۷ نتیجه برای سلیم پور
مهدی مولوی، احمد صداقت، محمد رضا سلیم پور،
دوره ۱۴، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۳ )
چکیده
در سیستم¬های پرتابه به علت بالا بودن سرعت ورود به جو در اثر فشرده شدن مولکولهای هوا و امواج ضربه¬ای قوی در جلوی پرتابه گرمایش آیرودینامیکی شدیدی بوجود میآید. استفاده از پوشش مواد فداشونده روی سازه اصلی مستلزم مدلسازی مناسب جهت تعیین شار¬حرارتی در مرز است که اندازه¬گیری آن به صورت مستقیم امری غیر¬ممکن یا بسیار دشوار است. در کار حاضر تخمین شار¬حرارتی به روش فیلتر کالمن انجام می¬شود که به علت تخمین آنی شار حرارتی محل بهینه حسگرهای دمایی را در یک مرز متحرک در اختیار قرار می دهد. علاوه بر این از نتایج کار حاضر می توان در طراحی حسگرهای شارسنج استفاده نمود. نتایج روش کنونی برای تعیین موقعیت بهینه سه حسگر دمایی در مرز متحرک فدا شونده و از بین بردن اغتشاشات در لحظه سوختن حسگر برای تخمین دقیق تر شار حرارتی ارائه می شود.
امیر ترابی، صالح اکبرزاده، محمدرضا سلیم پور،
دوره ۱۵، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده
مسئله روانکاری پیرو و بادامک از جمله مسایل پر چالش علم ترایبولوژی است که در آن بسیاری از مکانیزمهای روانکاری نقش دارند. اثراتی نظیر تغییرات گذرا به همراه فشردگی لایه روانکار، تغییر شکل الاستیک سطوح و تغییر خواص روانکار با افزایش فشار به طور همزمان وجود دارند. در این مقاله تلاش شده است تا علاوه بر منظور کردن پارامترهای مختلف مؤثر در این مسئله، اثر استفاده از یک روانکار غیر نیوتنی مانند گریس با استفاده از مدلسازی عددی بررسی شود. مدل رفتاری اسوالد برای گریس به همراه دیگر معادلات حاکم بر مسئله روانکاری الاستوهیدرودینامیک مکانیزم پیرو و بادامک فرمولبندی و با استفاده از روش اختلاف محدود گسسته شدهاند. به منظور حل مجموعه معادلات از روش پیشرفته چندشبکهای استفاده شده و نتایج به صورت مقایسه یک روانکار نیوتنی که روغن پایه گریس محسوب میشود با روانکار غیرنیوتنی گریس ارایه گردیده است. نتایج بدست آمده با یافتههای حاصله از روشهای عددی دیگر نظیر نیوتن رافسون صحت سنجی شده است. حل مسئله بیانگر کاهش حداکثر فشار روانکار در هنگام استفاده از گریس و در عین حال کم شدن ضخامت لایه روانکار گریس است. افزایش سرعت باعث افزایش ضخامت لایه روانکار در حالت استفاده از روغن میشود اما اثر محسوسی بر روی ضخامت گریس ندارد.
امیر دهشیری پاریزی، محمدرضا سلیم پور،
دوره ۱۵، شماره ۵ - ( ۵-۱۳۹۴ )
چکیده
هزینه انرژی در دهه های اخیر بشدت افزایش پیدا کرده است. لذا نیاز مبرم به نوع جدیدی از سیال کاری برای بهبود عملکرد گرمایی سیستم ها و کاهش مصرف انرژی احساس می شود. یکی از سیستم های گرمایی پرکاربرد مبدل های حرارتی هستند. در طراحی مبدل حرارتی مطالعه مشخصههای هیدرولیکی و گرمایی جریان کاملا توسعه یافته داخل کانال با سطحمقطعهای مختلف از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین در پژوهش حاضر رفتار گرمایی و هیدرولیکی جریان آرام سیال پایه(آب) و نانوسیال آب/اکسید تیتانیوم درون کانال با سطحمقطعهای دایرهای، مربعی و مستطیلی بطور تجربی مطالعه میشود. این پزوهش کمک میکند تا تاثیر غلظت نانوذرات، عدد رینولدز و شکل سطحمقطع را روی انتقال حرارت و افت فشار نانوسیال بررسی کنیم. آزمایشها برای نانوسیال آب/اکسید تیتانیوم با سه غلظت حجمی۰، ۲/۰ و ۵/۰ تحت رژیم جریان آرام با دمای ثابت سطح انجام شدهاند. تحلیل اطلاعات نشان میدهد که افت فشار کانال غیردایروی نسبت به کانالهای دایروی کمتر است و اضافه شدن نانوذرات به سیال پایه افت فشار جریان داخل کانالها را چندان افزایش نمیدهد. همچنین نتایج آزمایشگاهی نشان میدهند که عدد ناسلت کانال دایرهای نسبت به کانالهای غیر دایروی برای سیال پایه و نانوسیال بیشتر است. اما افزایش نسبی عدد ناسلت کانالهای غیر دایروی نسبت به کانال دایرهای بیشتر است زیرا افزودن نانوذرهها به سیال پایه موجب کاسته شدن از اثرات منفی گوشههای تیز کانالهای غیر دایروی و بهبود انتقال حرارت میشود.
