جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای سلامت طلب

محمود مهرداد شکریه، مظاهر سلامت طلب، محمد حیدری رارانی،
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده

در این تحقیق پدیده شروع و رشد ُمد اول تورق در نمونه تیر دو لبه یک سرگیردار برای دو تیر همسانگرد و کامپوزیتی با استفاده از تحلیل المان محدود انجام شده و تئوری¬های موجود مورد بررسی قرار گرفته است. این تئوری ها بر اساس قوانین کشش-جدایش بوده و از مدل های مختلف مانند خطی، دوخطی و نمایی پیروی می کنند. همچنین تأثیر پارامتر های ناحیه چسبناک (نرخ رهایی انرژی کرنشی بحرانی و حداکثر تنش بین لایه ای)، تغییر شکل برشی و پل¬زنی الیاف مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می¬دهند تئوری¬های معرفی شده و تحلیل المان محدود بر پایه مدل¬های کشش-جدایش ذکر شده، از توانایی لازم برای پیش¬بینی شروع و رشد تورق در نمونه کامپوزیتی تک¬جهته با پل¬زنی الیاف برخوردار نیستند. علاوه بر آن نادیده گرفتن ناحیه پل¬زنی در مدل ناحیه چسبناک خطای قابل توجهی در پیش¬بینی رشد تورق در این نمونه¬ها خواهد داشت. لذا در این تحقیق، مدل ناحیه چسبناک دوخطی با درنظر گرفتن قانون پل¬زنی الیاف و انرژی مصرفی در این ناحیه، اصلاح شده و در نرم افزار ABAQUS پیاده سازی شده است. مقایسه نتایج مدل سازی عددی با نتایج تجربی موجود در تحقیقات دیگر نشان می دهد که مدل ناحیه چسبناک توسعه داده شده از هم خوانی خوبی با نتایج تجربی برخوردار است.
مجید خراط زاده خوراسگانی، محمود مهرداد شکریه، مظاهر سلامت طلب،
دوره ۱۸، شماره ۹ - ( ۱۰-۱۳۹۷ )
چکیده

در این تحقیق، اثر زاویه الیاف فصل مشترک بر روی چقرمگی شکست شروع و پایا در کامپوزیت‌‌های تقویت شده با الیاف بافته شده‌‌ی ساده با لایه چینی [۰۱۲//۰۱۲]، [۰۱۱/۳۰//۰/۰۱۱] و [۰۱۱/۴۵//۰/۰۱۱] تحت مود I تورق مورد بررسی قرار می‌گیرد. این نوع لایه‌‌چینی به منظور حذف اثرات لایه‌‌های دور دست فصل مشترک تورق، بر روی چقرمگی شکست نمونه‌‌ تیر دولبه یکسرگیردار انتخاب گردیده است. نمونه‌‌ها با استفاده از روش لایه‌چینی دستی ساخته شده‌‌اند و آزمایش شکست نمونه‌‌های ساخته شده با استفاده از دستگاه SANTAM STM-۱۵۰ و مطابق با استاندارد ASTM انجام گرفته است. نتایج آزمایش نشان می‌دهد که تغییر در زاویه‌‌ی بین وجهی صفحه‌‌ی ترک، تاثیر ناچیزی بر روی چقرمگی شکست شروع و پایای کامپوزیت‌‌های بافته شده با بافت ساده دارد. بررسی‌های آزمایشگاهی از سطوح شکست، نشان از تأثیر مکانیزم‌های مختلف بر روند رشد تورق در این نمونه‌ها داشته است که در این بین رشد ترک در صفحه‌‌ی بین رزین و الیاف یکی از مکانیزم‌های اصلی افزایش چقرمگی شکست در این نمونه‌ها می‌باشد. همچنین مشاهدات آزمایشگاهی نشان داد که برخلاف کامپوزیت‌های تک‌جهته، در نمونه‌های DCB بافته شده، پل‌زنی الیاف مکانیزم غالب در افزایش چقرمگی شکست در طول فرآیند رشد تورق نمی‌باشد.
مظاهر سلامت طلب، علی زین العابدین بیگی، سید مرتضی سیدنژاد،
دوره ۲۱، شماره ۴ - ( فروردین ۱۴۰۰ )
چکیده

