منفی و معنیداری بر مهارت نوشتاری زبانآموزان دارد. همچنین، مشخص شد انگیزش زبانآموزان روابط بین ویژگیهای شخصیتی با مهارت نوشتاری آنان را بهطور نسبی میانجیگری میکند. در نهایت، نتایج این مطالعه میتواند چشمانداز بسیار روشنی برای برنامهریزان و مربیان دورههای آموزشیِ مهارتهای نگارش در توجه بیشتر به متغیرهای نگرشی و غیرشناختی، مانند صفات شخصیتی و انگیزش زبانآموزان در کلاسهای آموزش زبان انگلیسی داشته باشد.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ )
چکیده
مکان ها و نواحی جغرافیایی به منظور اداره بهتر امور و تنظیم روابط افقی و عمودی با سایر نواحی و هم چنین استقرار نهادها و سازمان ها به خودگردانی و مدیریت در بعد محلی نیازمند می باشند. این نوع خودگردانی ها و سازمان دهی سیاسی فضا در بعد محلی در ادبیات جغرافیای سیاسی به «دولت محلی» و حکومت محلی و غیره تعبیر می شود.
اراده حاکمیت ملی بر پهنه فضایی مناطق آزاد از دو راه صورت می گیرد: یکی از راه الگوی مدیریت سیاسی فضا (وزارت کشور و استانداری ها) و دیگری اختصاصی (سازمان مناطق آزاد) و به لحاظ الگوی مدیریتی دوگانه ای که در آن اعمال می شود با دیگر مناطق آزاد جهان تفاوت هایی دارد که در نهایت تأثیر این الگوها بر کارکرد مناطق آزاد، مورد کالبدشکافی و تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
نتیجه تحقیق نشان می دهد زمانی که این دو الگو در عملکرد خود مکمل هم بوده اند باعث رشد و توسعه جزیره شده و برعکس زمانی که عملکرد این دو الگو در تعارض با هم بوده اند، بر کارکرد منطقه تأثیر منفی گذاشته است.
کورش جواهرده، اعظم علیزاده، محمد ذوقی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
در این تحقیق، ابتدا سیکل ترکیبی رانکین بخار و رانکین آلی، با بازیافت گازهای اتلافی دما بالا، از منظر انرژی و اگزرژی- اقتصادی شبیهسازی گردیده است. پیکرهبندی سیکل ترکیبی به این صورت است که گاز اتلافی دما بالا، ابتدا به عنوان محرک اواپراتور سیکل بخار عمل کرده و گاز اتلافی کاهش دما یافته خروجی از اواپراتور سیکل بخار، به عنوان محرک دما پایین اواپراتور سیکل آلی مورد استفاده قرار میگیرد. سپس تاثیر تغییر پارامترهای مختلف مانند دمای اواپراتور و کندانسور سیکل بخار و اختلاف دمای پینچ، بر روی مقادیر کار خروجی، بازگشت ناپذیری کلی، بازده انرژی، بازده اگزرژی و متغیرهای اگزرژی- اقتصادی بررسی شده است. نتایج حاکی از آن است که در حالت پایه، بازده انرژی و اگزرژی سیکل ترکیبی به ترتیب ۰,۲۷۸۲ و ۰.۵۲۷۹ بوده و مقدار کار خروجی و بازگشت ناپذیری کلی نیز به ترتیب۷۱۴۰۱ کیلووات و۴۳۶۱۶ کیلووات میباشند. فاکتور اگزرژی- اقتصادی کلی برای سیکل ترکیبی نیز، ۱۲.۴۷ درصد است که نشان دهنده بالا بودن مقدار تخریب اگزرژی در اجزا بوده، بطوریکه بالا بردن قیمت ابتدایی در اجزای مختلف به منظور بهبود عملکرد سیستم توصیه میگردد. اواپراتور، توربین و کندانسور سیکل بخار، اجزایی هستند که باید از منظر اگزرژی-اقتصادی مورد توجه قرار بگیرند، به دلیل اینکه بالاترین مقدار مربوط به مجموع نرخ هزینه ابتدایی و هزینه تخریب اگزرژی را دارا میباشند..
