۱۱۱ نتیجه برای زارعی
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۲ )
چکیده
طراحی کارآمد و نظاممند برنامه آموزشی زبان به واسطه درآمیختن راهبردها و شیوههای آموزش و یادگیری با ساخت شناختی فراگیران و ملاحظات محیطی در تلاش است تا به صورتی فزاینده، زبانآموزانی مؤثر و توانمند پرورش دهد؛ زیرا آموزش اثربخش با طراحی آموزشی تأثیرگذار آغاز میشود و این طراحی متضمن رویدادها و حوزههای وسیعی است که از مهمترین آنها میتوان به تولید ساختارمند مواد و محتوای آموزشی اشاره کرد. در این راستا پژوهش حاضر با هدف تحلیل تمرینات کتابهای درسی عربی دوره اول متوسطه بر مبنای مدل طراحی برنامه آموزشی زبان پل نیشن و جان مکالیستر (۲۰۱۰م) در بحث قالب و ارائه فعالیتهای یادگیری انجام پذیرفته است. روش تحقیق در این پژوهش توصیفی و از نوع تحلیل محتوا بوده و به منظور دستیابی به نتایج قویتر و معتبرتر از روش جدید وزندهی آنتروپی شانون و آزمونهای آماری همگنی واریانس لون،
تک متغیره و کروسکال-والیس هم بهره گرفته شده است. جامعه و نمونه آماری منطبق بر یکدیگر بوده و کلیه تمرینات کتابهای عربی این مقطع مدارس ایران در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ه.ش/ ۲۰۲۳-۲۰۲۲ م را دربرگرفته است. ابزار تحلیل محتوا در این پژوهش، بازبینهای محققساخته مبتنی برلایههای مطرح در این مدل (درونداد معنامحور، درونداد شکلمحور، برونداد معنامحور، برونداد شکلمحور) بوده که روایی آن توسط متخصصان دانشگاهی و پایایی آن با بهکارگیری روش همبستگی پیرسون محاسبه شده است. نتایج بررسیها نشان داد که در این تمرینات توازن و تعادلی چهارسویه میان انواع لایهها وجود ندارد و بخش عمده تمرینات بر لایه برونداد معنامحور متمرکز است.
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
در حالی که روشهای سنتی بهسازی خاک با استفاده از سیمان یا آهک به طور گسترده مورد تحقیق قرار گرفتهاند، اما هنوز درک کاملی از رفتار مکانیکی خاکهای بهسازی شده با افزودنی های جدید مثل پلیمرها وجود دارد. این مطالعه به بررسی خواص مکانیکی خاکهای استحکامبخشی شده با فوم پلییورتان (PU)، نانوسیلیس و الیاف بازالت میپردازد. مقاومت فشاری محصور نشده (UCS) و آزمون برش مستقیم بر روی نمونههای بازسازی شده ماسه سیلیسی و کربناته با استفاده از ترکیبات مختلف از این مواد انجام شد. پارامترهای مختلفی از جمله مقدار مواد افزودنی و زمان عمل آوری مورد بررسی قرار گرفتند. یافتهها نشان میدهند که با افزودن فوم PU، نانوسیلیکا یا ترکیب آنها با الیاف، مقاومت فشاری بدون و پارامترهای مقاومت برشی به طور قابل توجهی افزایش مییابد. به ویژه، ترکیب PU و الیاف بازالت عملکردی بسیار امیدبخش در بهبود رفتار مکانیکی ارائه میدهد، بهویژه برای زمانهای عمل آوری کوتاه که میتواند در پروژه هایی که زمان اهمیت بالایی دارد، مفید واقع شود. همچنین، شکل گسیحتگی نمونهها و ساختار میکروسکوپی نمونهها نیز مورد بررسی قرار گرفته است.
