۱۴ نتیجه برای زین الدینی
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۶ )
چکیده
آلودگی آب یکی از مهمترین مشکلات بشر است. BTEX ( بنزن، تولوئن، اتیل بنزن و زایلن ) استفاده گسترده ای در صنعت دارند و دارای اثرات سرطانزایی بر انسان هستند. پس این بخش از آلودگیهای آب (ترکیبات آروماتیک محلول در آب) دارای اهمیت بیشتری هستند. سامانه های رصدی که میتوانند وجود BTEX را در منابع آبی تشخیص دهند از قبیل کروماتوگرافی گازی گرانقیمت هستند بنابر ابن به سامانه های ساده تری نیازمندیم که با استفاده از آن تعداد نمونه هایی را که به آنها مشکوک هستیم و باید با روشهای گرانقیمت تر تجزیه و تحلیل کنیم کاهش دهیم. زیست گزارشگرها زیر مجموعه ای از زیستحسگرها هستندکه جهت احساس و رصد بعضی محرکها استفاده می شوند. یک زیست گزارشگر یک موجود زنده مانند گیاه یا باکتری می باشد که به روش ژنتیکی طوری دستکاری شده است تا دارای یک پروموتر حساس به یک محرک شیمیایی یا فیزیگاهها اندازه گیری شود. در این تحقیق یک ژن پروتئین فلورسنت سبز به عنوان ژن گزارشگر در فرودست پروموتر حساس به BTEX ای به نام PtbuA۱ در Escherichia coli قرار داده شده است و پاسخ آن به BTEX مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج ما نشان می دهد که زیست گزارشگر نسبت به تولوئن حساس است. دما و زمان بهینه زیستگزارشگر نیز مشخص شد.
دوره ۱۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۰ )
چکیده
چکیده- تا سال ۱۳۵۰ استفاده از آرماتور ساده در ساختمان های بتنی رایج بوده است. این ساختمان ها بیش تر برای بارهای ثقلی
طراحی شده اند و از آن جا که هنوز هم از آن ها استفاده می شود، ارزیابی لرزه ای آن ها ضروری است. در این تحقیق، یک مدل خاص
المان محدود برای ارزیابی لرزه ای رفتار این ساختمان ها پیشنهاد شده است. در این مدل، تغییراتی در مشخصه های رفتار تنش –
کرنش مصالح فولادی ایجاد می شود؛ به گونه ای که تأثیر ساده بودن آرماتور در نظر گرفته شود. کالیبراسیون مدل عددی، با استفاده از
یک دسته نتایج آزمایشگاهی و صحت سنجی آن با استفاده از گروه دیگری از داده های آزمایشگاهی انجام شده است. نتایج به دست
آمده بیانگر انطباق خوب نتایج مدل المان الیافی پیشنهاد شده با نتایج آزمایشگاهی است. با استفاده از مدل پیشنهاد شده، رفتار یک
ساختمان بتن مسلح قدیمی با آرماتور ساده، ارزیابی و سازه به سه روش بهسازی و عملکرد سازه ها ی بهساز ی شده بررس ی شده
است.
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده
قطع و وصل پیاپی جریان در خطوط لوله فولادی انتقال نفت و گاز فراساحلی، دوره های محوری کشش و فشار در خط
ایجاد می کند که می توانند سبب چین خوردگی، کمانش غیر خطی موضعی یا خرابی خمیری پیش رونده در این خطوط شوند. این نوع
کاهش مقاومت موضعی، بیشتر به وسیله ناراستی های اولیه و خرابی های موجود در خط لوله تشدید می شود. یکی دیگر از مسائل
مؤثر بر روی مقاومت خطوط لوله دریایی، پدیده خوردگی است. این نوع آسیب به علت استقرار خط در محیط خورنده دریا و عبور
سیال خورنده از داخل خط لوله ایجاد می شود. به طور کلی آسیب خوردگی که در عمق و اندازه از داخل و خارج سطح خطوط
ایجاد می شود، می تواند بر مقاومت این خطوط تاثیر به سزایی داشته باشد. در این پژوهش پدیده خرابی پیش رونده در خطوط
لوله های خورده شده تحت بارگذاری دوره ای محوری بررسی شده است. یک روش عددی برای بررسی این پدیده استفاده می شود.
