جستجو در مقالات منتشر شده
۴ نتیجه برای رضایی آشتیانی
حمیدرضا رضایی آشتیانی، روزبه زراندوز، مجید سهرابیان،
دوره ۱۵، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۴ )
چکیده
در میان سوپر آلیاژها، سوپر آلیاژ اینکونل ۶۲۵ به دلیل خواص مکانیکی خوب، قابلیت جوش پذیری و مقاومت به خوردگی بالا به طور گسترده در ساخت تجهیزات صنایع نیروگاهی، هوا-فضا و صنایع معدنی به کار میرود. یکی از روشهای متداول جوشکاری این آلیاژ روش جوشکاری مقاومتی نقطهای میباشد که در تحقیق حاضر تاثیر قطر الکترود، با توجه به اثرات متقابل آن با دیگر پارامترها، بر توزیع دمایی فرآیند و شکل گیری دکمه جوش در فرآیند جوشکاری مقاومتی نقطهای سوپر آلیاژ اینکونل ۶۲۵، با استفاده از روش اجزا محدود مورد بررسی قرار گرفته است. فرآیند توسط یک مدل متقارن محوری دو بعدی در نرمافزار اجزای محدود ABAQUS به صورت تحلیل وابسته الکتریکی-حرارتی و غیر وابسته مکانیکی شبیهسازی شده است. جهت افزایش دقت شبیه سازی خواص فیزیکی، مکانیکی و حرارتی مواد وابسته به دما تعریف شده است. نتایج تحلیل با استفاده از نتایج آزمایشات تجربی از طریق مقایسه قطر دکمه جوش اعتبارسنجی شد که دقت قابل قبول و مناسبی را نشان داد. بنابراین مدل شبیه سازی ارائه شده در این مقاله می تواند با دقت قابل قبولی توزیع دما و ابعاد دکمه جوش را پیش بینی کند. نتایج نشان میدهند که کاهش قطر الکترود در جریانهای ثابت موجب افزایش قطر دکمه جوش میشود، اما بطور کلی نمیتوان قطر الکترود را از یک حد مشخصی کمتر انتخاب نمود.
جواد خسروان، حمیدرضا رضایی آشتیانی، حامد دیلمیعضدی،
دوره ۲۱، شماره ۷ - ( تیر ۱۴۰۰ )
چکیده
یکی از روش های مهم تولید قطعات صنعتی با تقارن محوری، شکل دهی ورق در فرآیند فلوفرمینگ میباشد. مزیت عمده این فرآیند تولید، استفاده از ابزار ساده، نیروی شکلدهی کم به خاطر تغییرشکل موضعی و افزایش خواص مکانیکی و کیفیت سطح قطعات نهایی تولیدی میباشد. در این تحقیق، فرآیند فلوفرمینگ گرم با استفاده از دستگاه تراش بر آلومینیوم آلیاژی AA۶۰۶۱-O مورد بررسی تجربی قرار گرفت. بدین منظور ابتدا تجهیزات و قالبهای مورد نیاز و نمونههای آزمایشگاهی طراحی و ساخته شدند. سپس اثر پارامترهای مختلف فرآیندی مانند درصد کاهش ضخامت ورق، درجه حرارت و تعداد مراحل شکل دهی (تعداد پاس) بر تغییرات ضخامت، دقت ابعادی و همچنین خواص مکانیکی آلیاژ آلومینیوم فلوفرم شده گرم مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آزمایشها نشان داد انجام فلوفرمینگ باعث افزایش استحکام و کاهش شکلپذیری لوله در تمامی سطوح فرایندی نسبت به لوله ابتدایی فلوفرم نشده میگردد. اما با افزایش دمای شکلدهی از ۲۰ به ۳۰۰ درجهسانتیگراد، درصد شکل پذیری لوله افزایش و استحکام و ریزسختی آن کاهش می یابد. در حالیکه با افزایش درصد کاهش ضخامت از ۲۰ % تا ۶۰% در یک دمای ثابت شکلدهی، میزان استحکام و ریز سختی لوله فلوفرم شده افزایش و شکلپذیری آن کاهش مییابد.
عبدالله آقانصیری، حمیدرضا رضایی آشتیانی،
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( خرداد ۱۴۰۲ )
چکیده
از موارد حائز اهمیت در رفتار مکانیکی ساندویچ پنلها نوع و جنس قطعه هسته میباشد. در مطالعه حاضر رفتار مکانیکی ساندویچ پنل با دو نوع هسته فوم آلیاژ آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به منظور بررسی و مقایسه میزان تاثیر روش به کار رفته جهت تثبیت فومهای آلومینیومی درخواص خمشی و فشاری هسته ساندویچ پنلها، فوم آلومینیوم آلیاژی LM۱۳ با تثبیت کننده کلسیم و پودر کاربید سیلیسیم به صورت جداگانه تولید شد. نتایج آزمایش پراش پرتو اشعه ایکس نشان دهنده حضور ترکیبات بینفلزی Al۴Ca در فومهای آلومینیومی حاوی فلز کلسیم، و ذرات کاربید سیلیسیم برای فومهای آلومینیومی حاوی پودر سیلیکونکارباید در دیواره سلولی بود. میزان استحکام تسلیم در ساندویچ پنل هایی با هسته فوم آلومینیوم و تثبیتکننده فلزکلسیم از هسته هایی با تثبیت کننده ذرات کاربید سیلیسیم بالاتر بود. همچنین ساندویچهایی با هسته فوم آلومینیوم حاوی پودر کاربید سیلیسیم قابلیت جذب انرژی بیشتری از خود نشان دادند. در مقابل فوم هایی با تثبیت کننده پودر کاربید سیلیسیم انرژی بیشتری را تحت آزمایش فشار تک محوری جذب نمودند. همچنین نتایج بررسی ماکروساختار از نحوه تغییر شکل ساندویچ پنل در آزمایش خمش سه نقطه گویای کاهش نیرو در اثر ضعف در اتصال بین پوسته ساندویچ پنل و هسته فوم آلومینیومی بود.
حمیدرضا رضایی آشتیانی، ناصر میقانی، امید خلیلی،
دوره ۲۳، شماره ۱۲ - ( آذر ۱۴۰۲ )
چکیده
در پایان فرایند شکلدهی ورق، هنگامیکه ورق از درون سنبه و ماتریس بیرون آورده میشود و نیروهای شکلدهی خمشی حذف میگردد، مقداری از تغییر شکل ورق برمیگردد، این تغییر شکل پس از شکلدهی، برگشت فنری ورق میباشد. یکی از عوامل به دست آوردن اندازه مطلوب و طراحی صحیح قالب خم ورق به دانش طراح نسبت به مقادیر برگشت فنری بستگی دارد. این تحقیق بهمنظور تعیین تجربی برگشت فنری فولاد ضدزنگ ۳۱۶ و فولاد کربنی۳۷ST باضخامتهای مختلف ورق در قالبهای دایروی شکل و مقایسه با شبیهسازی به روش المان محدود صورت پذیرفته است. ورقها با سه ضخامت ۱، ۵/۱ و ۲ میلیمتر شکلدهی و ابعاد هندسی و برگشت فنری ورقها موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مقادیر برگشت فنری در شبیهسازی المان محدود و آزمون تجربی از مطابقت قابل قبولی برخوردار بوده و با کاهش ضخامت ورق مقادیر برگشت فنری افزایش مییابد که متأثر از مقادیر تنش در سطوح ورق و درنتیجه مقادیر کرنش پلاستیک و ناحیه الاستیک خالص در ورق میباشد.