دوره ۰، شماره ۰ - ( مقالات پذیرفته شده در نوبت انتشار ۱۴۰۳ )
چکیده
معمولا برای مهار آرماتورها در محدودههای کم حجم مثل محدوده تیر به ستون از مهار قلابدار میلگرد استفاده میشود. در مطالعات گذاشته، خرابی قلوهکن شدن بتن، مود اصلی برای آرماتورهای قلابدار بوده است. همچنین فاصله کم آرماتورهای مهارشونده در محل اتصال، یکی دیگر از دلایل عدم مهار آنها در چشمه اتصال است. در آییننامههای جدید طراحی، اثرات مقاومت مشخصه بتن، اثر محصور شدگی آن توسط تنگهای تامین شده، مورد بررسی قرار گرفته است و در بخش ۲۵,۴.۳.۱ آییننامه ACI ۳۱۸-۱۹ وهمچنین در مبحث نهم، روابط جدیدی برای طول مهاری قلابدار آرماتور در کشش داده شده است. اما پارامتر مهم این روابط ψr یا ضریب مربوط به اثر محصورشدگی است که در مطالعات عجم در سال ۲۰۱۸، مورد بررسی قرار گرفت. مطابق تعریف آئین نامه ACI ۳۱۸-۱۹ مقدار ضریب ψr به میزان خاموتها و تنگهای محصورکننده و فاصله آرماتورهای طولی مهارشونده وابسته است و تاثیر محصور کنندگی سنجاقیها در طول گیرایی میلگرد کششی قلابدار در نظر گرفته نشده است لذا در این مطالعه، به بررسی اثر وجودی سنجاقی بر طول مهاری آرماتورهای تیر با قلاب استاندارد پرداخته شده است. در این مطالعه سه نمونه تمام مقیاس با ابعاد و حدود تقریبا برابر ولی با چیدمانهای مختلف سنجاقی تحت بارگذاری شبه استاتیکی یک طرفه مورد آزمایش قرار گرفت. نمونه های مورد آزمایش شامل یک نمونه فاقد سنجاقی و دو نمونه دیگر دارای سنجاقی تک و دوبل می باشند. نتایج بدست آمده نشان میدهد، در دو نمونه دارای سنجاقی، اثر آنها در مهار آرماتورهای قلابدار، قابل توجه است.
دوره ۱، شماره ۲ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
با توجه به عمر طولانی بسیاری از چاههای نفت و گاز، لزوم انسداد موقت آنها به منظور عملیات تعمیر چاه بسیار ضروری به نظر میرسد. یکی از روشهای نوین، استفاده از مجرابندهای ژلهای است. استحکام هیدروژل در شرایط چاه مورد نظر از مهمترین چالشها در زمینه کاربرد هیدروژلهای پلیمری در انسداد موقت چاه به منظور عملیات تعمیر است. در این پژوهش از نانو ذرات سیلیکا به عنوان عامل بهبود استحکام ژل پلیمرهای پلیمری و از آزمونهای بطری و رئولوژی برای بررسی استحکام آن در شرایط چاه مورد نظر (دما و شوری زیاد) استفاده شد. همچنین خواص استحکامی هیدروژل٬ رفتار تورمی آن در محیطهای مختلف آب مقطر، آب سازند، آب شیر و نفت مورد بررسی قرار گرفت. مشاهده شد با افزودن نانوذرات استحکام هیدروژل ازPa۵۲۱ به حدود Pa۲۶۲۰۰ افزایش یافت (۵۰۰۰ درصد افزایش). همچنین با افزایش استحکام ژل٬ تورم آن در محیط آبی کاهش قابل ملاحظهای داشته است. بر اساس نتایج بدست آمده در پژوهش حاضر، نمونه ژل پلیمر حاوی ۹% وزنی از نانوذرات سیلیکا با استحکام ساختاری و پایداری حرارتی در دمای C ۹۰ْ برای انجام مطالعات میدانی معرفی میشود.
دوره ۳، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۷ )
چکیده
این مقاله با روش توصیفی - تحلیلی و به شیوه کتابخانهای به بررسی، تحلیل و تطبیق توصیفهای خلیل مطران و قاآنی شیرازی از جلوههای مختلف طبیعت در اشعارشان میپردازد و در نهایت به این مهم دست مییابد که هر دو شاعر از طبعی لطیف، گفتاری شیرین و ذوقی سرشار و قدرتی شگفت در وصف طبیعت برخوردارند. برخی از توصیفات طبیعت در دیوان دو شاعر رنگی از اشرافیت دارد و بهنظر میرسد که مطران در توصیف برخی از عناصر طبیعت از ادبیات فارسی و قاآنی از ادبیات عربی تأثیر گرفته است؛ این امر بویژه در تلمیحات و صنایع لفظی و بدیعی بخوبی خود را نشان داده است.
دوره ۴، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده
واکاوی رابطه میان روحانیان، در مقام نیروی مهم اجتماعی، با دولت صفوی می تواند ما را از درک بسیطی از رابطه به سوی درک دقیق آن سوق دهد. موضوع این مقاله، مناسبات میان دولت و روحانیان است؛ بنابراین فراز و فرود روابط میان روحانیان و حکومت،شکل های مشارکت آن ها در سیاست و چگونگی تحول آن در دوره صفوی و عوامل مؤثر بر این تحول بازکاوی شده است. مناسبات میان دولت و روحانیان براساس دیدگاه نظری چارلز تیلی به جامعه سیاسی مطالعه شده است.در این پژوهش، روش کتابخانهای به کار رفته است. نتایج نشان می دهد رابطه روحانیان با دستگاه سلطنت به سه شکل عضویت در دستگاه سلطنت،نفوذ در سیاست و کناره گیری از دستگاه سیاسی است و از میان این سه شکل، رابطه غالب عضویت در دستگاه سیاسی است.