خواص غیر خطی مواد، به همراه رفتار سخت شوندگی غیر خطی ایزوتروپیک/کینماتیک برای نمونه بررسی شده در نظر گرفته شده
است. درستی داده های مربوط به پارامترهای سخت شوندگی برای مدل سازی پدیده خرابی پیش رونده اهمیت زیادی دارد. این نتایج با
استفاده از یک سری آزمایش روی نمونه هایی که در معرض دوره های زیاد کرنش متقارن قرار گرفته به دست می آید. مدل اجزای
محدود استفاده شده در ابتدا با استفاده از نتایج به دست آمده از داده های آزمایشگاهی مربوط به آزمایش های یک سویه و دوره ای
صحت سنجی شده است.
دوره ۱۲، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده
چکیده- کشور ایران به دلیل داشتن خط ساحلی طولانی و داشتن منابع نفتی، احتیاج به احداث اسکله های زیادی دارد. سازه های شمع و عرشه سازه هایی شریانی و بسیار با ارزش برای جابه جایی مواد، کالا و مواد خام است. این سازه های ساحلی هم چنین نقش بسیار مهمی در سیستم حمل و نقل در بعد و پیش از خرابی های طبیعی مانند زلزله و سونامی بازی می کنند . چون ایران کشوری زلزله خیز است، بررسی رفتار سازه شمع و عرشه اهمیت زیادی دارد. این مقاله به مقایسه ضرایب کاهش مقاومت سازه شمع و عرشه چند دهانه تحت زلزله های حوزه نزدیک و دور اختصاص دارد . در این مقاله نخست روابط بسته تحلیلی برای پاسخ دینامیکی غیرخطی یک مدل چند دهانه سازه شمع و عرشه با درنظر گرفتن آثار و تغییر شکل های بزرگ استخراج شده است. سپس سازه تحت دو پالس (پالس عمود بر گسل و پالس در P-Δ غیرخطی هندسی، آثار امتداد گسل)، تعدادی زلزله حوزه نزدیک و زلزله حوزه دور تحلیل است. در این مقاله، آثار سخت شوندگی کرنشی، تغییر ارتفاع عرشه و فاصله از مرکز زلزله روی ضریب کاهش مقاومت بررسی شده است. ضرایب مقاومت به دست آمده با مقادیر کلاسیک آن ها نیز مقایسه شده است.
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
آفلاتوکسین B۱ نوعی مایکوتوکسین است که توسط قارچهایی از جنس آسپرژیلوس در حین تولید و نگهداری مواد غذایی ساخته میشوند. آفلاتوکسینها دارای اثرات سمی متعدد بر روی بدن هستند که باعث موتاژن، تراتوژن و دارای خاصیت سرطان زایی بالایی هستند که باعث ایجاد سرطان در کبد و سایر اندامها میشود. اگرچه روشهای مرسوم دستگاهی جهت اندازهگیری آفلاتوکسینB۱ در مواد غذایی، حساس و دقیق هستند، ولی دارای معایبی همچون زمان تشخیصی بالا، گران قیمت، نیاز به یک کاربر آموزش دیده و ایجاد جواب مثبت کاذب می باشد. بنابراین، توسعه روشهای نوین سنجشی در اولویت پژوهشگران قرار گرفته است. از جمله این روشهای سنجشی، استفاده از زیست حسگرها است که سریع، ساده و مقرون به صرفهتر بوده و امروزه مورد استفاده در صنایع غذایی است. در تحقیق حاضر از یک آپتاسنسور نوری رنگسنجی با استفاده از نانوذرات طلا با حساسیت مناسب و انتخابیت بالا برای تشخیص آفلاتوکسینB۱ در سرم و بافر استفاده شده است. برای این منظور نانوذرات طلا به روش احیا HAuCl۴ توسط سدیم سیترات (با اندازه ۱۴,۴۰نانومتر و پتانسیل زتا ۲۷.۵-)، سنتز شد. در این روش از اثر محافظتی توالی DNA در سطح نانوذرات طلا در حضور یا عدم حضور آفلاتوکسین با دخالت نمک با ویژگی تغییر چشمی رنگ استفاده شده است. حد تشخیص این روش ۵۰ نانوگرم بر لیتر و محدوده خطی آن ۲۸۰۰۰-۲۰۰ نانوگرم بر لیتر تخمین زده شد. درنتیجه از آپتاسنسور طراحی شده می توان در جهت شناسایی و غربالگری سریع این توکسین در مواد غذایی آلوده استفاده نمود.
