جستجو در مقالات منتشر شده
۷ نتیجه برای سرپرست
هدی سرپرست، محمد رضا آشوری، محمد مهدی خطیبی،
دوره ۱۳، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده
سازه های متقارن نظیر؛ صفحات دایره ای شکل معمولا دارای مودهایی با فرکانس های طبیعی یکسان یا نزدیک به هم می باشند. از دید تئوری این مودها دو مود نزدیک به هم کاملا مجزا هستند ولی در اغلب در روش های مودال کلاسیک به عنوان یک مود شناخته می شوند. در این مقاله، برخی از روش های مودال کلاسیک معرفی و مهم ترین مشکلات آن ها در شناسایی مودهای نزدیک بیان شده است. سپس به منظور برطرف نمودن این مشکلات، یکی از روش های آنالیز مودال محیطی به نام زیر فضای اتفاقی-کواریانس استفاده شده است. برای بررسی دقت این روش در تخمین پارامترهای مودال، یک ورق فولادی تحت شبیه سازی قرار گرفته است. نتایج بدست آمده از شبیه سازی توانمندی روش را در شناسایی مودهای نزدیک به هم با وجود نویز، دمپینگ بالا و نزدیکی زیاد مودها اثبات می کند. همچنین به منظور بررسی تجربی روش در تشخیص مودهای نزدیک به هم، آزمایش های مودال محیطی و مودال کلاسیک بر روی رینگ خودروی پژوی ۴۰۵ انجام شده است و نتایج این آزمایش ها با یکدیگر مقایسه شده است. نتایج شبیه سازی و تجربی قابلیت آنالیز مودال محیطی را در تشخیص و جداسازی مودهای نزدیک به هم نشان می دهد.
هدی سرپرست، محمد رضا آشوری، پیمان عبادی، محمد مهدی خطیبی،
دوره ۱۳، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۲ )
چکیده
بسیاری از سازه های موجود در محیط پیرامون ما نظیر؛ پل ها، ساختمان هاو ... تحت نیروهای محیطی قرار دارند. تحلیل دینامیکی چنین سازه هایی به منظور طراحی دقیق و تعمیر و نگهداری آن ها ضروری می باشد. آنالیز مودال می تواند به عنوان ابزاری قدرتمند، بخش مهمی از تحلیل دینامیکی را که یافتن پارامترهای مودال می باشد، انجام دهد. اما وجود مشکلاتی نظیر؛ ناشناخته بودن نیروهای محیطی، دشوار یا غیرممکن بودن اندازه گیری آن ها منجر به استفاده از روش های آنالیز مودال محیطی شده است که صرفا با اندازه گیری پاسخ، پارامتر های مودال را محاسبه می کنند. در این مقاله، پارامتر های مودال یک سازه تحت بار محیطی با استفاده از آنالیز پاسخ تخمین زده شده است. بدین منظور در محیط شبیه سازی، پارامتر های مودال یک تیر دو سر گیر با استفاده از روش تجزیه فرکانسی محاسبه و با نتایج اجزای محدود مقایسه شده است. سپس به منظور بررسی تجربی، آزمایش های مودال کلاسیک و محیطی بر روی یک نمونه پل که تحت بار محیطی قرار دارد، انجام و با یکدیگر مقایسه شده است. نتایج حاصل از بررسی های عددی و تجربی دقت مناسب روش را در تخمین پارامترهای مودال سازه نشان می دهد.
