جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای سعادت فومنی
محمود سعادت فومنی، محمد صالح صدوقی،
دوره ۱۳، شماره ۷ - ( ۷-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله تحلیل حساسیت یک نمونه شیر سروُ هیدرولیک کنترل دبی ارائه شده است. در این تحلیل، حساسیت منحنی دبی- جریان نسبت به تغییرات پارامترهای هندسی و عملکردی اجزای آن ارزیابی شده است. این تحلیل به کمک مدلی که رفتار شیر را بر حسب پارامترهای هندسی و مشخصات اجزای آن شبیه سازی می¬کند انجام گرفته است. با توجه به تعدد پارامترهای اجزای شیر و پیچیدگی¬های مجموعه، کمیتهای تاثیرگذارتر در عملکرد شیر مورد بررسی دقیقتر قرار گرفته¬اند. میزان انحراف "بهره دبی " و "دبی اشباع " که مشخصه های اصلی رفتار شیر می باشند از مقادیر نامی آنها در منحنی دبی- جریان به عنوان معیاری برای سنجش حساسیت شیر انتخاب شده است. منحنی تغییرات مشخصه های فوق بر حسب تغییرات پارامترهای مورد نظر به دست آمده است. بررسی¬ها نشان می¬دهد که کلیه منحنیهای حساسیت به دست آمده در بازه¬های محدود خطی¬اند. همچنین از بین پارامترهای بررسی شده "فاصله تعادلی نازل – فلپر "، "قطر اریفیس " و "ضریب سختی فنر اسپول " به ترتیب از حساسیت بیشتری در عملکرد شیر برخوردار بودند.
محمدحسین خالصی، حسن سالاریه، محمود سعادت فومنی،
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
با توجه به قابلیت های متعدد و کاربردهای روزافزون تجاری و نظامی هلیکوپترهای رادیو کنترل، مطالعات فراوانی بر روی این وسایل پرنده بدون سرنشین در حال انجام است. با توجه به سیستم دینامیکی غیرخطی، پیچیده، ناپایدار و کوپل شده و همچنین محدودیت های موجود در کنترل و هدایت دستی، توانایی کنترل خودکار این وسایل از اهمیت بالایی برخوردار است. در این مقاله ضمن بررسی روش های مختلف مدلسازی دینامیکی هلیکوپترهای بدون سرنشین، یک محیط شبیه ساز چندسطحی برای تحلیل عملکرد پرواز و بررسی اثرات پارامترهای مختلف، طراحی و پیاده سازی شده است. اهمیت و نوآوری اصلی شبیه ساز ایجاد شده، امکان شبیه سازی دینامیکی پرواز هلیکوپتر با استفاده از تئوری های مختلف برای کاربردهایی نظیر طراحی سیستم کنترلی، بررسی عملکرد آن و شبیه سازی واقعی پرواز است. تفاوت اصلی مدلسازی های مختلف در تئوری و فرضیات به کار رفته در مدلسازی مجموعه روتور و دینامیک فلپینگ آن می باشد. برای هر سطح، طراحی فیلتر کالمن و سیستم کنترلی انجام گرفته و نتایج اولیه نشان دهنده عملکرد قابل قبول تخمین گر و کنترلر است. با توجه به چندسطحی بودن شبیه ساز و پیچیدگی بیشتر رفتار واقعی هلیکوپتر بدون سرنشین نسبت به مدلسازی های انجام شده، می توان از این شبیه ساز به عنوان راه حل بهتر برای مرحله مقدماتی قبل از انجام تست های پرواز واقعی بهره برد.
مسعود یزدانی جهرمی، حسن سالاریه، محمود سعادت فومنی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده
گامبرداری انسان یکی از مقاومترین و تطبیقپذیرترین پدیدههای دینامیکی در طبیعت میباشد که در آن، تعامل پیچیدهای میان سیستم عصبی و بیومکانیکی بدن وجود دارد. یکی از نظریههای پیشنهاد شده برای این پدیده، وجود یک ساختار دو سطحی است که در سطح پایین، کنترل سیستم توسط سیستمعصبی پراکنده در بدن به همراه سیستم اسکلتی-عضلانی انجام میپذیرد و سیستم عصبی مرکزی (مغز) در سطح بالا، وظیفه کنترل سیستم در صورت عدم توانایی سطح پایین، نظارت و آموزش آن را بر عهده دارد. در این مقاله، بر اساس این نظریه، یک چهارچوب کنترلی دو لایهای برای سیستمهای زیر تحریک، با درجات آزادی بالا و دارای سیکل حد توسعه داده شده است که بر روی یک ربات دو پای سهلینکی در حال گامبرداری پیاده سازی گردیده است. در این چهارچوب کنترلی، لایه پایین کنترلی از شبکهای از کنترلهای ساده متناظر با هر درجه آزادی تشکیل میگردد که به منظور حفظ پایداری سیستم، توسط یک پسخوراند از وضعیت کلی سیستم تغذیه میگردد. علاوه بر این در لایه بالا، یک کنترلر مرکزی در نظر گرفته شده است که وظیفه آموزش این شبکه و نظارت بر حفظ پایداری سیستم را بر عهده دارد. در ادامه نشانداده شده است که به وسیله این شبکه کنترلی که با حداقل اطلاعات کنترلی تغذیه میشود، میتوان سیستم در نظر گرفته شده را که یک سیستم دینامیکی ناپایدار است، کنترل نمود.