دوره ۱۳، شماره ۵ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده
در دو دهه گذشته، صندوقه های مکشی به عنوان سازه های کارآمد و اقتصادی به عنوان پی در صنایع فراساحل مورد استفاده قرار گرفته اند. در این مقاله مقاومت بیرون کشش صندوقه های مکشی در خاک ماسه ای مورد بررسی قرار گرفته است. صندوقه های مکشی مورد مطالعه، به دو شکل دیواره قائم و دیواره شیبدار ( شیب ۱: ۱۰) با قطر متوسط خارجی ۸۰ میلیمتر بوده و نسبتهای ظاهری آنها برابر ۱، ۲، ۳ و ۴ میباشد. اعمال بیرون کشش بر صندوقه های مکشی تحت بار قائم به صورت کنترل تغییر مکان صورت پذیرفته، اثر هندسه صندوقه در مقاومت بیرون کشش آن مطالعه شده است. در این آزمایشها تاثیر تفاوت در چگالی خاک و نرخ بیرون کشش نیز بررسی گردید. مشاهده شده که صندوقه های مکشی با دیوار شیبدار مقاومت بیرون کشش بیشتری نسبت به صندوقه های مکشی قائم از خود نشان میدهند. صندوقه های مکشی دیوار شیبدار در تغییر مکان بیشتری به نسبت صندوقه های مکشی قائم به حداکثر مقاومت بیرون کشش خود میرسند. در هر دو نوع صندوقه با افزایش سرعت، حداکثر ظرفیت باربری بیرون کشش افزایش مییابد، اما صندوقه های مکشی با دیوار شیبدار به نرخ سرعت به نسبت صندوقه های مکشی قائم حساسیت کمتری دارند. در هر دو صندوقه با افزایش سرعت بیرون کشش مقدار جابجایی متناظر با حداکثر ظرفیت باربری، بیشتر میشود. با افزایش تراکم خاک، ظرفیت بیرون کشش هر دو نوع صندوقه افزوده میشود اما این افزایش برای صندوقه های مکشی با دیوار شیبدار به نسبت صندوقه های مکشی قائم بیشتر است.