تورق یکی از شایع‌‌ترین مودهای تخریب در چندلایه‌‌های کامپوزیتی بوده که می‌‌تواند منجر به کاهش سفتی و قابلیت باربری سازه کامپوزیتی گردد که این موضوع، اهمیت مطالعه این پدیده را مشخص می‌نماید. بدین منظور در تحقیق حاضر، به بررسی اثر زوایای فصل مشترک تورق بر چقرمگی شکست چندلایه‌های کامپوزیتی زمینه پلمیری با الیاف بافته شده ساده پرداخته شده است.  نمونه با شکاف انتهایی (ENF) با ۲۴ لایه و زوایای فصل مشترک تورق ۰//۰، ۰//۳۰ و  ۳۰//-۳۰ با استفاده از روش لایه‌چینی دستی ساخته شده و مطابق با استاندارد انجمن مهندسان مکانیک امریکا (ASTM) تحت بارگذاری مود II قرار گرفته است. نتایج آزمایشگاهی نشان می‌دهد که زاویه فصل مشترک تورق بر چقرمگی شکست شروع و پایا تأثیر محسوسی داشته است به گونه‌ای که قابلیت باربری نمونه با زاویه فصل مشترک غیر صفر بیشترین مقدار بوده است. علاوه بر این، مقدار چقرمگی شکست شروع و پایا در نمونه با زوایه فصل مشترک تورق ۰//۰ کمتر از مقادیر متناظر آن در نمونه‌های دیگر بوده و طول ناحیه فرآیند شکست در تمامی نمونه‌ها تقریبا یکسان بوده است. تصاویر بدست آمده از سطوح شکست با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی بیانگر این موضوع است که علاوه بر جدایش الیاف از رزین در ناحیه فصل مشترک تورق، سایر مکانیزم‌های آسیب مانند شکست الیاف و تغییر شکل بالای ماتریس نقشی اساسی در افزایش چقرمگی شکست نمونه با شکاف انتهایی با زوایای فصل مشترک تورق۰//۳۰  و ۳۰//-۳۰ داشته است.

علی زین العابدین بیگی، مظاهر سلامت طلب، امین فرخ آبادی، حسن مسلمی نائینی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( بهمن ۱۴۰۰ )
چکیده

در مطالعه حاضر به بررسی اثر میکرو الیاف­ های طبیعی (ذرات کرک) بر چقرمگی شکست مود I چندلایه­ های کامپوزیتی با الیاف بافته شده پرداخته شده است. به همین منظور نمونه­ های تیر دو لبه یکسر گیردار (DCB) با استفاده از روش لایه چینی دستی و با چیدمان ۲۸]۰[ ساخته شده­ اند. برای بررسی اثر ذرات میکرو کرک بر چقرمگی شکست، نمونه­ هایی با دو درصد وزنی مختلف (۱% وزنی و ۳% وزنی) ساخته شده و نتایج بدست آمده با نمونۀ با رزین اپوکسی خالص مقایسه گردیده است. نتایج آزمایشگاهی نشان می ­دهد که با افزایش مقدار ذرات کرک، مقدار چقرمگی بین­ لایه­ای شروع تورق افزایش داشته است. مقدار بهبود چقرمگی شکست شروع برای نمونۀ DCB با %۱ و %۳ وزنی کرک به ترتیب %۶۷,۱۵ و  %۷۱.۹۶ موجب افزایش شده است که علت این امر به نقش کرک در ناحیه غنی از رزین در نوک ترک بر می­ گردد که مانع شروع تورق در این ناحیه شده است. بر خلاف چقرمگی شکست شروع، چقرمگی شکست رشد با اضافه کردن ذرات کرک به رزین کاهش یافته است. در حین رشد تورق از آنجائیکه این الیاف به دلیل تجمع و کلوخگی در فصل مشترک تورق موجب ایجاد نواحی تمرکز تنش می­ گردند، در نتیجه میکرو الیاف­ های کرک نتوانسته ­اند مقدار چقرمگی شکست رشد را افزایش داده و در بعضی موارد موجب کاهش اندک چقرمگی شکست رشد تورق شده است. همچنین به منظور بررسی مکانیزم­ های آسیب، از سطوح شکست نمونه ­ها با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی عکسبرداری شده است.

صفحه ۱ از ۱