جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای سلکی

رضا تقوی زنوز، احسان سلکی، هادی افشاری،
دوره ۱۴، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۳ )
چکیده

در این مقاله، یکی از روش‌های جدید اصلاح پوسته به منظور بهبود عملکرد کمپرسورها مورد بررسی قرار گرفته است. درز نوک پلّه‌ای یکی از روش‌های مناسب اصلاح پوسته کمپرسورهاست که اخیراً کارایی آن در زمینه کمپرسورهای محوری به اثبات رسیده است. در مطالعه حاضر، اثرات درز نوک پلّه‌ای بر بهبود حاشیه استال یک کمپرسور گریز از مرکز، برای اولین بار، به روش عددی مورد ارزیابی قرار گرفته است. شبیه‌سازی به کمک نرم‌افزار فلوئنت و با بهره‌گیری از مدل آشفتگی k-ε صورت پذیرفته است. به‌منظور یافتن هندسه بهینه درز نوک پلّه‌ای، هفت هندسه پوسته مختلف به همراه کمپرسور با پوسته صاف در نظر گرفته شده‌اند. بررسی کانتورهای سرعت و الگوهای خطوط جریان روی صفحات عمود بر راستای جریان و نصف‌النهاری نشان می‌دهد که با ایجاد پوسته با درز نوک پلّه‌ای، جریان نشتی نوک پرّه تضعیف شده و میزان انسداد جریان در گذرگاه اصلی کمپرسور، کاهش پیدا می‌کند. بنابراین درز نوک پلّه‌ای، سبب افزایش محدوده عملکرد پایدار کمپرسور شده و وقوع پدیده استال را به‌تأخیر می‌اندازد. نتایج تحقیق حاضر نشان می‌دهد که با استفاده از درز نوک پلّه‌ای با ابعاد بهینه، حاشیه استال کمپرسور ۳۸/۷% بهبود پیدا می‌کند.

دوره ۲۰، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۵ )
چکیده

چکیده هدف از این تحقیق، شناسایی و طبقه‌بندی الگوهای همدید تراز ۵۰۰ هکتوپاسکال بارش‌های فوق‌سنگینمنطقه غرب و جنوبغرب حوضه آب‌خیز دریاچه ارومیه طی دوره ۱۳۹۰- ۱۳۶۶ است. پس از تعین آستانه زمانی و مکانی بارش‌های فوق‌سنگین، ابتدا ۴۶ روز بارش فوق‌سنگین در سطح منطقه استخراج شد، سپس داده‌های ارتفاعی تراز ۵۰۰ هکتوپاسکال واقع در محدوده میان ۶۵- ۵۰ درجه عرض جغرافیایی شمالی و ۶۵- ۱۵ درجه طول شرقی به‌صورت ماتریس S-mode برای روزهای بارش فوق‌سنگین تنظیم شد. در ادامه با استفاده از تکنیک آماری تحلیل عاملی و خوشه‌بندی به روش وارد الگوهای همدید خوشه‌بندی و نقشه مرکب تراز میانی و پایین جو مربوط به هر خوشه تهیه و تحلیل همدید شد. نتایج تحقیق نشان می‌دهد که به هنگام وقوع بارش‌های فوق‌سنگین، عمدتاً هشت الگوی همدید در قالب دو گروه عمده سردچال جوی و فرود موج کوتاه حاکم بوده است. به‌طوری‌که حرکات صعودی سمت جلو این سیستم‌های همدید به همراه رودباد جبهه قطبی سبب ایجاد جو ناپایدار باروکلینیک در منطقه و هدایت سیستم‌های کم‌فشار از سمت دریاهای مدیترانه، سرخ و سیاه از غرب و جنوب غربی ایران به سمت منطقه مورد مطالعه شده و در افت فشار و بروز بارش‌های فوق‌سنگین تعیین‌کننده است.   واژه‌های کلیدی: بارش فوق‌سنگین، الگوی همدید، تحلیل عاملی، خوشه‌بندی، تراز ۵۰۰ هکتوپاسکال.
محمد رضائی، احسان سلکی، کبری نصیرباغبان،
دوره ۲۴، شماره ۷ - ( تیر ۱۴۰۳ )
چکیده

 شبیه‌سازی عددی انتشار صدا زیر آب به‌دلیل هزینه بسیار کم در مقابل اندازه‌گیری میدانی در دریا، مورد توجه محققان حوزه صوتیات قرار دارد. یکی از روش‌های بهینه این شاخه، روش معادله سهموی است که نتایجی با دقت و هزینه مناسب در حوزه بسامدهای میانی و پایین‌تر ارائه می‌دهد. از سوی دیگر، اغلب برهم‌کنش بشر با صوتیات زیرآب در حوزه نزدیک سواحل و طبعاً آب‌های کم‌عمق صورت می‌گیرد که شبیه‌سازی به روش معادله سهموی برای این حوزه بسیار رایج است. این تحقیق، به بررسی اثرات عوامل محیطی بر افت ترابردی در مسافت‌های از مرتبه چند ده کیلومتر می‌پردازد. نتایج نشان می‌دهند جریان‌های زیرسطحی و تغییرات نیم‌رخ سرعت صدا در جهت برد، تأثیر اندکی بر توزیع افت ترابردی در بسامدهای پایین دارند و خواص بستر به‌ویژه ضریب تنکش آن در این حوزه بسامدی از بیشترین اهمیت برخوردار است. در مقابل، در حوزه بسامدهای بالاتر (مرتبه ۱۰۰۰ هرتز) نیم‌‌رخ سرعت صدا بیشترین نقش را در تعیین مقدار افت ترابردی ایجاد می‌کند. این مسئله نشان می‌دهد در آب کم‌عمق اهمیت جنس بستر محدود به بسامدهای پایین می‌باشد

صفحه ۱ از ۱