محمود مهرداد شکریه، افشین زین الدینی،
دوره ۱۳، شماره ۱۳ - ( ويژهنامه اول ۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله روش چیدمان معادل برای تخمین شروع تورق در تیر یکسرگیردار دو لبه نامتقارن کامپوزیت لایه ای پایه گذاری و ارائه شده است. رابطه ای برای نرخ رهایی انرژی کرنشی بحرانی، به عنوان معیاری برای شروع رشد ترک، برای نمونه های تک جهته و چند جهته بدست آمده است. تیر کامپوزیت لایه ای یکسرگیردار دولبه با ترک نامتقارن در نرم افزار ABAQUS مدل سازی شده و بدین منظور از روش بسته شدن مجازی ترک برای محاسبه نرخ رهایی انرژی کرنشی استفاده شده است. با استفاده از این روش می توان شروع تورق نمونه های چندجهته را بدون نیاز به آزمایش تجربی و مدل سازی اجزا محدود تخمین زد، بنابراین روش چیدمان معادل، حجم محاسبات عددی و نیز هزینه مطالعات آزمایشگاهی را به مقدار چشم گیری کاهش می دهد. اعتبار این روش با استفاده از نتایج تجربی مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین، نرخ رهایی انرژی کرنشی کلی بدست آمده از این روش بانتایج مدل سازی عددی و نتایج تحلیلی مقایسه شده است. نتایج نشان می دهد که با خطای کمتر از ۱۰% می توان نرخ رهایی انرژی کرنشی نمونه های چندجهته را با استفاده از مقدار معلوم نرخ رهایی انرژی کرنشی نمونه های تک جهته پیش بینی کرد.
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده
آپتامرها یا پادتنهای شیمیایی اغلب توالیهای اسیدنوکلئیکی هستند که قادر به اتصال به طیف وسیعی از اهداف متنوع شامل مولکولهای کوچک، مولکولهای بزرگ و سلولها هستند. از جمله مزایای آپتامرها نسبت به پادتنها میتوان به فرآیند تولید برون تنی، امکان انتخاب آپتامرها در برابر مولکولهای سمی و غیرایمونوژن، ذخیره در بازههای زمانی طولانی و هزینه تولید بهمراتب کمتر نام برد. آپتامرها همچنین میتوانند بهراحتی اصلاح و یا تثبیت شوند و سنتز آنها با خلوص و تکرارپذیری بالا همراه است، به طور شیمیایی پایدار بوده و به دلیل ماهیت نوکلئیکاسیدی خود بسیار انعطافپذیرتر از پادتنها بوده و میتوانند در قالب پروب فانوس مولکولی، ترکیبی از برهمکنش هدف - آپتامر و تکثیر اسیدنوکلئیک را برای دستیابی به محدودههای تشخیصی خیلی حساس بکار گیرند. این ویژگیهای جالبتوجه، آپتامرها را بهعنوان عناصر تشخیصی منحصربفرد برای ابزارهای تحلیلی همچون حسگرهای زیستی، روشهای رنگسنجی، تشدید پلاسمون سطحی و آزمایشگاه روی تراشه تبدیل کرده است. بااینحال، تمام این روشها به کارکنان ماهر و ابزار دقیق مستقر در آزمایشگاه نیاز دارند در نتیجه کاربرد آنها را محدود میکند. دراینخصوص سنجشهای جریان جانبی یا کیتهای نواری و کاغذی نتایج سریع و قابلاطمینان را ارائه میدهند و تنها نیازمند مداخله کاربر در مرحله افزودن نمونه است. به دلیل سادگی آنها، به طور گسترده در زمینههای مختلف از جمله پزشکی، رصد و پایش کیفیت محصولات غذایی و ایمنی محیطی استفاده میشود. در این تحقیق ضمن معرفی آپتامرها، مروری برکاربرد منحصربهفرد آن در سنجش جریان جانبی و آینده این فناوری مورد بررسی قرار می گیرد.