هدی سرپرست، محمد رضا آشوری، محمد مهدی خطیبی، علی عسگری طبری،
دوره ۱۳، شماره ۱۰ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده
آنالیز مودال کلاسیک ابزار قدرتمندی برای تحلیل دینامیکی سازه ها می باشد، اما معمولا با مشکلات اساسی همراه است. زیرا تحریک اغلب سازه های موجود در پیرامون ما نظیر؛ هواپیماها، پل ها و ... بدلیل بزرگ و پیچیده بودن، بسیار دشوار است. همچنین این سازه ها معمولا تحت بارهای محیطی (که دقیقا ماهیت مشخصی ندارند)می باشند. بنابراین اندازه گیری این بارها اغلب غیرممکن است. در این مقاله روش زیرفضاهای اتفاقی بر مبنای کواریانس، به منظور حل مشکلات مطرح شده بکار رفته و تحت بررسی عددی و تجربی قرارگرفته است. بدین منظور، ابتدا پارامترهای مودال یک تیر یک سر درگیر از روش زیرفضاهای اتفاقی بر مبنای کواریانس محاسبه و با نتایج اجزای محدود مقایسه شده است. سپس به منظور بررسی دقیق تر روش در شرایط مختلف، اثر نویز و بالا بودن دمپینگ سازه بر روی دقت پارامترهای مودال حاصل بررسی شده است. همچنین به منظور بررسی تجربی روش، آزمایش های مودال کلاسیک و مودال محیطی بر روی یک میل لنگ انجام شده و پارامترهای مودال حاصل از آزمایش ها با یکدیگر مقایسه شده اند. نتایج حاصل از بررسی های عددی و تجربی دقت مناسب روش را در تخمین پارامترهای مودال سازه نشان می دهد.
هدی سرپرست، محمد رضا آشوری، محمد مهدی خطیبی،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده
یکی از مشکلات روش های آنالیز مودال محیطی عدم امکان اندازه گیری همزمان پاسخ در تمامی نقاط مدنظر است، که عمدتا بدلیل محدودیت در تعداد شتاب سنج ها یا کانالهای اندازه گیری می باشد. به منظور غلبه بر این مشکل، آزمایش باید در چندین مرحله انجام شده و ارتباط بین مراحل آزمایش با انتخاب نقاطی به عنوان نقاط مرجع برقرار شود. روش های موجود، انتخاب نقاط مرجع را بر اساس همبستگی بین نقاط اندازه گیری شده انجام می دهند که با افزایش نویز محیطی، کارایی خود را از دست می دهند. بنابراین در این مقاله شاخص جدیدی برای انتخاب نقاط مرجع ارائه شده است که در محیط نویزی عملکرد مناسب تری دارد. به منظور بررسی عددی، روش پیشنهادی و روش همبستگی بر روی مدل اجزای محدود یک تیر اجرا و پارامترهای مودال حاصل از دو روش با یکدیگر مقایسه شده اند. همچنین اثر اضافه شدن نویز در سیگنال پاسخ بررسی شده است. در ادامه آزمایشی بر روی یک ورق فلزی، انجام شده است. نتایج بدست آمده از بررسی های عددی و تجربی، نشان دهنده عملکرد مناسب تر شاخص پیشنهادی در مقایسه با شاخص همبستگی برای انتخاب نقاط مرجع و محاسبه پارامترهای مودال سازه می باشد.
هدی سرپرست، سیامک اسماعیل زاده خادم،
دوره ۱۷، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۶ )
چکیده
بررسی رفتار ارتعاشاتی سازههای خمیده کامپوزیتی تحت حرکت وسایل نقلیه به ندرت در میان تحقیقات گذشته وجود دارد. در این مقاله به تحلیل پاسخ دینامیکی یک تیر خمیده لایهای عمیق با تکیهگاههای ساده تحت بار متحرک شعاعی بر مبنای تئوری تیر تیموشنکو پرداخته شده است. به این منظور معادلات حرکت حاکمبا فرض ثابت بودن انحنای تیر، تحت بار متحرک متمرکز با دامنه و سرعت ثابت به روش همیلتون استخراج شدهاند. برای حل معادلات سیستم، از روشهای تحلیلی و عددی استفاده شده و پاسخ دینامیکی تیر در جهتهای محوری، شعاعی و پیچشی بهدست آمدهاند. سرعت بار متحرک، شعاع و زاویه تیر خمیده در مدت زمان حضور بار متحرک بر روی تیر موثر میباشند. اثرات مشخصات بار متحرک، هندسی و ماده بر روی پاسخ دینامیکی، فرکانس پایهای تیر و سرعت بحرانی بار متحرک بررسی شده است.نتایج نشان میدهند که در میان انواع مختلف لایهچینیهای مورد بررسی، کمترین و بیشترین خیز تیر، برای تیر چهار لایه به ترتیب مربوط به حالت لایهچینی[۹۰/۰/۹۰/۰]و [۴۵/-۴۵/-۴۵/۴۵] است. علاوه بر این مشاهده میشود که با افزایش سرعت بار متحرک تا قبل از سرعت بحرانی، جابجایی دینامیکی تیر کاهش مییابد. در ضمن نشان داده میشود که افزایش شعاع تیر خمیده منجر به کاهش فرکانس و افزایش سرعت بحرانی بار متحرک میشود.