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۶ )
چکیده
اورهان پاموک نویسنده اهل ترکیه در رمان خود باعنوان نام من سرخ ضمن روایت داستانی شبهتاریخی از برههای از تاریخ تحولات فرهنگی و هنری کشورش، تقابل هنر سنتی و هنر غربی را در قالب روایتی بلند از نقاشان دربار عثمانی در مواجهه با نقاشی ونیزی (غربی) نمایانده است. او با رجوع به گذشتهای دور و نقل داستان و داستانکهایی که در تاریخ، افسانه و رؤیا ریشه دارند، بهگونهای مسائل امروز جامعه خود و در نگاهی وسیعتر، یکی از معضلات جهان امروز را بازسازی میکند. این بازسازی هوشمندانه که با نوعی بینامتنیت در نقاشی و ادبیات همراه است، در برخورد با مخاطب خود این پرسش را در ذهن او تداعی میکند که نویسنده از پس این متن، درپی بیان چه چیزی است و مقصود خود را چگونه بازنمایی میکند. از یافتههای پژوهش به این شرح است که این داستان درنهایت تفسیرِ تضاد یا پارادوکس تاریخی- فرهنگی سنت و تجدد در ترکیهای است که دستکم از پنج قرن پیش تاکنون همچنان درگیر این ماجراست. به همین منظور، در این پژوهش وجوه هنری و ادبی رمان نام من سرخ را بررسی و تحلیل میکنیم. روش این مقاله توصیفی- تحلیلی، و شیوه گردآوری اطلاعات اسنادی/ کتابخانهای است.
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده
ایران کشوری با پتانسیلهای بالا در دسترسی به انرژیهای تجدیدپذیر همانند انرژی خورشیدی، آبی، بادی و انواع زیستتوده است. بیودیزل یکی از سوختهای تجدیدپذیری است که همواره بهعنوان جایگزینی مناسب و پایدار (غیرسمی، ایمن و تجزیهپذیر) برای سوختهای فسیلی مطرح شده است. مرور تجربه کشور های مختلف در زمینه استفاده از منابع خوراکی برای تولید بیودیزل نشان می دهد که استفاده از منابع خوراکی موجب ایجاد معضلاتی از جمله کمبود منابع غذایی برای جوامع انسانی، کمبود خوراک دامها و بر هم خوردن توازن در صنایع غذایی شده و میتواند منجر به افزایش چشمگیر قیمت این منابع شود. بنابراین بسیاری از محققان و پژوهشگران استفاده از منابع غیرخوراکی را بهمنظور رفع معضلات ذکرشده، مطرح کردهاند. تاکنون منابع غیر خوراکی بسیار گسترده ای برای تولید بیودیزل شناسایی شده است. در این مقاله، منابع غیرخوراکی بیودیزل که در ایران تولید و یا پتانسیل تولید آنها وجود دارد، معرفی شده و مورد بررسی قرار گرفته و یک مطالعه پتانسیلسنجی برای آنها ارایه شده است. در اینجا منابع غیرخوراکی بیودیزل در چهار دسته ضایعات کشاورزی، روغنهای پسماند پختوپز، ریزجلبکها و دانههای غیرخوراکی دستهبندی میشوند و این منابع بر اساس پارامتر های مختلفی همچون درصد روغن موجود، میزان روغن در هر هکتار، راندمان تولید بیودیزل، ویسکوزیته، عدد صابونی شدن و طول دوره کشت مقایسه می گردد، که بر اساس نتایج به دست آمده، دانههای غیرخوراکی به خصوص دانههای نوروزک، کرچک و گلرنگ بهعنوان منطقیترین و پایدارترین منابع تولید بیودیزل در ایران، شناسایی شدهاند. همچنین در کار حاضر به سیاست ها و مشوق هایی که نهاد های متولی می توانند جهت رونق صنعت بیودیزل اعمال نمایند، پرداخته شده است.
دوره ۵، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۲۰)- ۱۳۹۳ )
چکیده
در دهههای اخیر ارتباط میان مبحث قطع کلام و جنسیت در جامعه زبانشناسی با استقبال زیادی مواجه شده است. سهم این مطالعات در زبان فارسی و بهویژه تعاملات دانشگاهی بسیار اندک است. هدف این تحقیق، بررسی و تحلیل انواع شیوههای قطع کلام در گفتار دانشگاهی فارسی در کلام زنان و مردان با رویکرد جامعه کنشی است. بدین منظور قطع کلامها در ۹ جلسه دفاع مردان و ۹ جلسه دفاع زنان از پایاننامههایشان مورد واکاوی قرار گرفته است. تحلیل دادهها نشان میدهد که قطع کلام، نقشهای مختلفی در تعامل دارد و نشانگر تسلط مردان بر زنان نیست. عواملی نظیر نوع عضویت (هستهای و وابسته) در جامعه کنشی و منزلت درونگروهی در شکلگیری قطع کلام دخیل است.