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۲ )
چکیده
نانوذرات کروی شکل طلا با خواص منحصر بفرد خود دارای قابلیت زیادی جهت تشخیص انواع مختلف آنالیتها بوده و امروزه استفاده از نانو ذرات طلا کاربردهای گستردهای در زمینه پزشکی و زیست فناوری از جمله تشخیص پاتوژنهای آلوده کننده آب، هوا و مواد غذایی داشته و جایگزین مناسبی برای روشهای شیمیایی و فیزیکی تلقی میگردد. فناوریهای نوین در طراحی حسگر زیستی مبتنی بر نانوذرات طلا، قابلیت شناسایی ترکیبات زیستی را به طور دقیق و سریع فراهم میسازد. یکی از این فناوریها، حسگرتشخیصی بر پایه رزونانس پلاسمون سطحی (SPR)[۱] است که بر اساس خواص نوری خود قادر به اندازهگیری بسیار حساس و اختصاصی میانکنشهای ملکولهای زیستی، بدون تأخیر زمانی میباشند. این فناوری میتواند در زمان کوتاه و با حساسیت مناسب ویژگیهای میانکش مواد زیستی (الیگونوکلئوتید، پروتئین، باکتری) بر روی سطح، از جمله سرعت واکنش، تمایل و غلظت میانکشهای سطحی را کمیسازی کند. در این مقاله مروری تلاش شده است ضمن بررسی خصوصیات و ویژگیهای پلاسمون سطحی نانوذرات طلا، کاربردهای تشخیصی ساده نانوذرات طلا بر اساس روش پلاسمون سطحی موضعی(LSPR) و تشخیص در زیست پزشکی، بررسی و تشریح گردد.
Surface Plasmone Resonance
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( تابستان ۱۴۰۳ )
چکیده
فناوری های نوین در تعیین جنسیت تخم مرغ، کمک زیادی به پایان معدوم سازی جوجه های نر خواهد کرد که این امر سبب صرفه جویی زیادی در صنعت مرغداری می گردد. این فناوری ها به قدری ارزشمند و با اهمیت است که شرکت ها و مراکز تحقیقاتی زیادی حاضر به سرمایه گذاری های کلان برای پیشرفت در این حوزه بوده و هستند. امروزه از دو روش تهاجمی و غیر تهاجمی جهت تعیین جنسیت تخم مرغ استفاده می شود. روش های تشخیصی تهاجمی اغلب منجر به کاهش زنده ماندن نمونه ها می گردد، درحالیکه روش های غیر تهاجمی با دقت بالا و زنده مانی نمونه ها، قابلیت توسعه زیادی را بین محققین ایجاد کرده است. به بیان دیگر روش های تشخیصی تهاجمی با درصد بالایی تعیین جنسیت جنین های درون تخم مرغ را انجام می دهند اما می تواند سبب به خطر انداختن ادامه فرآیند جوجه کشی شده و امنیت غذایی را به خطر اندازد. اما کاربرد روش های غیر تهاجمی در راستای استفاده صنعتی به واسطه عدم ایجاد مخاطره برای جنین جوجه در روند تشخیص جنسیت، دارای اولویت است. در این مقاله مروری ضمن بررسی اهمیت تعیین جنسیت در زمان جوجه کشی برای صنایع مرغداری، تلاش شده است تا تمامی فناوری های نوین بکارگیری شده به منظور تعیین جنسیت در مرحله تخم ریزی و جوجه کشی بررسی و مقایسه ای نیز بین آنها از نظر فواید و معایب صورت گیرد.