هدی سرپرست، سیامک اسماعیل زاده خادم، علی ابراهیمی ممقانی،
دوره ۱۸، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده
در این مقاله رفتار ارتعاشی تیر خمیده لایه ای عمیق تیموشنکو تحت بار متحرک تکی و چندتایی با شرایط مرزی تکیه گاه ساده در حضور پدیده های لغو، تشدید و حداکثر دامنه ارتعاشات آزاد مطالعه شده است. با ثابت درنظر گرفتن دامنه و سرعت بارهای متحرک، معادلات حرکت حاکم بر سیستم با استفاده از روش های تحلیلی و عددی حل شده اند. فرکانس پایه ای تیر، سرعت بحرانی بار متحرک و پاسخ دینامیکی تیر خمیده لایه ای به دست آمده اند. همچنین تاثیر پارامترهایی نظیر سرعت های مختلف لغو، حداکثر، فاصله بارهای متحرک از یکدیگر، ترتیب لایه چینی و تعداد لایه ها در ضخامت ثابت تیر بر پاسخ زمانی سیستم ارائه شده است. نتایج، نشان دادند جابجایی دینامیکی تیر خمیده لایه ای برای لایه چینی عمود برهم حتی در شرایطی که پدیده لغو، تشدید و حداکثر دامنه ارتعاشات آزاد رخداده اند کمتر از لایه چینی غیر عمود می باشد. همچنین مشاهده شد که نوع لایه چینی و تعداد لایه ها در سرعت های لغو و حداکثر تیر تحت بار متحرک تکی اثری ندارند ولی سرعتهای لغو و تشدید را در تیرهای تحت بارهای متحرک چندتایی تغییر میدهند. در ضمن نشان داده شد که سرعت های لغو و تشدید در لایهچینی های عمود بر هم متقارن و نامتقارن یکسان هستند و بیشتر از انواع دیگر لایهچینی میباشند.
دوره ۲۳، شماره ۶ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده
ایجاد آسیب در سازه طی دوران بهرهبرداری همیشه محتمل است ازاینرو بحث پایش سلامت سازههای مهم بهمنظور کنترل و مدیریت بهرهبرداری ایمن طی سالهای اخیر موردتوجه قرارگرفته است. فرآیند شناسایی و پایش سیستمهای سازهای از طریق روشهای مختلفی امکان پذیر بوده و استخراج مشخصههای ذاتی سازههای هدف به منظور تشخیص آسیبهای احتمالی از مبانی روشهای مذکور است. روش زیرفضای تصادفی از جمله روشهای شناسایی است که با استفاده از دادههای ثبت شده از پاسخ سیستم بوسیله نصب حسگر و با فرض وجود نویزهای اندازهگیری در دادهها، مشخصههای سازه را ارائه میدهد. با توجه به محدودیت در تعداد حسگرهای قابل نصب به منظور پایش سازههای واقعی، استفاده از روش زیرفضای تصادفی مبتنی بر دادههای مرجع این امکان را فرآهم خواهد آورد که با استفاده از تعداد حسگرهای محدود، سازهی مورد بررسی شناسایی شده و در صورت وجود آسیب، محل وقوع آن توسط بهرهگیری از روشهای متداول موجود قابل تشخیص باشد. طی پژوهش حاضر پس از مدلسازی اجزای محدود و تحلیل دینامیکی چند نمونه سازهی هدف با فرض نصب تعداد محدود حسگر، نتایج حاصل از خروجی روش زیرفضای تصادفی مبتنی بر دادههای مرجع مورد بهرهبرداری قرار گرفته است. در ادامه با استفاده از تغییرات انرژی کرنشی مودال اعضا و رویکرد احتمالاتی، فرآیند تشخیص آسیب در اعضای آسیبدیدهی سازهی هدف بکار گرفته شده و کارایی روش پیشنهادی در قالب فرآیند مذکور مورد بحث قرارگرفته است. بر اساس نتایج حاصل شده از خروجی فرآیند پیشنهادی، اعضای آسیبدیده با دقت زیادی شناسایی شده و قابل تشخیص خواهند بود.