واژگان کلیدی: گفتمان دانشگاهی، جنسیت، جلسات دفاع پایاننامه، قطع کلامها، نوع عضویت.
دوره ۶، شماره ۴ - ( شماره ۴ (پیاپی ۲۵)- ۱۳۹۴ )
چکیده
هدف این تحقیق، بررسی وضعیت مقالات دوماهنامه جستارهای زبانی است. روش پژوهش، تحلیل استنادی است و برای تجزیه و تحلیل دادهها، از آمار توصیفی و نرمافزار اکسل ۲۰۱۰ استفاده کردیم. بررسیها نشان دادهاند که در سالهای مورد نظر (۲۱ شماره)، درمجموع ۲۱۳ مقاله منتشر شده است. ۱۶۲ مقاله بهصورت گروهی و بقیه بهشکل فردی ارائه شدهاند. مجموع کل استنادات ۵۰۹۲ و میانگین استناد برای هر مقاله و هر شماره، بهترتیب ۹۰/۳۲ و ۴۷/۲۴۲ استناد است. کتابها با ۳۱۱۲ استناد و مقالات نشریات با ۱۲۵۸ استناد، بالاتر از سایر منابع قرار گرفتند. ازبین کتب استنادشده، ۶۶/۸۷ درصد بهصورت فردی و بقیه بهشکل گروهی هستند. همچنین، دربین مجلات استنادشده، ۴۱/۶۰ درصد بهشکل فردی و بقیه بهصورت گروهی ارائه شدهاند. دربین منابع استنادشدۀ فارسی و عربی، ۴۵/۷۹ درصد از کتب تألیفی و ۵۴/۲۰ درصد ترجمه هستند. درمورد مجلات نیز ۴۹/۹۷ درصد (۵۰۶ مورد) از مقالات مجلات فارسی و عربی تألیفی و ۵۰/۲ درصد (۱۳ مورد) ترجمه هستند. پراستنادترین نویسنده و مترجم، بهترتیب «حمیدرضا شعیری» با ۴۴ و «فرزانه طاهری» با ۱۰ استناد هستند. پراستنادترین کتاب فارسی تجزیه و تحلیل نشانه- معناشناختی گفتمان با ۱۳ استناد است. پراستنادترین مجلات فارسی و لاتین، نشریه جستارهای زبانی و Language، بهترتیب با ۷۶ و ۲۹ استناد هستند. همچنین نیمعمر منابع فارسی ۱۱ سال و نیمعمر منابع اطلاعاتی لاتین ۱۷ سال است.
دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده
هدف پژوهش حاضر تبیین نقش کودکان در تصمیمات خرید خانواده بر اساس خوشههای والدینی با نگرش بازارگرایانه است. بر این اساس پژوهش حاضر از نظر هدف اکتشافی و از نوع آمیخته و از نظر نتیجه کاربردی است. در گام اول پژوهش با استفاده از مصاحبههای عمیق ۳۰ گزاره استخراج شد که پس از بررسی روایی ظاهری و محتوا، و تحلیل عاملی اکتشافی در پیشآزمون این گزارهها به ۲۹ گزاره تقلیل و پرسشنامه نهایی تدوین شد. جهت تعیین حجم نمونه از قاعدههای تجربی استفاده شد، لذا با توجه به ۲۹ گزاره منتج شده، حجم نمونه ۲۹۰ بدست آمد که در مجموع ۴۰۰ پرسشنامه با سهم ۲۵ درصدی در بین چهار گروه والدین مازندرانی شهرنشین توزیع گردید که از بین آنها ۳۱۱ پرسشنامه قابل استفاده تشخیص داده شد. به منظور دستیابی به عوامل نگرشی والدین از تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد و پس از حذف چهار گزاره در طی مراحل مختلف، ۲۵ گزاره باقیمانده در شش عامل طبقهبندی شدند. در گام دوم پژوهش با استفاده از تحلیل خوشهای K میانگین، سه خوشه والدینی (سنتیها، بینابینیها و امروزیها) منتج شده از تحلیل خوشهای سلسله مراتبی بر اساس شش عامل نگرشی مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج نشان داد در خوشههای سنتیها، بینابینیها و امروزیها به ترتیب سه عامل نگرشی تاثیرپذیری، محصول و زمان از بالاترین اهمیت برخوردارند. در انتها نیز از طریق تطبیق ویژگیهای جمعیت شناختی نمونه آماری با سه خوشه والدینی در بین چهار نوع محصول کفش و لباس، آموزشی، اسباب بازی، خوراکی و نوشیدنی پیشنهاداتی با نگاه بازارگرایانه ارائه گردید.