محمود مهرداد شکریه، آفشین زین الدینی، سید محمد قریشی،
دوره ۱۵، شماره ۹ - ( ۹-۱۳۹۴ )
چکیده
هدف تحقیق حاضر، مطالعه میزان اثربخشی وجود نانولولههای کربنی چندجداره با طول بلند، بر خواص مکانیکی رزین اپوکسی و کامپوزیتهای لایهای تقویت شده با الیاف تکجهته شیشهاست. بنابراین، خواص مکانیکی پلیمر (اپوکسی خالص)، نانوکامپوزیت حاوی ۵/۰درصد وزنی نانولولههای کربنی چند جداره، کامپوزیتهای لایهای شیشه/اپوکسی و نانوکامپوزیتهای لایهای شیشه/اپوکسی حاوی۵/۰ درصد وزنی نانولولههای کربنی با استفاده از مطالعات آزمایشگاهی مختلف استخراج میگردد. مدول و استحکام کششی، خمشی و برشی پلیمر اپوکسی و نانوکامپوزیتهای تقویت شده با ۵/۰ درصد وزنی نانولولههای کربنی چند جداره از آزمایش مشخصهسازی میشود. سپس، برای کامپوزیتهای لایهای الیاف شیشه و نانوکامپوزیتهای لایهای الیاف شیشه تقویت شده با ۵/۰ درصد وزنی نانولولههای کربنی چند جداره، مقادیر سفتی و استحکام کششی طولی و عرضی، و همچنین سفتی و استحکام خمشی و برشی داخل صفحهای مقایسه میشوند. نتایج آزمایشهای مربوط به نمونههای کششی نانوکامپوزیتهای لایهای نشان میدهند که حضور نانولولههای کربنی چند جداره با طول بلند باعث افزایش چسبندگی و برهم کنش الیاف لایههای مجاور شده و سبب میشود که مکانیزمهای تخریبی همچون شکست الیاف در آزمایش کشش طولی و یا جدایش لایهای در آزمایش برش داخل صفحهای به طور قابل ملاحظهای به تاخیر افتد. میتوان بیان داشت که بهبود خواص مکانیکی کامپوزیتهای لایهای نسبت به رزین با افزودن نانولولههای کربنی نمود بیشتری دارد. برای نمونه مقدار استحکام کششی در راستای طولی و استحکام برشی نانوکامپوزیتهای لایهای به ترتیب ۳۴% و ۲۶% نسبت به کامپوزیت لایهای رشد میکنند.
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( زمستان ۱۴۰۳ )
چکیده
از سال ۲۰۱۲، بیماری دنگی به عنوان یکی از مهمترین بیماری های ویروسی که از طریق بندپایان انتقال مییابد مورد توجه قرار گرفت و یکی از عمدهترین مشکلات بهداشتی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان تلقی شد. این ویروس دارای چهار سروتیپ بوده و از طریق پشه آئدس منتقل می گردد. هدف از این تحقیق، بررسی روشهای تشخیص، درمان و راهکارهای کنترل بیماری دنگی است. روش انجام این مطالعه براساس رصد و تفسیر اطلاعات حاصل از مقالات و کتب علمی مربوطه بوده است. این مطالعه در بهار و تابستان ۱۴۰۳ با بررسی کلیدواژه هایی همچون Dengue virus, Aedes Aegypti, dengue vaccine, detection, protection, chemical control در موتورهای جستجوی NCBI, Google, PubMed, WHO انجام شده است. برای تشخیص ویروس دنگی اغلب از روش های مولکولی (ریل تایم PCR) و ایمنی سنجی استفاده می گردد. در جهت پیشگیری از بیماری نیز کنترل چرخه زندگی پشه آئدس و استفاده از واکسن چهار ظرفیتی زنده و تخفیف حدت یافته Dengvxia وTAK-۰۰۳ توصیه شده است. درمان بالینی این بیماری با استفاده از سرم درمانی و استفاده از مایعات صورت می گیرد. در نهایت روش های کنترل شیمیایی و زیستی پشه آئدس نیز به عنوان راهکارهای مقابله با این بیماری توصیه شده است. در این مقاله مروری ضمن تشریح ویژگی های اختصاصی ویروس دنگی، روش های تشخیصی و درمانی این بیماری مورد بررسی علمی قرار گرفته است و همچنین نحوه پیشگیری و روند کنترل این بیماری ارایه می شود.
