جستجو در مقالات منتشر شده
۵ نتیجه برای زمانیان
احسان پلویی، مهدی زمانیان، سید علی اصغر حسینی،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
در این پژوهش تغییرشکل استاتیکی و فرکانس طبیعی میکروتیر یکسر درگیر دو لایه تحت تحریک الکترواستاتیک که لایه دوم بخشی از طول لایه اول را میپوشاند مطالعه میشود. این مدل المان بسیاری از میکروسنسورها و میکروسوئچها میباشد. ابتدا معادله حرکت غیرخطی با فرض کوتاه شوندگی تارخنثی خمشی با استفاده از اصل هامیلتون استخراج میشود. سپس معادلات دیفرانسیل حاکم بر تغییرشکل استاتیکی و فرکانس ارتعاش آزاد حول موقعیت استاتیکی سیستم، به کمک روش گلرکین با استفاده از سه شکل مود میکروتیر یکسر درگیر به عنوان تابع مقایسهای حل میشوند. با ثابت نگه داشتن حجم لایه دوم، نحوه تغییرات فرکانس طبیعی و تغییرشکل استاتیکی برای طول و ضخامتهای مختلف از لایه دوم در سه حالت مختلف بررسی شد. در هر سه حالت ابتدا فرض میشود لایه دوم بر روی کل میکروتیر لایه نشانی شده است. در حالت اول یکسر آن درتکیهگاه گیردار ثابت در نظر گرفته، و از سمت دیگر از طول آن کاسته و به ضخامت افزوده میشود. در حالت دوم یکسر آن درانتهای آزاد میکروتیر ثابت درنظر گرفته میشود و از سمت دیگر از طول آن کاسته و به ضخامت افزوده میشود. در حالت سوم از طول لایه دوم از هر دو سمت کاسته و به ضخامت افزوده میشود. همچنین در این تحقیق تغییر رفتار مکانیکی سیستم برای موقعیتهای مختلف لایه دوم با فرض ثابت بودن طول وضخامت آن بررسی میشود.
مهدی زمانیان، علی کیماسی خلجی،
دوره ۱۷، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
یکی از مباحث مطرح در حوزه رباتیک، کنترل حرکت رباتهای چرخدار میباشد. کنترل حرکت، شامل مسائل تعقیب مسیرهای حرکت زمانی و پایدارسازی حول وضعیت (موقعیت و جهتگیری) مطلوب میشود. در مقاله حاضر این مسائل کنترلی برای ربات چرخدار دارای تریلر مورد بررسی قرار گرفته و برای این منظور یک الگوریتم کنترلی پیش بین ارائه گردیده است. بنابراین در ابتدا معادلات سینماتیکی ربات متحرک دیفرانسیلی دارای تریلر استخراج میشود. سپس، مسیرهای حرکت زمانی مرجع برای ربات تولید گردیده و در ادامه یک قانون کنترل پیش بین برای حل مسائل کنترلی تعقیب مسیرهای مرجع و پایدارسازی حول وضعیتهای مطلوب طراحی شده است. روش کنترل پیشبین از اطلاعات موجود بر مبنای معلوم بودن مقادیر مسیر مرجع در زمانهای آینده، به منظور کنترل سیستم در زمان حال بهرهبرداری مینماید. بر این مبنا خطای موقعیت نسبت به مسیر مرجع در زمانهای آینده به منظور تولید ورودی کنترلی در زمان حال مورد استفاده قرار میگیرد. این روش برای مسائل کنترلی فوقالذکر توسعه داده شده و به ربات چرخدار اعمال گردیده است و آنرا به صورت مجانبی حول وضعیتهای مطلوب پایدار میسازد. در پایان نتایج بدست آمده برای تعقیب مسیرهای مرجع مختلف و پایدارسازی حول وضعیت مطلوب ارائه میگردد که کارایی روش پیشنهاد شده را نشان میدهد.
بهنام فیروزی، مهدی زمانیان،
دوره ۱۸، شماره ۵ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله طراحی کنترلر برای میکرورزوناتور دو سر درگیر با جرم T-شکل مورد بررسی قرار گرفته است. نیروی الکترواستاتیک با اعمال ولتاژ الکتریکی بین قسمت افقی جرم T-شکل و صفحه الکترود مقابل آن به وجود میآید. در این تحقیق، تیر دو سر گیر دار به صورت تیر اویلر – برنولی و جرم T– شکل به صورت جسم صلب در نظر گرفته شده است. معادلات حرکت با استفاده از روش لاگرانژ محاسبه شدهاند. معادلات جداسازی شده با بهره گیری از روش اغتشاشات (مقیاس های چندگانه) حل شدهاند. جهت بهبود رفتار دینامیکی سیستم، کنترل فیدبک غیر خطی ارائه شده است. هدف این کنترلر این است که سیستم همانند یک سیستم ارتعاشی یک درجه آزادی خود تحریک مانند ون در پل که خصوصیات ویژه ای در فیلتر پاسخ فرکانسی دینامیکی دارد، رفتار کند. دو سیستم کنترلی به صورت فیدبک نقطه ای و فیدبک گسترده بر روی میکروسیستم اعمال میشود و اثر آن بر روی فرکانس رزونانسی غیر خطی و دامنه فرکانسی بررسی میشود. نتایج نشان میدهد که با تنظیم مقادیر بهره های کنترلر، دامنه کاهش مییابد و میزان شیفت رزونانسی کم میشود و به ازای مقادیر خاص بهره ها رفتار میکروسیستم همانند رفتار سیستم ارتعاشی ون در پل میشود.
