جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای رضایی زاده
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۴ )
چکیده
- رفتار هیدروالاستیک نقش موثری در طراحی و ساخت سازههای شناور بسیار بزرگ دارد. معمولا این سازهها به صورت اجزای جدا از هم بیرون از دریا ساخته میشوند و با اتصال صلب در محل نصب به یکدیگر متصل میشوند. راههای مختلفی برای کاهش جابجایی و تنش در اثر برخورد موج به سازه وجود دارد؛ اتصال اجزا سازه به یکدیگر با اتصالات مفصلی یکی از راههای کاهش پاسخ هیدروالاستیک است. در این مقاله رفتار هیدروالاستیک سازهی یکپارچه، سازههای متشکل از دو و سه بخش به صورت آزمایشگاهی با یکدیگر مقایسه شدهاند. مدل آزمایشگاهی از جنس آلومینیوم با طول، عرض و ارتفاع بهترتیب ۲، ۵۵/۰، ۰۴/۰ متر ساخته شد. اتصال بین بخشها به صورت مفصل مدل گردید. در یک مخزن تولید موج، کرنشها و جابجایی قائم مدل آزمایشگاهی در نقاط مختلف آن اندازهگیری شده است. موجهای ایجاد شده، منظم و دارای دوره تناوب ۶۷/۰، ۸۰/۰، ۹۱/۰، ۰۱/۱ و ۱۰/۱ ثانیه بودهاند. مقایسه نتایج نشان میدهد که در هر یک از مدلها، جابجایی در امواج با طول بلندتر بیشتر است. همچنین تنش در مدلهای دارای اتصال، نسبت به مدل پیوسته، کاهش چشمگیری داشته و مقدار آن تقریبا نصف شده است. در امواج با دوره تناوب ۶۷/۰ و ۸۰/۰ ثانیه، مدل سه جزئی و در سه موج دیگر، مدل یکپارچه دارای جابجایی کمتری بوده است. در مورد سه موج آخر (موجهای با طول بلند) میتوان گفت در صورتیکه جابجایی سازه در حد مجاز باشد؛ برای کاهش تنش، بهتر است از اتصال در سازه استفاده شود.
مسلم محمدی سلیمانی، مجید فولادی ماهانی، مسعود رضایی زاده، مهدی بحیرایی،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
آسیا کردن یکی از مراحل مهم عملیاتی در فرآوری مواد معدنی است. جهت محافظت پوسته آسیا و انتقال انرژی به مواد و گلولههای داخل آسیا از لاینر استفاده میگردد. در طول کارکرد آسیا، لاینرها دچار سایش (کاهش جرم) شده و بازدهی آسیا را کاهش میدهند. شناخت و بررسی عواملی که باعث کاهش سایش لاینرها میشود، بسیار مهم است. در این پژوهش علاوه بر بررسی رفتار سایشی لاینرهای آسیا در شارژ و سرعتهای مختلف، نرخ سایش بر اساس غلظت و حجم پرشدگی دوغاب نیز مورد بررسی قرار گرفته است. عامل عمده ضربه در آسیا، حرکت آبشاری بزرگ میباشد. این عامل و اثر تشکیل استخر دوغاب بر سایش نیز مطالعه شده است. برای این منظور از آسیای آزمایشگاهی به قطر یک و طول نیم متر استفاده گردید. آزمایشها در سه سرعت ۶۵%، ۷۵% و ۸۵% سرعت بحرانی، برای شارژهای ۱۵، ۲۰، ۲۵ و ۳۰ درصد حجم آسیا، دوغابهایی با ۴۰%، ۵۰%، ۶۰%، ۷۰% و ۱۰۰% جامد و حجم پرشدگی دوغاب بین ۰,۵ تا ۳ انجام گرفته است. نتایج نشان میدهد که در شارژ ۲۰% و سرعت ۷۵% بالاترین نرخ سایش اتفاق میافتد. همچنین در شرایط تر، با افزایش غلظت و حجم پرشدگی دوغاب در آسیا، سایش لاینر کاهش مییابد. در شرایط خشک، با افزایش خوراک در آسیا و افزایش نیروی نرمال، سایش لاینرها افزایش مییابد. از سویی سایش لاینرها در شرایط تر، بستگی به غلظت دوغاب بین ۲ تا ۴ برابر سایش در شرایط خشک میباشد.
محمد رزانی، ابوالفضل معصومی، مسعود رضایی زاده، محمد نوع پرست،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده
امروزه در اکثر پروژه های معدنی با توجه به لزوم معدنکاری در حجم بالا استفاده از آسیاهای خودشکن و نیمه خودشکن به دلیل ویژگیهای خاص این تجهیزات نسبت به روش های دیگر مرسوم، اولویت پیدا کرده است. معمولا درصد ناچیزی از انرژی مصرف شده صرف خردایش می گردد، از طرفی خردایش در آسیا به عواملی نظیر سختی، ابعاد و شکل هندسی سنگ و گلوله، سرعت چرخش آسیا و پروفیل و هندسه لاینر بستگی دارد. لذا دستیابی به رابطه عوامل فوق و مصرف انرژی، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. از آنجایی که روش های آزمایشگاهی نمی تواند همه پارامترهای موثر بر عملکرد آسیا را به طور هم زمان بررسی کنند و پرهزینه و وقت گیر می باشند در این تحقیق اثر پروفیل لاینر با تغییر ارتفاع و زاویه لاینر بر قابلیت خردایش آسیا به روش عددی بررسی شده و ارتفاع و زاویه بهینه لاینر با محاسبه تنش های حاصل از برخورد ذرات به لاینر معرفی شده است. نتایج نشان می دهد لاینر با ارتفاع ۱۴۰ میلیمتر و زاویه ۱۵ درجه بیشترین میزان تنش و خردایش را دارد. نتایج مدل اجزای محدود آسیای واقعی مجتمع مس سرچشمه با نتایج آسیای آزمایشگاهی ارزیابی شده و صحت نتایج بدست آمده تایید شده است.