جستجو در مقالات منتشر شده
۶ نتیجه برای سرخوش
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۹۳ ۱۳۹۴ )
چکیده
یکی از اهداف اساسی کشورهای در حال توسعه دستیابی به رشد و توسعه اقتصادی پایدار میباشد. در این راستا، توسعه صادرات می تواند به طور مستقیم عاملی برای رشد اقتصاد باشد.
با توجه به اهمیت بررسی عوامل مؤثر بر صادرات غیرنفتی در سیاستگذاریهای تجاری، در این مطالعه تأثیر یارانه بیمه های صادراتی و برخی متغیرهای مرتبط دیگر بر صادرات غیر نفتی ایران بررسی میشود. برای این منظور، رابطه بلندمدت و کوتاه مدت بین صادرات غیر نفتی با یارانه بیمه صادراتی و دیگر متغیرها با استفاده از داده های سالانه ۱۳۹۰-۱۳۷۴، و بهره گیری از رهیافت خود توضیح با وقفه های گسترده (ARDL) برآورد و تحلیل شده است.
نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان می دهد که یارانه بیمه صادراتی در بلند مدت و کوتاه مدت دارای اثر مثبت بر صادرات غیر نفتی کشور می باشد.
رضا سرخوش، امین فرخ آبادی، حمیدرضا زارعی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( دی ۱۳۹۹ )
چکیده
سازههای ترکیبی فلز/کامپوزیت، که متشکل از کامپوزیتهای با چگالی کم با
مواد فلزی کم هزینه هستند، از پتانسیل قابل توجهی برای به کارگیری در دستگاههای جذب انرژی با کاربردهای مختلف برخوردار میباشند. در این تحقیق به بررسی اثر همپوشانی لایههای کامپوزیت بر روی میزان جذب انرژی و ویژگیهای ضربهپذیری لولههای هیبریدی آلومینیوم/اپوکسی تقویت شده با الیاف شیشه تحت بار شبه استاتیکی به صورت تجربی پرداخته میشود. بدین منظور، یک تحقیق تجربی در مورد عملکرد لهیدگی محوری استاتیکی لولههای هیبریدی آلومینیوم/کامپوزیت را که شامل لولههای حاوی اپوکسی تقویت شده با نوار الیاف شیشهای E-glass با درصد هم پوشانیهای متفاوت در اطراف لولههای آلومینیومی صورت میپذیرد و در ادامه بر روی لولههای استوانه آلومینومی و استوانههای هیبریدی آلومینیوم/کامپوزیت با درصد هم پوشانیهای ۵ ، ۵۰ و ۱۰۰ درصد تست شبه استاتیکی انجام گرفته و میزان جذب انرژی، جذب انرژی ویژه، بیشینه نیروی لهیدگی، نیروی لهیدگی میانگین، بازده نیروی لهیدگی و درصد تغییرات آنها مورد مطالعه و مقایسه قرار خواهد گرفت. درنهایت به منظور اعتبار سنجی نتایج بدست آمده در این تحقیق، نتایج آزمونهای انجام شده با نتایج سایر مراجع در این زمینه مقایسه شده است.