دوره ۷، شماره ۳ - ( تابستان ۱۳۹۷ )
چکیده
اهداف: هپارین و نمکهای EDTA دو ماده ضدانعقاد مرسوم در مطالعات خونشناسی ماهیان هستند. هدف مطالعه حاضر بررسی اثرات دو ماده ضدانعقاد هپارین و دیسدیم-اتیلندیآمینتترااستات-دیهیدرات (Na۲EDTA) روی ماهی استرلیاد بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، تاثیر هپارین و Na۲EDTA بهترتیب با غلظتهای ۱۰واحد بینالمللی بر میلیلیتر و یکمیلیگرم بر میلیلیتر بر پارامترهای خونی ماهی استرلیاد )Acipenser ruthenus( بررسی شد. نمونههای خون از ۱۰ قطعه ماهی سالم با وزن متوسط ۶۳/۰±۶۰۰/۰گرم تهیه شدند. آزمونهای تحلیل واریانس یکطرفه، T مستقل، دانکن و نرمافزار SPSS ۲۲ نیز به کار رفتند.
یافتهها: تعداد گلبولهای قرمز خون در نمونه حاوی Na۲EDTA (۱۲۳۵۳۲±۸۴۵۰۰۰سلول در میلیمتر مکعب) بهطور معنیداری از نمونه حاوی هپارین (۸۶۲۷۰±۱۲۰۵۰۰۰سلول در میلیمتر مکعب) کمتر بود (۰/۰۵>p). میزان هماتوکریت در نمونه حاوی Na۲EDTA (۰/۴۶±۲۷/۰۵%) بهطور معنیداری بیشتر از نمونه حاوی هپارین (۰/۸۹±۲۳/۶۲%) به دست آمد (۰/۰۵>p). در نمونه حاوی Na۲EDTA، بهترتیب میانگین حجم گلبولهای قرمز (MCV) و لنفوسیت (بهترتیب ۳۰±۱۴۶/۱۱فمتولیتر و ۱/۵۵±۹۳/۲۵%)، از نمونه حاوی هپارین (بهترتیب ۱۸/۴۱±۱۰۸/۵۹فمتولیتر و ۱/۷۲±۸۷/۲۵%) بهطور معنیداری بیشتر بود (۰/۰۵>p). در نمونه حاوی Na۲EDTA افزایش اندازه و همولیز گلبولهای قرمز مشاهده شد، اما این تغییرات در نمونه حاوی هپارین تفاوت چندانی نسبت به گروه شاهد نداشت.
نتیجهگیری: ماده ضدانعقاد Na۲EDTA بر پارامترهای خونشناسی ماهی استرلیاد، بهویژه از منظر ریختی، تاثیر منفی دارد. بنابراین ترکیب ضدانعقاد مناسبی برای آنالیز خون این گونه نیست. هپارین بهدلیل ایجاد کمترین تغییرات در شکل، اندازه سلول و نیز اثرگذاری کمتر روی هماتوکریت، ماده ضدانعقادی مناسب در مطالعات خونشناسی ماهی استرلیاد است.
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی تأثیر نوآوری بازاریابی و بازارگرایی بر عملکرد برند با در نظر گرفتن نقش میانجی سیستم مدیریت برند میباشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر نحوه گردآوری دادهها، از نوع توصیفی- پیمایشی محسوب میشود. جامعه آماری این پژوهش شرکتهای فعال صادرکننده در صنایع غذایی کشور بوده و حجم نمونه ۲۲۲ شرکت است که برای به دست آوردن حجم نمونه از روش نمونهگیری تصادفی طبقهای استفاده شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه استاندارد بوده که برای پایایی آن از ضریب آلفای کرونباخ و برای روایی آن از روایی صوری استفاده شد. همبستگی میان متغیرهای پژوهش نیز با استفاده از ضریب همبستگی پیرسن بررسی شد. مدل مورد مطالعه با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری مورد بررسی قرار گرفت. یافتههای به دست آمده از پژوهش نشان میدهد که نوآوری بازاریابی و بازارگرایی به صورت مستقیم بر سیستم مدیریت برند و عملکرد برند تأثیر مثبت معناداری دارند؛ این در حالی است که سیستم مدیریت برند در تأثیرگذاری دو متغیر بازارگرایی و نوآوری بازاریابی بر عملکرد برند نقش میانجی ایفا میکند. از طرفی نوآوری بازاریابی نیز بر بازارگرایی تأثیر مثبت معناداری داشته و تأثیر مثبت معنادار سیستم مدیریت برند بر عملکرد برند نیز مورد تأیید قرار گرفت.
