جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای ساویز


دوره ۹، شماره ۲ - ( بهار ۱۳۹۷ )
چکیده

اهداف: محاسبه نحوه توزیع جریان و میزان نفوذ میدان‌های الکترومغناطیسی القاشده در بدن و بافت‌های زیستی از مباحث مطرح در حوزه بیوالکترومغناطیس است که با دسترسی به هندسه سلول و اندامک‌های درون آن می‌توان به‌طور دقیق سهم هر جزء را در دریافت میدان و توزیع جریان و محاسبه امپدانس برآورد نمود. هدف مطالعه حاضر ایجاد هندسه سه‌بعدی از سلول و اندامک‌های درون آن برای شبیه‌سازی بیوالکترومغناطیس بود.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر پژوهشی از نوع محاسباتی است. در این مطالعه یک مدل الکتریکی کامل از سلول‌های قشرهای مختلف لایه اپی‌درم پوست به‌همراه اندامک‌های درونی آن با کمک نرم‌افزار ساوی ۱ ((SAVI ۱ و الگوریتم‌های جدید ابتکاری ایجاد شد. در این شکل هندسی اندامک‌هایی مانند میتوکندری، جسم گلژی، رنگدانه ملانین، ریبوزوم، لیزوزوم و هسته درون سلول در نظر گرفته شدند. در ایجاد اندامک‌ها از تصویر دو بعدی میکروسکوپی آنها استفاده شد.
یافته‌ها: شکل هندسی برای اندامک‌ها و نمونه سلولی برای تمام قشرهای لایه اپیدرم متناسب با واقعیت ایجاد شد. سلول‌های قشر بازال به صورت سلول‌های مکعبی و دارای هسته، سلول‌های قشر اسپینوزوم چندوجهی و هسته‌دار، سلول‌های قشر گرانولار مسطح و هسته‌دار بودند و قشر شاخی نیز سلول‌های کامل مسطح و فاقد هسته داشت.
نتیجه‌گیری: ایجاد هندسه سه‌بعدی از سلول و اندامک‌های درون آن برای شبیه‌سازی بیوالکترومغناطیس امکان‌پذیر است. این مدل سه‌بعدی قابلیت ذخیره‌سازی به سه فرمت mat، stl و vox و بازیابی در نرم‌افزارهای SAVI،CST studio  و MATLAB را دارد.


دوره ۱۴، شماره ۷۳ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

چکیده
اکسایش لیپید یکی از عمده ترین دلایل زوال مواد غذایی و ایجاد رادیکال های آزاد است که منجر به تشکیل ترکیبات سرطان زا و سمی بالقوه در مواد غذایی می شود. این عامل باعث شده که برای جلوگیری از اکسایش، از ضد اکسایش های مصنوعی در مواد غذایی استفاده کنند که اخیراً ضرر و عوارض جانبی این ضد اکسایش ها نیز در سلامتی انسان تایید شده است. یکی از اقدام ها باید برای جلوگیری از عوارض جانبی استفاده از ضد اکسایش های مصنوعی استخراج ضد اکسایش ها از مواد غذایی وگیاهی تازه است که حاوی ترکیبات فنولیک و ضد اکسایش درسطح بالا می باشند. در این مطالعه قدرت ضد اکسایشی عصاره برگ گیاه شنبلیله دو منطقه اردبیل و ساری مورد بررسی قرار گرفت. عصاره گیاه مذکور توسط دو حلال متانول و متانول /آب (۵۰:۵۰) که تحت تاثیر روش همزن قرارگرفته بود، استخراج گردید. مقدار ترکیبات فنولیک و توکوفرولی به ترتیب با روش فولین سیوکالچو و آلفا – توکوفرول و همچنین قدرت ضد اکسایشی عصاره ها با سه آزمون ۲ و ۲ دی فنیل- ا- پیکریل هیدرازیل (DPPH)، بتاکاروتن- لینولئیک اسید و شاخص پایداری اکسایشی ( OSI) اندازه گیری شده و با ضد اکسایش مصنوعی تری بوتیل هیدرو کینون (TBHQ)مقایسه گردید. نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره استخراج شده توسط حلال متانولی برگ گیاه شنبلیله منطقه اردبیل، با مقدار فنولیک و توکوفرولی بالا، درصد مهار رادیکال آزاد(DPPH) ۵۰/۶۲ % درغلظت ۹۰۰ ppm، ۵۲/۸۹ % بی رنگ شدن در سامانه بتاکاروتن در غلظت ppm۵۰۰ و در سامانه OSI با مقاومت در برابر اکسایش به مدت ۶۶/۴ ساعت، دارای بیشترین خاصیت ضد اکسایشی بود. همچنین در بعضی مواقع از لحاظ آماری با ضد اکسایش مصنوعی TBHQ تفاوت معنی داری نداشت. بنابراین برگ گیاه شنبلیله دارای خاصیت ضد اکسایشی خوبی بوده و نوع حلال، منطقه کشت و روش عصاره گیری هم بر روی قدرت ضد اکسایشی عصاره ها تاثیرگذار می باشد.
محمدرضا ساویز، وحید رومی،
دوره ۱۸، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