کورش جواهرده، حامد حبیبی، محمد ذوقی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در این تحقیق سیکل رانکین بازیاب آب- آمونیاک با محرک انرژی خورشیدی و دفع گرما به گاز طبیعی مایع شده در کندانسور، از منظر انرژی، اگزرژی و اگزرژی- اقتصادی شبیهسازی میشود. به منظور برقراری اختلاف دمای پینچ مبدلهای حرارتی از یک روش نسبتا جدید استفاده شده که منجر به بهبود عملکرد ترمودینامیکی و افزایش توان خروجی سیستم میشود. همچنین با بکار بردن روابط جزییات انتقال حرارتی مربوط به مبدل حرارتی پوسته و لوله، مبدلهای حرارتی شبیهسازی میشوند. نتایج حالت پایه نشان دهنده عملکرد مناسب سیکل گاز طبیعی از منظر ترمودینامیکی و اگزرژی-اقتصادی بوده و اهمیت به کارگیری سیکل گاز طبیعی را مشخص میسازد. کلکتور و کندانسور سیکل آب-آمونیاک نیز به عنوان اجزایی معرفی میشوند که باید بیشتر از سایر اجزا از منظر اگزرژی- اقتصادی مورد توجه قرار گیرند، چون بیشترین مقدار نرخ هزینه متعلق به این اجزا میباشد. نتایج تحلیل پارامتری نشان میدهد که در فشارهای بالای ورودی توربین آب-آمونیاک بازده اگزرژی و هزینه کلی سیستم مقادیر مناسبتری دارند در حالی که توان خالص خروجی سیستم کاهش مییابد. همچنین تغییرات پارامترهای خروجی با تغییر کسر جرمی آمونیاک دارای روند پیچیدهای می-باشد. در نهایت با افزایش اختلاف دمای پینچ در مبدلهای حرارتی میزان افت عملکرد ترمودینامیکی سیستم بیشتر از میزان بهبود عملکرد اقتصادی سیستم میباشد
کورش جواهرده، ریحانه ربیعی، محمد ذوقی،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
با توجه به افزایش روزافزون مصرف و هزینه انرژیهای تجدید ناپذیر مانند گازطبیعی و الکتریسیته، استفاده از انرژیهای پاک و تجدیدپذیر مانند انرژی گرمایی خورشید، امروزه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در این تحقیق، ابتدا سیکل رانکین بخار ساده و دو پیکرهبندی مختلف سیکل ترکیبی رانکین بخار و رانکین آلی با محرک کلکتور خورشیدی سهموی خطی، از منظر انرژی و اگزرژی شبیهسازی گردیده است. پیکرهبندی اول، سیکل بخار ساده با محرک کلکتور سهمی خطی بوده و دو پیکرهبندی سیکل ترکیبی به این شکل عمل میکنند که در پیکرهبندی دوم (سیکل ترکیبی با مبدل واسطه)، با افزایش فشار کندانسور بخار، از دفع گرما در آن به عنوان محرک دما پایین سیکل رانکین آلی استفاده میشود و در پیکرهبندی سوم (سیکل ترکیبی بدون مبدل واسطه)، از سیال محرک خورشیدی کاهش دما یافته خروجی از اواپراتور سیکل بخار، به عنوان محرک سیکل رانکین آلی استفاده میشود. نتایج شبیهسازی در حالت ورودی پایه نشان میدهد که پیکره بندی سوم بیشترین مقدار کار و بازگشت ناپذیری و پیکره بندی دوم کمترین کار و بازگشت ناپذیری را دارا است که در این حالت افزایش فشار کندانسور سیکل بخار باعث میگردد که کار سیکل ترکیبی با مبدل واسطه از کار سیکل بخار ساده نیز کمتر گردد. از سوی دیگر پیکره بندی دوم بیشترین مقدار بازده انرژی و اگزرژی خورشیدی را در میان سه پیکره بندی دارا میباشد که این مورد به دلیل کاهش مساحت کلکتور مورد نیاز در این پیکره بندی است
کوروش جواهرده، مهدی امین فرد، محمد ذوقی،
دوره ۱۶، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه مقالات کنفرانس ۱۳۹۵ )
چکیده
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
امروزه تحلیل ساختمانهای طراحی شده بر اساس استانداردهای موجود در برابر خرابی پیشرونده و ارائه روشهای بهبود و تقویت آنها جزئی از مراحل طراحی ساختمان های خاص شده است. آیین نامه های مختلفی در این زمینه در کشورهای مختلف در حال تولید یا به روز رسانی هستند. رایج ترین روش اشاره شده در آیین نامه ها برای تحلیل خرابی پیشرونده روش مسیر جایگزین می باشد. ولی در این روش اشاره ای به تاثیر مقاومت جانبی میانقابها در سازه نشده است. لذا در این تحقیق یک ساختمان فولادی هشت طبقه با سیستم مقاوم جانبی قاب خمشی با در نظر گرفتن اثر میانقابهای بنایی مدلسازی، تحلیل و طراحی شده است. یکی از قاب های پیرامونی این سازه با دستک های قطری معادل میانقاب، استخراج و شبیه سازی شده و پتانسیل وقوع خرابی در آن بر اساس تحلیل دینامیکی غیرخطی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که در صورت لحاظ کردن میانقابها در مدلسازی و تحلیل، نیروی محوری ستونها افزایش ولی لنگر خمشی تیرها و جابجایی گره ها کاهش می یابند. همچنین توانایی سازه در برابر خرابی، بیشتر از حالتیست که سختی میانقابها در نظر گرفته نشوند. با توجه به پیچیده بودن و زمانبر بودن مدلسازی میانقابها در تحلیل، در این پژوهش، ضرایبی برای اعمال به ترکیب بارهای آیین نامه، پیشنهاد شده است تا بتوان جواب ها را به حالتی که میانقاب ها توسط دستک ها مدل شده اند نزدیک کرد. ضریب پیشنهادی برای ستون ها بزرگتر از یک و برای تیرها کوچکتر از یک می باشد.