حسین شکوهمند، شعیب محجوب، محمدرضا سلیم پور،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۵ )
چکیده
در کار حاضر طراحی ساختاری لوله پره دار حلقوی مورد بررسی قرار گرفته است. پارامترهای هندسی مورد بررسی شامل قطر پره، ضخامت پره، گام پره، قطر خارجی لوله، طول لوله و پارامترهای فیزیکی شامل عدد افت فشار و عدد استانتون، نسبت قابلیت هدایت حرارتی پره به هوا و نسبت قابلیت هدایت حرارتی سیال داخل لوله به هوا است. هدف این مطالعه افزایش تبادل حرارت با تغییر متغیرهای هندسی است. مشاهده شد که در یک شرایط جریانی مشخص، ساختار لوله پره دار حلقوی دارای هندسه بهینه و تعداد پره بهینه می باشد، بگونه ای که مقاومت حرارتی به کمترین مقدار خود می رسد. در افت فشار کم و عدد استانتون پایین، راندمان پره و ضریب انتقال حرارت داخلی بالاست. در این شرایط روابطی تحلیلی برای تبادل حرارت بهینه، تعداد پره بهینه و هندسه بهینه ارائه گردید. مشاهده شد که نسبت ضخامت به گام پره در حالت بهینه فقط تابع درصد حجمی پره میباشد و این مقدار با افزایش درصد حجمی پره زیاد میشود. همچنین تعداد پره بهینه متناسب با نسبت فاصله بین دو پره به گام پره در حالت بهینه و عکس عدد استانتون است. بعلاوه دیده شد که در محدوده پارامترهای مورد بررسی در این مطالعه، لوله با تعداد پره ۳۴۰۰ و نسبت منظر ۰,۶۳ دارای حداکثر انتقال حرارت است.
علی عبداللهی، محمدرضا سلیم پور، نسرین اعتصامی،
دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۵ )
چکیده
انتقال حرارت جوشش یکی از پرکاربردترین فرایندهای انتقال حرارت در صنعت به شمار میآید. در این مقاله انتقال حرارت جوشش استخری نانوسیال اکسید آهن –آب (فروسیال) در فشار اتمسفر به صورت تجربی بررسی شده است. نانوسیال استفاده شده در این تحقیق بهصورت تکمرحلهای سنتز شده است و پایداری بسیار بالایی دارد. تکرارپذیری و دقت دستگاه آزمایش در سه مرتبه برای آب بدون یون انجام شده است که تطبیق بسیار خوبی با روابط موجود در تاریخچه دارد. با بررسی غلظتهای حجمی متفاوت از نانوسیال، انتقال حرارت جوشش در غلظتهای بالا با افزایش غلظت کاهش و در غلظتهای پایین با افزایش غلظت افزایش مییابد. بنابراین ضریب انتقال حرارت جوشش در ۰/۱ درصد حجمی از نانوسیال دارای مقدار بهینه بوده و حداکثر به میزان ۴۳ درصد افزایش مییابد. زبری سطح جوشش با رسوب نانوذرات در اثر شرایط مختلف غلظت نانوسیال و شار حرارتی سطح جوشش در طول زمان تغییر میکند.لازم بهذکر است که در این پژوهش اثر تغییرات زبری سطح بهدلیل رسوب نانوذرات و تاثیر گذشت زمان در فرایند جوشش برای نخستین بار مورد بررسی قرار میگیرد. بنابراین جهت بررسی تغییر رسوب نانوذرات در اثر تغییر غلظت نانوسیال و شار حرارتی سطح جوشش آزمایشهایی طرح شده است. نتایج این تحقیق نشان میدهد که انتقال حرارت جوشش روی سطوح رسوب کرده با شارحرارتی پایین کاهش و روی سطوح رسوب کرده با شار حرارتی بالا افزایش مییابد.