رضا سرخوش، حمیدرضا زارعی،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( بهمن ۱۳۹۹ )
چکیده
تحمل دماهای بالا در مواد مرکب یکی از پارامترهایی است که همواره مورد توجه میباشد. به ویژه زمانی که این نوع مواد در بخشهای حساس وسایل پرنده مورد استفاده قرار میگیرند. عموماً بخشهای حساس وسایل پرنده میبایست علاوه بر شفافیت راداری، مقاومت مکانیکی خوبی نیز در دماهای بالا دارا باشند. به این منظور کامپوزیت با زمینه تفلون یکی از گزینههای مناسب میباشد. تفلون از جمله پلیمرهایی است که دارای مقاومت در برابر حرارت بالا و ثابت دیالکتریک پایین است. در این مقاله فرآیند آمادهسازی کامپوزیت پلیمری تفلون تقویت شده با الیاف شیشه به روش پخت معمولی صورت گرفته است. به منظور دستیابی به فرآیند بهینه پخت کامپوزیت زمینه تفلون، سیکلهای مختلف دما و زمان انتخاب و بررسی شده و سیکل بهینه پخت اینگونه مواد مرکب با روش طراحی آزمایش بدست آمده است. درادامه خواص مکانیکی کامپوزیتهای تولید شده با فرآیند پخت متفاوت، اندازهگیری شدند. جهت تعیین خواص مکانیکی آزمون کشش و جهت تعیین خواص الکتریکی و اکترومغناطیسی آزمون تست ثابت دیالکتریک در باند X انجام گرفت. هم چنین تانژانت تلفات کامپوزیت تولید شده نیز به دست آمد. ماکزییم استحکام کششی و مدول یانگ کششی که در این پژوهش به دست آمد به ترتیب برابر با ۱۳۰ مگاپاسکال و ۳/۶۵ گیگاپاسکال است. ماکزیمم ثابت دیالکتریک و تانژانت تلفات نمونههای تولیدی در باند X به ترتیب برابر با ۲/۳۷ و ۰/۰۹۶ است. درنهایت به منظور اعتبار سنجی نتایج بدست آمده در این تحقیق، نتایج آزمونهای انجام شده با نتایج سایر مراجع در این زمینه مقایسه شده است.
حمیدرضا زارعی، پیام شاه نظر، محمد مسکینی، رضا سرخوش،
دوره ۲۲، شماره ۵ - ( اردیبهشت ۱۴۰۱ )
چکیده
الیاف پلی اتیلن با جرم ملکولی بالا از قوی ترین و سبک ترین الیاف موجود هستند که به طور گسترده در کاربردهای بالستیک با عملکرد بالا استفاده می شود. با وجود پیشرفت زیاد توان محاسباتی در سالهای اخیر، به دلیل پیچیدگی رفتار شکست الیاف این کامپوزیت در اثر ضربه، محاسبات دقیقی برای شناسایی آسیب این الیاف انجام نشده است. در این پژوهش با استفاده از پیشرفتهترین روش مدلسازی المان محدود کامپوزیتها (آباکوس- صریح) برای مطالعه رفتار الیاف این کامپوزیت در اثر برخورد پرتابه با سرعت بالا استفاده شده است. برای پوسته و تقویت کنندهها از المان جامد و برای تعیین رفتار ماده از معیار آسیب هاشین سه بعدی استفاده شده است. به دلیل عدم وجود این معیار در نرمافزار آباکوس و اهمیت استفاده از آن، این معیار توسط زیربرنامه وییومت و کدنویسی در محیط فرترن به قابلیت آباکوس اضافه شده است. نمودارهای تغییر سرعت و وقوع و گسترش خرابی گزارش شدهاند. برای ارزیابی و اعتبارسنجی این روش، ۶ نمونه پنل کامپوزیتی پلی اتیلن با جرم ملکولی بالا به ترتیب با تعداد ۲۰ و ۴۵ لایه ساخته شد و این پنلهای کامپوزیتی مورد برخورد پرتابه سرعت بالا با سرعتهای مختلف قرار گرفتند. در ادامه نتاج حاصل از شبیه سازی با نتایج تجربی مقایسه شد که نتایج حاصل از شبیه سازی توافق بسیار خوبی را با نتایج تجربی نشان میدهند.