ریحانه ربیعی، کاوه حنیفی میانگفشه، محمد ذوقی، مرتضی یاری،
دوره ۱۸، شماره ۶ - ( ۷-۱۳۹۷ )
چکیده
در سالهای اخیر استفاده از توربین گازی با راکتور مدولار هلیم (GT-MHR) که بر اساس چرخه برایتون بسته با سیال عامل هلیم کار میکند، به علت داشتن بازده زیاد، ایمنی بالای رآکتور، صرفه اقتصادی و هزینه تعمیر و نگهداری پایین، توجه محققان را به خود جلب کرده است. در تحقیق حاضر سیستم ترکیبی شامل سیکل توربین گازی با راکتور مدولار هلیوم، سیکل کالینا و سیکل جذبی آب-آمونیاک از منظر انرژی، اگزرژی و اگزرژی-اقتصادی مورد بررسی قرار گرفته است. استفاده از سیکل کالینا و سیکل جذبی به عنوان سیکل پایینی به منظور جلوگیری از هدر رفت انرژی اتلافی سیکل توربین گازی و افزایش بازده تبدیل انرژی میباشد. نتایج شبیهسازی حاکی از آن است که در حالت ورودی پایه کار کلی kW ۳۰۴۴۶۲ ، بازگشت ناپذیری کلی ۲۸۹۷۶۶ kW و بازده اگزرژی کلی سیکل تولید همزمان ۰,۶۸۹ میباشد. همچنین راکتور اتمی، توربین و کمپرسور سیکل هلیوم به عنوان اجزایی معرفی میشوند که باید بیشتر از سایر اجزا از منظر اگزرژی-اقتصادی مورد توجه قرار بگیرند چون بیشترین مقدار نرخ هزینه متعلق به این اجزا میباشد. در انتها نیز تحلیل پارامتری به منظور تاثیر تغییر نسبت فشار کمپرسور هلیومی، دمای ورودی توربین هلیومی، فشار و دمای ورودی توربین و کسر جرمی حالت پایه سیکل کالینا بر روی پارامترهای خروجی انجام میشود.
دوره ۲۷، شماره ۳ - ( پائیز ۱۴۰۲ )
چکیده
به موجب شرط خرید حق خروج در ازای پرداخت مبلغ مندرج در شرط در وجه باشگاه، بازیکن میتواند پیش از انقضای مدت و بدون ارائه هرگونه دلیل قرارداد استخدامی خود را فسخ کند. شناخت وضعیت و ماهیت حقوقی این شرط در مقررات فیفا و حقوق ایران، مسئله اصلی پژوهش حاضر است. علیرغم معتبربودن استعمال شرط در مقررات فیفا، نزد مراجع حلوفصل بینالمللی اختلافات ورزشی، نظرات مختلفی پیرامون ماهیت آن مطرح شده است. برخی، آن را «شرط جبران خسارت» و مبلغ شرط را نیز «وجه التزام» و مشمول ممنوعیت وجه التزام گزاف و ناعادلانه میدانند. از نظر برخی دیگر، ماهیت شرط، نوعی شرط خیار معوض است که مبلغ شرط، عوض آن است. نظر اخیر، در حال حاضر نظر برگزیده فیفا است. در ایران، علیالاصول، شرط خرید حق خروج معتبر و صحیح است اما طبق «دستورالعمل ثبت قراردادها»، مصوب سازمان لیگ فوتبال ایران برای فصل ۱۴۰۳-۱۴۰۲، استفاده از این شرط در قرارداد بازیکنان ایرانی ممنوع است. در پرتو روش تحلیلی و توصیف ماهوی روابط ناشی از این شرط، به نظر میرسد ماهیت شرط خرید حق خروج نوعی شرط خیار (حق فسخ) معلق و معوض است و معلقعلیه در آن پرداخت عوض (مبلغ شرط) است. این حق به موجب شرط کارسازی میشود ولی فعلیت و امکان اجرای آن به بازپرداخت مبلغ شرط، منوط و معلق شده است.