دوره ۸، شماره ۳ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
حرفهایگرایی مفهومی کلیدی در جامعهشناسی کار، جامعهشناسی پیشهها، جامعهشناسی حرفهها، جامعهشناسی سازمانها، جامعهشناسی نهادها، مدیریت، مدیریت دولتی، رفتار سازمانی و به طور کلی در مطالعهی سازمانها و جوامع در مقیاسی بزرگ است. شواهد پژوهشی نشان میدهدکه مدیران اجرایی و مدیران ارشد نگرش محدود و تنگنظرانهای نسبت به کارکرد منابع انسانی، دستاندرکاران منابع انسانی و متخصصین منابع انسانی و مدیران منابع انسانی دارند ولی امروزه واقعیتهای جدید سازمانها در مقیاس جهانی، تقویت جایگاه حرفهای منابع انسانی در سراسر جهان را در کانون توجه قرار داده است. بنابراین هدف اساسی این پژوهش شناسایی عوامل تأثیرگذار بر حرفهایگرایی منابع انسانی و ابعاد و شاخصهای حرفهایگرایی منابع انسانی در سازمانها است. در راستای این هدف، این پژوهش با استفاده از روش کیفی فراترکیب انجام شده است. ابزار گردآوری دادهها و اطلاعات در پژوهش حاضر، اسناد و مدارک گذشته در این زمینه استکه به طور کلی شامل ۳۶ مقاله میشود. شیوهی تحلیل دادهها براساس کدگذاری باز است. نتایج بیانگر این استکه عوامل تأثیرگذار بر حرفهایگرایی منابع انسانی را میتوان بر اساس سه مقولهی کلی (محیطی، سازمانی و فردی) و ابعاد شناسایی شده را میتوان براساس نه بعد (مجمع ناظر، کد اخلاقی، استقلال و خودگرانی، صدور گواهینامه، جایگاه قانونی، کمک به جامعه، پیکرهی دانش، پایگاه پژوهشی، شناسایی) تحلیل کرد. در پایان براساس یافتههای پژوهش پیشنهادهای لازم ارائه شده است.
دوره ۸، شماره ۵ - ( شماره ۵ (پیاپی ۴۰)- ۱۳۹۶ )
چکیده
نگاهی به پژوهشهای گذشته دربارۀ تأثیر آموزش ژانر- مدار بر نگارش زبان انگلیسی نشان میدهد که یافتههای پیشین بیثبات و ناهمخوان هستند. با توجه به این مسئله، هدف مطالعۀ فراتحلیلی حاضر مشخص کردن میزان اثرگذاری این روش جدید بر یادگیری مهارت نگارش به زبان انگلیسی است. تحقیق حاضر به منظور محاسبۀ میانگین اثر شیوۀ آموزشی ژانر-مدار بر اساس مطالعات جهانی ۲۶ سال گذشته و بررسی تعامل آن با متغیرهای تعدیلکننده (نوع فعالیت، سطح تحصیلات و زبان اول) انجام شد. جامعۀ آماری پژوهشهای مرتبط شامل ۲۵۵ مقالۀ پژوهشی بود. بر اساس معیارهای روش شناختی، از این جامعه ۲۶ اثر پژوهشی تجربی و شبهتجربی به عنوان حجم نمونۀ پژوهشهای واردشده در فراتحلیل انتخاب شدند. با توجه به اینکه دو مقاله از این ۲۶ مورد، هر یک شامل گزارش دو پژوهش مجزا بود، در مجموع ۲۸ اندازه اثر برای محاسبۀ میانگین اثر شیوۀ آموزشی ژانر-مدار بررسی شد. پس از بررسی محتوایی دقیق و کدگذاری مطالعات واردشده در فراتحلیل، اندازۀ میانگین اثر و نقش متغیرهای
تعدیلکننده با استفاده از نرمافزار CMA محاسبه شد. نتایج نشان داد که شیوۀ آموزشی ژانر-مدار در مجموع اثر ضعیفی بر نگارش به زبان انگلیسی دارد (Cohen’s d= ۰,۲۹۸) و اندازۀ اثر متوسط آن در سطح دبستان، برای نگارش پاراگرافها، و برای ژاپنیها بهطور معناداری بالاتر است.
دوره ۹، شماره ۱ - ( زمستان ۱۳۹۶ )
چکیده
اهداف: ماکروجلبکهای دریایی، ارگانیزمهای متنوع با سازگاری زیست در محیطهای پراسترس هستند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی فعالیت ضداکسیدانی و سمیت سلولی عصارههای حاصل از سه گونه ماکروجلبک سبز اولواسه شامل اولوا اینتستینالیس، اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا از سواحل بندرعباس بود.