دوره ۱۶، شماره ۹۰ - ( مرداد ۱۳۹۸ )
چکیده
هدف از این پژوهش، بررسی اثر افزودن جلبک دونالیلا سالینا در غلظت های مختلف ۱/۰، ۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰، ۱ و ۵/۱ درصد به عنوان جایگزین ۷/۶، ۷/۱۶، ۴/۳۳، ۵۰، ۷/۶۶ و ۱۰۰ درصد پایدار کننده در شیر بر ویژگی های رئولوژیکی، فیزیکوشیمیایی و حسی نمونههای بستنی بود. همه نمونهها رفتار شل شونده با برش نشان دادند. با افزایش سطح جایگزینی جلبک دونالیلا سالینا به صورت معنی داری ویسکوزیته ظاهری نمونهها افزایش و سرعت ذوب کاهش یافت. روند افزایشی ضریب افزایش حجم (اورران) و کاهشی سفتی بافت با افزودن جلبک دونالیلا سالینا مشاهده شد. ارزیابی حسی نمونه های بستنی حاوی جلبک دونالیلا سالینا حاکی از معنیدار نبودن اثر افزودن جلبک بر عطر و طعم محصول بود. نمونههایی که حاوی بیشترین درصد جلبک بودند، بیشترین امتیاز رنگ و شکل ظاهری و سفتی بافت را از ارزیابان حسی دریافت کردند. به طور کلی، نمونههای حاوی درصد بالای جلبک دونالیلا سالینا بالاترین امتیاز را در پذیرش کلی نیز توسط ارزیابان کسب کردند. به عنوان نتیجه گیری کلی و با توجه به نتایج این پژوهش میتوان عنوان کرد که افزودن جلبک دونالیلا سالینا به بستنی، ضمن بهبود ویژگیهای کیفی محصول، خصوصیات حسی آن را نیز بهبود بخشیده و قابلیت پذیرش محصول را افزایش داده است.
اسماعیل سلیم پور ممان، مجید میرزایی،
دوره ۱۸، شماره ۲ - ( ۲-۱۳۹۷ )
چکیده
تعیین پارامترهای آسیب مواد مختلف میتواند در تحلیل و ارزیابی گسیختگی ورقهای نازک فلزی در حین شکلدهی بسیار مفید باشد. کمیت آسیب بهطور عمده به کرنشهای ایجاد شده در قطعه، وضعیت تنش، مسیر کرنش و نرخ کرنش وابسته است. وضعیت تنش در محل آسیب یک پارامتر مهم و مؤثر است که با استفاده از پارامترهایی نظیر نسبت تنش سهمحوره، پارامتر اثر نامتغیر سوم تانسور تنش و تنش معادل توصیف میگردد. در این مقاله به بررسی رفتار مکانیکی و خواص آسیب نرم آلومینیوم ۲۰۲۴-O پرداختهشده است. هدف تعیین رفتار مکانیکی و ارائه رابطهای برای ارتباط کرنش شکست و وضعیت تنش در محل وقوع آسیب است. برای این منظور آزمونهای تجربی بر روی نمونههای صاف و نمونههای تخت شیاردار انجام گرفته است. با استفاده از نمونههایی با شیارهای متفاوت نسبت تنش سه محورههای مختلفی در محل شیار در نمونهها ایجاد شده و با تعیین کرنشهای شکست هریک از نمونهها، ثوابت مربوط به آسیب نرم ماده تعیین گردیده است. با استفاده از نتایج آزمونهای انجام شده، ارتباط کرنش شکست و نسبت تنش سه محوره در رژیم کرنش صفحهای برای آلومینیوم ۲۰۲۴-O ارائه شده است. به منظور ارزیابی روند شبیهسازی عددی و کاربرد روابط ارائه شده در شبیهسازیهای عددی پیچیدهتر، مسئله با استفاده از معیار آسیب نرم در نرمافزار آباکوس شبیهسازی گردیده و نتایج با نتایج آزمونهای تجربی مقایسه شده است. نتایج شبیهسازیهای عددی و تجربی از همخوانی بسیار خوبی برخوردار است.