در این تحقیق، کنترل ارتعاشات پانل استوانه ای مرکب چند لایه تحت بار دینامیکی بوسیله وصله عملکر پیزوالکتریک بهینه برای اولین بار بررسی شده است. بمنظور حل معادلات دینامیک سازه با وصله پیزو، از روش المان محدود استفاده شده،که بر اساس فرضیات تئوری تغییر شکل برشی مرتبه اول (FSDT) و مدل لایه معادل با تغییر شکل های زاویه ای متفاوت برای پوسته و وصله پیزو توسعه یافته است. معادلات حاکم بر پانل با وصله پیزو از طریق اصل همیلتون به دست می‌آیند و با استفاده از المان هشت گرهی روی لایه میانی پوسته تجزیه می شوند تا دستگاه معادلات ماتریسی حاصل شود. برای یافتن محل و اندازه بهینه برای عملگر پیزوالکتریک از معیار حداکثر کنترل پذیری استفاده شده است. طبق قانون کنترلی مورد استفاده، ولتاژ اعمال شده به وصله پیزوالکتریک متناسب با برآیند مولفه های سرعت در نقطه محل نصب حسگر می باشد. جهت صحه گذاری عملکرد فرمولبندی و مدل المان محدود، نتایج بدست آمده برای فرکانس طبیعی پانل استوانه ای چند لایه بدون وصله با مراجع موجود مقایسه شده اند. سپس با داشتن دینامیک سیستم بهینه شده، پاسخ فرکانسی برای حالت حلقه باز و بسته بدست آمده است و در انتها تاثیر مقادیر بهره کنترلی و ابعاد هندسی پانل و وصله روی پاسخ زمانی و سرعت میرا شدن ارتعاشات به نمایش گذاشته شده است.

دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۸ )
چکیده

زمینه و هدف: مطالعات گسترده‌ای پایداری شیروانی را بررسی نموده‌اند اما مطالعات محدودی به بررسی اثر صفحه گسیختگی به نحوه توزیع نیروی کششی و نحوه توزیع نیروی کششی در طول میخ‌ها بر پایداری شیب‌های پرداخته است. بر این اساس هدف این پژوهش بررسی اثر زاویه کوبش و طول میخ‌ها بر پایداری شیب با نگرش به نحوه توزیع کرنش برشی است. روش بررسی: در این پژوهش به صورت موردی شیب منتهی به جاده مسیر ایلام-صالح‌آباد بعد از تونل راه‌کربلا انتخاب شده است. ابتدا جهت تعیین پارامترهای مکانیکی خاک از محل شیب نمونه‌هایی تهیه شده و در آزمایشگاه بر اساس آیین نامه ASTM مشخصات خاک تعیین شده است. جهت مدل‌سازی از نرم‌افزار FLAC۲D که نرم‌افزاری قوی در مدل‌ کردن سازه‌های ژئوتکنیکی است، استفاده شده است. در ادامه به بررسی اثر زاویه شیب میخ‌ها با افق و طول میخ‌ها بر روی ضریب اطمینان و نحوه توزیع نیروی کششی میخ‌ها پرداخته شده است. بحث و نتیجه‌گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان میدهد که با افزایش شیب میخ‌ها با افق از زاویه ۰ تا ۳۰ درجه، ضریب اطمینان میخ‌ها حدود ۲۳% و بیشینه نیروی کششی حدود ۶% افزایش می‌یابد و پس از آن با افزایش در زاویه شیب میخ‌ها ضریب اطمینان کاهش و توزیع نیروی کششی در طول میخ‌ها کاهش می‌یابد. در بررسی اثر طول میخ‌ها بر پایداری شیب، مشاهده شد که بیشترین راندمان زمانی حاصل می‌شود که طول میخ‌ها یک متر از اندازه گوه گسیختگی برشی در آن نقطه بیشتر باشد.

صفحه ۱ از ۱