مواد و روشها: در مطالعه تجربی حاضر، بهمنظور ارزیابی خواص زیستی، از یک گرادیان غلظتی با روشهای سنجش قدرت احیاکنندگی آهن، ظرفیت ضداکسیدانی کل، تعیین ترکیبات فنلی و نیز سنجش سمیت سلولی این عصارهها بر مدل ارگانیزمی، میگوی آب شور آرتمیا سالینا استفاده شد، تحلیل دادهها بهوسیله آزمون تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون چنددامنهای دانکن در سطح احتمال ۵% توسط نرمافزار آماری ۲۱ SPSS و رسم نمودار با نرمافزارExcel ۲۰۱۳ انجام شد.
یافتهها: افزایش قدرت احیاکنندگی عصارهها از روندی وابسته به افزایش غلظت عصاره ماکروجلبکی تبعیت کرد. عصاره متانولی گونه اولوا اینتستینالیس و اتیلاستاتی و متانولی گونه اولوا لینزا و گونه اولوا کلاتراتا دارای بیشترین فعالیت احیاکنندگی آهن و ظرفیت ضداکسیدانی کل، که در مقایسه با آسکوربیکاسید (استاندارد)، فعالیت بالاتری داشتند، بین غلظتهای مختلف عصارهها نیز اختلاف معنیدار بود (۰/۰۵p≤). بیشترین محتوای ترکیبات فنلی در عصارههای متانولی ماکروجلبکهای گونه اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا مشاهده شد. عصاره اِنهگزانی گونه اولوا لینزا بیشترین تاثیر را بر ناپلیوس میگوی آب شور نشان داد.
نتیجهگیری: سه گونه ماکروجلبک سبز شامل اولوا اینتستینالیس، اولوا کلاتراتا و اولوا لینزا خواص ضداکسیدانی و سمیت سلولی دارند، ماکروجلبک گونه اولوا لینزا بهدلیل دارابودن مقادیر زیادی فنل و قدرت آنتیاکسیدانی بالا، میتواند بهعنوان گونهای با ارجحیت خواص زیستی معرفی شود.
دوره ۹، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
وجود ریسک و نیز ایجاد شکست در زنجیره تامین میتواند اثر معنی داری بر عملکرد کوتاه مدت و نیز اثر منفی بلند مدت بر عملکرد شرکت کنندگان در زنجیره داشته باشد. لذا این پژوهش با نگاهی نوآورانه به دنبال ارائه یک مدل ریاضی برای تحلیل ریسکهای تعاملی سیستم زنجیره تامین با استفاده از شبکه های باور بیزی است. پژوهش حاضر به لحاظ هدف کاربردی و به لحاظ ماهیت توصیفی است. جامعه خبرگان پژوهش در دو دسته خبرگان آکادمیک و خبرگان صنعت طبقهبندی شدهاند. در این پژوهش اطلاعات لازم از زنجیره تامین دارویی بیمارستان امام رضا (ع) مشهد بدست آمده و با استفاده از فرایند مدلسازی شبکه های باور بیزی تجزیه و تحلیل شده است. یافتههای این پژوهش نشان میدهد شبکههای باور بیزی نسبت به روشهای سنتی تحلیل ریسک بسیار بهتر عمل میکند چرا که می تواند تحلیل ریسک پایهای از جمله رتبه بندی ریسکها و تحلیل سناریو و دیگر ملزومات تحلیل ریسک را بخوبی انجام دهد. همچنین BBN می تواند انواع عدم قطعیتهای متفاوت را به زبان احتمالات با شکل بصری مناسب نمایش داده و دید بهتر و جامعتری نسبت به شرایط زنجیره و ریسکهای آن فراهم آورد
دوره ۹، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۸ )
چکیده
نوآوری اجتماعی در سالهای اخیر توجه بسیاری از پژوهشگران را به خود جلب کرده است، زیرا که پاسخهای جدیدی برای حل چالشهای اجتماعی ارائه میدهد و از منافع آن همه جامعه بهرهمند میشوند. هدف اصلی این پژوهش، طراحی الگوی موفقیت نوآوری اجتماعی در کمیته امداد امام خمینی(ره) بهعنوان یک سازمان اجتماعی میباشد. پژوهش حاضر از نظر هدف، بنیادی-کاربردی و روش آن، نظریه دادهبنیاد کلاسیک است. در این پژوهش ۱۶ مصاحبه نیمه ساختاریافته با افراد باتجربه و صاحبنظر درزمینه طرحها و فرایندهای کمیته امداد امام خمینی(ره) انجام شده است. تجزیه و تحلیل دادهها با بیش از ۲۰۰ کد اولیه در نرمافزار اطلستی هشت انجام شد که درنهایت، عوامل مأموریت و راهبردها، فرهنگ سازمانی، سبک رهبری خدمتگزار، چابکی و چالاکی، تعاملات وسیع و مطلوب برونسازمانی و تسهیل شرایط مالی بهعنوان سطح تسهیلکننده، عوامل انگیزه و تلاش نوآوران، محتوا و اجرای اثربخش و پذیرش نوآوری توسط مردم بهعنوان سطح تکمیلکننده و عوامل برندسازی نوآوری اجتماعی، همکاری با مؤسسههای جهانی، ایجاد شبکهای از نقشهای حوزه نوآوری و توسعه ساختار مردمی بهعنوان عوامل رشددهنده موفقیت نوآوری اجتماعی شناسایی گردید.
