جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای سوداگر


دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

این تحقیق به ­منظور بررسی جایگزینی گلوتن ذرت به­جای پودر ماهی در جیره غذایی کپور ماهی و تأثیر این جایگزینی بر شاخص ­های بیوشیمیایی و خون­شناسی خون کپور ماهی معمولی جوان انجام شد. ماهیان جوان با وزن متوسط ۵/۰ ± ۵/۱۱ گرم و طول متوسط ۱ ± ۹ سانتیمتر به مدت ۸ هفته با تیمارهای آزمایشی تغذیه شدند. جیره­های غذایی با پروتئین خام ۳۱%، انرژی خام ۳۱۰۰ کیلوکالری بر کیلوگرم در سه سطح جایگزینی ۱۵۰، ۲۷۰ و۴۹۰ (گرم بر کیلوگرم) و یک جیره شاهد بدون گلوتن ذرت ساخته شدند. در پایان آزمایش شاخصهای بیوشیمیایی خون شامل گلوکز، کلسترول، تری­گلیسرید و همچنین هموگلوبین، هماتوکریت، گلبولهای سفید (WBC) و گلبولهای قرمز خون (RBC) در بچه ماهیان تغذیه­ شده با جیره­های آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد اختلاف معناداری داشتند (۰۵/۰P < ). اما ماهیان جوان تغذیه شده با جیره­های غذایی ۱ تا ۴ در مقدار پروتئین کل و شاخص ­های MCV،  MCH وMCHC تفاوت ­های معناداری با یکدیگر نداشتند (۰۵/۰P > ). همچنین با جایگزینی مقادیر گلوتن ذرت در جیره­ها این نتیجه حاصل شد که عوامل رشد و تغذیه­ای در تیمارهای آزمایشی در مقایسه با گروه شاهد به طور معناداری کاهش یافته است (۰۵/۰P < ). جمع­بندی نهایی نشان می­دهد که منبع پروتئینی گیاهی گلوتن ذرت جایگزین مناسبی به جای پودر ماهی نیست و باید سطح جایگزینی کمتر از جایگزین صورت گرفته در این تحقیق باشد.

دوره ۴، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۴ )
چکیده

اثر سطوح متفاوت بتائین، تریپتوفان بر رشد، مقاومت به تنش شوری و علائم بالینی در بچه ماهی کلمه خزری (Rutilus rutilus caspicus) بررسی شد. ماهیان (وزن ۰۴/۰ ± ۹۰/۱ گرم) به‌مدت ۸ هفته در ۹ تیمار (۴ گروه تیماری: گروه‌های حاوی بتائین(۵/۰و ۱)، گروه‌های حاوی تریپتوفان (۲۵/۰ و ۵/۰)، گروه‌های حاوی مخلوط بتائین و تریپتوفان (۲۵/۰- ۵/۰ ، ۲۵/۰ -۱، ۵/۰-۵/۰ و ۵/۰- ۱) و گروه شاهد) تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای رشد ثبت و بچه ماهیان در معرض تنش شوری ۱۲، ۱۶ و ۲۰  ppt قرار گرفته و میزان مرگ­و­میر ثبت گردید. نتایج با روش‌های آماری آنالیز یک طرفه و دوطرفه  ANOVA از نظر معنی­داری بررسی شد.میانگین وزن نهایی تیمارها در پایان دوره معنی­دار نبود (P>۰,۰۵). شوری ppt۱۲ هیچ تلفاتی را منجر نشد. ۷۲ ساعت پس از شوری ppt ۱۶، کمترین تلفات با مقدار ۶۶/۱۶ درصد متعلق به تیمار (۱ درصد بتائین+ ۵/۰ درصد تریپتوفان ) و بیشترین تلفات با مقدار ۹۸/۵۹ درصد متعلق به تیمار شاهد بود. ۶ ساعت پس از تنش شوری ppt ۲۰، تلفات گروه شاهد به ۱۰۰ درصد رسید در حالیکه سایر تیمارها پس از ۲۴ ساعت تلفات ۱۰۰درصد را نشان دادند. حرکات تشنجی، عدم تعادل، افزایش سرعت تنفس، پرخونی آبشش­ها و بی­حالی با افزایش شوری شدت یافت. کاهش غذاگیری در اثر تریپتوفان معنی­دار نبود. بتائین نیز علیرغم افزایش غذاگیری در کلمه ماهیان، فاقد اثر معنادار مثبت بر نرخ رشد در این ماهیان بود.

دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۶ )
چکیده

تأثیر پودر جلبک اسپیرولینا در سطوح ۰ (شاهد)، ۳، ۷ و ۱۰ درصد جیره غذایی بر شاخص‌های رشد، بازماندگی و کارتنوئید کل بچه ماهی گورامی کوتوله (Trichogasterlalius) با میانگین وزن ۶/۳ گرم و  همچنین پرورش لاروی ماهی به‌مدت ۸ هفته بررسی گردید. کاروتنوئید با افزایش پودر اسپیرولینا تا سطح ۷درصد افزایش معنی‌دار یافت (۰۵/۰>p)، ولی در سطح ۱۰ درصد با سطح ۷درصد اختلاف معنی‌داری نداشت (۰۵/۰<p). بازماندگی تفاوت معنی‌داری را نشان نداد (۰۵/۰<p). در لاروها، بازماندگی، کاروتنوئیدکل و طول کل با افزایش پودر اسپیرولینا به‌صورت معنی‌داری افزایش یافت (۰۵/۰>p). به‌طورکلی، تیمار ۳ درصد پودر جلبک به‌دلیل بهبود شاخص‌های رشد و کاروتنوئید کل در مرحله پیش‌مولدی و تیمار ۱۰درصد برای دوران لاروی به‌عنوان بهترین تیمارهای این مطالعه معرفی می‌شوند.

دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله تاثیر چهار ماده افزودنی بتن بر مشخصات فیزیکی خاک تثبیت شده با آهک مورد بررسی قرار گرفته است. این چهار ماده افزودنی با نامهای Panplast R، RB-PC ۳۸۶، RB-PC ۳۷۵ و Planicrete SP به عنوان روان کننده و فوق روان کنندههای بتن تاثیر مطلوبی بر خواص فیزیکی بتن دارند و از آنجا که عمل سیمانتاسیون تثبیت خاک با آهک مشابه سیمان است در این تحقیق تاثیر این مواد بر خاک تثبیت شده با آهک مورد بررسی قرار گرفت. ابتدا چهار ترکیب مختلف از خاک و درصدهای مختلف آهک ساخته شد. از نتایج این ترکیبها درصد آهک بهینه بدست آمد و سپس با استفاده از درصد آهک بهینه و درصدهای مختلف از مواد افزودنی مذکور اقدام به ساخت نمونه های مختلف گردید. به جهت جلوگیری از خطای ساخت و آزمایش از هریک از ترکیبها ۲ نمونه ساخته شد که نتایج مورد نظر همگی به صورت میانگین اعداد بدست آمده از ۲ نمونه ارائه شده است. در مجموع ۴۹ نمونه ساخته و مورد بررسی قرار گرفت. همچنین به جهت بررسی تاثیر زمان عمل آوری بر ترکیبها، ۲ نمونه با زمان عمل آوری ۷ روزه و ۲ نمونه با زمان عمل آوری ۱۴ روزه ساخته شد. به جهت حفظ رطوبت، نمونهها در زمان عمل آوری در کیسه های نایلونی ضخیم به صورت دربسته نگهداری شدند. پس از گذشت زمانهای عمل آوری هر نمونه به مدت ۹۶ ساعت در حوضچه های آب با دمای ثابت جهت بررسی میزان تورم و جذب آب نگهداری شدند.
پژمان تقی پور بیرگانی، خسرو نادران طحان، سینا سوداگر، محمد شیشه ساز،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

در این مقاله مودهای قابل انتشار در یک اتصال چسبی سه لایه هم بدون در نظر گرفتن تأثیر منبع تولید موج و هم با در نظر گرفتن تأثیر منبع، مورد بررسی قرار گرفته و مشخص می شود که کدام یک از مودهای قابل انتشار دارای اتلاف کمتری هستند. ابتدا انتشار موج لمب در اتصالات چسبی با استفاده از روش ماتریس کلی بررسی می شود و معادله مشخصه با اعمال شرایط مرزی و پیوستگی که شامل شرایط مرزی بدون تنش در سطوح خارجی اتصال و پیوستگی بین لایه ها می باشد استخراج می شود. نمودارهای تجزیه سرعت فاز و اتلاف بر حسب فرکانس با حل عددی معادله مشخصه بدست می آید. سپس تاثیر منبع بر روی میدان موج در اتصالات چسبی با استفاده از روش بسط مودهای نرمال بررسی می شود. همچنین نمودارهای جریان توان متوسط مود تحریک شده با اتلاف کم و درصد انرژی آن مود نسبت به انرژی کل موج لمب بر حسب پارامترهای منبع در یک فرکانس مشخص بدست می آید. این نتایج برای تعیین پارامترهای مناسب منبع، جهت تولید مود موج لمب با اتلاف کم در یک فرکانس مشخص مورد استفاده است. در نهایت شبیه سازی اجزاء محدود تولید موج لمب برای مقایسه با نتایج روش بسط مودهای نرمال انجام می شود. نتایج نشان می دهند که برای تولید مود M۳ با اتلاف کم در اتصال چسبی سه لایه آلومینیوم – اپوکسی - آلومینیوم در فرکانس ۲۵/۰ مگاهرتز زاویه گوه مناسب ۱۶ درجه و پهنای ترنسدیوسر مناسب ۲۰ میلیمتر می باشد.