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( ۷-۱۴۰۳ )
چکیده
پایهها، المانهای طراحی حیاتی برای پل تحت بارگذاری زلزله هستند، اطمینان از پایداری و سلامت آنها برای ایمنی کلی پل بسیار مهم است. متداولترین روشهای موجود برای تشخیص آسیب که عمدتاً در عرشه پل مورد استفاده قرار میگیرد، روشهای مودال هستند. این روشها به دلایل مختلف دارای خطا در یافتن آسیب در سازه هستند. از طرفی این روشها نیازمند اطلاعات پایه سالم هستند. در این پژوهش با ارائه روشی جدید و استفاده از مفهوم همبستگی، سعی شده با حداقل خطا و بدون داشتن اطلاعات پایه سالم، وجود آسیب و محل آن تشخیص داده شود. بدین منظور، بلندترین پایه از رمپ A مجموعه پلهای شهید باکری تهران به عنوان پایه مورد مطالعه انتخاب و با استفاده از نقشههای چون-ساخت مدل غیرخطی دقیق در نرمافزار opensees ساخته شد. آسیب ایجاد شده در مدل، به صورت کاهش سختی در مصالح بتنی و کاهش سطح مقطع در مصالح فولادی مقطع بوده است. محل اعمال آسیب نیز در ارتفاع پایه در سه ناحیه ۱۵، ۲۵ و ۳۵ درصد ارتفاع به صورت جداگانه اعمال شده است. دادهها با استفاده از سنسورهای سرعتسنج در ارتفاع پایه جمع آوری شد و در انتها با استفاده از مفهوم همبستگی و ارائه اندیس خرابی مبتنی بر این مفهوم، توانایی اندیس ارائه شده در یافتن وجود آسیب و محل آن در سناریوهای مختلف آسیب ارزیابی گردید. نتایج بدست آمده، نشان دهنده عملکرد مناسب این اندیس در تشخیص خرابی در سناریوهای مختلف و شدت های آسیب بین ۱۰ تا ۳۰ درصد میباشد.
دوره ۲۴، شماره ۴ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده
سرمایهگذاری مستقیم خارجی بهمنظور تأمین مالی طرحهای اقتصادی ازجمله مهمترین دغدغههای تصمیمگیران اقتصادی در جامعه است. در این بین برخی عوامل بنیادی و حیاتی مانند جرم و جنایت در رابطه با سرمایهگذاری مستقیم خارجی نقش مؤثری ایفا کرده است. لذا هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی رابطۀ سرمایهگذاری مستقیم خارجی و برخی متغیرهای دیگر مانند جمعیت، سرانه تولید ناخالص داخلی، شاخص صنعت، درجه باز بودن اقتصاد، زیرساختها و جرم در ۳۱ استان کشور طی بازه زمانی ۱۳۹۰-۱۴۰۰ با استفاده از مدلهای رگرسیونی (پانل دیتا) و نرمافزار Eviews است. جهت نیل به این هدف، شش مدل برآورد شده است که بهترتیب شامل عامل مؤثر جرم، سرانه تولید ناخالص داخلی، شاخص صنعت، زیرساختها، درجه باز بودن اقتصاد و متغیر جرم و جنایت است. نتایج برآورد مدل اول بیانگر آن است که متغیر جرم اثر منفی و بیمعنی با سرمایهگذاری مستقیم خارجی دارد. همچنین نتایج برآوردهای مدل دوم، سوم و ششم تحقیق حاکی از آن است که بهترتیب متغیرهای سرانه تولید ناخالص داخلی، شاخص صنعت و جمعیت اثر منفی و معنیداری با سرمایهگذاری مستقیم خارجی دارند. و برآورد دو مدل چهارم و پنجم بیانگر اثر مثبت و معنیدار دو متغیر زیرساختها و درجه باز بودن اقتصاد است. درنتیجه میتوان بیانکرد که در مطالعۀ حاضر جرم و جنایت اثر معنیداری بر جذب سرمایهگذاری مستقیم خارجی نداشته است.