دوره ۹، شماره ۱۸ - ( پاییز و زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده
معناشناختی از شاخههای دانش زبانشناسی شناختی بوده که هدف اصلی آن ایجاد ارتباط میان مفاهیم انتزاعی و ذهنی از طریق الگوگیری از افعال فیزیکی انسان است. در این راستا یکی از شیوههای مهم، استفاده از طرحوارههای تصویری است که نخستین بار توسط مارک جانسون مطرح و تبیین شد. طرحواره تصویری در تأثیرپذیری روابط تعاملی انسان با مفاهیم انتزاعی نقش بسزایی در فهم مخاطب ایفا میکند. در قرآن کریم مفاهیم انتزاعی بسیاری همچون غیب، مرگ، روح، انواع عذابها، انواع ثوابها بهکار رفته است؛ تطبیق نظریۀ طرحواره تصویری بر این آیات، در القای پیام آیه به مخاطب نقش مؤثری دارد. پژوهش پیش رو با روش توصیفی-تحلیلی نگاشته شده است. هدف این پژوهش بیان نقش برجسته طرحوارههای تصویری بهعنوان یکی از ابزارهای معناشناختی در مفاهیم انتزاعیِ موجود در قرآن و ملموس کردن این مفاهیم برای مخاطب است. آیات دال بر ثواب و عقاب بهعنوان نمونهای از مفاهیم انتزاعی در قرآن جهت بررسیِ تحلیلی، با محوریت طرحوارههای تصویری برگزیده شده است. در دادههای موجود از آیات ثواب و عقاب، طرحواره حجمی هم در آیات دال بر ثواب و هم در آیات دال بر عقاب پربسامدترین طرحواره بود؛ پس از آن طرحواره حرکتی و سپس طرحواره قدرتی نمونههایی را به خود اختصاص داده بودند؛ این نکته بیانگر این است که طرحواره حجمی در ملموس کردن مفاهیم انتزاعی نقش بسزایی دارد. با بهرهگیری از طرحوارههای تصویری، بسیاری از مفاهیم انتزاعی در آیات الهی، همچون روح، وحی، غیب و... برای مخاطب ملموس و عینی میشود که در این صورت فهم عمیقتر و شفافتری از قرآن حاصل میشود.
دوره ۹، شماره ۴۰ - ( مهر و آبان ۱۴۰۰ )
چکیده
باورها بنمایۀ اساسی داستانهای سبک رئالیسم جادویی را تشکیل میدهند؛ بنابراین درک درست این گونه از داستانها نیازمندِ تبیین و تحلیل باور/ باورهایی است که داستان از آن سرچشمه گرفته است. یکی از مجموعه داستانهایی که بهسبک رئالیسم جادویی در ایران نوشته شده، مجموعۀ ترس و لرز اثر غلامحسین ساعدی است که فهم این مجموعهداستان با دشواریهایی همراه است. یکی از دلایل این دشواری بهرهگیری غیرمستقیم ساعدی از باور عامۀ زار است. نگارندگان در این جستار کوشیدهاند برای درک دقیق این مجموعهداستان، باور عامۀ زار را در مجموعهداستان ترس و لرز، بررسی کنند. برای انجام این کار، نخست بهشیوۀ کتابخانهای دربارۀ باور زار در نقاط مختلف جهان تحقیق شده و سپس یافتهها بهشیوۀ میدانی با نمونۀ موردی آن در استان هرمزگان مطابقت داده شده و با افراد مطلع در این منطقه مصاحبه شده است، سپس بهشیوۀ توصیفی ـ تحلیلی، عناصر باور عامۀ زار در مجموعهداستان ترس و لرز، بررسی شده است. یافتههای پژوهش نشان میدهد که چند عنصر مربوط به باور عامۀ باد زار در این مجموعهداستان، نقش محوری دارند: ۱. انواع باد زار: که ویژگی پنج نوع از آنها در داستان بارز است، ۲. بایدها و نبایدهایی که مبتلایان به باد زار باید رعایت کنند، ۳. مامازار و بابازار: درمانگرانی محلی که بهوسیلۀ موسیقی، کمک گرفتن از نیروهای ماورائی و داروهای محلی به درمان بیماران میپردازند، ۴. مراسم حجاب که در آن بیماران درمان میشوند، ۵. موسیقی که یکی از عناصر درمان است، ۶. باور به موجودات اسطورهای (بچهبنینگی).