جستجو در مقالات منتشر شده
۲ نتیجه برای سوسنآبادی فراهانی
امین سوسنآبادی فراهانی، مهدی مدبری فر،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۲ )
چکیده
خواص مناسب کامپوزیتهای زمینه فلزی ازجمله نسبت استحکام به وزن بالا، مقاومت خوب نسبت به سایش و خستگی باعث رشد چشمگیر استفاده از این مواد در صنایع هوافضا، خودرو، هواپیماسازی و... شده است. کامپوزیتهای پایه منیزیمی به دلیل دارا بودن چگالی پایینتر نسبت به سایر آلیاژهای کامپوزیتهای زمینه فلزی از قبیل تیتانیوم، آلومینیوم و... موردتوجه محققان حوزههای مختلف، بهخصوص دانشمندان صنایع هوافضا قرار گرفته است. از طرفی به دلیل وجود ماده تقویتکننده بسیار ساینده در این مواد، ماشینکاری چنین کامپوزیتهایی امری دشوار و با چالشهای فروان روبهرو است. ازاینرو مطالعه پارامترهای مؤثر در فرایند ماشینکاری این کامپوزیتها لازم و اجتنابناپذیر میباشد. مطالعه حاضر به بررسی میزان تأثیر پارامترهای اصلی تراشکاری از قبیل سرعت برشی، نرخ پیشروی و عمق برش بر رویی نیروهای ماشینکاری و همچنین زبری سطح میپردازد. برای این کار از روش آنالیز حساسیت سوبل استفاده شد. با استفاده از این روش مشخص گردید به ترتیب نرخ پیشروی، عمق برش و سرعت برشی بیشترین تأثیر را بر روی نیروهای ماشینکاری را دارند. همچنین با اختلاف نسبتاً زیاد نسبت به عمق برش و سرعت برشی، نرخ پیشروی بر روی زبری سطح تأثیرگذار است. با افزایش نرخ پیشروی زبری سطح و نیروهای ماشینکاری افزایش مییابد.
وحید طهماسبی، امین سوسنآبادی فراهانی، محمدحافظ باقی، ،
دوره ۲۳، شماره ۱۰ - ( مهر ۱۴۰۲ )
چکیده
کامپوزیتهای زمینه فلزی به دلیل دارا بودن ویژگیهای ممتاز از قبیل نسبت استحکام به وزن بالا، مقاومت به سایش و... مورد توجه صنایع مختلف قرار گرفتهاند. به دلیل وجود ذرات سخت و ساینده در زمینه این نوع از کامپوزیتهای ماشینکاری آنها همواره با چالشهایی رو برو بوده است. به همین دلیل مطالعه پارامترهای مؤثر در ماشینکاری این مواد بسیار مورد اهمیت میباشد. سوراخکاری یک از متداولترین و پرکاربردترین روشها در صنعت میباشد. در این مطالعه، از روش سطح پاسخ (RSM) و طراحی مرکب مرکزی (CCD) برای مدلسازی، بهینهسازی و تحلیل تأثیرات پارامترهای ماشینکاری استفاده شده است. برای انجام آزمایشها از کامپوزیت زمینه آلومینیومی با آلیاژ AL۳۵۶ و تقویتشده با کاربید سیلیکون به ابعاد ۲۵ میکرومتر و مادهی معدنی میکا به ابعاد ۴۵ میکرومتر و همچنین متهی کاربید به قطر ۶ میلیمتر استفاده شده است. مطابق با نتایج بهدستآمده با افزایش سرعت دوران مته نیروهای سوراخکاری افزایش و زبری سطح کاهش مییابد. همچنین افزایش نرخ پیشروی منجر به افزایش نیروها و زبری سطح خواهد شد. با افزایش درصد کسر حجمی ذرات تقویتکننده Sic ، نیروهای سوراخکاری و زبری سطح به ترتیب افزایش و کاهش یافتند.
با تجزیهوتحلیل دادههای بهدستآمده از آزمایشها بهترین ترکیب از مقادیر برای به حداقل رساندن همزمان زبری سطح و نیروی محوری پیدا شد. بهترین ترکیب پارامترها عبارتاند از: سرعت اسپیندل ۱۸۵۵ دور بر دقیقه، نرخ پیشروی ۵۰ میلیمتر بر دور، درصد وزنی ۱۵% SIC.