رضا سرخوش، محمد کاظمی نصرآبادی، شاهین نظری گوگلی،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( اسفند ۱۴۰۲ )
چکیده
فرایند فرزکاری به طور گسترده در صنعت تولید برای شکلدهی قطعات هندسی پیچیده استفاده میشود. باتوجهبه انعطافپذیری فرایند برش و متغیرهای مختلف درگیر، بهینهسازی فرایند به یک مسئله کلیدی بهمنظور دستیابی به بهرهوری و کیفیت بالاتر تبدیل شده است. برای بهینهسازی برنامهریزی فرایند، انتخاب یک استراتژی ماشینکاری مناسب مهم است. پیادهسازی و انتخاب استراتژیها و جهتگیریهای مسیر ابزار در فرایند ماشینکاری بهویژه در صنایع هوافضا و قالبسازی بسیار مهم است. انتخاب مناسب میتواند منجر بهصرفه جویی قابلتوجه در زمان ماشینکاری، بهبود کیفیت سطح قطعه کار و بهبود در عمر ابزار و در نتیجه منجر به کاهش هزینه کلی و بهرهوری بالاتر شود. بنابراین، هدف این مقاله شناسایی بهترین استراتژی پرداخت از نظر زبری سطح و زمان پرداخت است. در این مقاله استراتژی شلو مورد بررسی قرار گرفته و فرزکاری مرحله پرداخت آن با سه استراتژی فرایند فرزکاری از جمله شطرنجی، آفست سهبعدی، شطرنجی مسطح مورد مطالعه و مقایسه قرارگرفته است. در مقاله حاضر مقایسه استراتژیها در نرم افزار پاورمیل و با فرز انگشتی سرتخت انجام شده است که قابلیت کف تراشی و دیواره تراشی را به طور همزمان دارد. پارامترهای برش ابزار برای تمام استراتژیهای آزمایش شده ثابت در نظر گرفته شد. کیفیت ماشینکاری از طریق مقایسه زبری سطح، توپوگرافی سطح و پارامترهای کنترل ابعاد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن است که استراتژی ماشینکاری شلو کمترین زبری سطح و بهترین کیفیت سطح و استراتژی شطرنجی بیشترین زبری سطح و بدترین کیفیت سطح را در این آزمایش دارد.
دوره ۲۷، شماره ۳ - ( ۲-۱۴۴۲ )
چکیده
یُعنَی البحث بوضع حلول لمنع حرمان الأحفاد من إرث الجد بعد موت الأب، حیث سیکون الإرث مصدر عیش الأحفاد کونه حصه والدهم وکونهم «أی الأحفاد»هم الأحق والأقرب إلی الجد، الأمر الذی جعل العلماء والفقهاء یجتهدون فی آرائهم فی مسأله الأبعد والأقرب من حیث وجود الأعمام. وهدفنا من هذا البحث محاوله إیجاد حلول لهذه الإشکالیه حسب آراء الفقهاء من المذهبین. ولما وجدنا لموضوع الإرث أهمیه فائقه فی الحیاه وأنه من الأمور الشرعیه المهمه فی المجتمع فنسعی للبحث فیه ودراسته ولطرح سؤال عن السبب فی حرمان الأحفاد من الإرث بعد موت والدهم خاصه مع وجود الأعمام وما یسبب من نزاع بین الأسر وما یمر به الأحفاد من الفقر. حیث اتفق فی هذا الأمر الفقهاء من الشیعه والسنه وقالوا إن أولاد الابن لا یرثون جدهم ما دام الأبناء أنفسهم موجودین، أی الحفید مع وجود الابن الصلبی(عم الحفید)، ذکرا کان أو أنثی ومتی اجتمع أولاد الأولاد«وإن سفلوا» فالأقرب منهم یمنع الأبعد. ولم نجد فی الآیات القرآنیه و الروایات الشریفه دلاله صریحه علی حرمان الأحفاد وما جاء فی بحثنا ما هو إلا اجتهادات و آراء بعض الفقهاء وفی آخر بحثنا وضع الفقهاء ما یسمی بالوصیه الواجبه ای علی الجد ان یقوم بکتابه الوصیه الواجبه للأحفاد کون الوصیه لهم مشروعه فی حدود الثلث،و لا تقبل فیما زاد علی الثلث. واتخذ البحث من المنهچ الوصفی والتحلیلی منهجا لانه یستوعب مجالات تسلیط الضوء علی کل الاراء والتفسیرات.. المطروحه.