آرش بختیاری، مصطفی زین الدینی، مجید احتشامی، وحید تمیمی،
دوره ۱۶، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۵ )
چکیده
در سالهای اخیر، مطالعه آزمایشگاهی پدیده ارتعاش ناشی از گردابه، یکی از موضوعات مورد علاقه در بین محققین بودهاست. با این حال فرضیات و روشهای مورد استفاده در هر آزمایش، منجر به نتایج به نسبت متفاوتی در تحقیقهای صورت گرفته، شده است. در مقاله حاضر، با استفاده از یک استوانه، به بررسی و تحلیل اثر شرایط انتهایی در پاسخهای ارتعاشی استوانههای در معرض جریان آب پرداخته شده است. برای این منظور یک استوانه صلب که به صورت ارتجاعی در یک حوضچه کشش نصب شده، در دو حالت با و بدون ورق انتهایی مورد آزمایش قرارگرفته است. محدوده اعداد رینولدز آزمایش شده از ۵,۸×۱۰۳ تا ۶.۶×۱۰۴ است. به منظور کنترل روش آزمایشگاهی مورد استفاده، دادههای بدست آمده در این تحقیق، برای حالتی که ورق انتهایی به استوانه الصاق شده، با دادههای مشابه آزمایشگاهی دیگر محققین مورد مقایسه قرارگرفته است.
مقایسه نتایج این تحقیق با کارهای گذشته، گویای درستی روش مورد آزمایش بوده است. براساس نتایج این تحقیق ورق انتهایی تاثیر قابل توجهی بر دامنه بدون بعد ارتعاشی استوانه خواهد داشت. همچنین، با حذف ورق انتهایی نمودار دامنه بدون بعد استوانه به سرعتهای کاهش یافته بالاتری انتقال مییابد. در پاسخ بسامدی استوانه، حذف ورق انتهایی منجر به مقادیر کمتری برای بسامد استوانه شده است. بررسی ضریب نیروی برآیی نیز گویای روند مشابهی با آنچه که در دامنه بدون بعد دیده شد، میباشد. بطور کلی، بر اساس نتایج این تحقیق، حذف ورق انتهایی منجر به تحریک بیشتر استوانه در معرض جریان خواهد شد.
محمد معتمدی، مصطفی زین الدینی، جواد فاخری،
دوره ۱۶، شماره ۱۲ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده
در این تحقیق اطلاعات حاصل از بررسی نظری رفتار نرم شوندگی/ سختشوندگی و پدیده خرابی خمیری پیشرونده اعضای فولادی با مقطع لوله ای، تحت بارگذاری خمش خالص در محدوده غیر ارتجاعی ارائه می شود. در این مطالعه برای حل مسئله، از حل بسته ریاضی استفاده شده است. پدیده های فیزیکی مورد توجه در تحلیل شامل رفتار غیرارتجاعی مصالح، بیضی شدگی چرخه ای تجمعی سطح مقطع (مشابه رفتارخزش) و رفتار خمیری چرخهای شامل اثرات بوشینگر، رفتار نرمشوندگی/ سختشوندگی چرخهای مصالح و پدیده خرابی خمیری پیشرونده است. روابط لنگر- انحنا بر پایه مقطع بیضیشده استخراج شدهاند. رفتار مصالح در محدوده غیرخطی بر اساس معادله تنش- کرنش تورگارد لحاظ شده است که این امر موجب سادهسازی تحلیل شده است. یک مدل رفتاری ترکیبی شامل قانون سختشوندگی پویای غیرخطی بعلاوه سختشوندگی همسانگرد به منظور مدلسازی رفتار تنش- کرنش محوری چرخهای در نظر گرفته شده است. تحلیلها تحت بارگذاری خمش خالص تکرارشونده کمچرخه به صورت انحنا- کنترل انجام شده است. رشد چرخه به چرخه بیضیشدگی مقطع با استفاده از قانون اصلاح شده خزش بایلی- نیوتن در محاسبات لنگر خمشی آورده شده است پیشبینیهای مدل با تعدادی از دادههای تجربی در دسترس که به صورت آزمایش یکسویه و چرخهای در محدوده خمیری بر روی لولههای فولادی انجام شده مقایسه شده است و نتایج محاسبات همخوانی قابل قبولی با دادههای آزمایشگاهی دارند.