دوره ۱۶، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۱ )
چکیده

مفهوم مدیریت استراتژیک پس از شکل گیری در بخش دولتی، به سرعت به بخش خصوصی انتقال یافته و تحولات شگرفی در رقابت میان کسب وکارهای خصوصی آفریده است. حال به نظر می رسد که اگر این ابزار قدرتمند دوباره به زادگاه خود (بخش دولتی) بازگردد، می تواند منشأ حل بسیاری از مسائل حوزه عمومی گردد. بدیهی است که به کارگیری مدیریت استراتژیک در سازمان های دولتی ایران، نیازمند ارائه مدلی بومی است. از این رو، به نظر می رسد که گام مقدماتی برای طراحی مدل بومی مدیریت استراتژیک برای این سازمان ها، شناسایی فراگردهای فعلی شکل گیری استراتژی در آنها باشد. به طوری که بتوان مراتب انطباق ادبیات نظری استراتژی به شرایط فعلی این سازمان ها را بررسی کرد تا در مرحله بعد، مدلی طراحی گردد که با وضع موجود سازمان های ایرانی سازگار بوده و قابل پیاده سازی باشد. بدین ترتیب نوشتار حاضر در پی تبیین فراگرد شکل گیری استراتژی در سازمان های دولتی فعال در عرصه سیاسی جمهوری اسلامی ایران است.
بشیر سید حیات غیب، سینا سوداگر،
دوره ۱۶، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۵ )
چکیده

روش زمان پرواز پراش (ToFD) یکی از تکنیکهای آزمونهای غیرمخرب فراصوتی است که برای اندازه‌گیری و ارزیابی ناپیوستگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این روش بدلیل استفاده از اختلاف زمانی دریافت امواج، اندازه‌گیری عیوب در مقایسه با سایر روشهای اندازه‌گیری فراصوتی از دقت بالایی برخوردار است. با این وجود در روشهای مرسوم این آزمون امکان اندازه‌گیری طول ناپیوستگی‌های مایل و افقی وجود نداشته و فقط طول تصویر عمودی عیوب قابل اندازه‌گیری می‌باشد. در این مقاله با ارائه یک روش جدید، به تحلیل و مطالعه استفاده از پراش امواج فراصوتی برای اندازه‌گیری عیوب افقی با استفاده از نرم‌افزار تجاری المان محدود ABAQUS/Explicit پرداخته خواهد شد. بدین منظور پروب-کفشک فراصوتی موجود در سیستم اندازه‌گیری با بکارگیری المانهای کرنش صفحه‌ای CPE۴R و المانهای نامحدود CINPE۴R و اعمال میرایی جرمی و سختی بمنظور کاهش بازتابش امواج و پژواکهای نامطلوب در درون کفشک مدلسازی می‌گردد. همچنین رفتار پارامترهای مختلف این سیستم اندازه‌گیری و رفتار امواج پراش در برخورد با عیوب جاسازی شده در درون قطعه شبیه‌سازی شده و مورد تحلیل قرار خواهد گرفت. سپس این روش، در عمقهای مختلف، برای ترکهای با طولهای متفاوت اعمال شده و خطای اندازه‌گیری در ارزیابی طول عیوب مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. نتایج بدست آمده نشان می‌دهد، در مقایسه با روشهای سنتی آزمون ToFD، نتایج بدست آمده از این روش دارای دقت مناسبی می‌باشند.
احسان حسین زاده، سینا سوداگر،
دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

در این مقاله به بررسی و مطالعه استفاده از تئوری پراکندگی تشدید (RST) در ارزیابی استوانه‌های الاستیک جاسازی شده در یک محیط جامد الاستیک پرداخته می شود. بدین منظور از طیف سنجی تشدید فراصوتی بر روی نتایج حاصل از شبیه سازی المان محدود پراکندگی امواج فراصوتی از استوانه های الاستیک جاسازی شده در ماتریس جامد تحت تابش امواج صفحه ای استفاده می گردد. تعیین مودها و فرکانسهای تشدید در طیف پراکندگی بازگشتی با استفاده از تکنیک تفکیک و شناسایی تشدید پالس کوتاه اصلاح شده (short-pulse MIIR) برروی امواج پراکندگی بازگشتی شبیه سازی شده در روش المان محدود با درنظر گرفتن اثرات فرکانسی سیستم اندازه گیری انجام می شود. مقایسه نتایج بدست آمده از این روش، در فرکانسها و مودهای تشدید، با نتایج آزمایشگاهی و تحلیل ریاضی نشان دهنده صحت مدل ارائه شده است. با استفاده از این روش طیف تشدید پراکندگی بازگشتی از دو استوانه مجاور جاسازی شده در محیط الاستیک تحت تابش موج صفحه ای فراصوتی محاسبه و ترسیم گردیده است. سپس چگونگی تاثیر فاصله استوانه های مجاور و موقعیت قرارگیری ترنسدیوسر گیرنده بر فرکانسها و مودهای تشدید بدست آمده از امواج مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است. بررسی نتایج بدست آمده از طیف پراکندگی تشدید دو استوانه فولادی مجاور نشان می دهد تغییر فاصله دو استوانه موجب تغییر فرکانس تشدید مود n=۴ و تغییر موقعیت ترنسدیوسر گیرنده موجب تغییر فرکانس تشدید در مودهای n=۳ و n=۴ می‌گردد.

صفحه ۱ از ۱